Muur uitbreken

Een muur uitbreken binnen je woning is een flinke klus. Alhoewel vele doe-het-zelvers geneigd zijn om iedere klus op zich te nemen, raden we voor het uitbreken van een muur aan om dit altijd over te laten aan een professional. Dit is een flinke en zware klus die met precisie uitgevoerd moet worden. Fouten kunnen grote gevolgen hebben. Bovendien kunnen de kosten door een fout flink oplopen. Dit kun je maar beter voorkomen door meteen een bedrijf vol vakmensen in te schakelen. Multi Concurrent helpt je graag bij dit soort klusjes. Hieronder vertellen we je meer over de kosten die gepaard gaan met een muur uitbreken en welke factoren van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Ook vertellen we je meer over een muur uitbreken in de keuken, of je hiervoor een vergunning nodig hebt of niet, of je een muur mag uitbreken bij een huurwoning en waarom je het beste voor Multi Concurrent kunt kiezen als je een professioneel bedrijf zoekt voor deze klus.

Ga snel naar

Muur uitbreken kosten

Voor het uitbreken van een muur is vakkennis nodig. Zo simpel is het. Daarom is je beste optie altijd om een vakkundig bedrijf in te huren. Dit levert het beste resultaat op. Natuurlijk gaan er ook kosten gepaard met het inhuren van een bedrijf om een muur uit te breken. Hier ontkom je niet aan. Als we de kosten van het uitbreken van een muur gaan bespreken, dien je in je achterhoofd te houden dat het hierbij gaat om gemiddelde prijzen. Exacte prijzen voor jouw situatie zijn alleen te maken aan de hand van een offerte. Er is namelijk eerst info nodig over jouw situatie om een duidelijke prijsindicatie te geven. Daarom geven we onder dit kopje alleen de gemiddelde kosten voor een muur uitbreken. Desalniettemin geeft dit een goed beeld van wat je kunt verwachten qua prijs.

Er zijn diverse factoren van invloed op de uiteindelijke prijs die het je kost om een muur te laten slopen. Sowieso zal er vooraf een onderzoek uitgevoerd moeten worden. Als vakman moet je alles weten over de staat van de muur en hoe je huis ingedeeld is. Hierop gebaseerd kan het beste plan van aanpak gemaakt worden. Bovendien zal er ook nog telefonisch contact zijn tussen jou en het bedrijf. Immers zul jij ook zo je wensen en voorkeuren hebben. Een goed bedrijf houdt hier zoveel mogelijk rekening mee. Dit levert je een resultaat op waar je 100% tevreden over zult zijn.

De meeste bedrijven die muren uitbreken werken aan de hand van een dagprijs. Gemiddeld ligt deze dagprijs tussen de 400 en 550 euro. Deze dagprijs geldt ook wanneer de professionals van het bedrijf waarvoor je gekozen hebt niet een hele werkdag aan de slag zijn. Dit komt omdat je als bedrijf zijnde geen ruimte hebt voor andere opdrachten op een dag. Een muur uitbreken is nu eenmaal een grote klus. De totale gemiddelde kosten kunnen uiteenlopen van 600 euro tot 3.000 euro in totaal.

Prijsbepalende factoren muur uitbreken

Er zijn diverse prijsbepalende factoren te noemen als het gaat om een muur uitbreken. Ten eerste zal het soort muur van grote invloed zijn op de prijs. Zo heb je dragende muren, niet-dragende muren en gipsmuren. Een dragende muur kun je niet zomaar uitbreken. Dit is een lastige muur om te slopen, wat inhoudt dat de prijs die je hiervoor afrekent ook een stuk hoger zal uitvallen. Draagmuren zorgen er namelijk voor dat het plafond en de verdiepingen daarboven ondersteuning krijgen. Voor doe-het-zelvers is hier dan ook bijna geen beginnen aan.

Voor het uitbreken van een draagmuur heb je een professional nodig. Om het ontbreken van een draagmuur op te vangen, zullen draagbalken geplaatst moeten worden. Hoeveel er nodig zijn, zal afhangen van de grootte van de muur. Tijdens het onderzoek vooraf zal voor een professional al snel duidelijk zijn of er sprake is van een draagmuur of niet. Je kunt dit zelf ook al te checken door te zien of de muur ook doorloopt naar boven, dikker of precies 20 cm is, massief klinkt als je er op klopt of wanneer deze muur een buitengevel is.

Een muur kan ook geen draagmuur zijn. Deze muren zijn veelal dunner, rond de 10 tot 13 cm dik. Ze klinken holler als je er op klopt. Omdat deze muursoort niet je plafond en bovenverdieping draagt, is het voor een vakman een gemakkelijkere klus om deze muur uit te breken. Hierdoor levert dit je minder kosten op. Daarnaast is het mogelijk dat je huis voorzien is van gipsplaten. Deze lichte materialen kunnen eenvoudig weggehaald worden. Dit levert je tevens minder afval op. Hierdoor is dit de goedkoopste variant.

Muur uitbreken van keuken

Een muur uitbreken in de keuken is een populaire optie voor dergelijke klussen. Door een muur in de keuken uit te breken ontstaat er een grotere ruimte. Deze muur vormt namelijk de scheiding tussen je keuken en je woonkamer. Het lastige aan een muur slopen in de keuken is dat hier vaak waterleidingen en elektra doorheen lopen. Aangezien dit de klus een stuk ingewikkelder maakt, kun je maar beter hiervoor een professioneel bedrijf inschakelen. De kosten hiervoor zullen afhangen van of dit een dragende muur is of niet.

Vaak is er in de keuken geen dragende muur aanwezig. In dat geval zal deze klus je gemiddeld tussen de 500 en 1.000 euro kosten. Is er wel sprake van een dragende muur, dan zal een muur uitbreken in de je keuken een stuk meer kosten. Gemiddeld kom je dan uit op een prijs tussen de 1.500 en 2.100 euro. Ook zal er nog een constructieberekening gemaakt moeten worden. Dit is niet alleen essentieel om het verloop van de sloop zo goed mogelijk te laten verlopen, maar deze berekening heb je ook nodig als je een vergunning bij de gemeente moet aanvragen. Een constructieberekening kost je gemiddeld tussen de 150 en 300 euro.

Vrijblijvende offerte?

Vergunningsplichtig bij het uitbreken van een muur?

Of je een vergunning nodig hebt voor het uitbreken van een muur, hangt af van het soort muur dat gesloopt moet worden. Sowieso zul je altijd rekening moeten houden met de veiligheids- en gezondheidseisen van het Bouwbesluit. Bedrijven houden hier al vanuit zichzelf rekening mee. Als je niet zeker weet of je een vergunning nodig hebt voor een muur uitbreken, kun je dit altijd controleren via je gemeente of via de website van de Rijksoverheid.

Hierboven vertelden we je al dat één van de soorten muren die je kunt uitbreken een draagmuur is. Voor het uitbreken dan wel slopen van een draagmuur heb je altijd een vergunning vanuit de gemeente nodig. Zonder omgevingsvergunning kan er niet begonnen worden met de werkzaamheden. Wees hier dus op tijd bij. Voor de aanvraag van een vergunning moet je relevante documenten zoals tekeningen en berekeningen kunnen laten zien. Op basis hiervan wordt een beslissing genomen. Wil je een muur uitbreken in een appartementencomplex, dan zul je ook toestemming van de VVE moeten krijgen. Dit is helemaal het geval wanneer de draagmuur een ondersteunende functie biedt aan andere appartementen in het complex. Het bedrijf dat je hebt ingeschakeld kan de vergunningen voor je regelen. Deze keuze is aan jou.

Muur uitbreken huurwoning

Voor vele mensen met een huurwoning is het vaak nog onduidelijk of zij een muur mogen uitbreken in hun huurwoning of niet. Op 1 augustus 2003 werd wettelijk bepaald dat je als huurder het recht hebt om zelf aanpassingen te maken binnen je huurwoning zonder toestemming van de verhuurder. Hierbij gaat het dan wel om veranderingen die de verhuurder zelf ongedaan kan maken zonder dat het al te hoge kosten oplevert. Dit is nogal een breed begrip dat voor veel onduidelijkheid zorgt.

Een muur uitbreken wordt over het algemeen gezien als iets wat niet ongedaan gemaakt kan worden zonder flink kosten te maken. Daarom heb je voor een muur uitbreken binnen een huurwoning altijd toestemming van de verhuurder nodig. Mocht je verhuurder geen toestemming geven, dan kun je nog altijd naar de rechter stappen. De rechter geeft toestemming als de verhuurbaarheid niet geschaad wordt door het uitbreken van de muur en er geen sprake zal zijn van een waardedaling.

Muur laten uitbreken door Multi Concurrent

Je weet nu wat je gemiddeld kunt verwachten qua kosten voor het uitbreken van een muur. Je hebt gezien wat invloed heeft op de prijs, hoe je een muur uitbreekt in de keuken, of je een vergunning nodig hebt en of je de optie hebt om een muur uit te breken in een huurwoning. Als je op zoek bent naar een goed aannemersbedrijf voor deze klus, kun je altijd bij ons terecht. Een muur uitbreken is één van onze specialiteiten. Of het nu gaat om een klein of een groot project, is ons om het even. Wij staan graag voor je klaar. Hierbij leveren wij altijd hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt geheel gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo zie je meteen wat je kunt verwachten als wij je muur voor je uitbreken.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.