Loodgieter

Een loodgieter schakelt u in als u een lekkage of een verstopping constateert in uw riolering in huis. Deze specialist kan allerlei problemen verhelpen die voorkomen in uw waterleidingstelsel en de apparaten die daarop zijn aangesloten. Een loodgieter gaat zelfs uw dak op om uw dakgoot te onderhouden en te repareren, mocht u dat willen. Heeft u een loodgieter nodig, dan wilt u vast graag weten hoeveel dat kost, wat de loodgieter voor u kan doen en hoe u een goedkope vakman aanwijst. Multi Concurrent geeft in dit artikel antwoord op deze en meerdere vragen.

Ga snel naar

Kosten van een loodgieter

Verschillende loodgieters hanteren verschillende prijzen. Deze komen als het goed is overeen met de ervaring en kennis die de specialist tot dan toe in zijn of haar loopbaan heeft opgedaan. Daarnaast heeft het soort probleem dat moet worden opgelost invloed op de prijs en gaan de kosten omhoog als u een spoedklus heeft of als de loodgieter buiten werkuren langs moet komen. De onderstaande tabel geeft een goede indicatie van de gemiddelde kosten voor loodgieters in Nederland, inclusief btw, arbeid en materialen.

Werkzaamheden loodgieterGemiddelde totaalprijs
Lekkage opsporen€ 80
Dakgoot repareren€ 160
CV-ketel onderhouden€ 80
Afvoer ontstoppen€ 100
Riool ontstoppen€ 160
Spoedtoeslag25% extra
WeekendtoeslagTot 50% extra
Loodgieter

Waarvoor kunt u een loodgieter inschakelen?

Loodgieters zijn in te schakelen voor allerlei klusjes in huis. U heeft een loodgieter nodig als u tegen een probleem aanloopt, maar ook als u gaat renoveren of als u een nieuwe badkamer of toilet laat plaatsen. Loodgieters kunnen uw leidingstelsel voor u controleren en onderhouden, doen werk aan uw cv ketel en kunnen uw verwarming waterzijdig inregelen. Loodgieters staan dus voor verscheidene werkzaamheden voor u klaar. Hier vindt u enkele van de meest gangbare klussen die loodgieters dagelijks uitvoeren.

Lekkage opsporen en verhelpen

Een loodgieter heeft alle relevante apparatuur bij zich om lekkages in verstopte leidingen mee op te sporen. Een lekkage kan soms heel lastig te detecteren en vinden zijn, omdat leidingen verwerkt zijn in muren, plafonds en vloeren. De loodgieter gebruikt scanners waarmee deze exact kan zien waar de leidingen lopen en of er sprake is van lekkage. Dat kan zonder breekwerk. Als de lekkage gevonden is, is het alleen nog een kwestie van repareren.

Verstopping verhelpen

Er is veel wat u zelf kunt doen om een verstopping te verhelpen, maar soms lukt het u zelf niet om de wasbak of het toilet te ontstoppen. Een verstopping die diep in de leidingen zit is met huis-tuin-en-keuken middeltjes lastig te verhelpen. Een loodgieter kan dat wel, want deze heeft het gereedschap waarmee hij of zij diep uw leidingen in kan gaan en uw verstopping snel kan verwijderen.

Dakgoot repareren

Wist u dat een loodgieter ook kan worden ingeschakeld om uw dakgoot te repareren? Een defecte dakgoot levert problemen op, want het regenwater wordt niet meer naar de regenpijp geleid. Het lekt door de dakgoot heen en komt neer in uw tuin waar het schade aanricht en waar modder opspat. In het ergste geval ontstaat er waterschade in uw gevel muren, met allerlei gevolgen van dien. Een loodgieter kan uw dakgoot repareren en periodiek onderhouden, zodat problemen in de toekomst worden voorkomen.

Storingen

Storingen in uw cv-ketel of geiser kunnen voor grote problemen zorgen. Als u geen warm water heeft, heeft u geen verwarming of douche. Veel loodgietersbedrijven hebben een speciale storingsdienst die u in die gevallen kunt aanspreken. Zij komen ook ’s avonds en in het weekend, als uw storing spoed heeft. Het probleem wordt snel verholpen.

Kranen vervangen

Lekkende kranen of defecte kranen verbruiken veel water. Dat is water dat u niet heeft gebruikt, maar waar u wel voor betaalt. Het is tijd om uw kraan te vervangen voor een nieuwe die niet lekt en uw loodgieter kan dat voor u doen.

Aansluiten van watertoevoer

U heeft een nieuwe wasmachine aangeschaft of een nieuwe vaatwasser en u wilt deze plaatsen op een plek waar geen watertoevoer is. Een loodgieter zorgt ervoor dat u uw apparaat kunt plaatsen waar u wilt door een leiding te leggen naar de desbetreffende plek. Het aansluiten zelf is daarna zo gedaan.

Offerte-loodgieter

Tips voor het vinden van een goede loodgieter

Als u een loodgieter nodig heeft, dan wilt u natuurlijk iemand die vakwerk levert, die kennis en ervaring heeft, die goed is voorbereid en gereedschap en materialen bij zich heeft en iemand die snel kan komen om uw probleem te verhelpen. U heeft een goede loodgieter nodig, maar hoe vindt u die? Er zijn een groot aantal specialisten in uw omgeving die allemaal beweren de beste te zijn. Gebruik de onderstaande tips en u weet zeker dat u de juiste keuze maakt.

Recensies: één van de beste manieren om een goede loodgieter te vinden is door recensies en beoordelingen van voorgaande klanten door te lezen. Zij vertellen u exact hoe het is om met de loodgieter in kwestie te werken. Deze recensies zijn gemakkelijk online te vinden en geven u een unieke kijk op de kwaliteit en de diensten van het loodgietersbedrijf.

Keurmerken en certificeringen: keurmerken en certificeringen zijn ook waardevolle bewijzen van kwaliteit, omdat een onafhankelijke instantie de loodgieter heeft getest. Het bedrijf heeft deze test doorstaan en is geslaagd en daar krijgen ze een erkenning, certificaat of keurmerk voor. Certificeringen vertellen u dat de loodgieter geschoold is en kennis heeft. Keurmerken en certificeringen verlopen ook en moeten regelmatig verlengd worden.

Vraag vrienden en familie: misschien is er iemand in uw vrienden- en familiekring die recentelijk een goede ervaring heeft gehad met een loodgieter. Mensen die u kent zullen u eerlijk vertellen wat ze van een specialist vinden en dat is dus een uitstekende manier om een loodgieter aan te wijzen.

Vrijblijvende offerte?

Op zoek naar en goedkope loodgieter?

U heeft een goede loodgieter nodig, maar u wilt geen fortuin betalen. Het is dus zaak om iemand aan te wijzen die u de beste prijs/kwaliteit verhouding aan kan bieden. Ervaren loodgieters vragen vaak hoge prijzen, want u betaalt voor de kennis die ze tijdens hun loopbaan hebben opgedaan. Met de onderstaande tips vindt u een goedkope loodgieter die zowel betaalbaar als vakkundig is.

Een vergelijking maken: steek wat tijd in het maken van een vergelijking. Dat doet u door een aantal loodgietersbedrijven te benaderen en ze te vragen om een offerte. De offertes die u krijgt legt u naast elkaar en u kiest gemakkelijk de goedkoopste uit.

Een regionale loodgieter: als u een loodgieter uitkiest die vlak bij u woont, dan krijgt u niet te maken met voorrijkosten of andere extra toeslagen.

Tijdens kantooruren: heeft uw klus weinig haast en kunt u wachten tot de loodgieter beschikbaar is? Plan deze dan alleen in tijdens kantooruren, want ’s avonds en in het weekend zijn er zeer hoge toeslagen van kracht. Ook voor spoedopdrachten vragen loodgieters meer.
De kosten verhalen: in sommige gevallen kunnen de kosten voor de werkzaamheden van de loodgieter teruggevraagd worden via de verzekering. Huurt u een woning, dan is het uw huurbaas of de woningbouwvereniging die deze kosten dekt. Het is dus in sommige situaties goed mogelijk dat u de kosten voor de loodgieter terug kunt krijgen.

Multi Concurrent, uw erkende loodgieter

Multi Concurrent is een betaalbare loodgieter die kwaliteit garandeert. Al onze specialisten zijn namelijk erkend en geschoold en dat betekent dat u altijd een vakman krijgt. U kunt bij ons terecht voor al uw loodgietersklussen en ook voor vochtbestrijding. We werken voor particulieren en bedrijven en zijn breed inzetbaar, of u nu een nieuwe woning aan het bouwen bent, u bent aan het renoveren of u heeft een probleem of storing thuis. Via ons contactformulier of via de telefoon vraagt u gemakkelijk een offerte op en ziet u binnen 24 uur wat we voor u kunnen betekenen. We werken in heel Nederland, dus we komen ook bij u.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.