Keuken demonteren

Wilt u een nieuwe keuken kopen? U oude keuken zal dan eerst gesloopt of gedemonteerd mogen worden. Op deze pagina vindt u alle informatie op een rijtje. Zo zult u ontdekken wat de prijzen zijn voor het demonteren van een keuken en wat het slopen van een keuken nou precies inhoudt.

Op deze pagina vindt u ook verschillende tips met betrekking tot het demonteren en afvoeren van uw oude keuken. Wilt u toch een professional inschakelen nadat u deze pagina heeft doorgelopen? Onze erkende vakmannen staan voor u klaar!  De mannen (en vrouwen) van Multi Concurrent weten van de hoed en de rand betreft het demonteren van uw keuken, en helpen u graag verder.

Ga snel naar

Gemiddelde kosten demonteren keuken

Gaat u een nieuwe keuken kopen, of heeft u misschien al een keuken gekocht? Misschien bent u wel bezig met een keukenrenovatie, waarbij u delen van uw huidige keuken wilt hergebruiken? U zult dan toch eerst de oude keuken mogen verwijderen. Als u daar zelf de kennis of tijd niet voor heeft, dan kunt u desbetreffende klus natuurlijk uitbesteden aan onze vakmannen.

Het voordeel van het uitbesteden van een demontage van een keuken, is natuurlijk ook dat u zeker weet dat het demonteren van uw keuken netjes gebeurt. Zo heeft u geen last van beschadigingen aan uw vloer, muur of plafond. Wij raden u dan ook aan om een vakman in te schakelen.

Het voordeel van een professioneel bedrijf als Multi Concurrent is niet alleen dat u geen fysieke werkzaamheden hoeft uit te voeren maar ook dat de puinhoop direct wordt afgevoerd. Opgeruimd staat netjes!

Kostenindicatie voor het demonteren van een keuken

De kosten voor het laten demonteren van uw keuken, zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn de kosten natuurlijk hoger, als onze vakman langer met uw keuken bezig is. Wilt u delen van uw oude keuken door Multi Concurrent laten afvoeren, dan heeft dat natuurlijk ook invloed op de kosten.

Kosten demonteren keukenPrijs
Kleine keuken€ 400,- tot € 500,-
Grote keuken€ 500,- tot € 600,-

Prijsopbouw demonteren keuken

Bij het demonteren van een keuken komen verschillende activiteiten voor. De kosten voor deze activiteiten hebben wij voor u een in een handige overzicht gezet. Zo weet u hoe de prijs voor het demonteren van een keuken is opgebouwd.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Demonteren keuken € 200,- tot € 600,-
Afvoeren van keuken€ 100,- tot € 250,-
Wandtegels verwijderen€ 50,- tot € 150,-
Stucwerk€ 7,- tot € 20,- per m2

Keuken demonteren of keuken slopen?

Als u een nieuwe keuken heeft aangeschaft, kunt u deze natuurlijk ook zelf slopen. U trekt de kasten van de muur af en verwijdert uw apparatuur. Hierbij hoeft u verder niet op te letten, of er iets beschadigt of dat dit zorgzaam gebeurt. Overgebleven puin vervoert u volgens zelf naar de vuilstort of milieustraat. De kosten voor het afvoeren van uw overtollige puin verschilt per gemeente, maar meestal zijn aan het afvoeren van een oude keuken geen kosten verbonden.

Als u onderdelen van de oude keuken wilt hergebruiken, dan is het verstandiger te kiezen voor demontage. Zo kunt u hierbij denken aan het behouden van apparatuur of misschien uw oude keukenkastjes. Ook als u de oude keuken volledig vervangt, is het toch verstandig om uw keuken netjes te demonteren. Zo kunt u de keuken nog verkopen of misschien schenken aan een kennis of goede vriend. Bijkomend voordeel als u de keuken er met beleid uithaalt, is dat u de muren, vloer en het plafond niet beschadigt. Zo hoeft er achteraf niet gestuct te worden. Dat scheelt weer in de kosten!

keuken demonteren

Prijsbepaling voor de demontage van een keuken?

Heeft u zelf geen tijd om uw oude keuken te demonteren? Laat het werk dan uitvoeren door een ervaren en erkende sloper van Multi Concurrent. De kosten zijn afhankelijk van een aantal zaken. Deze zaken sommen wij hier voor u op:

Formaat van de keuken

Een van deze zaken is het formaat van uw keuken, maar ook is algehele van uw keuken belangrijk. Het demonteren van een keuken in een L- of U-vorm kost meer tijd dan een eenvoudige rechte keuken en is daarom prijziger om te demonteren. Als er in de keuken nog onderdelen bevinden die u niet wilt hergebruiken of verkopen, dan kunt u deze onderdelen laten afvoeren naar een milieupark in de regio door onze vakmannen.

Als wij de klus van tevoren opnemen en onze vakman aangeeft dat het om heel veel puin gaat, dan huren wij een puincontainer. De kosten hiervan berekenen wij aan u door. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen, om zelf het puin af te voeren. Hier zijn verder natuurlijk geen extra kosten aan verbonden.

Toegankelijkheid van de keuken

Wilt u dat Multi Concurrent uw puin afvoert? Dan scheelt het in de kosten als de uitgang van uw woning dicht bij de keuken is gevestigd. Zit uw keuken voorin de woning en kan de vakman snel via de voordeur de keuken afvoeren? Dan is de prijs hiervoor lager dan wanneer uw keuken achterin het huis zit. Dan moet de vakman vaak via de achterdeur en mag hij ook omlopen met het afval om bij de container te komen. Woont u niet op de begane grond? Dan ziet u dit ook terug in de kosten voor het verwijderen van uw keuken. Eigenlijk alle elementen die er voor zorgen dat het de vakman meer tijd kost, kost u ook meer geld. Wilt u precies weten wat de kosten voor u zouden zijn? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Tegels laten verwijderen

Bij het demonteren van een keuken verwijderen onze vakmannen eerst de keukenkastjes, dan het aanrechtblad en als laatste ontkoppelt hij uw apparatuur. Vaak zijn er dan ook nog oude tegels aanwezig achter de keukenkastjes. Passen deze oude tegels niet meer bij uw nieuwe keuken, dan kunt u deze natuurlijk ook direct laten verwijderen. Hoe snel dat gaat, ligt aan het formaat van de tegels en hoe goed ze op de muur gelijmd zijn. Wilt u de tegels hergebruiken? Dan mogen wij heel voorzichtig te werk gaan. Nu doen we dat natuurlijk altijd wel, maar bij tegels mogen we dan nog voorzichtiger te werk gaan. Dit kost meer tijd, dus meer geld.

Keuken slopen kosten

Stappenplan demonteren keuken

Bent u benieuwd hoe onze vakman te werk gaat? Hieronder staan de stappen beschreven. Zo weet u precies welke stappen onze monteurs aflopen, om uw keuken netjes te demonteren of slopen. Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om deze te stellen.

Afsluiten gas, stroom en watervoorzieningen

De eerste stap bij het demonteren van uw keuken is het afsluiten van de stroom-, gas- en watervoorziening. Wij schakelen de juiste groepen uit in uw meterkast waarna wij de verlichting, schakelaars en stopcontacten verwijderen. Wij zetten dan zogenoemde lasdoppen op de loshangende elektriciteitsdraden kroonsteentjes. Zo voorkomen wij ongelukken!

Als dit allemaal achter de rug is, mogen de groepen weer aangezet worden. Nu draaien wij het gas en de hoofdtoevoer van het water uit. Om er zeker van te zijn dat de waterleidingen leeg zijn, laten wij de leidingen leeglopen. Dit doen wij met een aftapkraantje of door de kraan open te zetten. Dit doen wij, tot er geen water meer uitkomt.

Demonteren van de keukenkasten

Nu is het tijd om de keukenkasten en de keukendeuren te demonteren. Het is hierbij verstandig om eerst de keukendeuren te demonteren en daarna pas begint met het slopen of demonteren van de keukenkasten. Als u begint met het slopen van de keukendeurtjes, dan zijn de keukenkastjes lichter en hierdoor natuurlijk makkelijker te verwijderen.

Keukendeurtjes zitten in de meeste gevallen aan de keukenkasten gekoppeld met een schroef. Wij draaien deze schroeven los waarna wij eenvoudig de keukenkastdeuren verwijderen. De bovenste keukenkastjes zitten vaak aan de muur vast met behulp van een hangsysteem. Deze keukenkastjes tillen wij van de muur af. Het demonteren van de kasten beneden gaat hetzelfde.

Verwijderen van keukenapparatuur

Na het verwijderen van de keukenkasten kunnen wij nu beginnen met het verwijderen van uw keukenapparatuur. Het demonteren van de afzuigkap doen wij in een raptempo. Wij verwijderen eerst de filter. Achter het filter bevinden zich schroeven waarmee de afzuigkap vastzit. Nadat deze zijn losgeschroefd, verwijderen wij afzuigkap.

De gaskraan is al dichtgedraaid bij de eerste stap van het stappenplan en daarom is nu dus veilig, om het gasstel en de oven te demonteren. Wij verwijderen nu ander keukenapparatuur, zoals de magnetron of koelkast.

Aanrechtblad verwijderen

Na het demonteren van uw keukenapparatuur, is het slopen van het keukenblad aan de beurt. Een aanrechtblad zit in de meeste gevallen vastgeschroefd aan de onderkant.

Wij halen de schroeven los, hierna snijden wij het kitrandje los. Multi Concurrent Gebruikt hiervoor een breed afbreekmes of een stanleymes. Hierna verwijderen wij het aanrechtblad. Gaat het werkblad een hoek om, zoals bij een L- of U-vormige keuken, dan kost het losschroeven iets meer tijd. Hiervoor moeten wij namelijk de koppelbouten losdraaien met een steeksleutel.

Het verwijderen van de keukentegels

De laatste stap in het slopen van uw keuken, is het verwijderen van de wandtegels en vloertegels. Het slopen van de tegels is een lastige en tijdrovende klus .Bij het slopen gebruiken wij een hamer, een steenbeitel en een veiligheidsbril. Wij slopen uw keuken natuurlijk altijd veilig en verantwoord!

Wij slopen de tegels van boven naar beneden en wij houden hierbij de beitel zo vlak mogelijk. Met deze manier van werken, is de kans dat wij uw tegel in zijn geheel kunnen verwijderen het grootst. Het hergebruiken of verkopen van uw tegels is dan natuurlijk waar gewenst mogelijk. Als de tegels er in stukjes afgaan dan zullen desbetreffende tegels afgevoerd mogen worden.

Afvoeren van gemonteerde of gesloopte keuken

Na het slopen van uw keuken, voeren wij deze natuurlijk voor u af. Hier volgen een aantal tips over wat mogelijk is met de onderdelen na het slopen van uw keuken. Sommige onderdelen zoals apparatuur gebruikt u wellicht opnieuw. U heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om keukenkasten en vloertegels die u mooi vindt te hergebruiken.

Daarnaast is het verkopen of weggeven van deze onderdelen een optie. Onderdelen die niet herbruikbaar zijn kunt u afvoeren. Ziet u het afvoeren niet helemaal zitten? Dan zorgt onze vakman er voor, dat alles netjes wordt afgevoerd naar een milieupark in de buurt. Wij gebruiken hiervoor een aanhanger of als het om een grote keuken gaat, een puincontainer.

Vrijblijvende offerte?

Laat uw keuken demonteren door een professional

Laat uw keuken verwijderen door een professional, zo weet u zeker dat het goed gaat en u verder geen zorgen meer heeft. Zo weet u dat u er zelf geen werk aan heeft en dat het werk netjes wordt uitgevoerd.

Demonteren is niet hetzelfde als slopen. Bij demonteren zorgen we dat de muren en de vloer netjes blijven. We gaan dus zeer beheerst te werk en dat kost helaas meer tijd. Dit is de reden dat de prijs vaak hoger ligt bij demonteren van een keuken, dan voor het slopen van een keuken.

Veelgestelde vragen en handige weetjes

Nee, demonteren is niet hetzelfde als slopen. Bij demonteren zorgen we dat uw muren, apparatuur en vloer netjes blijven. We gaan dus zeer beheerst te werk. Zo kunt u materialen hergebruiken of verkopen.

Als u wilt, zorgen wij ervoor dat alle puin na afronding van het demonteren van uw keuken, netjes wordt afgevoerd naar een nabije milieupark in uw regio. Mocht het om heel veel puin gaan, dan zorgen wij voor een puincontainer en zorgen wij er ook voor, dat deze wordt geleegd en wordt terug gebracht.

Voor een kleine keuken bent u tussen de € 200,- tot € 500,- kwijt. Voor een grote keuken kunt u rekenen op een bedrag tussen de € 300,- tot € 600,-. Deze bedragen zijn exclusief het afvoeren van puin. Mocht u precies willen weten wat u kwijt bent, bekijk dan onze pagina.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn om op uw woning een dakopbouw of dakkapel te plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.