Nieuw dak

Heeft u net een huis gekocht en moet er een nieuw dak op? Is uw huidige dak aan vervangen toe? Een nieuw dak plaatsen moet nauwkeurig gebeuren door een professioneel en erkend dakdekkersbedrijf. Zo u kunt weer jarenlang vooruit. U wilt natuurlijk wel eerst weten wat de kosten en mogelijkheden zijn. Op deze pagina vindt u alle informatie over de mogelijkheden, kosten en bespaartips.

Ga snel naar

Dak laten renoveren of een nieuw dak?

Een compleet nieuw dak is iets anders als een dakrenovatie. Zo wordt er bij een renovatie alleen een nieuwe laag dakbedekking op uw dak geplaatst, waar bij een nieuwe dakconstructie, uw dakconstructie wordt aangepast of vernieuwt.

Voor het compleet vernieuwen van uw dak, inclusief dakconstructie bent u hier op de juiste pagina. Wilt u enkel een nieuwe laag dakbedekking op uw platte of hellende dak, dan verwijzen wij u naar de pagina dakrenovatie.

Wat zijn de kosten voor een nieuw dak?

Het laten plaatsen van een nieuw dak is geen kleine klus. Bij een project zoals deze, komt er vaak veel bij kijken. Dit betekent natuurlijk ook dat er hogere kosten aan verbonden zijn. Om te weten waar u aan toe bent en u toch een vorm van inzicht willen geven van de kosten die u kunt verwachten, hebben wij de gemiddelde prijzen voor u in een handige prijsgids gezet.

Een exacte prijs is wel lastig om te geven. De totaalprijs is afhankelijk van vele factoren. Zo is het belangrijk of het nieuwe dak op een nog te bouwen huis gebouw mag worden of dat uw oude dak misschien vervangen mag worden voor een nieuw dak. Aan het vervangen van een algehele dak zijn namelijk wel aardig wat kosten verbonden.

Uw wensen zijn natuurlijk ook van belang. Zo is een rieten dak duurder dan een bitumen dak. Dakpannen zijn in het algemeen het goedkoopst en deze worden vaak gebruikt bij platte daken. De totale kosten zijn natuurlijk ook afhankelijk van de totale oppervlakte. Als u een exacte prijs wilt weten, is het altijd verstandig om een offerte op maat aan te vragen.

Voor het verwijderen van de oude dakbedekking en het plaatsen van nieuwe dakbedekking kunt u rekenen op de volgende kosten:

Wilt u ook het dakbeschot vernieuwen of dakisolatie aanbrengen? Dan zullen de kosten natuurlijk ook hoger uitvallen. Houd rekening met de volgende extra kosten:

Hieronder vindt u een handige overzicht voor een nieuw dak:

Dak en bedekkingGemiddelde kosten bij een dak van 50 m²
Plat dak
Bitumen€ 2.300
EPDM€ 3.300
PVC€ 4.000
Schuin dak
Dakpannen€ 4.300
Riet€ 4.300
nieuw dak

Wanneer kiezen voor een nieuw dak?

Een dak bestaat uit dakbedekking, waaronder u een houten balkenconstructie vindt die het dak draagt. Omdat deze constructies van hout zijn, kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er houtwormen of termieten aan de slag zijn geweest in uw dakconstructie. Dan is de dakconstructie beschadigd en is het noodzakelijk om een nieuw dak te plaatsen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u last heeft van lekkage of schimmelplekken. Dan is uw dak ook aan vervangen toe. Een nieuw dak laten plaatsen is een dure grap maar soms heeft u gewoon geen keus. Bij een doorgezakte constructie is het vaak mogelijk om deze te laten verstevigen waarna er steunbalken worden geplaatst.

s uw dak toe aan vervangen? De dakconstructie kan onze dakdekker opbouwen op het dak maar kan ook van te voren voor u op maat gemaakt worden in een fabriek. De dakconstructie hoeft dan alleen nog vastgemaakt te worden aan uw dak. Wat het probleem aan uw dakconstructie is? Dat kan een dakdekkersbedrijf het beste beoordelen.

Vergunning nodig voor een nieuw dak?

Bent u vergunningplichtig voor het aanbrengen van een nieuw dak? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel, als er sprake is van veranderingen aan de draagconstructie of als er een uitbreiding plaatst vind aan het dak zoals in de breedte, hoogte of dikte, zal u een vergunning aan moeten vragen. Zo kan het isoleren van uw nieuwe of oude dak ook in sommige gemeentes worden gezien als een uitbreiding.

Informeer daarom altijd voor aanvang van de klus bij uw gemeente. Wij kunnen u natuurlijk helpen met zowel de aanvraag van de vergunning als uw informeren wat wel maar ook zeker wat niet te doen bij een vergunningaanvraag. Ga bij een aanvraag bij uw gemeente uit, van 2 tot 3 weken voordat de uitslag van uw aanvraag krijgt. U controleert of u een vergunning nodig heeft via het Omgevingsloket.

Subsidies voor een aankomend dak

Naast een vergunning kunt u vaak ook bij de gemeente aankloppen voor een subsidie. Het is natuurlijk altijd verstandig om bij uw gemeente te vragen of er subsidie word verstreken voor het vervangen van uw oude dak. Subsidies schelen enorm op het totale kostenplaatje en kunt u dat geld ergens anders voor gebruiken. Gemeentes verstrekken subsidies voor verschillende zaken. Zo ook voor eventuele extra’s zoals isolatie. Alle beetjes helpen bij deze waardevolle investering in uw huis.

Voor welke dakbedekking kiest u?

Er zijn meerdere soorten dakbedekking die u op uw dak kan laten plaatsen. Elke soort dakbedekking heeft zo zijn eigen voor- of nadelen. Budget en smaak zijn natuurlijk ook niet algeheel ongebelangrijk. Hieronder vindt u de meest populaire soorten dakbedekkingen voor een plat en hellend dak. Meer informatie over de kosten voor een nieuw dak, levensduur, voor- en nadelen vindt u op de pagina over dakbedekking.

Dakbedekking geschikt voor een plat dak

Bitumen: Dit is de dakbedekking die u het meest op Nederlandse terugziet. Deze dakbedekking is waterdicht en zeer geschikt voor platte daken. Bitumen wordt met een brander op uw dak bevestigt, met dezelfde brander worden ook de naden gedicht. De nadelen van bitumen zijn de relatief korte levensduur van 20 jaar en de inelasticiteit.

EPDM: Deze dakbedekking wordt gemaakt van synthetisch rubber en wordt op maat gemaakt. Hierdoor wordt het kant-en-klaar op uw dak aangebracht en hoeven wij verder niets te bewerken. De kans op lekkages is met EPDM bijna nihil. EPDM is onderhoudsvrij, recyclebaar en bestendig tegen wortelvorming. Deze dakbedekking gaat gemiddeld 40 jaar mee. Een nadeel van EPDM is dat de gemiddelde prijs relatief hoog is, namelijk zo een 30% duurder dan bitumen.

PVC: Deze dakbedekking wordt gemaakt van kunststof en wordt op maat gesneden op het moment dat het op uw dak wordt geplaatst. PVC dakbedekking is milieuvriendelijk, recyclebaar en onderhoudsvrij. Als u dat op zoek bent naar een dakdebekking waar u vrijwel geen onderhoud aan heeft, is PVC een goede keuze. PVC heeft een levensduur van 40, waardoor u lang van uw dakbedekking kunt genieten. De prijs van PVC ligt hoger dan bitumen en EPDM.

Vrijblijvende offerte?

Dakbedekking geschikt voor een hellend dak

  • Dakpannen: Dakpannen kunt u overal om u heen vinden. Wanneer u voor dakpannen kiest, kiest u voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De gemiddelde levensduur van dakpannen zijn zo gemiddeld 50 jaar. Dakpannen zijn makkelijk in onderhoud en kunnen relatief snel geplaatst worden. Dakpannen zijn wel vatbaar voor mossen en algen, waardoor ze beschadigen.
  •  
  • Riet: Rieten daken geven een landelijke, rustieke en authentieke uitstraling aan uw huis. Rieten daken zijn allang niet meer snel ontvlambaar en u kunt tegenwoordig ook kiezen voor kunst riet. Rieten daken zijn dus niet meer zo brandgevaarlijk als dat ze vroeger waren. Riet ventileert en heeft een hele lichte constructie en gaat gemiddeld zo een 35 tot 40 jaar mee. Nadelen van een rieten dak zijn dat het moeilijk te isoleren is en dat het moeilijk stofvrij te krijgen is.

Vernieuwen van uw dak? Vrijblijvende offerte

Een nieuw dak laten plaatsen door Multi Concurrent is gegarandeerd een succes. Wij bieden u de beste prijs-kwaliteitsverhouding en helpen u van A tot Z. Als u voor Multi Concurrent kiest, kiest u voor kwaliteit, een goede prijs en garantie over de uitgevoerde werkzaamheden. Met ons haalt u een professioneel en erkend bedrijf in huis en is uw project in goede handen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan waarna wij u van een specifieke totaalprijs offerte voorzien. Deze dakdekker offerte ontvangt u binnen 24 tot 48 uur.