Serre aanbouw

Een serre aanbouwen zorgt direct voor veel meer lichtinval in uw woning en zorgt ervoor dat u het gehele jaar kunt genieten van buiten zijn, maar dan heerlijk warm in uw woning. Met een serre kunt u uw woning een geheel andere uitstraling geven van zowel binnen als buiten. Lees op deze pagina meer informatie over het aanbouwen van een serre door Multi Concurrent.

Ga snel naar

Serre als aanbouw

Op een mooie herfst- of winterdag heerlijk in uw warme serre kunnen genieten van de kletterende regen tegen de ruiten, terwijl u met een kop thee uw boek kunt lezen. Klinkt dit niet heerlijk? Dit is absoluut haalbaar door een serre aanbouw aan uw woning te laten plaatsen. Door de serre verruimt u de ruimte in uw woning, vergroot u het lichtinval in uw woning aanzienlijk én kunt u in alle jaargetijden meer van uw tuin genieten. Een serre aanbouwen kan volledig naar uw wens, zowel de afmetingen als de bouwmaterialen kunt u geheel in stijl aanpassen op uw bestaande woning.

Een serre aanbouwen is een mooie investering die ervoor zorgt dat de waarde van uw woning verhoogt wordt en uw woonplezier aanzienlijk stijgt.

Voordelen van een serre als aanbouw

Een serre biedt u de mogelijkheid om van binnenuit te genieten van uw tuin. Door de glazen constructie van een serre zit u praktisch in uw tuin, maar kunt u ook in de koude herfst- en wintermaanden genieten van de natuur en rust van uw tuin. Natuurlijk biedt een serre als aanbouw nog talloze andere voordelen, namelijk:

Een serre wordt vaak gerealiseerd als aanbouw aan de bestaande woning, maar kan natuurlijk ook naar wens elders geplaatst worden. Zo kan een serre ook aan de voorkant van uw woning een prachtige aanvulling zijn of denk eens aan een serre laten bouwen achterin uw tuin? Zo kunt u vanaf diverse plekken in uw tuin optimaal genieten en gebruik maken van uw eigen natuur.

Constructieberekening aanbouw

Verschillen tussen een serre aanbouw en serre uitbouw

Wanneer u zicht verdiept in de mogelijkheden om meer ruimte te creëren in uw woning, dan komt u allerlei verschillende termen tegen. Het is vaak niet duidelijk wat nu precies het verschil is tussen een aanbouw, een uitbouw of een serre laten maken. De specialisten van Multi Concurrent maken het voor u liever niet moeilijker dan nodig en lichten de verschillen graag toe. 

Een serre is altijd een aanbouw of een uitbouw aan uw woning, zonder aan of uit te bouwen is het realiseren van een serre niet mogelijk. Maar aanbouwen of uitbouwen is wél mogelijk zonder een serre te hoeven plaatsen.

Diverse opties aanbouw serre

Zoals we eerder al even benoemden, zijn er allerlei diverse mogelijkheden om een serre aan uw woning aan te bouwen. Natuurlijk kunt u kiezen tussen verschillende type materialen, maar ook zijn is er een ruime keuze in het type serre dat u wenst aan te bouwen. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen zult u in onderstaande opties vast een passende keuze vinden.

Serre aanbouw met vouwwand

Een serre met vouwwand is in zijn geheel te openen en te sluiten dankzij een geavanceerd en geïsoleerd systeem bestaande uit meerdere delen. Door deze constructie kunt u de serre één geheel laten worden met uw tuin in de warme maanden door de serre volledig te openen. In de koudere maanden kunt u er juiste voor kiezen om de serre goed gesloten te houden, waardoor u nog steeds geniet van prachtig uitzicht en meer lichtinval, maar geen last hebt van de kou buiten.

Volledige doorgang naar buiten

Een serre aanbouw met een volledige doorgang naar buiten creëren we met behulp van een vouwwand, ook wel harmonicadeur genoemd. De vouwwand bestaat uit glas met deurprofielen daar tussenin en is optimaal geïsoleerd. De wand is volledig te openen en te sluiten. Door de serre volledig open te zetten, creëert u direct een open doorgang naar uw tuin, waardoor uw woning en tuin perfect samengevoegd worden. Een volledige doorgang naar uw tuin is dus prima mogelijk door te werken met een serre met vouwwand. Ideaal voor de warme én koude jaargetijden.

Het plaatsen van een serre aanbouw met vouwwand is altijd maatwerk. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden of neem contact met hen op voor gratis en vrijblijvend advies.

Serre aanbouw met schuifpui

Wilt u optimaal gebruik kunnen maken van de extra woonruimte én het extra lichtinval die een serre u biedt? Dan is een serre aanbouw met schuifpui mogelijk de perfecte keuze voor u. Een schuifpui in de serre zorgt ervoor dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met openslaande deuren, dus de ruimte in uw serre kan optimaal benut worden. Een schuifpui laat meer licht in uw woning toe, omdat u het glasoppervlak van een schuifpui aanzienlijk groter is dan bij bijvoorbeeld een vouwwand. Naast deze voordelen biedt een schuifpui ook direct de optie om beter te kunnen ventileren in uw woning. Het openzetten van een schuifpui creëert meer doorgang voor frisse lucht dan bijvoorbeeld een (vouw)deur of raam.

Serre met deur- en raamkozijn

Een meer klassieke keuze is een serre met deur- en raamkozijnen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de materialen van de deur- en raamkozijnen, zodat er altijd een keuze is die naadloos aansluit bij uw bestaande woning. Een serre met deur- en raamkozijnen is nog steeds een veel gekozen optie.

Bent u benieuwd naar de meest passende optie bij uw woning of wenst u graag uw voorkeuren door te spreken met een professional? Neem gerust contact op met een specialist van Multi Concurrent voor gratis en vrijblijvend advies voor een serre aanbouw aan uw woning!

Een wintertuin dankzij een serre

Wanneer u dol bent op tuinieren en gezegend bent met groene vingers is een wintertuin bijna onmisbaar. In de koudere maanden zijn er talloze plant- en bloemsoorten die beter binnen kunnen vertoeven. Helaas hebben we daar vaak de ruimte niet voor, waardoor deze soorten toch buiten blijven en de strijd in de kou verliezen. Zonde van uw mooie planten en bloemen! 

Door een serre aan uw woning aan te bouwen en deze (gedeeltelijk) te gebruiken als wintertuin, kunt u uw mooie planten een perfecte plek bieden om te kunnen overwinteren. Een bijkomend voordeel is dat u voor uzelf een heerlijk zitplekje kunt creëren om te kunnen ontspannen tussen al het groen in uw wintertuin.

Vergunning nodig voor het aanbouwen van een serre?

Een serre is eigenlijk bij niemand hetzelfde, omdat deze passend wordt gemaakt op uw bestaande woning. Het is daarom niet zomaar te zeggen of de aanbouw van uw serre zonder vergunning kan plaatsvinden. Bent u voornemend om een serre te laten aanbouwen? Neem dan in het beginstadium van uw bouwplannen contact op met uw gemeente om goed te controleren of een vergunning vereist is voor het aanbouwen van een serre. Begint u met bouwen en blijkt een vergunning vereist? Dan loopt u het risico dat uw serre afgebroken dient te worden en er alsnog een vergunning aangevraagd dient te worden alvorens u de serre weer mag opbouwen. Onnodig veel geld- en tijdverspilling.

Verdiep u ruim voor de werkelijke bouwplannen in de wet- en regelgeving van uw gemeente.

Vrijblijvende offerte?

Verschillende materiaalopties serre

Een serre aanbouwen is een prachtige aanvulling op uw woning, zeker wanneer u kiest voor de juiste materialen die naadloos overlopen in uw eigen woning. Of wilt u uw serre juist gebruiken als eyecatcher van de woning door deze een andere stijl te geven dan uw woning? Er zijn talloze mogelijkheden. De specialisten van Multi Concurrent hebben van o.a. onderstaande materialen prachtige serres aangebouwd. Per materiaalkeuze geven we u een korte toelichting.

Kunststof serre

Een serre van kunststof biedt diverse voordelen. De uitstraling van een kunststof serre is vrijwel hetzelfde als hout, maar het onderhoud is een stuk gemakkelijker. Kunststof is vrijwel onderhoudsarm en is over het algemeen duurzaam. Bij een beschadiging is een eventuele reparatie wel ingewikkelder dan bij bijvoorbeeld een serre van hout.

Houten serre

Een houten serre geeft een klassieke uitstraling en oogt in de meeste gevallen zeer natuurlijk. Een serre van hout is bewerkelijk en bij schade vaak goed te repareren. Daarnaast is een houten serre optimaal te isoleren. Het onderhoud van een houten serre is aanzienlijk intensiever dan bijvoorbeeld een kunststof serre.

Aluminium serre

Ook een populaire keuze als materiaalsoort voor een serre is aluminium. Een aluminium serre heeft weinig onderhoud nodig en is duurzaam. Een bijkomend voordeel is dat de keuze m.b.t. type deuren en ramen in de serre zeer ruim is. Zo kunt u een aluminium serre met openslaande deuren kiezen, maar ook voor een schuifwand of valraampjes. Vast en zeker een mogelijkheid die past bij uw wens.

Kosten serre aanbouw

De kosten voor het laten aanbouwen van een serre zijn afhankelijk van diverse keuzes. Uiteraard zijn de oppervlakte en de materiaalkeuze van grote invloed op de kosten, maar vergeet ook zeker niet de kosten voor de afwerking van uw serre na de aanbouw.

De totaalprijs voor de aanbouw van een serre is dus afhankelijk van diverse factoren. We geven in onderstaand overzicht weer wat ongeveer de minimale en maximale prijzen zijn om een serre te laten realiseren door de specialisten van Multi Concurrent. Let op: deze prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie – er zijn geen rechten te ontlenen aan onderstaande fictieve prijzen.

Oppervlakte serreGemiddelde kosten aanbouw serre excl. btw – incl. plaatsing en afwerking
Kleine serre (± 6 m²)€ 5.000 – € 11.000
Standaard serre (± 12 m²)€ 8.000 – € 25.000
Grote serre (± 20 m²)€ 17.500 – € 57.500

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor een serre aanbouw aan uw woning? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer uitgebreide informatie over de prijzen die Multi Concurrent hanteert om een prachtige serre aan uw huis te bouwen? Meer over onze kwaliteiten en prijzen vind u hier.

Waarom een serre laten plaatsen door Multi Concurrent?

Een serre is een grote meerwaarde voor uw woonplezier en een goede investering, mits op de juiste manier aangebouwd. Het is daarom belangrijk om samen te werken met een professioneel bouwbedrijf met ruime ervaring in het bouwen van serres. Gelukkig heeft u ons al gevonden, dus verder zoeken hoeft niet meer. We vertellen u graag waarom de specialisten van Multi Concurrent de beste keuze zijn om uw serre te laten realiseren.

Hoge kwaliteit materialen

Wij werken uitsluitend met materieel van hoogwaardige kwaliteit. Ongeacht uw voorkeuren voor het type materiaal kunt u ervan uitgaan dat wij u optimale kwaliteit spullen leveren om uw serre prachtig op te bouwen, zodat u jarenlang kunt genieten van meer lichtinval en extra woonruimte.

Betaalbaar zonder verlies van kwaliteit

Wij vinden het belangrijk dat het onderhouden en verbouwen van uw woning of kantoorpand voor iedereen betaalbaar is. We houden onze prijzen graag laag en doen dit door goede onderhandelingen met o.a. (tussen)leveranciers en door kritisch te kijken naar onze eigen kosten ed. Zonder in te leveren op kwaliteit biedt Multi Concurrent een voordelige prijs en staan wij voor iedereen beschikbaar.

Flexibel en klantgericht

Ongeacht het soort werkzaamheden aan uw woning, het is vrijwel altijd een investering waar u goed over hebt nagedacht. Uw wensen en voorkeuren zijn dan ook de leidraad voor het project, althans zo zien de specialisten van Multi Concurrent dit. Onze vaklieden bewegen flexibel mee met uw wensen en zijn allround opgeleid om uw project geheid een succes te maken. Vanaf het eerste contactmoment zijn wij begaan met uw project en ook na de oplevering staan wij graag voor u klaar voor de eventuele afwerking van uw bouwproject, maar natuurlijk ook bij toekomstige vragen en/of opmerkingen.

Aanbouw door Multi Concurrent

Vrijblijvende offerte aanvragen

Multi Concurrent is uw aannemer voor kleine- tot grote projecten en voor al uw verbouw-, restauratie- of onderhoudswerkzaamheden. Besluit u Multi Concurrent aan te nemen voor het ontwerpen en uitvoeren van uw aanbouw, dan ontvangt u de beste service voor een betaalbare prijs. We hechten veel waarde aan scholing en kennis en al onze monteurs zijn erkend en ervaren. Uiteraard hebben ze de juiste vergunningen. Multi Concurrent ontneemt u alle zorgen en wijst een bouwbegeleider voor u aan die uw belangen tijdens het hele bouwproject behartigt. Uw verbouwing is bij ons in goede handen.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.