PVC dakbedekking

Kunststof dakbedekkingen zoals PVC zijn in de huidige tijd een wel- en veelgekozen soort dakbedekking. Door de duurzaamheid en het kwalitatief goede materiaal en prijzen, heeft een PVC dakbedekking een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Op deze pagina vindt u alle informatie en alle eigenschappen van een PVC dakbedekking. Zo kunt u ook meer lezen over het plaatsen, de alternatieven en natuurlijk de kosten voor het laten plaatsen van een kunststof dakbedekking.

Inhoudsopgave

PVC dakbedekking prijs

De kosten voor een PVC dakbedekking bedragen rond de € 50 tot 70 per m2. Zo is de oppervlakte van het dak zeer belangrijk maar ook de kleurm, bereikbaarheid en de vorm van het dak zijn hierin bepalend. PVC is een duurzame keuze en heeft vele voordelen. Zo is PVC recyclebaar, milieuvriendelijk en worstelbestendig. De gemiddelde levens van PVC dakbedekking is zo rond de 40 jaar. Wilt u ook uw oude dakbedekking verwijderen? Dan worden de kosten iets hoger en moeten wij een meerprijs berekenen. Een PVC dakbedekking kan zowel op een licht hellende dek als op platte daken worden gebruikt. In onderstaande prijsoverzicht ziet u de gemiddelde prijzen voor een dakoppervlak van 50 m2. Wij hebben voor een dakoppervlak van 50 m2 gekozen omdat dit de gemiddelde dakoppervlak van daken is in ons mooie kikkerlandje.

Vervangen of plaatsen PVCGemiddelde prijs per m²
Plaatsen nieuwe PVC€ 50 tot € 70
Vervangen PVC€ 90 tot € 120

Voorbeelden van kosten PVC dakbedekking

De kosten van een PVC dakbedekking project kunnen erg uiteen lopen. Dit komt vooral omdat elke dak toch wel anders is en het aantal arbeidsuren, oppervlakte van uw dak en materiaal toch bepalend zijn voor de totale kosten. Wij proberen u toch een beeld te geven van wat u kunt verwachten qua prijzen en de dakbedekking kosten dus hebben wij hieronder een aantal voorbeelden voor u op een rijtje gezet.

Kosten klein project

Heeft uw schuur met platte dak een nieuwe dakbedekking nodig? De gemiddelde oppervlak van schuurdaken in Nederland zijn 15 m2 en dit zou u gemiddeld rond de € 1.400 kosten. Deze € 1.400 is inclusief BTW, arbeid en materiaal.

Kosten gemiddeld project

De meest gekozen vorm van dakbedekking is toch wel op een woning.  Als u de dakbedekking van uw woning wilt laten vervangen, reken dan op prijs tussen de € 4.000 en € 5.000. Deze kosten zijn inclusief BTW, arbeid en materiaal en bij desbetreffende prijsvoorbeeld is er uitgegaan van een dakoppervlak van 50m2.

PVC dakbedekking

Eigenschappen van een PVC dakbedekking

Polyvinylchloride, systematische naam polychlooretheen, is een veelvuldig toegepaste thermoplast die ontstaat na polymerisatie van het monomeer vinylchloride. Omdat PVC goedkoop en eenvoudig te bewerken is, wordt het veel toegepast in allerlei takken van de industrie ter vervanging van onder andere hout en beton. Vandaar dat dit een dakbedekking is die veelzijdig wordt gebruikt en waar ook vaak voor word gekozen als dakbedekking. PVC is ook wortelbestendig, waardoor het perfect is voor groendaken als ondergrond. Het heeft geen onderhoud nodig waardoor u optimaal kunt genieten. Een ander groot voordeel van een PVC dak is dat het UV-bestendig is omdat het zonlicht weerkaatst.

Er worden in ons land steeds meer eisen gesteld aan het uiterlijk van het dak. Omdat PVC dakbedekking in meerdere kleuren te verkrijgen is, kiezen steeds meer mensen voor PVC.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

PVC dakplaten

Naast PVC folie bestaan er ook PVC dakplaten. Dit zijn doorgaans harde en lichtdoorlatende golfplaten, die voornamelijk gebruikt worden als dakbedekking voor industriële toepassingen of voor uiteenlopende types bijgebouwen. Denk bijvoorbeeld maar aan carports, veranda’s of serres. De platen zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen.

U weet nu meer over PVC folie. Zo weet u dat PVC folie in diverse diktes en kleuren verkrijgbaar zijn maar weet u ook dat er PVC dakplaten te verkrijgen zijn? Dit zijn harde en lichtdoorlatende golfplaten die voornamelijk gebruikt worden voor industriële toepassingen of voor uiteenlopende types bijgebouwen. PVC dakplaten zijn in wit en grijs verkrijgbaar en universeel bruikbaar.

Wat zijn de voor- en nadelen van een PVC dak?

Een PVC dak heeft veel meer voor- dan nadelen maar er zijn natuurlijk wel enkele nadelen waar u rekening mee moet houden. Hieronder vindt u een handige overzicht met alle voor- en nadelen van een PVC dakbedekking op een rijtje:

Voordelen van een PVC dak

  • Sterk en waterdicht materiaal met een licht gewicht
  • Brandveilig materiaal
  • Ecologisch verantwoord materiaal: volledig recycleerbaar
  • Wortelbestendig
  • PVC reflecteert zonlicht en is UV-bestendig
  • Relatief goedkoop
  • Onderhoudsvriendelijk

Nadelen van een PVC dak

  • Verminderende flexibiliteit naarmate materiaal ouder wordt
  • Mag niet rechtstreeks op oude dakbedekking van bitumen of polystyreen geplaatst worden
  • Het plaatsen is tijdrovend en dus prijzig. Ook niet interessant om zelf te plaatsen

Stappenplan PVC dakbedekking plaatsen

Het plaatsen van een PVC dakbedekking is geen klus die u zomaar zelf uitvoert. Voor het uitvoeren van deze klus is de nodige ervaring en vakkennis een vereiste. Daarom is ons advies om hier dan ook de vakmannen van Multi Concurrent voor in te huren.

1. Informeren van klant en inspecteren oude dakbedekking

Is uw dak al voorzien van een dakbedekking? Zo kan er bijvoorbeeld al een laag bitumen of een oude laag PVC aanwezig zijn op uw dak, als dat zo is, dan is de kans vrij aannemelijk dat onze erkende dakdekker de nieuwe PVC dakbedekking hier gewoon overheen kan plaatsen. Dit scheelt een hoop aan tijd en dus in de totale kosten. Aan de andere kant is het natuurlijk ook mogelijk dat onze dakdekker u adviseert om de oude laag eerst te laten verwijderen. Dan wordt het kostenplaatje helaas wel hoger. Als uw dak na het informeren is geïnspecteerd en schoongemaakt, dan kan het leggen van uw nieuwe PVC dakbedekking dak beginnen.

2. PVC dakbedekking op maat maken

PVC dakbedekking wordt geleverd als folie op een rol of als dakplaten. Onze erkende dakdekker rolt het PVC uit en snijdt het op maat. Er word hierbij rekening gehouden met een overlap tussen de rollen van minimaal tien centimeter. Zo weet u dat er geen ruimte tussen de naden ontstaat waardoor lekkages kunnen ontstaan. Heeft u een raam of oneffenheden op uw dak? Dan snijdt onze dakdekker op uw dak er omheen.

3. Bevestigen van PVC dakbedekking op uw dak

Zodra de PVC dakbedekking helemaal passend is gemaakt voor en op uw dak, dan is het tijd om deze daadwerkelijk te bevestigen met een mechanische föhn en lijm. De hitte zorgt er voor, dat de kunststof zich aan elkaar hecht zodat er geen ruimte ontstaat tussen de naden. De dakbedekking van PVC wordt dan door onze vakman met lijm vastgemaakt op uw dak. Dit hele proces kan zonder brandgevaar worden gedaan omdat er geen gasbrander aan te pas komt maar alleen hete lucht.

PVC dakbedekking kostenopbouw

Vrijblijvende offerte op maat aanvragen

Laat uw PVC dakbedekking door een erkend dakdekkersbedrijf leggen. Dit scheelt u in de kosten en zo weet u zeker dat uw dakbedekking perfect is gelegd en is de kans op lekkages veel kleiner. Wilt u precies weten wat een PVC dakbedekking in uw situatie en voor uw dak of daken gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Wij antwoorden u binnen 24 en helpen u graag verder. Mocht u nog algemene vragen hebben? Aarzel dan niet om deze te vragen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.