Loodgieter kosten

Heeft u een loodgieter nodig? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten die daarbij horen. Loodgieters kunnen voor een verscheidenheid aan klusjes in huis worden ingeschakeld, van het onderhouden van uw cv-ketel tot het repareren van uw dakgoot en van het installeren van uw badkamer tot het opsporen van een lekkage. Een goede loodgieter lost deze en meerdere problemen vakkundig voor u op. Lees hier verder over de bijbehorende kosten.

Inhoudsopgave

Wat zijn de kosten van een loodgieter?

De prijs die u voor uw loodgieter betaalt is afhankelijk van enkele factoren. Allereerst bent u afhankelijk van de prijzen die de specialist vraagt en die worden vastgesteld naar aanleiding van ervaring en kwaliteit. Het soort klus dat u heeft beïnvloedt de kosten ook, want u betaalt minder voor het aansluiten van een wasmachine dan voor het verhelpen van een hardnekkige opstopping in het riool. Sommige loodgieters vragen een vast bedrag per klus terwijl anderen juist liever een uurtarief rekenen. We hebben de gemiddelde kosten voor verschillende loodgieter klussen in de onderstaande tabel samengevat. Hier zitten de btw, materialen en arbeidskosten al bij inbegrepen.

Werkzaamheden loodgieterGemiddelde totaalprijs
Lekkage opsporen€ 80
Dakgoot repareren€ 160
CV-ketel onderhouden€ 80
Afvoer ontstoppen€ 100
Riool ontstoppen€ 160
Spoedtoeslag25% extra
WeekendtoeslagTot 50% extra

Loodgieter

Prijsvoorbeelden

Het is aan de bovenstaande tabel af te lezen wat u betaalt voor verschillende klussen, maar u ziet er niet aan wat u voor uw geld kunt verwachten. Het ontstoppen van een afvoer is soms in 15 minuten gedaan en andere keren doet een loodgieter daar meer dan een uur over. Betaalt u dan in beide gevallen €100? De onderstaande prijsvoorbeelden helpen u begrijpen wat een loodgieter voor u doet als u een bepaalde prijs betaalt.

Kleinere werkzaamheden

Een loodgieter vraagt voor de kleinere werkzaamheden gemiddeld een prijs van €80. Dit zijn de kosten voor het onderhouden van uw cv-ketel, bijvoorbeeld, en voor het opsporen van een duidelijke lekkage. Heeft u een verstopping in uw doucheputje, dan kan dat vaak snel en ook voor een lage prijs worden verholpen. Hoe korter de loodgieter bezig is en hoe minder materialen en apparaten er nodig zijn, hoe goedkoper de prijs.

Gemiddelde werkzaamheden

Gemiddeld gezien is een loodgieter een half uur tot een uur bezig met een klus. Een totale verstopping van uw toilet en afvoer, bijvoorbeeld, vallen daar onder en ook het vervangen van een kraan of het onderhouden van een dakgoot. Voor dit soort werkzaamheden vraagt een loodgieter gemiddeld €100.

Grote werkzaamheden

De grote werkzaamheden zijn het duurste. Hieronder vallen bijvoorbeeld het repareren van de dakgoot, het plaatsen van een nieuwe afvoer voor de wasmachine en het ontstoppen van het riool met een hogedrukmachine. De prijzen voor grote werkzaamheden beginnen bij €160 en kunnen oplopen tot €1000. Wilt u sanitair laten installeren, centrale verwarming laten aanleggen of riolering laten aanleggen, dan lopen de prijzen op tot duizenden euro’s. Voor spoedklussen en werkzaamheden in het weekend of ’s avonds is er een flinke toeslag van kracht.

Prijsopbouw van een loodgieter

De meeste standaard klussen die een loodgieter uitvoert kunnen zonder materialen worden gedaan. De loodgieter heeft al het gereedschap zelf bij zich zowel als de nodige apparatuur en machines. In dat geval gaat 100% van de totaalprijs dus naar de arbeidskosten. Worden er voorrijkosten gerekend, dan nemen deze ongeveer 5% van de uiteindelijke rekening in beslag. Worden er wel materialen gebruikt, bijvoorbeeld als u een nieuwe kraan wilt plaatsen of een nieuwe badkamer laat installeren, dan is de verdeling 40% materialen, 55% arbeidskosten en 5% voorrijkosten.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Prijsbepalende factoren kosten

Het is de loodgieter die bepaalt wat uw klus kost en daarvoor kijkt deze naar een aantal prijsbepalende factoren. Aan de hand van deze factoren komt de loodgieter tot een bepaalde prijs. We hebben hier de drie belangrijkste prijsbepalende factoren op een rijtje gezet.

Werkzaamheden van een loodgieter

De loodgieter zal eerst kijken naar de werkzaamheden die uit moeten worden gevoerd. Hoe arbeidsintensief zijn deze? Hoe lang gaat het duren? Zijn er materialen nodig? Welke apparaten moeten worden gebruikt? De meeste loodgieters vragen een vaste prijs per klus en daar komt dan een bepaald bedrag bij op als deze langer dan een uur nodig heeft om af te ronden. Andere loodgieters vragen een prijs per uur en nemen op die manier de moeilijkheidsgraad mee in de berekening.

ZZP’er of een loodgietersbedrijf?

ZZP’ers bepalen hun eigen prijzen en moeten daar al hun uitgaven bij betrekken. Een loodgieter in loondienst hanteert de prijzen die het bedrijf vraagt voor bepaalde werkzaamheden. Het is dus goed mogelijk dat u verschil ziet in de prijzen van een ZZP’er en een specialist in loondienst. Door offertes op te vragen ziet u hoe de prijzen tot stand komen en of deze passen bij de diensten die worden voorgesteld. Vergeet niet dat u voor een ervaren vakman altijd meer zult betalen dan voor een beginnende loodgieter.

Moment van de dag

Een laatste punt dat de loodgieter mee laat spelen bij het opstellen van uw rekening is het moment van de dag dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Loodgieters werken normale uren van maandag tot en met vrijdag. Heeft u hen ’s avonds nodig of in het weekend, dan is er sprake van een toeslag. Ook als u een spoedklus heeft en u wilt dat de loodgieter direct naar u toe komt, kunt u een hogere prijs verwachten. Soms is dat niet nodig, maar er zijn situaties waarin u snel geholpen wilt worden.

Kosten verstopping verhelpen

Bespaartips van Multi Concurrent

U wilt een loodgieter inschakelen die kwaliteit levert, maar gunstige prijzen hanteert. Dit is een combinatie die soms lastig te vinden is. Als u online op zoek gaat naar specialisten in uw buurt, dan zijn deze naar eigen zeggen allemaal de beste en de goedkoopste. Multi Concurrent heeft daarom een aantal bespaartips voor u verzameld, waarmee u een vakkundige specialist inhuurt en nooit te veel betaalt.

Alles in één keer: heeft u meerdere klussen voor de loodgieter? Laat deze dan allemaal in één keer uitvoeren. U betaalt dan maar één keer voorrijkosten en de loodgieter zal voor grotere werkzaamheden de prijs naar beneden doen. Geef alle klusjes die u heeft opgespaard tegelijkertijd aan de loodgieter en u betaalt minder dan wanneer u deze apart zou inplannen.
Offertes vergelijken: het is altijd interessant om een vergelijking te maken en offertes op te vragen bij meerdere loodgieters. Als u 3 tot 6 offertes verzameld heeft en deze met elkaar vergelijkt dan ziet u vrij snel welke specialist u de beste deal kan aanbieden. U kijkt dan niet alleen naar de prijs, maar ook naar kwaliteit en voorgestelde diensten. Door een vergelijking te maken weet u zeker dat u geen goede deal misloopt.
Regelmatig onderhoud: voorkomen blijft altijd beter dan genezen en als u een onderhoudscontract afsluit bij een loodgieter dan weet u zeker dat uw leidingen, cv-ketel en dakgoot altijd in goede staat verkeren. Door problemen voor te zijn bespaart u geld voor een dure reparatie. Veel loodgieters bieden een onderhoudscontract aan en daar zitten bepaalde reparaties en spoedklussen dan vaak ook bij inbegrepen.

Vrijblijvende offerte opvragen

Heeft u een loodgieter nodig? Dan staat Multi Concurrent voor u klaar om u te helpen. U vraagt telefonisch gemakkelijk een vrijblijvende offerte bij ons op en u weet binnen 24 uur wat u bij ons betaalt voor het oplossen van uw probleem. Uiteraard kunt u ook ons contactformulier gebruiken. Vanaf het moment dat u contact opneemt met ons gaan we voor u aan de slag. Onze prijzen zijn zeer gunstig en al onze monteurs zijn erkend en geschoold. We realiseren de beste prijs/kwaliteit verhouding en leveren diensten in heel Nederland. Wacht dus niet, vraag een vrijblijvende offerte op bij Multi Concurrent en wij helpen u snel uit de brand.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.