Keuken slopen kosten

Benieuwd naar de gemiddelde keuken slopen kosten? Er zijn diverse factoren van invloed op de uiteindelijke kosten die je maakt. Hieronder vertellen we je meer over de gemiddelde kosten van een keuken slopen. We geven je tevens een kostenindicatie en we gaan dieper in op de prijsbepalende factoren die bij het slopen van een keuken om de hoek komen kijken. Vaak worden termen als keuken slopen en keuken demonteren door elkaar gebruikt. Zijn deze twee termen hetzelfde of zijn er ook verschillen? Tot slot vertellen we je waarom je het beste kunt kiezen voor Multi Concurrent. Wij zijn een ware keukenspecialist.

Ga snel naar

Gemiddelde kosten keuken slopen

Een keuken slopen kost gemiddeld tussen de 400 en 1.000 euro. Er zijn een aantal factoren van invloed op deze kosten. Ten eerste is er de grootte van de keuken. Hoe groter een keuken is, hoe meer er gesloopt moet worden en hoe hoger de kosten zullen zijn. Daarnaast zijn de werkzaamheden waarvoor je kiest van invloed. Moeten bijvoorbeeld ook leidingen verwijderd worden, en moet de keuken afgevoerd worden? Dat levert extra kosten op. Je kunt de keuken compleet laten slopen, maar ook gedeeltelijk slopen of demonteren is een optie. Daarnaast kun je bepaalde klussen zelf uitvoeren, wat ook geld bespaart. Ook kun je er zelf voor kiezen om de sloopvergunning aan te vragen in plaats van dit over te laten aan het bedrijf dat je inschakelt. Gelet op al deze factoren ontstaat er een gemiddelde prijs van tussen de 400 en 1.000 euro.

Kostenindicatie voor slopen keuken

Hoe meer tijd een professional moet spenderen aan het slopen van je keuken, hoe hoger de kosten hiervoor zullen uitvallen. Het slopen van een kleine keuken kost gemiddeld tussen de 300 en 550 euro. Een kleinere keuken betekent minder werkzaamheden en dus ook minder uren die de vakmensen hoeven te spenderen aan het demonteren van de keuken. Een middelgrote keuken slopen kost gemiddeld tussen de 500 en 700 euro. Deze keuken is qua oppervlak al wat groter en dus kost het meer tijd om de keuken uit elkaar te halen. De kostenindicatie voor een grote keuken komt uit tussen de 650 en 1.000 euro. De kosten lopen zo sterk uiteen omdat er diverse extra werkzaamheden zijn waarvoor je kunt kiezen, die de prijs omhoog stuwen. Hieronder zetten we een aantal van deze prijsbepalende factoren voor je op een rij.

Prijsbepalende factoren bij slopen keuken

Hierboven vertelden we je al dat er meerdere factoren van invloed zijn wanneer een keuken gesloopt moet worden. Dit zijn de prijsbepalende factoren. Bekende extra werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden zijn het afvoeren van de keuken, het verwijderen van leidingen en het verwijderen van kit. Ook of een keuken gedeeltelijk of compleet gesloopt moet worden, of je zelf dingen doet of alles laat doen, het uurtarief en het aanvragen van de vergunning hebben invloed op de prijs. Hieronder bespreken we nog een aantal prijsbepalende factoren in meer detail.

Bereikbaarheid van de keuken

De arbeidskosten maken een groot deel uit van de uiteindelijke prijs die je zult moeten betalen voor het slopen van een keuken. Hoe bereikbaarder een keuken is, hoe beter men hierbij kan en hoe sneller er gewerkt kan worden. Echter is er niet binnen iedere woning sprake van een enorm bereikbare keuken. Dit maakt het lastiger om het geheel te demonteren, wat de prijs omhoog kan stuwen. Daarnaast heeft de bereikbaarheid van de keuken te maken met het afvoeren van het puin en de onderdelen van de oude keuken. Hoe sneller en gemakkelijker dit uitgevoerd kan worden, hoe meer dit zal schelen qua kosten. Als er veel omgelopen moet worden, kost dit meer tijd en dus meer geld. Dit effect wordt nog eens versterkt als jouw appartement niet op de begane grond is.

Grootte van de keuken

Hierboven bespraken we het al, maar de grootte van een keuken kan een flinke invloed hebben op de kosten die gepaard gaan met het slopen van een keuken. Het kan per bedrijf verschillen of de prijs gebaseerd wordt op het aantal vierkante meter dat gesloopt moet worden of het aantal onderdelen in de keuken die gedemonteerd moeten worden. Hoe groter een keuken is, hoe meer afval er zal zijn. Natuurlijk kun je aangeven of je eventueel onderdelen wilt hergebruiken of niet, maar over het algemeen zal een grotere keuken leiden tot meer afval. Bij een grote hoeveelheid afval zal de huur van een container nodig zijn, wat ook extra kosten oplevert. Het is een optie om zelf het puin af te voeren om kosten te besparen. Daarnaast heeft de vorm van je keuken invloed op de kosten. Een rechte keuken kan gemakkelijker gesloopt worden dan een keukens in een L- of U-vorm waarin vele kastjes te vinden zijn.

Verwijderen tegels keuken

Een keuken kan voorzien zijn van tegels. Dit is niet standaard het geval. Onderdelen als kastjes, aanrechtbladen en apparatuur zijn vrijwel altijd aanwezig, maar het verschilt per woning of er ook tegels aanwezig zijn die verwijderd moeten worden. Of deze ook daadwerkelijk verwijderd moeten worden, zal afhangen van jouw keuzes. Zo kan het zijn dat je een nieuwe keuken hebt gekozen die prima bij de oude tegels past, maar het is ook mogelijk dat dit niet het geval is. In die situatie zul je kiezen voor het verwijderen van de tegels in je keuken. Dit kan een professioneel bedrijf voor je uitvoeren, maar hier zitten kosten aan verbonden. Bovendien kan de snelheid van het verwijderen afhangen van de grootte van de tegels en op welke wijze ze bevestigd zitten. Daarnaast kan het zijn dat je de tegels wilt hergebruiken. Dan moet de professional voorzichtig te werk gaan, waardoor het langer duurt om deze taak uit te voeren.

Verschil keuken slopen en demonteren

Vaak worden de termen keuken slopen en keuken demonteren door elkaar gebruikt. Bij een keuken slopen hoef je minder te letten op het feit dat er onderdelen van de oude keuken beschadigd raken of niet. Alhoewel rustig te werk gaan nog steeds het devies is, impliceert de term slopen toch wat minder nuance. Je gaat een keuken demonteren wanneer het de bedoeling is dat bepaalde kastjes of apparaten nog gebruikt gaan worden in de nieuwe keuken. Het is dus niet de bedoeling dat ze beschadigd raken. Een keuken demonteren kan ook een slimme optie zijn als je jouw oude keuken niet wilt hergebruiken. In dat geval kun je jouw oude keuken namelijk altijd nog doorverkopen aan een ander. Bovendien voorkom je per ongeluk schade aan wanden, vloeren en plafonds als je een keuken demonteert. Je doet het net met wat meer beleid.

Vrijblijvende offerte?

Keuken demonteren en weer monteren

Naast een keuken slopen kun je dus ook een keuken demonteren. Hierboven heb je kunnen lezen dat er verschillen zijn tussen de twee. Bij een keuken demonteren ga je met meer beleid te werk en hou je de oude keuken intact. Dit is een aanrader als je specifieke onderdelen wilt hergebruiken in je nieuwe keuken, bijvoorbeeld apparatuur of kastjes. Demonteren gaat vooraf aan het weer monteren van een nieuwe keuken. Jij kunt geheel zelf bepalen wat er mag blijven en wat weg mag. Zo bepaal je zelf hoe jouw ideale keuken er uit komt te zien.

Hoe Multi Concurrent te werk gaat

Bij Multi Concurrent kun je terecht voor alle stappen, van ontwerp tot aan realisatie. Je kunt ons ook inschakelen voor het slopen van een keuken. Bij elke stap van het proces adviseren je over de beste keuze voor jou is. Zo vertellen we je wat de beste aanpak is als een keuken verwijderd moet worden. Wij zorgen ervoor dat alle delen van je huidige keuken optimaal gedemonteerd worden. Moeten er onderdelen van je huidige keuken intact gehouden worden voor je nieuwe keuken? Dan gaan wij hier extra voorzichtig mee om. Wij demonteren je huidige keuken op zo’n wijze dat dit vertrek binnen je woning klaar is voor de nieuwe keuken. Ook de nieuwe keuken kunnen we gelijk voor je plaatsen. Gemiddeld kost een keuken demonteren 250 tot 800 euro bij Multi Concurrent. Dit zijn lagere prijzen dan onze concurrenten. Een nieuwe keuken plaatsen kost gemiddeld tussen de 300 en 1.000 euro.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.