Kosten dakgoot repareren

Een defecte dakgoot lijkt misschien niet ernstig, maar kan grote schade aanrichten. Allereerst wordt het regenwater niet goed afgevoerd en het water dat naar beneden druipt maakt daar een gat in uw gazon en zorgt voor modderspetters. De dakgoot heeft ook een andere belangrijke taak en dat is om waterschade in uw gevelmuren te voorkomen. Door een lekkende dakgoot kunnen uw gevelmuren vochtig worden, wat schimmel kan opleveren en in het ergste geval een scheur in uw gevel. Heeft u een lekkende dakgoot, dan laat u die dus het beste snel repareren. Een loodgieter kan dat voor u doen en hier leest u over de kosten.

Ga snel naar

De kosten voor het repareren van een dakgoot

De prijs die u betaalt voor de reparatie van uw dakgoot wordt bepaald door het materiaal waarvan de dakgoot is gemaakt, de lengte van de dakgoot en natuurlijk ook van het uurloon dat de loodgieter vraagt. Omdat iedere situatie anders is, kunnen de prijzen ook uiteen lopen. We hebben de gemiddelde kosten voor het repareren van een dakgoot – inclusief btw, materialen en arbeidskosten – voor u samengevat in het onderstaande overzicht.

Materiaal dakgootPrijs voor reparatie van 3 meter
Dakgoot van zink in een bak van hout€ 170 – € 190
Dakgoot van zink in beugels€ 140 – € 160
Dakgoot van kunststof in beugels€ 90 – € 110
Loodgieter

Prijsvoorbeelden

De bovenstaande kosten zijn het beste toe te lichten door drie prijsvoorbeelden te nemen. Door daar naar te kijken ziet u niet alleen wat u betaalt, maar ook wat er bij die prijs inbegrepen is. Als u een situatie kunt aanwijzen die gelijk is aan die van u, dan kunt u ook beter inschatten wat u moet gaan betalen voor het repareren van uw dakgoot. De drie onderstaande situaties zijn het meest gangbaar.

Goedkoopste situatie

Kunststof is een ideaal materiaal voor een dakgoot en ook al is het erg sterk en duurzaam, soms ontstaat er toch een lekkage. Heeft u een kunststof dakgoot die in beugels hangt? Dan kan de loodgieter die al voor gemiddeld €100 per 3 meter dakgoot repareren. Dit doet de loodgieter dan waarschijnlijk met EPDM. Dat is hetzelfde rubber dat ook gebruikt wordt om platte daken waterdicht te maken. Het is dus vaak niet eens nodig om uw dakgoot te vervangen.

Gemiddelde situatie

Gemiddeld gezien liggen de kosten voor het repareren van een dakgoot wat hoger. Heeft u een zinken dakgoot die in beugels hangt, dan betaalt u voor het repareren gemiddeld €150 per drie meter. De reparatie kan op verschillende manieren gedaan worden. De loodgieter kan ook hier EPDM gebruiken om het gat te dichten, maar als het gat groter is, zal deze zink gebruiken. Er wordt dan een stuk zink op maat gesneden en met montagekit vastgelijmd aan de dakgoot.

Dure situatie

Een zinken dakgoot met een houten bak is schitterend, maar het repareren ervan is het duurste. De houten bak beschermt de dakgoot en werkt deze netjes af, maar het maakt het ook lastiger om het defecte stuk goot te bereiken. Omdat dat meer tijd in beslag neemt, is de reparatie van een zinken dakgoot in een houten bak wat duurder dan van een zinken dakgoot in beugels. U kunt rekening houden met ene gemiddelde prijs van €180 per 3 meter dakgoot. De reparatie zelf wordt op dezelfde manier uitgevoerd.

Prijsopbouw dakgoot repareren

De totaalprijs voor het repareren van uw dakgoot bestaat uit drie onderdelen, namelijk arbeidskosten, materialen en voorrijkosten. De voorrijkosten worden bepaald door de afstand die de loodgieter moet rijden om bij u te komen, dus u bespaart door een regionale specialist aan te wijzen. Gemiddeld zijn de voorrijkosten 5% van de totale kosten. Als de dakgoot gerepareerd kan worden, zijn de materialen goedkoop en deze zullen ongeveer 20% van de eindprijs innemen. De laatste 75% gaan dan naar de arbeidskosten.

Prijsbepalende factoren bij het verhelpen van een lekkage

De kosten voor uw reparatie worden door de loodgieter samengesteld en die doet dat door naar een aantal factoren te kijken die de prijs beïnvloeden. We bespreken de drie belangrijkste prijsbepalende factoren bij het verhelpen van een lekkage aan uw dakgoot.

Dakgoot van metaal of kunststof?

De meeste metalen dakgoten zijn gemaakt van zink, maar roestvrij staal, koper en aluminium worden ook toegepast. Het is duurder om een metalen dakgoot te repareren dan een dakgoot van kunststof, omdat er dan vaak metaal gebruikt wordt om het gat te dichten. Kunststof – dus PVC, plastic en polyester – kan goedkoper met EPDM gerepareerd worden. Het materiaal van uw dakgoot heeft dus direct invloed op de prijs die u betaalt, want het repareren van een metalen dakgoot is €50 duurder dan een kunststof exemplaar.

Welke reparatie mag er uitgevoerd worden?

Het repareren van een gat in de dakgoot is niet het enige wat een loodgieter voor u kan doen. Deze kan bijvoorbeeld ook de beugels vervangen, als deze daaraan toe zijn. De regenpijp naar beneden kan worden gerepareerd en ook de houten bak voor uw zinken dakgoot kan door een loodgieter worden aangepakt. Uiteraard hebben de werkzaamheden direct invloed op de prijs die u betaalt. Hoe langer deze duren en hoe meer materiaal er nodig is, hoe hoger de kosten. Door uw dakgoot eens goed onder handen te nemen, kan deze er wel weer vele jaren tegenaan.

Extra opties

Naast de reparatiewerkzaamheden kunt u de loodgieter ook vragen enkele andere extra klussen voor u uit te voeren. Deze extra opties kosten u uiteraard geld, maar zijn vaak wel erg nuttig. Laat de loodgieter bijvoorbeeld uw dakgoot bekleden, voor een mooi uiterlijk en een langere levensduur. U kunt de dakgoot ook laten onderhouden, zodat deze weer helemaal schoon is en geen bladeren meer bevat. Laat de loodgieter hier vervolgens een gootdrain overheen plaatsen en de dakgoot raakt nooit meer verstopt. Deze extra opties zijn bijzonder handig en verlengen de levensduur van uw dakgoot.

Vrijblijvende offerte?

Bespaar op de reparatie van uw dakgoot

Als u er op tijd bij bent kan een dakgoot reparatie in een korte tijd worden uitgevoerd. Dat kost u minder geld en uw dakgoot is weer als nieuw. Daarnaast is het beter om direct actie te ondernemen, omdat u anders problemen kunt krijgen met vocht in uw gevelmuren, met allerlei ernstige gevolgen van dien. U wilt een vakman, maar u wilt geen fortuin betalen voor de werkzaamheden. De onderstaande bespaartips helpen u aan een lage prijs, zonder dat u daarvoor op kwaliteit moet inleveren.

Een regionale loodgieter: zoek een loodgieter uit die in uw eigen regio woont. De voorrijkosten zijn dan minimaal, of ze worden helemaal niet gerekend. Voorrijkosten moeten de reiskosten voor de loodgieter dekken, dus hoe verder deze moet rijden, hoe meer u betaalt. Een loodgieter uit uw woonplaats is dus goedkoper.

Offertes opvragen: het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen bij loodgieters uit uw buurt. Als u 3 tot 6 offertes kunt verzamelen, dan krijgt u een goed idee van wat er wordt aangeboden. Met deze offertes maakt u een vergelijking en kiest u de loodgieter die u voor de laagste prijs het beste helpt. U weet zo zeker dat u geen scherpe deal over het hoofd heeft gezien en dat u nooit te veel betaalt.

Onderhoudscontract: nadat de loodgieter klaar is met de reparatie, spreekt u met hem of haar over een onderhoudscontract. Een goed onderhouden dakgoot zal aanzienlijk minder vaak defect raken en veel langer meegaan. Voor een klein bedrag per jaar komt de loodgieter dan in de lente en de herfst bij u langs om uw dakgoot schoon te maken en waar nodig te repareren. Deze verkeert dan altijd in goede staat en zo voorkomt u problemen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft u een lekkage in uw dakgoot? Wilt u uw dakgoot laten onderhouden, schoonmaken, vervangen of restaureren? Vraag daar dan een vrijblijvende offerte voor aan bij Multi Concurrent. Wij maken uw dakgoot weer als nieuw, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over waterschade. Bij Multi Concurrent zijn enkel erkende monteurs in dienst, dus u weet dat u kwaliteit en vakmanschap ontvangt. De prijzen die we hanteren zijn laag en goed betaalbaar. Bel ons en u ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. U ziet dan direct wat we voor u en uw dakgoot kunnen betekenen.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.