Keukenspecialist

De keukenspecialist Multi Concurrent zorgt er voor, dat u goed op de hoogte bent van de gemiddelde prijzen van een keuken, waar u op moet letten en wij voorzien u nog van wat handige tips. Bent u op zoek naar een mooie nieuwe keuken maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Heeft u geen zin in de snelle verkooppraatjes van een vlotte verkoper?

Op deze pagina leest u alle informatie over de gemiddelde kosten van een keuken, de mogelijkheden en ook nog wat kooptips. Zo kunt u goed beslagen ten ijs komen voordat u een keukenwinkel binnenloopt.

Ga snel naar

Wat doet een keukenspecialist?

Een keukenspecialist kan u adviseren bij meerdere beslissingen bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld aangeven of u beter een showroom keuken kan kiezen, of dat u in uw situatie, beter een keuken op maat kan laten maken. Deze adviezen hangen af van de opstelling van uw woning. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat u weet wat u keukenopstelling zal zijn, de opstelling dient er voor te zorgen, dat u een fijne kook omgeving creëert en dat deze past bij uw woonruimte.

Twijfelt u over een bepaalde kleur voor uw keuken? Zelfs dan kunnen onze keukenadviseur persoonlijk advies geven over de mogelijkheden. Naast een keuken is het kiezen van keukenapparatuur ook niet altijd even makkelijk. Kiest u voor een geïntegreerde koel-vrieskast combinatie of liever een opzichzelfstaande koelkast? Onze keukenspecialisten begeleiden u dus bij het hele proces van het aanschaffen van een nieuwe keuken en wij helpen u bij al uw vragen.

Voordelen van een keukenspecialist

Op het internet kunt u overal inspiratie voor een nieuwe keuken vinden. Zo kunt u voor inspiratie bijvoorbeeld op het sociale media platform Pinterest of Instagram terecht. Op dit soort sites is er ontzettend veel inspiratie te vinden. Inspiratie opdoen is belangrijk voor de oriëntatiefase, omdat u zo eenvoudig kunt bepalen welke keukens u mooi vind en welke niet. Als het tijd wordt om een beslissing te maken, kan onze keukenspecialist u natuurlijk helpen bij het maken van de juiste beslissing. Onze keukenspecialist kan natuurlijk ook langskomen om de maten van u keuken op te nemen en het keukenadvies goed af te stemmen op de rest van uw huis. Zo weet u zeker dat u de juiste keuzes maakt en u nog heel lang kunt genieten, van uw nieuwe keuken.

keukenspecialist

Keukenspecialist gemiddelde prijzen

Keukens zijn er in meerdere soorten, kleuren en maten. Kiest u voor een keuken met een standaard uitvoering, of gaat u voor een uitgebreidere of luxere uitvoering? Keuken prijzen zijn afhankelijk van een flink aantal factoren. Om u een beter beeld te geven van de verschillende kosten van een keuken, vindt u hieronder een handig prijsoverzicht. In dit overzicht kunt u zien hoe de prijs voor een nieuwe keuken is opgebouwd. Wij als keukenspecialist helpen u natuurlijk de juiste keuzes te maken.

ProjectGemiddelde kosten
Keuken aanschaffen€ 3.000 – € 20.000
Keuken demonteren€ 250 – € 800
Keuken plaatsen€ 300 – € 1.000
Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen€ 500 – € 750
Verven€ 8 – € 14 per m2

Keukenrenovatie en de voordelen

Is uw keuken nog niet aan vervanging toe maar wilt u wel nieuwe keukenkasten of een nieuw aanrechtblad? Dan is het renoveren van uw keuken echt iets voor u. Lees hier de voordelen:

Onze keukenspecialist meet uw keuken snel en correct op

Omdat uw keuken nog staat als u voor een renovatie kiest, is er weinig tot geen tijd nodig voor het inmeten van bijvoorbeeld uw keukenkastjes of aanrechtblad. Het voordeel van een keukenspecialist is ook dat onze ervaren keukenmonteur precies weet wat op te meten en hoe dit het beste mag gebeuren.

U heeft vrijwel geen last van de renovatie

Er wordt maar een deel van uw keuken aangepakt, zo heeft u minder lang last van ongemakken, zoals puin van de verbouwing. Een gemiddeld renovatieproject duurt ongeveer 1 tot 2 weken en wij nemen al uw zorgen uit handen. Zo kunt u snel weer door met uw dagelijkse bezig- en werkzaamheden.

Waterleidingen hoeven niet meer verlegd te worden

Bij een keukenrenovatie blijft de keukenopstelling in hetzelfde, alleen bepaalde onderdelen van uw keuken worden vervangen en hierdoor zijn tijd- en geldrovende klussen, zoals het verleggen van waterleidingen niet nodig. Dit ziet u terug in uw portemonnee en deze kostenbesparing alleen, verdient het inhuren van een keukenspecialist al terug.

Geef uw keuken eenvoudig een nieuwe uitstraling

Heeft u een keuken met een brocante uitstraling, maar wilt u uw keuken moderniseren? Door de fronten van uw keukenkastjes een andere kleur te geven of te kiezen voor een ander materiaal en een nieuw aanrechtblad, geeft u uw keuken op een vrij eenvoudige manier een nieuwe look en uitstraling. Zo heeft uw vaste kookplek weer een nieuwe uitstraling en kan uw keuken weer jaren mee.

Waardestijging van uw huis

Een keuken met een fris uiterlijk en nieuwe onderdelen geeft extra waarde aan je huis. Aangezien een keukenrenovatie minder geld kost dan een hele nieuwe keuken, is dit een goede manier om de waarde van je woning te laten stijgen.

Vrijblijvende offerte?

Expert op het gebied van keukens én apparatuur

Zelf de aankoop van een nieuwe keuken ervaren, is beter als een keuken uitzoeken uit een boekje! Bij veel keukenspecialisten kiest u de inbouwapparatuur van een plaatje of uit een boekje. Hoe kunt u nu bepalen of een bepaalde kookplaat wel zo handig is? Hoe weet u zeker dat uw kookkunsten wel bij deze kookplaat horen? Een koelkast kan er op een plaatje best handig uitzien, maar hoe is de indeling van deze koelkast? Wat zal de uitstraling zijn van deze apparaten in uw nieuwe keuken? Wij helpen u graag een handje.

Multi Concurrent denkt daar toch anders over. Als u een nieuwe keuken wilt aanschaffen moet u deze apparaten kunnen zien, aanraken en uitproberen. Hoe kiest u nu de juiste apparatuur, horen wij u denken. Dat kan eenvoudig door alles zelf te ervaren.

Een keuken bestaat uit verschillende keukenonderdelen, deze onderdelen bepalen grotendeels het uiterlijk van uw keuken. Tijdens het samenstellen van uw keuken, is het dan ook belangrijk om goed over elk onderdeel na te denken. Niet alleen om het uiterlijk van uw kookplek te bepalen, maar ook omdat de verschillende onderdelen van invloed zijn op de uiteindelijke prijs van uw project. Bekijk hier een handig overzicht met keukenonderdelen.

Keukenonderdelen kiezen

Wanneer u voor een nieuwe keuken kiest, zijn alle onderstaande keukenonderdelen belangrijk om goed te onderzoeken. Kiest u voor een keukenrenovatie? Dan hoeft u alleen rekening te houden met de onderdelen die u wilt vervangen in uw al bestaande keuken.

OnderdeelGemiddelde kostenOpties
Keukenmeubelen€ 500 – € 2.000– Extra ruimte
– Apothekerskast
– Keukenkasten met een vouwklep
– Keukenkasten met draaicarrousel
– Greeploos
Keukenfronten€ 800 – € 1.150– Folie
– Laminaat
– Lak
– Hoogglans
– Hout
– Geverfd
– RVS
– Fineer
– Glas
– Aluminium
Keukenblad€ 250 – € 650– Graniet
– Marmer
– Tegels
– Beton
– Natuursteen
– Hout
– Composiet
– Kunststof
Keukenapparatuur€ 100 – € 1.000– Smart keukenapparatuur
– Ingebouwd of losstaand
VerlichtingVanaf € 20– Spotjes
– Hanglampen
– Indirecte of directe verlichting

Keukenapparatuur kiezen

Met keukenapparatuur maakt u de keuken echt af en u kunt u nieuwe keukenapparaten natuurlijk gebruiken om heerlijk te koken in uw nieuwe keuken. Er zijn super veel keuzes te maken als het gaat om keukenapparatuur. Keukenapparaten worden steeds duurzamer en hierdoor bespaart u ook nog eens eenvoudig flink wat energie. Het beste energielabel dat een apparaat kan hebben is A+. Lees hieronder meer over de verschillende opties die de verschillende apparaten hebben. Heeft u hulp nodig van onze keukenspecialist? Aarzel dan niet om ons te bellen!

KeukenapparaatOpties apparatuur
Afzuigkap– Schouwkap of geïntegreerde afzuigkap
– Afvoerkanaal naar buiten of centraal afvoerkanaal
– Capaciteit
– Verlichting
– Timer
– Indicator reiniging
Koelkast– Inhoud
– Indeling
– Gecombineerd met vriezer
– Smart koelkast
Kookplaat– Kookstijl: gas, elektrisch of inductie
– Aantal pitten
– Geïntegreerd in aanrechtblad of los
Oven– Heteluchtoven of combi-oven
– Inbouw of vrijstaand
– Grootte
– Veiligheidssystemen
– Soort ovendeur
Vaatwasser– Geïntegreerd of losstaand
– Grootte
– Verschillende vaatwasprogramma’s
– Smart vaatwasser

Heeft u hulp nodig van een keukenspecialist?

Wilt u graag dat een keukenspecialist u helpt? Misschien heeft u informatie nodig over het demonteren van uw keuken. Een keuken demonteren kan namelijk vrij ingewikkeld werk zijn. Elke situatie is anders, wilt u weten wat onze keukenexpertise u gaat kosten? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte aan.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.