Raamkozijnen

Raamkozijnen zijn belangrijk voor het aanzicht en de isolatie van je woning. Zijn jouw raamkozijnen toe aan vervanging? Dan kan het een flinke uitdaging zijn om de juiste nieuwe kozijnen te vinden. Kies je bijvoorbeeld voor kunststof raamkozijnen of een kozijn van hout? En voor welk glas kies je? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten als je op zoek bent naar nieuwe raamkozijnen.

Ga snel naar

Raamkozijn op maat

Raamkozijnen vervangen is maatwerk. Iedere woning is verschillend, dus ook de afmetingen van een raamkozijn kunnen behoorlijk uiteenlopen. Bij ons ben je verzekerd van de beste kwaliteit raamkozijnen en professionele montage.

De voordelen van raamkozijnen op maat:

Raamkozijnen plaatsen

Raamkozijnen plaatsen? Dat kun je natuurlijk zelf doen. Voor de kwaliteit én garantie is het echter beter om het te laten doen door een vakman. Wist je dat nieuwe kozijnen plaatsen meestal maar 1 dag duurt?

Hieronder zie je hoe wij te werk gaan.

Stap 1: Onze vakspecialist komt bij je thuis. Hij meet de raamkozijnen in en bespreekt met je welke soort kozijnen je wilt.

Stap 2: Jouw kozijnen op maat worden geproduceerd en bij ons afgeleverd door de fabrikant.

Stap 3: Het vervangen van de raamkozijnen duurt vaak maximaal één dag. We verwijderen eerst de oude kozijnen en plaatsen vervolgens de nieuwe.

Stap 4: De oude materialen en kozijnen moeten worden afgevoerd. Dat kunnen wij voor je doen, maar dat mag je natuurlijk ook zelf doen om kosten te besparen.

Raamkozijnen materiaal

De belangrijkste keuze bij nieuwe raamkozijnen is het materiaal. Kies je voor karakteristieke houten kozijnen? Of toch onderhoudsarm kunststof? Hieronder sommen we de verschillende mogelijkheden voor nieuwe raamkozijnen voor je op.

Kunststof raamkozijn

Verreweg de meeste mensen kiezen voor een kunststof raamkozijn. Kunststof is namelijk de voordeligste optie. Bovendien gaan kunststof raamkozijnen ontzettend lang mee: zo’n 50 – 75 jaar. Ook hoef je kunststof kozijnen vrijwel niet te onderhouden. Af en toe een sopje als je de ramen zeemt en een beetje olie tussen de scharnieren is voldoende. Een bijkomend voordeel van kunststof raamkozijnen is dat ze tegenwoordig verkrijgbaar zijn in vrijwel alle designs en kleuren. Je kunt zelfs kunststof kozijnen kopen met een houtlook.

Raamkozijn hout

Wil je gaan voor de natuurlijke, warme uitstraling van echt hout? Dan mag een houten raamkozijn niet ontbreken in jouw woning! Hout is iets duurder dan kunststof, maar daar staat wel tegenover dat hout uitzonderlijk goed isoleert. Zowel qua temperatuur als qua geluid. Ook vergen houten kozijnen verreweg het meeste onderhoud. Periodiek moet je houten kozijnen schuren en opnieuw schilderen.

Kies je voor een houten raamkozijn, dan kun je nog kiezen tussen zacht hout of een hardhouten raamkozijn.

Aluminium raamkozijnen

Aluminium raamkozijnen zijn ontzettend stevig en zien er strak en modern uit. Van nature is aluminium niet vatbaar voor uv-licht. Ook krijgen de kozijnen in de fabriek een beschermende laag waardoor ze niet vatbaar zijn voor warmte, kou of extreme weersomstandigheden. Daarnaast trekt aluminium geen vuil aan en neemt het geen vocht op. Kies je voor aluminium raamkozijnen, dan ben je iets duurder uit, maar daar staat dus een onderhoudsarm kozijn tegenover dat vele decennia meegaat.

Stalen raamkozijn

Stalen raamkozijnen hebben een exclusieve uitstraling. Dankzij de vaak grote raampartijen en zeer slanke profielen zijn raamkozijnen van staal zowel geschikt voor industriële panden als voor elegante interieurs. En hoewel er een exclusief prijskaartje hangt aan stalen kozijnen, heb je er vrijwel geen omkijken naar. Stalen kozijnen zijn namelijk extreem sterk, brand- en inbraakwerend, en prima isolerend. Extra voordeel: je hoeft ze nooit te schilderen en vrijwel nooit schoon te maken.

Raamkozijn vervangen kosten

De kosten voor het laten vervangen van een raamkozijn, is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de keuze voor het materiaal, de afmetingen van het raam en de gekozen extra’s.

In de tabel hieronder sommen we enkele globale prijzen van nieuwe raamkozijnen voor je op. Wil je weten wat de exacte kosten zijn voor jouw woonsituatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Materiaal raamkozijnGemiddelde prijs per 2,5 m2 (incl. plaatsing en afvoerkosten)Voordelen
Kunststof€ 850 – € 1.300Voordelig, weinig onderhoud, lange levensduur
Hout€ 2.000 – € 3.000Warme, natuurlijke look, zeer isolerend
Aluminium€ 2.500 – € 3.200Moderne look, roest en rot niet. Vrijwel onderhoudsarm
Staal€ 2750 – € 3000Luxueuze uitstraling, weinig onderhoud, gaat zeer lang mee

Minstens net zo belangrijk is het soort glas dat je kiest. Er bestaan verschillende soorten glas met ieder een verschillende mate van isolatie. HR++ glas wordt het meest gekozen voor woonhuizen. Laat je altijd goed adviseren door een kozijnspecialist welke glassoort het beste past bij jouw woning.

GlassoortGemiddelde prijsMate van isolatie
Dubbel glas (standaard)€ 65 – € 80 per m²Matig
HR glas standaard€ 75 – € 90 per m²Voldoende
HR++ glas€ 85 – € 100 per m²Goed
HR+++ glas€ 100 – € 130 per m²Uitstekend

Naast de materiaalkeuze van het raamkozijn en het gekozen glas, kun je ook kiezen voor:

Raamkozijnen onderhouden

Raamkozijnen bepalen voor een groot deel het aanzicht van je woning. Door je kozijnen goed te onderhouden zorg je ervoor dat dit aanzicht netjes blijft. Door je raamkozijn op tijd te onderhouden zorg je er ook voor dat kozijnen langer meegaan en dat ze hun isolerende waarde blijven behouden. Voor de garantie op je raamkozijnen is het zelfs vereist dat je ze goed onderhoudt.

  • Aluminium en stalen raamkozijnen zijn het makkelijkst te onderhouden. Deze kozijnen hebben namelijk vrijwel geen onderhoud nodig. Het materiaal trekt geen vuil aan en kan niet rotten. Aluminium of stalen kozijnen hoef je ook nooit te schilderen.
  • Ook kunststof raamkozijnen zijn zeer onderhoudsarm. Vaak is een periodiek sopje het enige wat je hoeft te doen. Ook hebben de scharnieren soms een oliebeurt nodig.
  • Houten raamkozijnen vergen het meeste onderhoud. Hout is immers een natuurlijk product dat gaat werken. Om lang te kunnen blijven genieten van houten kozijnen, zul je deze niet alleen schoon moeten maken, maar ook eens in de zoveel jaar een schilderbeurt moeten geven.

Vrijblijvende offerte?

Raamkozijnen garantie

Als er iets mis blijkt te zijn met de raamkozijnen, wil je natuurlijk dat het gerepareerd of vervangen wordt. De garantietermijn is daarom zeker iets om in de gaten te houden bij de aanschaf van nieuwe raamkozijnen.

De gemiddelde garantietermijn voor kozijnen en glas is 10 jaar. Op het hang- en sluitwerk krijg je 2 jaar garantie. Een voorwaarde voor deze garantie is wel dat het raamkozijn goed onderhouden is, en geplaatst door één van onze vakmensen.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte aan voor raamkozijnen op maat.

Liever eerst een adviserend gesprek of meer informatie over onze raamkozijnen?