Stalen balk plaatsen

Het plaatsen van een of meerdere steunbalken zorgt ervoor dat het gewicht van een (gedeeltelijk) verwijderde draagmuur op een goede manier wordt opgevangen en de dragende constructie van het pand intact blijft. Het plaatsen van stalen balken is een klus die de nodige vakkundigheid vereist, omdat het gaat om de veiligheid van uw woning of bedrijfspand. Lees alles over het plaatsen van stalen steunbalken op deze pagina.

Ga snel naar

Constructieberekening-draagmuur-verwijderen

Waarom een stalen balk plaatsen?

Het plaatsen van een stalen bank dient als vervanging voor een draagmuur welke (deels) verwijderd is. Een draagmuur is onderdeel van de dragende constructie van een pand en zorgt er dus voor dat het gewicht goed verdeeld wordt. Wanneer een draagmuur deels of volledig verwijderd wordt, betekent dit dat de dragende functie van de draagmuur komt te vervallen en er dus meer gewicht op de overige dragende constructie komt te staan. Dit is zeer onveilig. Het plaatsen van een stalen balk is dus van groot belang om de dragende constructie van uw woning goed te laten blijven functioneren na het gedeeltelijk of volledig verwijderen van een draagmuur.

Hoe wij te werk gaan bij het plaatsen van een stalen balk

Nauwkeurigheid en veiligheid staan voor Multi Concurrent op één als het gaat om het plaatsen van een stalen balk. Het kleinste foutje kan grote gevolgen hebben en daarom zorgen onze specialisten ervoor dat alles rondom dit project perfect verloopt.

Wanneer u bij ons een offerte opvraagt voor het verwijderen van een draagmuur inclusief het plaatsen van een stalen balk ter vervanging van de draagmuur, komen we graag bij u op locatie om de situatie zelf te analyseren. Meestal komt onze vaste constructeur direct mee met dit bezoek, zodat constructieberekeningen kunnen worden opgemaakt voor uw project. We nemen vervolgens uw wensen voor het project door, maken een bouwplan op en leggen deze bij u voor. Zo is voor u altijd duidelijk wat u van Multi Concurrent kunt verwachten.

Bij een akkoord op onze offerte en het bouwplan plannen we uw project in. We streven ernaar om op kort termijn bij u te kunnen starten!

Kosten stalen balk plaatsen

Het plaatsen van een stalen balk is vaak noodzakelijk bij het gedeeltelijk of geheel verwijderen van een draagmuur. Welke kosten komen hierbij kijken bovenop de kosten voor het slopen van de draagmuur? De gemiddelde kosten, inclusief btw, voor het plaatsen van een stalen balk door Multi Concurrent ziet u in onderstaande tabellen:

MateriaalkostenKostenindicatie
Stalen balk€ 250,- tot 500,-

*Gemiddeld liggen de materiaalkosten tussen de €55,- en €90,- per m2.
**Bovenstaande tabel is een gemiddelde ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave voor uw klus raden we u aan om een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

ArbeidskostenKostenindicatie
Draagmuur slopen€ 750,- tot € 1.200,-
Stalen balk plaatsen€ 750,- tot € 1.200,-
Afval afvoeren€ 150,- tot € 450,-

*Bovenstaande tabel is een gemiddelde ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave voor uw klus raden we u aan om een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Prijsbepalende factoren stalen balk plaatsen

Ieder pand is anders en daarom is iedere dragende constructie anders, dit maakt het plaatsen van stalen balken juist zo specialistisch werk. Dit betekent ook dat er aan ieder ander project weer een ander prijskaartje hangt. Maar welke factoren hebben het meeste invloed op de totaalprijs bij het plaatsen van stalen balken voor het verwijderen van een draagmuur?

Constructieberekening

Het verwijderen van een draagmuur gaat o.a. met behulp van een constructieberekening. Deze berekening is tevens vereist voor de vergunningsaanvraag bij het omgevingsloket. De constructieberekening bevat meerdere berekeningen. De prijs hiervan is o.a. afhankelijk van:

Wanneer de constructie van een pand ingewikkeld is, zal het meer tijd kosten om de verschillende berekeningen te maken en zal de totale prijs voor de constructieberekening hoger uitvallen.

Multi Concurrent werkt met een eigen constructeur en kan de constructieberekening sámen met de vergunningsaanvraag volledig voor u verzorgen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Kosten van de draagbalk(en)

De hoeveelheid draagbalken die nodig zijn voor de (vervangende) dragende constructie zal blijken uit de constructieberekening. Ook maakt deze berekening inzichtelijk welke lengte(s) de balken dienen te hebben en van welk materiaal deze dienen te zijn. In de meeste situaties zijn er balken en één of meerdere staanders of kolommen benodigd om de constructie volledig te maken. De constructieberekening is dus leidend voor de keuzes in materiaal, balken en overige benodigdheden. Richtlijnen om enigszins inzicht te geven in het soort balken welke gebruikt worden:

Soort draagbalk die wij plaatsen

Er zijn verschillende soorten draagbalken van verscheidene lengtes en materialen. Het soort draagbalk dat gebruikt wordt voor uw project is van invloed op de prijs. Hoe kostbaarder het materiaal van de draagbalken, hoe hoger de prijs kan oplopen. Het is daarentegen van groot belang dat de constructieberekening gevolgd wordt als het gaat om de juiste materiaalsoort, om veiligheid van uw woning te garanderen!

Arbeidsloon

Het arbeidsloon van de medewerkers is natuurlijk ook van invloed op de totaalprijs bij het verwijderen van een draagmuur. Multi Concurrent zet vaak twee vakmannen in voor één of twee dagen. Wanneer u zelf lichamelijk in staat bent om hulp te bieden bij het project, kunnen we ervoor kiezen één sloper in te zetten. Het arbeidsloon valt hoger uit bij inzet van twee slopers, maar zo bent u wel verzekerd van een veilige en kwalitatieve uitvoering van de sloop.

Het afvoeren van puin

Bij het slopen van een draagmuur komt puin vrij. De totale hoeveelheid puin kan oplopen tot zo’n 10 kubieke meter. Het puin wordt verzameld in een puincontainer. Hoe makkelijker toegankelijk de puincontainer is, hoe minder moeite onze vakmannen hoeven te doen om het puin af te voeren. Woont u verder weg van de puincontainer of bijvoorbeeld in een flatgebouw? Dan kunnen de kosten voor de puinafvoer hoger uitvallen.

Vrijblijvende offerte?

Soorten draagbalken bij verwijderen draagmuur

Een vervangende dragende constructie wordt meestal gemaakt van verschillende soorten draagbalken, dit is per situatie afhankelijk en dit wordt berekend in de constructieberekening. De constructieberekening geeft direct inzicht in welke balken er gebruikt worden, wat de lengtes van de balken zijn en hoeveel balken er nodig zijn om de dragende constructie veiligheids- en bouwnormen te voldoen. Meestal werken we met stalen draagbalken variërend in lengtes tussen de 1 en 4 meter. Doorgaans worden IPE-balken of HEA-balken gebruikt. Om deze stalen balken roestwerend te maken, worden de balken vooraf geverfd met roestwerende verf of voorzien van een laagje zink.

Stalen balk laten plaatsen door Multi Concurrent

Het verwijderen van een draagmuur en het plaatsen van vervangende stalen balken is een zeer specialistische klus die veel kennis en ervaring vereist. Onze ervaren en vakkundige medewerkers zorgen ervoor dat de stalen balken nauwkeurig geplaatst worden en de veiligheid van het pand en de werkplaats continu gewaarborgd wordt. Onze eigen constructeur zorgt voor alle berekeningen en aan de hand van de constructieberekening zorgen onze specialisten voor een perfect geplaatste vervangende constructie. De veiligheid van uw thuis staat voor ons op nummer één!

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Wilt u een draagmuur laten verwijderen en een balk laten terugplaatsen? Kies voor zekerheid en veiligheid, kies voor Multi Concurrent. Wij voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies inclusief een gedetailleerde offerte en staan voor u klaar om mee te denken met uw project. Komt er meer kijken bij uw project dan alleen het verwijderen van een draagmuur? Ook dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres! Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Vul ons contactformulier op deze website in of mail ons via info@multiconcurrent.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 06-40125121.