Multi-Concurrent-logo-zwart-geel

Badkamer slopen

Een badkamer slopen is één van de meest voorkomende klussen. Door een badkamer te slopen geef je jezelf de vrijheid om dit vertrek binnen je woning in te richten op de manier die jij voor ogen hebt. Vooral wanneer je in een nieuw huis trekt waarbij de badkamer nog niet is ingericht naar wens, is dit een uitstekende optie. Je kunt zelf bepalen wat je doet. Het is mogelijk om een badkamer te laten slopen door een professioneel bedrijf. Het is ook een optie om zelf de badkamer te slopen. Hieronder vertellen we je of dit een goed idee is, wat de kosten zijn die hiermee gepaard gaan en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Ga snel naar

Badkamer laten slopen

De optie die je gegarandeerd het beste resultaat oplevert is het laten slopen van je badkamer door professionals. Deze vakmensen hebben vele jaren ervaring op dit vlak en ze weten precies hoe ze deze klus moeten aanpakken. Stel dat je een nieuwe woning betrekt, maar de badkamer spreekt je totaal niet aan. Op een gegeven moment besluit je dat je een badkamer wilt die exact aansluit op jouw wensen. In dat geval zal de oude badkamer gesloopt moeten worden. Professionele bedrijven voeren dit op een vakkundige manier voor je uit, met een resultaat dat boekdelen spreekt.

Bovendien zit alles inbegrepen bij professionele bedrijven. Je kunt zelf aangeven wat je verwijderd wilt hebben en wat behouden moet blijven. De meeste sanitaire voorzieningen kunnen verwijderd worden op een manier dat ze geheel intact blijven. Als je dus een specifiek onderdeel wilt behouden, is dit een optie. Dit geef je in dat geval vooraf duidelijk aan. Ook plafonds, vloeren en wanden kunnen verwijderd worden door vakmensen. Naast de garantie op een goed resultaat valt de snelheid op waarmee professionele bedrijven het slopen van een badkamer aanpakken. Logisch, want zij hebben vele jaren aan ervaring op dit vlak en ze weten precies hoe ze deze klus moeten aanpakken.

Zelf een badkamer slopen

Wij raden altijd aan om je badkamer te laten slopen door professionals. Dit levert het beste resultaat. Toch zien we vaak dat ervaren doe-het-zelvers er voor kiezen om zelf hun badkamer te slopen. Dit is een optie, maar het is logischerwijs wel van belang dat dit naar behoren wordt uitgevoerd. Daarom stellen we een handige checklist voor je op, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Verderop in de tekst is bovendien een handig stappenplan te vinden, zodat je helemaal zeker weet wat je moet doen.

Ten eerste sluit je het water af. Vervolgens haal je alle sanitaire voorzieningen weg. Hierbij kun je denken aan het verwijderen van de wc, het bidet, de wastafel, het bad, de douche, lampen en elektra, de radiator en de tegels van je badkamer. Alhoewel de term ‘slopen’ gebruikt wordt, zal er bij de meeste handelingen weinig slopen aan te pas komen. Sanitaire voorzieningen haal je immers het beste rustig weg. Mocht je veel frustraties hebben in het leven dan kun je het natuurlijk met de (spreekwoordelijke) botte bijl aanpakken, maar in principe zal dit niet nodig zijn.

De taak waarbij je het meeste zult moeten slopen is het verwijderen van de betegeling. Hiervoor kun je het beste een steenbeitel en een hamer gebruiken. Vooral wanneer de betegeling tot aan het plafond loopt, zal er wat meer gesloopt moeten worden. Immers kun je anders gewoon de beitel onder de tegel plaatsen en deze met de hamer eraf slaan. Bij een tegelwand die tot het plafond gaat, zul je eerst een bovenste tegel kapot moeten maken. Hierna verwijder je de rest van de bovenste tegels aan de hand van de beitel en de hamer. Vervolgens werk je van boven naar beneden toe.

Kosten badkamer laten slopen

Precieze prijzen kunnen niet gegeven worden, want de kosten van een badkamer laten slopen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een minimale prijs van 250 tot 265 euro moet je al snel rekenen, maar de kans is groot dat de kosten hoger uitvallen dan dit. Het kan best voorkomen dat de totale uitkomen rond de 750 – 800 euro. Voor de beste blik op de totale kosten voor jouw badkamer kun je het beste een offerte aanvragen bij een professioneel bedrijf. Zo zie je meteen wat je kunt verwachten. Dit is de beste indicator van de prijs. Vaak neemt het slopen van een badkamer ongeveer 4 tot 6 uur in beslag. Het is dus een klus die relatief snel uitgevoerd kan worden.

Professionele bedrijven kunnen goed omgaan met zowel kleine badkamers als grotere ruimtes. Het oppervlak van je badkamer heeft logischerwijs invloed op de uiteindelijke kosten. Hoe groter de badkamer is, hoe meer er gesloopt moet worden en hoe meer tijd en geld dit kost. Daarnaast zullen de kosten afhangen van welke sanitaire voorzieningen verwijderd moeten worden en wat mag blijven. Naast sanitaire voorzieningen kan het ook zijn dat je plafonds, wanden en vloeren wilt laten verwijderen. Ook dat heeft zijn invloed op de prijs. Natuurlijk wordt ook het opruimen uitgevoerd door het bedrijf.

Badkamer slopen stappenplan

Hoe kun je het beste te werk gaan als je jouw badkamer wilt slopen? Wij vertellen het je hier in de vorm van een stappenplan. Of je elke stap van het plan hoef te volgen, zal afhangen van je werkzaamheden. Ten eerste kun je beginnen met het verwijderen van de waterleiding. Dit doe je als je nieuw sanitair in de badkamer wilt plaatsen. Sluit ten eerste het water af en controleer grondig of het water ook daadwerkelijk is afgesloten. Moet het water afgesloten worden in de meterkast, dan kun je hier ook gelijk de elektriciteit in je badkamer afsluiten. Vervolgens tap je het water af door of de kraan open te laten staan of door het zwarte aftapkraantje open te laten staan. Zo wordt het gehele systeem afgetapt. Kort nu de leiding in. Sluit de leiding af met een dop.

Als je het water eenmaal hebt afgesloten, kun je vele sanitaire voorzieningen tegelijk verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van de douchekraan. Het kan zijn dat je eerst tegels moet verwijderen. Hierboven hebben we beschreven hoe je dat het beste aanpakt. Voor het verwijderen van een douchekraan demonteer je ten eerste de kraan. Je schroeft vervolgens de muurplaten los, waarna je de aansluitpunten verhit om ze los te solderen. Hierna kun je de muurplaat los maken. Het verwijderen van het meeste sanitair spreekt relatief voor zich. Zolang je logisch nadenkt, zie je het beste plan van aanpak.

Badkamer slopen: tips als je zelf aan de slag gaat

Ten eerste raden we je altijd aan om goed beschermd aan de slag te gaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en je zult niet de eerste zijn die zichzelf per ongeluk verwondt tijdens het klussen. Het risico op een ongelukje is nu eenmaal groter bij dit soort klussen. Daarom is het altijd een goed idee om een veiligheidsbril en handschoenen te dragen tijdens het sloopwerk. De praktijk leert ons dat je handen en je ogen de grootste risicofactoren zijn bij dit soort klussen. Daarnaast zijn schoenen met stalen neuzen een goed idee. Als je per ongeluk een hamer op je tenen laat vallen, beschermen de stalen neuzen deze. Zo voorkom je hinderlijke blessures. Een veiligheidshelm is tevens een optie. Check daarnaast vooraf hoe op orde je EHBO kist is.

Een goede voorbereiding is het halve werk. De hierboven genoemde maatregelen lijken misschien overbodig, en vaak gaat het goed. Maar je kunt maar beter voorbereid zijn op het ergste dan onvoorbereid zijn in het geval dat er wel iets gebeurt. Een andere tip om jezelf wat tijd te besparen is om alleen zaken uit de badkamer weg te halen die in de weg zitten of objecten die verplaatst moeten worden. Een ander geval dat je vaak tegenkomt tijdens het slopen van de badkamer is enorm vaste moeren. Hier kun je wat kruipolie tussen spuiten. Plaats op de moer een steeksleutel en geeft de sleutel een tik met je hamer. De moer zal sneller los geraken.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.