Nieuwe dakbedekking over oude

Is uw dak voorzien van een plat dak en is deze toe aan een nieuwe dakbedekking? In de meeste gevallen is het mogelijk om de nieuwe laag dakbedekking over het huidige oude dakbedekking van uw platte dak aan te brengen. Dit scheelt u flink in de kosten. Door nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen profiteert u van relatief betaalbare nieuwe dak uw hoofd. Bekijk onze pagina voor een nieuwe dakbedekking, de soorten dakbedekking en kostenbesparende tips.

Ga snel naar

Voordelen van nieuwe dakbedekking over de oude

Wat zijn nou de voordelen van een nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen? Buiten de kostenbesparing zijn er natuurlijk nog meer voordelen. Deze voordelen hebben wij voor u in een handige overzicht gezet.

Kosten voor een nieuwe dakbedekking over de oude

Heeft u een plat dak en wilt u een nieuwe dakbedekking over uw oude dakbedekking willen laten plaatsen? Dan is dit natuurlijk mogelijk. Heeft u een dak met een hellend dak? Dan kan er helaas geen nieuwe laag over uw oude worden geplaatst. Door uw oude laag bedekking blijft liggen, ligt de nieuwe dakbedekking er in no time op en dat ziet u terug in de kosten. Hieronder vindt u een kostenoverzicht waar de prijzen per m2 netjes onder elkaar zodat u kunt zien wat de gemiddelde prijzen per m2 zijn.

Soort dakbedekkingPrijs per m²Levensduur
Bitumen
Bitumen nieuwe laag over oude dakbedekking€ 4520 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe laag plaatsen€ 4520 jaar
EPDM
EPDM nieuwe laag over oude dakbedekking€ 45 40 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe laag plaatsen€ 8540 jaar
PVC
PVC nieuwe laag over oude dakbedekking€ 5540 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe laag plaatsen€ 8040 jaar
nieuwe dakbedekking over oude

Welke daken zijn geschikt voor nieuwe dakbedekking over de oude?

Heeft u een dak met bitumen, EPDM of PVC? Als uw dak plat is, dan is deze waarschijnlijk geschikt om een nieuwe dakbedekking over de oude laag te plaatsen. Is uw dak al meerdere keren slachtoffer geworden van een nieuwe dakbedekking over een oude laag? Dan is er een kans dat onze erkende dakdekker het laten plaatsen van een nieuwe dakbedekking afraden. U dak wordt dan de te zwaar, zo kan uw dak inzakken en dan bent u nog verder van huis en heeft u waarschijnlijk een nieuw dak nodig.

Soorten dakbedekking plat dak

Er zijn meerdere soorten dakbedekking die geschikt zijn voor platte daken. Zo is er bitumen, EPDM en PVC. Hieronder vindt u de verschillen:

Bitumen

Voor bitumen dakbedekking betaalt u gemiddeld € 45 per m2 en heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Naast dakpannen ziet u bitumen vaak terug op Nederlandse daken. Bitumen ontstaat tijdens de productie van aardolie, het voordeel van dit materiaal is dat het waterdicht en ijzersterk is. Bitumen is niet geschikt om over oude EPDM te plaatsen, maar het is wel mogelijk om EPDM op oude bitumen aan te brengen.

EPDM

Voor EPDM dakbedekking betaalt u gemiddeld € 45 per m2 en deze dakbedekking soort heeft een gemiddelde levensduur van 40 jaar. EPDM is synthetisch rubber dat goed bestand is tegen UV straling. EPDM is ook waterdicht en relatief vrij licht. Omdat EPDM zo licht is, kunnen er meerdere lagen EPDM over elkaar geplaatst worden. EPDM is niet geschikt als ondergrond voor bitumen dakbedekking. Wel is het mogelijk om een nieuwe laag EPDM over de oude dakbedekking te plaatsen.

PVC

De gemiddelde kosten voor kunststof dakbedekking zoals PVC is € 55 per m2 en deze dakbedekking soort heeft een gemiddelde levensduur van 40 jaar. Deze dakbedekking is duurzaam en is herbruikbaar. Het voordeel van PVC is dat het in meerdere kleuren beschikbaar is, grootste nadeel is dat PVC niet geschikt is als ondergrond voor EPDM en bitumen.

nieuwe dakbedekking over oude kosten

Stappenplan nieuwe dakbedekking over oude

Het lijkt zo eenvoudig, uw vervangt zelf de oude dakbedekking voor een nieuwe laag en zo bespaart u op de kosten. Helaas is niets minder waar. U dak kan verzakken of misschien is uw nieuwe dakbedekking niet helemaal lekker gelegd waardoor u last krijgt van lekkage. Vaak bent u dan nog veel meer geld krijgt. Laat deze klus uitvoeren door een ervaren dakdakkersbedrijf. Zo bent u zeker van een droog en stevig dak boven uw hoofd en dat slaapt een stuk lekkerder.

Onderstaand ziet u wat er komt kijken bij het aanbrengen van een nieuwe laag dakbedekking op een al bestaande laag dakbedekking.

Nieuwe laag bitumen aanbrengen over een oude laag

Dakdekkers gebruiken een brander tijdens het aanbrengen van bitumen dakbedekking. De nieuwe dakbedekking wordt verhit, de hitte maakt het bitumen vloeibaar en kleverig. De dakdekker plakt de laag vervolgens over de oude laag heen. Door bitumen juist te verhitten, wordt er voor gezorgd dat er geen naden of kieren ontstaan tussen de rollen en zo dus uw dak waterdicht blijft.

Nieuwe laag EPDM aanbrengen over een oude laag

Dakdekkers bevestigen EPDM dakbedekking met lijm. De nieuwe dakbedekking krijgt een lijmlaag, om vervolgens vastgeplakt te worden aan de oude dakbedekking. Door zo min mogelijk te knippen in EPDM is de kans op lekkages een stuk kleiner. Er dient natuurlijk wel geknipt te worden als er een raam op uw dak staat of misschien een schoorsteen.

Nieuwe laag PVC aanbrengen over een oude laag

Dakdekkers gebruiken zowel lijm als hitte om PVC op de oude dakbedekking te plaatsen. Het PVC wordt met lijm aan de oude dakbedekking geplakt. Vervolgens gebruikt de dakdekker een soldeerbout om de naden aan elkaar te smelten, zo zorgt de dakdekker dat de kans op lekkage bijna nihil is. PVC is heel flexibel en heeft vele voordelen.

Offerte aanvragen? Geheel vrijblijvend en snel

Vraag een vrijblijvende offerte aan, en ontvang binnen 24 uur een geheel vrijblijvende prijsopgave op maat. U zit nergens aan vast en u kunt onze offerte ook gebruiken om prijzen te vergelijken met de concurrent. Zo overtuigen wij u, dat wij onderaan de streep altijd het voordeligst zijn.