Toilet slopen

Een toilet slopen is één van die klussen die makkelijker klinkt dan dat het is. Misschien keek je er al naar uit om aan de hand van een sloophamer dat hele ding te slopen. We raden je toch aan om hier even mee te wachten, want het slopen van een toilet kun je beter wat secuurder aanpakken. Je hebt namelijk goed sloopwerk en slecht sloopwerk. Je wilt dat het resultaat naar behoren is. Schade wil je voorkomen en vooral een lekkage is niet iets waar je op zit te wachten. Daarom kun je een toilet slopen beter overlaten aan een professional met verstand van zaken. Dit levert het beste resultaat op.

Hieronder vertellen we je meer over wat er allemaal komt kijken bij het slopen van een toilet. Ten eerste vertellen we je meer over de kosten die gepaard gaan met het slopen van een toilet. Ook laten we je zien wat de voor- en nadelen zijn van een toilet slopen, zij het door een professional of niet. Tevens geven we een meer gedetailleerde prijsopbouw van het slopen van een toilet. Daarnaast kunnen andere factoren van invloed zijn op de prijs, bijvoorbeeld het verwijderen van de tegels rondom een wc. Ook vertellen we je of je een vergunning nodig hebt voor het slopen van een toilet. Zoek je een vakman voor dit klusje? In dat geval kun je altijd aankloppen bij Multi Concurrent. Via onze site kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Ga snel naar

Toilet slopen kosten

De gemiddelde kosten van een toilet slopen inclusief montage, een gehele verbouwing dus, kost je gemiddeld tussen de 900 en 3.200 euro. Dit zijn gemiddelde prijzen die sterk uiteenlopen. Er zijn dan ook meerdere factoren van invloed hierop. Je prijs kan laag of hoog hierdoor uitvallen. Bovendien gaat een toilet slopen vaak gepaard met andere soorten werkzaamheden. Een goed voorbeeld hiervan is het verwijderen van de tegels rondom de toilet. Vaak is dit een noodzakelijkheid, andere keren wordt het gedaan omdat er nieuwe tegels worden geplaatst die beter bij het toilet passen. De kosten voor het verwijderen van de tegels rondom de wc komen gemiddeld uit op 40 tot 150 euro.

Kies je er voor om louter het toilet te laten verwijderen, dan komen de gemiddelde kosten een stuk lager uit. De gemiddelde prijs van een toilet slopen komt uit rond de 40 tot 100 euro. Het valt je waarschijnlijk al op dat de prijzen per bedrijf veel van elkaar kunnen verschillen. Door offertes te vergelijken, ontdek je de beste prijzen. Bij sommige toiletten is er een fonteintje aanwezig. Het verwijderen van de fontein kost je gemiddeld tussen de 10 en 50 euro. Daarnaast is het nog een optie om de gehele toiletruimte te slopen. In dat geval kom je uit op een prijs tussen de 180 en 475 euro. Laten we tot slot niet vergeten dat je een uurtarief dient te betalen aan de sloper zelf. Deze kosten komen gemiddeld neer op zo’n 25 tot 65 euro per uur.

Voordelen en nadelen toilet slopen

Een toilet slopen kan met meerdere voordelen gepaard gaan. Om een volledig beeld te geven van deze werkzaamheden, vinden wij het wel zo eerlijk om te vermelden dat er ook nadelen kleven aan het slopen van een toilet. Hieronder zetten we zowel de voor- als nadelen van het slopen van een toilet voor je op een rij.

Voordelen toilet slopen

Het slopen van een toilet is een goede manier om de wc te vernieuwen. Bovendien kun je de hele toiletruimte of zelfs de gehele badkamer meenemen tijdens het renoveren, waardoor deze ruimtes er subliem uit komen te zien. Je kunt zo je toilet inrichten op de manier die jij voor ogen hebt. Dit is vooral handig wanneer je in een nieuwe woning gaat wonen en alles er nog niet uitziet zoals jij dat wil. Maar je hebt ook de optie om een toilet naar een andere ruimte te verplaatsen. Er zijn vele professionele bedrijven die deze klus kunnen klaren. Zij leveren kwaliteit en gratis advies. Bovendien bespaar je jezelf zo flink wat tijd en moeite.

Nadelen toilet slopen

Het zal je niet verbazen dat het toilet tijdelijk niet te gebruiken is als deze gesloopt en vervangen wordt. Bovendien moet het water voor een tijdje afgesloten worden. Daarnaast kan deze klus wat langer duren als het toilet intact moet blijven, bijvoorbeeld omdat je deze nog wilt doorverkopen. Een nadeel van het toilet slopen is daarnaast dat je vaak ook andere onderdelen moet aanpassen. Zo is de kans groot dat ook de omringende tegels verwijderd en herplaatst moeten worden.

Prijsopbouw slopen toilet

Hierboven heb je al kunnen lezen wat van invloed is op de gemiddelde kosten die je moet afrekenen voor deze werkzaamheden. Zo is er het uurloon van de professional die je bij deze klus gaat helpen. Daarnaast hangt de prijs voor een groot gedeelte af van wat je wilt laten doen aan je toilet. Wil je alleen maar de wc laten verwijderen, of wil je ook de omliggende tegels weg laten halen? Is er een fonteintje dat weg moet of wil je misschien wel de gehele toiletruimte aanpassen? De keuze is geheel aan jou en heeft, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, een impact op de kosten die je maakt.

Maar er zijn nog meer factoren van invloed op de uiteindelijke kosten die je gaat maken. Ten eerste zullen de kosten van een toilet slopen afhangen van de grootte van je toilet. Hoe groter de wc, hoe hoger de kosten zullen zijn. Ook de manier waarop een toilet bevestigd is, kan grote invloed hebben op de prijs. Hoe moeilijker het is om je toilet los te monteren, hoe hoger de kosten zullen zijn. Bovendien kan het zijn dat je het toilet intact wil houden. Misschien wil je het toilet nog doorverkopen. In dat geval moet de professional voorzichter zijn, waardoor deze klus langer duurt en je dus meer kost.

Tot slot zijn er nog enkele andere factoren die je prijs omhoog kunnen stuwen. Ten eerste zullen de kosten afhankelijk zijn van wat je wilt laten slopen. Alleen het toilet, of ook een fontein of misschien wel de gehele badkamer? Hoe meer je laat slopen, hoe hoger de prijs zal zijn. Wel kun je wat op de kosten besparen door bijvoorbeeld zelf enkele taken uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld zelf het puin afvoeren. Laat je dit doen door de vakman, dan levert dit extra kosten op. Daarnaast kun je er voor opteren om zelf de vergunning aan te vragen, mocht dit nodig zijn. Dit scheelt kosten.

Tegels verwijderen toilet

Naast een toilet slopen kun je er ook voor kiezen om de tegels rondom de toilet te laten verwijderen. Deze klus kun je door een professioneel bedrijf uit laten voeren, maar om kosten te besparen kun je er ook voor kiezen om deze taak zelf uit te voeren. Tegels verwijderen is een klus die prima te doen is. Zorg er voor dat je over een beschermbril en mondkapje beschikt, want het verwijderen van tegels gaat met veel stof gepaard. Qua gereedschap heb je een hamer en een beitel nodig. Reiken je tegels niet tot het plafond, dan kun je meteen beginnen. Bij tegels die tot het plafond reiken moet je eerst de bovenste rij verbrijzelen voordat je van boven naar beneden de tegels kunt verwijderen.

Vergunning nodig bij slopen toilet?

In de meeste gevallen zul je geen vergunning nodig om een toilet te slopen. Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen te bedenken. Ten eerste heb je een vergunning nodig als het puin asbest kan bevatten. Wanneer de hoeveelheid puin meer is dan 10 kubieke meter, zal ook een vergunning nodig zijn. Wordt er een toilet in een monumentaal pand gesloopt? Ook dan heb je een vergunning nodig. Tot slot heb je een vergunning nodig wanneer je woning in een beschermd stads- of dorpsgezicht te vinden is en wanneer je woning genoemd wordt in het bestemmingsplan. Vraag de vergunning altijd 4 weken voordat je gaat beginnen met het slopen aan bij je gemeente of via het Omgevingsloket online.

Vrijblijvende offerte?

Toilet laten slopen door Multi Concurrent

Voor het beste resultaat laat je jouw toilet slopen door een professional. Zij weten precies welke stappen ze moeten ondernemen en welke valkuilen vermeden moeten worden om een mooi resultaat aan je te bieden. Je bent echter wel kritisch als je hier iemand voor inhuurt. Een lage prijs is mooi meegenomen, maar je wilt niet dat er ingeboet wordt op het gebied van kwaliteit. Dan zit je zeker goed bij Multi Concurrent. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is bij geen enkel ander aannemersbedrijf zo goed. Wij streven te allen tijde voor 100% klanttevredenheid en we doen hier alles voor. Onze medewerkers zijn ervaren en erkend, en zeer bedreven in diverse soorten sloopwerk. Ook als het om een toilet slopen gaat. Voor meer info kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen via onze site.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen