Kosten dakbedekking

Heeft u plannen om uw dakbedekking te laten vervangen maar bent u nog benieuwd naar de dakbedekking kosten? Dan kunt u op deze pagina alle kosten in onze handige prijsgids vinden. Multi Concurrent heeft alle mogelijkheden en de daar bijhorende kosten voor u op een rijtje gezet. Bekijk onze kosten en wat de kwaliteiten zijn. Zo weet u zeker dat u de beste deal krijgt, en u de juiste keuze maakt. Zo kunt u jarenlang genieten van u nieuwe dakbedekking!

Ga snel naar

Dakbedekking, wat kost dat?

Er zijn verschillende soorten dakbedekking waarbij de levensduur varieert van 40 tot wel 100 jaar. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal en zo is de grootte van uw dakoppervlak ook belangrijk. De kosten voor het bedekken van platte daken kunnen variëren van gemiddeld € 45 tot € 55 per m2 (bitumen, EPDM, PVC en ) en voor hellende daken bent u tussen de € 55 en € 130 per m2 kwijt (dakpannen, koper, riet, metaal).

Wilt u uw dak bedekken met EPDM? Dan bent u voor een dak van 60 m2 met EPDM dakbedekking gemiddeld € 2.250 kwijt. EPDM dakbedekking gaat gemiddeld 40 jaar mee. Voor een bitumen dakbedekking betaalt u gemiddeld € 2.000 bij een professionele dakdekkersbedrijf, maar bitumen dakbedekking heeft ook maar een levensduur van 25 jaar.

In een handige overzicht hieronder, vindt u de dakbedekking per type dak met zowel de levensduur als de kosten. Zo kunt u gelijk zien wat de beste dakbedekking voor u zou zijn. De gemiddelde prijzen zijn inclusief plaatsing en btw.

DakbedekkingLevensduurTotaalprijs m²
Bitumen25 jaar€ 45
PVC25 jaar€ 55
Betondakpannen30 jaar€ 50
EPDM40 jaar € 50
Leien40 jaar€ 70
Riet40 jaar€ 100
Kleidakpannen50 jaar€ 60
Aluminium50 jaar€ 75
Groendak60 jaar€ 55
Koper80 jaar€ 120
Zink100 jaar€ 80
­

Dakbedekking kosten specifiek voor uw dak

Het internet staat vol met richtprijzen, maar de kosten van de totale dakbedekking voor uw situatie is afhankelijk van vele factoren. Hierbij kunt u denken aan het verschil in materiaal zoals tussen EPDM en bitumen, op wat voor ondergrond de dakbedekking geplaatst mag worden en natuurlijk de grootte van uw dak. Het is natuurlijk ook zo dat als u een groter dak oppervlak laat dakdekken u minder per m2 kwijt bent, dan dat u een klein stuk stuk laat bedekken op een nieuwe schuine dakkapel.

Bent u benieuwd naar wat het laten plaatsen van dakbedekking daadwerkelijk voor uw situatie gaat kosten zonder ergens aan vast te zitten? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte op. Wij helpen u graag en zijn gegarandeerd 30 tot 50 % goedkoper dan de concurrent. Betaal dus minder bij Multi Concurrent, zonder in te boeten op kwaliteit!

dakbedekking kosten

Prijsopbouw kosten dakbedekking

Hoe steekt de prijsopbouw van dakbedekking in elkaar? 35 % van de totale kosten gaan in het materiaal zitten, 55 % is voor de arbeid en 10 % voor de voorrijkosten.

Zoals u kunt zien, bestaat ongeveer de helft van de prijsopbouw uit de kosten voor materiaal en de afvoer ervan. De andere helft bestaat uit arbeidskosten en juist deze arbeidskosten kunnen wij heel goedkoop aanbieden. Omdat wij het materiaal altijd in grote hoeveelheden inkopen, kunnen wij u hier ook een aanzienlijke korting op geven.

Dakbedekking: prijs-kwaliteitverhouding plat of schuin dak

Indien aangebracht door een professioneel dakdekkersbedrijf, voldoet iedere genoemde dakbedekking aan de eisen van het beschermen van uw woning tegen het klimaat in Nederland. Het is natuurlijk wel zo, dat u jarenlang wilt genieten van uw nieuwe dakbedekking en dat de ene dakbedekking de ander niet is. Dit ziet u dan ook terug in en de levensduur en de daar bijhorende kosten. Goedkoop is in dit geval dan ook vaak duurkoop. Wij hebben een aantal soorten dakbedekking voor u op een rijtje gezet, zo kunt u de verschillen zelf bekijken en kunt u de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

Prijs-kwaliteitverhouding plat dak

Type dakbedekking WaterdichtOnderhoud
BitumenGoedJaarlijks
PVCGoedJaarlijks
EPDMUitstekendNiet

Als u op zoek bent naar dakbedekking voor uw platte dak dan zijn er 3 populaire soorten: bitumen-, PVC- en EPDM dakbedekking waarvan bitumen het goedkoopst is. Dit is tevens ook de meest toegepaste soort op platte daken maar dit is wel aan het veranderen. Voorheen was eigenlijk alleen bitumen wat de klok sloeg maar dat is tegenwoordig wel anders. Er zijn namelijk een stuk meer alternatieven op de markt.

Waterdichtheid: Als uw dak professioneel beplakt is dan is het volledig waterdicht. EPDM heeft als groot voordeel dat het vooraf geheel op maat wordt gemaakt zodat u veel minder naden in uw dak krijgt en de kans op lekkage nihil is.

Temperatuurverschil: Bitumen zal bij een koude Nederlandse dag hard worden en bij een hele warme dag zacht. Als u vaak over u dak wilt lopen, is bitumen niet de juiste keus. Bij bitumen is de kans dat u een lekkage veroorzaakt met uw schoenen erg groot. De kans op schade kan wel worden voorkomen door gebruik te maken van APP of SBS. Hierdoor neemt de levensduur aanzienlijk toe.

EPDM dakbedekking is juist heel flexibel waardoor het materiaal bij warmte of kou minder snel zal verouderen. Als u dus van plan bent om vaak gebruik te maken van uw dak, zouden wij u dan ook EPDM adviseren.

Dakbedekking en onderhoud: Om de levensduur van bitumen en PVC te behouden is ons advies om uw dak jaarlijks te inspecteren op slijtage, mos en algen. Het voordeel van EPDM is dat op EPDM mos en algen niet kunnen leven. Zo heeft u de levensduur voor bitumen en PVC daken ook deels zelf in de hand. U zult het dak jaarlijks moeten inspecteren op eventuele slijtage of andere gebreken.

Groendak: Een groendak wordt over een bestaande dakbedekking gelegd. Dus op zichzelf is het geen dakbedekking. Een groendak zal de levensduur van uw huidige dakbedekking vergroten want een groendak waterdicht, grote temperatuurverschillen zijn geen enkel probleem meer, is onderhoud niet nodig en werkt een groendak ook nog eens isolerend. Buiten al deze voordelen is een groendak ook nog eens ontzettend mooi. Het is zelfs mogelijk om bij een aantal gemeenten subsidie aan te vragen voor uw groendak. Informeer bij uw gemeente of u hiervoor in aanmerking komt.

Prijs-kwaliteitverhouding schuin dak​

Bent u juist op zoek naar dakbedekking voor een hellend dak, dan kunnen we onderscheid maken tussen 3 soorten: dakpannen, metaal en het rieten dak. Wanneer u kijkt naar de dakbedekking kosten dan zijn dakpannen het goedkoopste en hebben ze tevens een lange levensduur. Kortom dakpannen bieden een prima prijs-kwaliteitverhouding. Riet en metaal zijn vooralsnog materialen voor liefhebbers, de meeste Nederlandse daken worden namelijk nog altijd voorzien van dakpannen.

Type dakbedekkingWaterdichtOnderhoud
DakpannenUitstekendOp gevoel
Metalen dakUitstekendGeen
Rieten dakGoedOm de 5 jaar

Waterdichheid: Alle soorten zijn, indien vakkundig geplaatst, volledig waterdicht. Bij het rieten dak is het wel belangrijk dat er een hellingshoek is van 45 graden, anders kan regenwater niet weglopen en kan dit lekkage opleveren. Daarnaast blijft riet een kwetsbaarder materiaal, vandaar ook de kortere levensduur.

Temperatuurverschil: Zowel dakpannen, metaal als riet kunnen uitstekend tegen temperatuurverschillen, zeker als het dak in goede staat verkeerd. Zo kunt u genieten van een lange levensduur.

Dakbedekking en onderhoud: Zoals u ziet hebben rieten daken het meeste onderhoud nodig. Wordt het riet om de 5 jaar ontdaan van algen en mossen dan waarborgt u de langste levensduur. Dakpannen en zink hebben een stuk minder onderhoud nodig, maar het advies is wel om jaarlijks een blik op uw dak te werpen om te controleren of alles er nog goed uit ziet. Dit kunnen wij als professioneel dakdekkersbedrijf natuurlijk ook voor u doen.

Bespaartips kosten dakbedekking

Multi Concurrent helpt u graag met het besparen op uw kosten voor uw dakbedekking. Nu u weet wat de gemiddelde kosten per m2 zijn, is het tijd om te weten hoe u op de kosten gaat besparen. Hieronder volgen enkele handige bespaartips voor uw nieuwe dakbedekking.

Informeer naar een bouwvergunning: Informeer altijd bij u gemeente of u vergunningsplichtig bent. Het is niet echt een besparing maar u zit met de gebakken peren als u achteraf wordt geconfronteerd dat u de bouwvoorschriften hebt overtreden. Dit wilt u kosten wat het kost voorkomen en daarom raden wij u altijd aan een bouwvergunning aan te vragen.

Overleg met je buren: Als u een nieuwe dakbedekking nodig heeft, is de kans groot dat de buren ook een nieuwe dakbedekking nodig hebben. Zo krijgt u natuurlijk extra korting als wij meerdere huizen kunnen voorzien van dakbedekking. De voorrijkosten zijn dan maar eenmalig en het scheelt ook weer in de arbeidskosten.

Maak gebruik van subsidies: De overheid heeft in het verleden subsidies gegeven voor het isoleren van uw dak. Dit zal zeker in de toekomst weer gebeuren. Maar er zijn ook andere subsidies te verkrijgen bijvoorbeeld voor het wit maken van uw dak maar veel gemeentes zijn ook zeker voorstander van een groendak. Doe er uw voordeel mee.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn om uw woning te voorzien van dakbedekking? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.