Vloer verwijderen

Een vloer verwijderen is een uitdagende klus. Als je er zeker van wilt zijn dat dit naar behoren uitgevoerd worden en de kans op schade geminimaliseerd wordt, huur je hier een professioneel bedrijf voor in. Een vloer verwijderen kun je voor kiezen om diverse reden. Zo kan het zijn dat je uitgekeken bent op de huidige vloer, maar het is ook mogelijk dat je net in een nieuw huis bent gaan wonen en dat je daarom de vloer laat verwijderen. Bovendien is het bij vele bedrijven mogelijk om gelijk een nieuwe vloer aan te laten brengen.

Hieronder vertellen we je meer over het verwijderen van vloeren en waarom je hiervoor bij Multi Concurrent aan het juiste adres bent. Ten eerste tonen we je de gemiddelde kosten van een vloer verwijderen en wat de kosten zijn die je kunt verwachten bij verschillende soorten vloeren. Bekende voorbeelden hiervan zijn het verwijderen van laminaat, tapijt, tegelvloeren, PVC-vloeren of een zandcement dekvloer. Ook gaan we in op wat nodig is voor het verwijderen van tegels en geven we je enkele tips voor wanneer je deze klus zelf wilt gaan uitvoeren. Natuurlijk kun je ook altijd gebruik maken van onze services voor deze taak.

Inhoudsopgave

Gemiddelde kosten vloer verwijderen

De gemiddelde kosten van een vloer verwijderen hangen sterk samen met het soort vloer dat verwijderd moet worden. Per vierkante meter kan het verwijderen van een vloer je tussen de 18 en 45 euro kosten. Het uurtarief dat een sloper hanteert ligt gemiddeld tussen de 25 en 65 euro. Andere factoren die van invloed zijn op de kosten per uur inclusief btw zijn de afmetingen van je vloer, of er vloerverwarming aanwezig is of niet, of je alles door een bedrijf laat doen of dat je ook zelf bepaalde taken op je neemt, of je zelf een sloopvergunning aanvraagt of dit door het bedrijf laat doen en de mate waarin er puin afgevoerd moet worden. Maar van grotere invloed zijn de prijzen die gerekend worden voor de verschillende varianten vloeren die je kunt laten verwijderen.

vloer verwijderen

Kosten verschillende soorten vloeren verwijderen

We vertelden het je hierboven al, maar het soort vloer dat verwijderd moet worden zal een grote impact hebben op de uiteindelijke kosten die je moet maken. Hieronder zetten we een aantal van de meest voorkomende vloeren die gesloopt moeten worden voor je op een rij. De kans is groot dat jouw vloersoort hier ook tussen staat. Zo krijg je meteen een goede indicatie van wat je kunt verwachten qua prijzen.

Kosten zandcement dekvloer verwijderen

Vele mensen hebben een zandcement dekvloer in huis. Dit is de deklaag van een ondervloer. Misschien ken je een zandcement dekvloer wel als een specievloer of een smeervloer. Dit levert een egaal en glad resultaat op. De dikte van de vloer kan per woning verschillen. Voor het verwijderen van een zandcement dekvloer heb je speciale hulpmiddelen nodig. In dit geval gaat het om een dieselcompressor met sloophamer, maar ook een elektrische breekhamer kan gebruikt worden. Hoe meer er specialistisch gereedschap gebruikt moet worden voor het verwijderen van een vloer, hoe hoger de prijs zal zijn.

Daarnaast zal de dikte van je zandcement dekvloer invloed hebben op de prijs. Hoe dikker de vloer, hoe hoger de kosten zullen zijn. Tot slot maakt het uit of het zandcement ongewapend of gewapend is. Deze laatste variant is moeilijker om te verwijderen en kost je dan ook meer. Gelet op deze factoren kom je uit op een gemiddelde prijs per vierkante meter van 25 tot 40 euro. Per 30 vierkante meter zal de prijs tussen de 900 en 1.000 euro uitkomen. Per 100 vierkante meter moet je rekenen op een gemiddelde prijs tussen de 3.300 en 3.600 euro.

Kosten laminaat verwijderen

Waar het verwijderen van een zandcement dekvloer tot de duurdere opties behoort, zijn de kosten van het verwijderen van laminaat juist relatief laag. Deze klus kan goed uitgevoerd worden en vereist nauwelijks specialistisch gereedschap. Dit kan bijzonder vlug uitgevoerd worden en het risico op schade aan de ondervloer (of de muur) is vrijwel nihil. Wel kan het laminaat vastgelijmd zijn aan de ondergrond. Dit is een complicatie die er voor zorgt dat het uitvoeren van deze taak net wat langer duurt. Laminaat verwijderen kost je gemiddeld 1 tot 6 euro per vierkante meter. Voor extra verlijmd laminaat kun je hier prima een euro tot 5 euro extra bij optellen, afhankelijk van hoe moeilijk het is om de vloer te verwijderen. Je kunt kosten besparen door zelf het laminaat af te voeren.

Kosten tapijt verwijderen

Het verwijderen van een tapijt lijkt relatief eenvoudig, maar toch valt dit in de praktijk zwaar tegen. Vooral het weghalen van de resten van het tapijt of de lijm die aanwezig kan zijn, kan een fikse klus zijn. Bij een vakman ben je er zeker van dat hij over het juiste specialistische gereedschap beschikt om met deze resten te dealen. Per kamer kost het verwijderen van een tapijt een professional 30 minuten tot een uur. Hierbij wordt een uurtarief gehanteerd dat gemiddeld genomen tussen de 25 en 55 euro uitkomt. De prijs loopt op als ook het verwijderen van lijmresten wordt meegenomen. Dit levert de professional namelijk veel meer werk op. Gemiddeld komt hierdoor acht uur werk erbij. Dit leidt tot gemiddelde kosten (inclusief het verwijderen van het tapijt) van 225 tot 550 euro. Je kunt er ook voor kiezen om deze taak zelf uit te voeren, maar let er dus wel op dat dit veel tijd kost.

Kosten tegelvloer verwijderen

Waar het verwijderen van een tapijtvloer relatief eenvoudig is en dus een lage prijs heeft, behoort het verwijderen van een tegelvloer tot de lastigere klusjes voor een professional. Dit is werk voor specialisten en over het algemeen zijn hiervoor twee mensen nodig. Dit komt door het gebruik van specialistisch gereedschap in combinatie met het feit dat het puin opgeruimd moet worden. De één gebruikt de elektrische breekhamer om de tegels te verwijderen, terwijl de ander opruimt. Gemiddeld kom je uit op een prijs tussen de 9 en 17 euro per vierkante meter. De uiteindelijke kosten hangen af van de grootte van het oppervlak, het aantal lagen en hoe de tegels zijn aangebracht op de ondervloer. Hoe lastiger de klus, hoe hoger de prijs zal zijn.

Kosten PVC-vloer verwijderen

PVC-vloeren komen steeds vaker voor binnen de Nederlandse huizen. Het is een aangenaam alternatief dat goed aan je voeten voelt en bovendien is het een ondergrond dat relatief weinig geluid maakt. Een uitstekende keuze als je onderburen hebt. Om een vloer van PVC vast te maken aan een ondervloer is een solide lijm nodig. Bovendien wordt de boel nog gewalst nadat de lijm is geplaatst. Dit alles zorgt er voor dat een PVC-vloer verwijderen een uitdagende klus is. Eigenlijk moet je hier altijd wel een professional voor inschakelen, want een specialist behaalt het beste resultaat en minimaliseert de kans op schade. Hierbij wordt gebruik gemaakt van specialistisch gereedschap zoals een stripmachine. Gemiddeld kost dit je tussen de 9 en 18 euro per vierkante meter. Let hierbij wel op dat de grootte van het oppervlak en de aanwezigheid van vloerverwarming een grote impact hebben op de uiteindelijke prijs.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Benodigdheden voor verwijderen van tegels

Voor het verwijderen van tegels heb je goed gereedschap nodig. Een vergunning heb je niet nodig, tenzij er meer puin dan 10 kubieke meter is. Het gereedschap dat je nodig hebt hangt af van de manier waarop de tegels op de ondervloer zijn bevestigd. Bij gelijmde vloertegels volstaat een schop, beitel en hamer. Voor vloertegels in cement heb je een vloerafbikhamer op lucht nodig. Dit apparaat kun je huren.

verwijderen van vloer kosten

Zelf vloer verwijderen: handige tips

Wij raden altijd aan om het verwijderen van vloeren uit te laten voeren door professionals. Desalniettemin is het mogelijk om deze taak zelf uit te voeren. Let hierbij wel op dat je voorzichtig te werk gaat om schade aan de ondergrond of de omliggende muren te voorkomen. Bij bijvoorbeeld het verwijderen van houten vloeren kan het lonen om de vloer zo intact mogelijk te houden, zodat je deze nog kan doorverkopen. Daarnaast is een goede voorbereiding het halve werk. Probeer vooraf goed uit te zoeken hoe je vloer in elkaar steekt, hoe deze is afgewerkt en hoe de vloer bevestigd zit op de ondervloer. Zo kun je een plan van aanpak opstellen en het juiste gereedschap kiezen.

Vloer verwijderen offerte aanvragen

Ben je op zoek naar een professioneel bedrijf die precies weet hoe ze deze klus moeten aanpakken? In dat geval maak je gebruik van de producten en diensten van Multi Concurrent. Wij zijn een veelzijdig aannemersbedrijf met vele jaren aan ervaring. Ook het verwijderen van vloeren behoort tot ons takenpakket. Onze erkende vakmensen weten precies hoe ze deze taak moeten volbrengen. Zo krijg jij een mooi resultaat, voor een scherpe prijs. Interesse in onze diensten? Via onze website kun je gemakkelijk en binnen no time een gratis offerte aanvragen. Deze offerte is geheel vrijblijvend. Ook als je meteen een nieuwe vloer wilt laten plaatsen, ben je bij ons aan het goede adres.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.