Kosten erker aanbouwen

Een erker is een schitterende aanvulling op iedere woning. Niet alleen creëert u er net wat meer ruimte mee in uw kamer, er komen zeeën van natuurlijk licht binnen en een erker is gewoon gezellig en knus. Wilt u uw woning verkopen, dan is deze met een erker meer waard en sneller verkocht. Het laten aanbouwen van een erker hoeft niet duur te zijn, maar heeft wel een groot aantal voordelen voor u. Daarom hebben we hier alle financiële informatie samengevat die u nodig heeft als u een erker aan uw woning wilt laten bouwen.

Inhoudsopgave

Wat zijn de kosten voor het aanbouwen van een erker?

Zoals bij elk bouwproject het geval is, zijn er een groot aantal factoren die de prijs beïnvloeden en erkers zijn daar geen uitzondering op. De afmetingen, de materialen, de fundering, de extra opties en een mogelijke vergunning die nodig is zullen de prijs allen doen stijgen of juist doen dalen. Over deze prijsbepalende factoren leest u later meer. Hier geven we u een inzicht in de gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van een erker aan uw woning. De arbeidskosten, materiaalkosten en btw zijn daar al bij inbegrepen.

Afmetingen erkerTotale kosten
3 meter breed x 1 meter diep€ 4000 - € 4500
3 meter breed x 1,5 meter diep€ 6000 - € 6500
4 meter breed x 1 meter diep€ 5300 - € 5800
4 meter breed x 1,5 meter diep€ 8200 - € 8600
5 meter breed x 1 meter diep€ 6750 - € 7250
5 meter breed x 1,5 meter diep€ 10.000 - € 11.000

Multi Concurrent uw aanbouw specialist

Prijsvoorbeelden

De informatie in de bovenstaande tabel is vrij abstract. U ziet hoeveel u moet betalen voor verschillende erkers, maar u leest er niet aan af wat u daar exact voor terugkrijgt. Daarnaast zijn er extra opties die de prijs doen stijgen en daar wordt ook niets over vermeld. Het is het beste om de prijzen toe te lichten met voorbeelden en daarom hebben we hier drie situaties geschetst. U ziet zo beter wat u voor het aanbouwen van een erker betaalt en wat daar dan bij is inbegrepen.

Normale erker

Onder een normale erker verstaan we een standaard erker zonder extra toevoegingen. In Nederland zijn de standaard afmetingen 3 meter breed bij 1 meter diep. De standaard erker is netjes afgewerkt, heeft kunststof kozijnen met HR++ glas en een plat dak. Bij het bouwen is geen fundering nodig geweest. Voor een dergelijke standaard erker betaalt u gemiddeld €4250 inclusief btw, materialen en arbeidskosten.

Grotere erker

Het is goed mogelijk dat u een grotere erker wilt laten plaatsen. Een erker die dieper gaat dan 1 meter, zodat u er een gezellige zitplek onder kunt maken, bijvoorbeeld. Als uw kamer langer is dan 3 meter, wilt u mogelijk ook een bredere erker laten plaatsen. Daarnaast wilt u graag een hellend dak en glas in lood laten verwerken in uw ramen. Op die manier betaalt u meer, maar krijgt u meer ruimte waar u echt wat mee kunt en heeft uw erker een schitterend traditioneel uiterlijk. Voor een erker van 5 meter breed en 1,5 meter diep, inclusief de ramen en het dak, betaalt u €12.000 tot €13.000.

Extra fundering

Als u een grotere erker laat plaatsen en u gebruikt een zwaar materiaal, dan is het wel verstandig om een fundering te laten plaatsen. Ook bij bepaalde grondsoorten is een fundering ten zeerste aan te raden, om verzakking en grote teleurstelling in de toekomst te voorkomen. Met fundering weet u zeker dat uw erker de tand des tijds probleemloos kan doorstaan en uw aannemer als uw aannemer er niet al over begint, dan is het verstandig om het zelf als onderwerp aan te dragen. Voor fundering betaalt u gemiddeld €750 tot €1000 extra, afhankelijk van de afmetingen van uw erker. Dit is nooit weggegooid geld, want u koopt er een erker mee die net zo lang mee zal gaan als uw woning zelf.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Prijsopbouw erker aanbouwen

Erkers worden meestal op maat gemaakt. Het is een klein bouwwerk dat aan uw gevel wordt bevestigd en dat doet men ter plekke. Uw gevel wordt doorgebroken, de erker wordt gemetseld, het dak wordt bevestigd, de ramen geplaatst en alles wordt netjes en waterdicht afgewerkt. De prijs die u betaalt voor het laten aanbouwen van een erker bestaat uit arbeidskosten, materialen en voorrijkosten. Als een bedrijf voorrijkosten vraagt, dan nemen deze gemiddeld 3% van de totaalprijs in beslag. Ongeveer 40% van de kosten wordt ingenomen door de materialen. De overige 57% is dan voor de arbeidskosten.

aanbouw

Prijsbepalende factoren totale kosten

We hebben al een aantal keren aangegeven dat de totale kosten sterk onderhevig zijn aan de keuzes die u maakt. Deze prijsbepalende factoren beïnvloeden hoeveel u betaalt en geven u de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de kosten. Door ergens te besparen (bijvoorbeeld op het glas) kunt u ergens anders meer uitgeven (bijvoorbeeld aan een hellend dak). Ook als u met een budget werkt is het verstandig om deze factoren te nemen en zo te ziek hoe u geld op uw erker kunt besparen. We hebben voor u de belangrijkste prijsbepalende factoren op een rijtje gezet, zodat u zelf kunt zien waar u geld wilt neerleggen en waar u geld wilt besparen.

Formaat erker

U heeft duidelijk gezien in ons prijsoverzicht dat de afmetingen een grote invloed hebben op de prijs. En de afmetingen zijn dan ook de grootste prijsbepalende factor bij het plaatsen van een erker. Het is mooi om een halve meter verder de diepte in te gaan, maar voor die extra halve meter betaalt u dan wel €2000 tot €3000 extra. Ook een extra meter in de lengte kost u gemiddeld €1300 per erker. Als u werkt met een budget, dan bespaart u geld door voor een kleiner formaat te kiezen. U krijgt nog steeds de unieke sfeer in huis die een erker creëert, maar dat zonder de hoge kosten.

Voor- of achterkant?

U heeft de optie om uw erker aan de voorkant, aan de zijkant of aan de achterkant te laten plaatsen. Deze keuze heeft invloed op de prijs die u betaalt. Als u de erker aan de voorkant van uw woning laat aanbouwen, dan weet u zeker dat u daar een vergunning voor aan moet vragen. Dat kost tijd en geld, want een vergunning is niet gratis. Daarnaast is er altijd een kans dat u deze niet krijgt en dat u uw project moet staken. Plaats uw erker aan de achterkant van uw woning en u weet zeker dat u geen vergunning nodig heeft. De erker kan sneller geplaatst worden en u vermijdt de kosten voor de vergunning volledig.

Extra opties

Als laatste zijn er altijd extra opties die u aan uw erker toe kunt laten voegen. Deze maken hem mooier of gebruikersvriendelijker en natuurlijk ook duurder. Een erker wordt standaard met een plat dag geleverd. Wilt u daar een hellend dak van maken, dan kunt u rekenen op een meerprijs van €500. Ook voor speciaal glas, zoals HR+++ isolatieglas, inbraakwerend glas, zonwerend glas of zelfreinigend glas betaalt u meer en deze kosten kunnen oplopen tot €500 tot €750. Voor een glas in lood raam betaalt u €300 per vierkante meter. Dat staat schitterend in een erker, maar gaat vergezeld met een groter prijskaartje.

Multi Concurrent bespaartips

Bij Multi Concurrent bent u al verzekerd van gunstige en betaalbare prijzen. Onze erkende monteurs komen uw erker graag plaatsen. Wilt u nog meer geld besparen op deze werkzaamheden, dan hebben we hier onze eigen handige bespaartips voor u verzameld.

  • Casco oplevering: u kunt uw erker ook casco laten opleveren. Dat betekent dat deze lucht- en winddicht wordt gemaakt, maar dat u de afwerking binnen nog zelf moet doen. Het afwerken van de vloer, de muren en eventueel timmerwerk, stucwerk of sauswerk doet u dan zelf. Di is perfect voor ervaren klussers en de besparing is gemiddeld 30%.
  • Vergunningsvrij: we hebben het al even aangegeven, maar het is zeer de moeite waard om met uw aannemer te spreken over vergunningsvrij bouwen. Zonder deze kosten en zonder het tijdsverlies heeft u uw erker sneller en voor een lagere prijs.
  • Goede isolatie: uw erker wordt altijd geïsoleerd, omdat dat verplicht is volgens de richtlijnen in het Bouwbesluit. Als uw woning een goede isolatiewaarde heeft, kies dan voor dezelfde isolatiewaarde voor uw erker. Anders verliest u daar onnodig warmte en dat ziet u terug op uw energierekening.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij Multi Concurrent stellen we een vrijblijvende offerte voor u op als u deze aanvraagt via de telefoon of ons online contactformulier. U ziet dan direct wat wij u kunnen bieden en voor welk bedrag. Bij ons krijgt u kwaliteit, vakmanschap en een volledige ontzorging. We wijzen een projectbegeleider aan die uw belangen behartigt en die klaarstaat als u vragen of opmerkingen heeft. Wacht dus niet langer, neem contact op met Multi Concurrent en uw nieuwe erker is ook in de kortste keren een feit.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.