Badkamer verbouwen kosten

Is uw badkamer verouderd en bent u op zoek naar een badkamerspecialist die u helpt met het renoveren of verbouwen van uw badkamer? Bij Multi Concurrent helpen wij u graag en bij ons kunt u gebruik maken van onze erkende vakmannen. Wij hebben jarenlange ervaring met het renoveren van badkamers en zijn relatief betaalbaar. Een badkamer is vaak een ruimte waar u tot rust kost. Zo kunt u ervoor kiezen om uw badkamer te voorzien van een luxe uitstraling waar u lekker kunt ontspannen, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een functionele badkamer.

Voordat u een keuze maakt, wilt u natuurlijk weten wat de kosten zijn voor het verbouwen van een badkamer. Op deze pagina vindt u alle keuzes die invloed hebben op een badkamer verbouwen en de kosten.

Inhoudsopgave

Kosten badkamer verbouwen

Wilt u de badkamer laten verbouwen of renoveren, dan wilt u natuurlijk weten wat de totale kosten zullen zijn. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen en de keuzes die u maakt. Zo kan het renoveren of verbouwen van uw badkamer tussen de € 3.000 en € 12.500 kosten. De prijzen zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt, deze keuzes worden bepaald door de sloopwerkzaamheden, leidingen en welke tegels u uitzoekt. Het is natuurlijk ook belangrijk welke douche of bad u uitkiest, baden en douches zijn in hele luxe varianten verkrijgbaar maar dit ziet u dan ook terug in het totale kostenplaatje. In onderstaande prijsgids ziet u alle prijzen in een handige overzicht.

Alle onderstaande tarieven zijn inclusief btw, arbeid- en materiaalkosten.

Type verbouwingGemiddelde kosten
Kraan€ 100 tot € 400
Toilet€ 300 tot € 700
Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen€ 350 - € 750
Wastafel€ 350 - € 800
Douche€ 400 - € 1.500
Vloerverwarming€ 700 - € 800
Nieuwe tegels€ 700 - € 1.250
Ligbad€ 800 - € 2.500
Wanden opnieuw betegelen en stucen€ 800 - € 1.700

Badkamer verbouwen kosten

Badkamer verbouwen: prijsvoorbeelden

Omdat wij u niet een exacte prijs kunnen noemen, hebben wij hieronder enkele voorbeelden voor u op een rijtje gezet. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om deze te stellen.

Renovatie badkamer – basis

Voor het renoveren van een badkamer waar alleen de tegels worden vervangen, bent u zo gemiddeld € 4.000 kwijt. Hiervoor krijgt u relatief betaalbare keramische tegels en krijgt u wanden die uit een leuke combinatie van tegels en stucwerk bestaat. U krijgt een standaard toilet, een standaard douche en een stijlvolle badkamermeubel met een wastafel.

Renovatie badkamer – gemiddeld

Wilt u een mooie nieuwe vloer van natuursteen en wilt u dat de water- en elektriciteitsleidingen worden verlegd? Dan kiest u voor een verbouwing die gemiddeld zo op de € 7.500 gaat uitkomen. Hiervoor krijgt u ook sierlijke keramische tegels op de muur, die voor het overige gedeelte wordt gestuct door onze stukadoor. Ook krijgt u badkamer sanitair en een luxe bad.

Renovatie badkamer – luxe

Luxe betekent bij Multi Concurrent natuurlijk ook luxe. Zo krijgt u een hele nieuwe indeling van de water- en elektriciteitsleidingen en worden alle wanden en vloeren voorzien van mooie tegels van natuursteen. Al het badkamer sanitair is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Naast een luxe douche, krijgt u natuurlijk ook een fantastisch bad in uw nieuwe badkamer. Als kers op de taart krijgt u een luxe badkamermeubel met twee prachtige wasbakken. Voor de luxe variant bent u zo gemiddeld € 10.000 kwijt.

Prijsopbouw badkamer verbouwen

Wilt u weten hoe de prijs is opgebouwd? De prijs is opgebouwd uit meerdere factoren. Zo zijn de arbeidsuren natuurlijk belangrijk  maar ook het sanitair zelf. Procentueel bestaat 54 % van de totale kosten uit het sanitair, 17 % uit de leidingen en het leggen hiervan en de overige 29 % uit het plaatsen van tegels op de vloeren en wanden. De arbeidsuren worden eigenlijk verrekend met de materiële kosten en zitten dus al in de totale kosten. Wilt u deze graag gesplitst hebben bij een prijsaanvraag? Dan regelen wij dit natuurlijk voor u. Multi Concurrent helpt u verder!

Badkamer laten renoveren

Welke keuzes bepalen de totale verbouwkosten?

Hoe meer u uit laat voeren, hoe hoger de kosten. U keuzes hebben dus direct een invloed op de totale kosten. Zo kunt u kiezen voor een luxe uitvoering van een bad, tegels van natuursteen of een badkamermeubel met meerdere kranen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de renovatie zo goedkoop mogelijk te houden. Zo kunt u kiezen voor keramische tegels of voor een badkamermeubel met een enkele kraan. De exacte keuzes en hoe deze de totale kosten beïnvloeden, vindt u hieronder.

Tegels

Het type tegel die u uitzoekt heeft een directe en grote invloed op de totale kosten. Keramische tegels zijn wat goedkoper dan tegels van natuursteen. De belangrijkste factoren bij het uitzoeken van uw tegels zijn de R-waarde en natuurlijk de algehele uitstraling. De R-waarde geeft aan hoe slipbestendig de tegels zijn. Ons advies is om een tegel met een R-waarde tussen de 9 en 13 uit te kiezen. Hierdoor glijd u minder snel uit en heeft u dus meer plezier van uw nieuwe badkamer. De algehele uitstraling bepaalt u natuurlijk helemaal zelf. In onderstaand overzicht vindt u de prijzen van verscheidene soorten tegels.

De totale kosten zijn inclusief btw maar zonder plaatsing.

Type tegelsGemiddelde kosten per m²
Keramische tegels€ 8 tot € 75
Faience wandtegels€ 8 tot € 40
Grestegels€ 12 tot € 40
Terracotta tegels€ 15 tot € 40
Cementtegels€ 50 tot € 80
Natuursteen tegels€ 20 tot € 70
Leisteen€ 20 tot € 150
Hardsteen€ 25 tot € 125
Kalksteen € 35 tot € 135
Kwartsiet € 35 tot € 150
Graniet€ 45 tot € 100
Marmer€ 50 tot € 125

Sanitair

Wilt u meer comfort en luxe in uw badkamer, dan heeft dit natuurlijk invloed op het totaalbedrag van uw badkamer verbouwing. Zo kunt u een comfortabele bad laten plaatsen maar ook een stoomcabine is natuurlijk een mogelijkheid. Kiest u een minder luxe sanitair, dan scheelt dit natuurlijk in de kosten en bent u een stuk voordeliger uit. Het prijsverschil tussen relatief luxe en een goedkopere uitvoering geeft een verschil in prijs van zo’n € 4.500.

De totale kosten zijn inclusief btw en met plaatsing.

SanitairGemiddelde kosten
Kraan€ 150 tot € 450
Toilet€ 250 tot € 700
Wastafel€ 300 tot € 700
Douche€ 400 - € 1.500
Ligbad€ 800 - € 2.500

Stucwerk

Wilt u de badkamer stijlvol laten afwerken, dan ontkomt u niet aan het laten stuken van uw vloeren en plafond. Het laten stuken hoeft gelukkig niet heel duur te zijn en is relatief betaalbaar. Hieronder vind u verschillende soorten stucwerk en de daarbij behorende kosten.

De totale kosten zijn inclusief btw en het materiaal.

StucwerkGemiddelde kosten
Spackspuitwerk€ 5 tot € 10
Plafond stucen€ 5 tot € 20
Behangklaar stucen€ 7,50 tot € 15
Sausklaar stucen€ 10 tot € 25
Sierpleister€ 12 tot € 20

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.