Keukenrenovatie kosten

Is uw keuken toe aan een opknapbeurt? Wilt u alleen nieuwe keukendeuren, een nieuwe aanrechtblad of ook nieuwe keukenapparatuur? Via Multi Concurrent komt u erachter wat de keukenrenovatie kosten en wat de mogelijkheden zijn.

Een nieuwe keuken kan aardig wat geld kosten. Vaak is het niet nodig om een hele keuken te vernieuwen of te slopen. Met enkele slimme foefjes kan uw keuken er weer als nieuw uitzien. Met een keukenrenovatie bespaart u tijd, sloopwerk en vooral veel geld. Een keukenrenovatie is er voor elk budget, u kunt de kosten voor de keukenrenovatie zelf nauwlettend in de gaten houden.

Ga snel naar

Wat kost het renoveren van uw keuken?

De kosten van een nieuwe keuken kunnen snel oplopen. De prijs ligt al snel tussen de € 4.000 en € 17.500, waar de kosten voor een complete keukenrenovatie gemiddeld rond de € 1.400 ligt (inclusief plaatsing). Een nieuwe keuken is vooral prijzig wanneer u voor een nieuwe moderne keuken kiest. Een goedkoop en prima alternatief voor een nieuwe keuken is het laten renoveren van uw keuken. Bij Multi Concurrent kunt u snel al zo’n 40 tot 60 % besparen door te kiezen voor een keukenrenovatie. Denk hierbij aan het vervangen van de keukenkastjes, het aanrechtblad en eventueel nieuwe fronten voor bijvoorbeeld de koelkast. Uiteraard is de grootte van u keuken ook bepalend in de prijs. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde keukenrenovatie prijzen:

KeukenrenovatieVoorbeeldenGemiddelde kosten
Kleine keuken– 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€ 300 – € 900
Gemiddelde keuken– 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€ 900 – € 1.800
Grote keuken– 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€ 1.800 – € 3.000

Prijsopbouw keukenrenovatie

De kosten voor een keukenrenovatie kunnen erg uiteenlopen. De prijs van een keukenrenovatie wordt op basis van diverse factoren bepaald. Zo dient er rekening gehouden te worden met schilder- en spuitwerk, de keuze voor bepaalde (inbouw)apparatuur en misschien wel een nieuwe indeling. Hieronder informeren wij u over de prijsopbouw van een keukenrenovatie:

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Vaatwasser aansluiten€ 80 – € 250
Deurtjes schilderen€ 25 – € 75
Fornuis vervangen€ 50 – € 100
Werkblad vervangen€ 150 – € 400
Totale renovatie keuken€ 1.000 – € 2.500

­Wanneer u beslist om uw keuken te renoveren, dan komt u erachter dat de prijzen enorm kunnen verschillen. Zo kunt u kiezen voor een complete renovatie, tot slechts een nieuw aanrechtblad. De kosten lopen hierdoor erg uiteen. Ga er vanuit dat een keukenrenovatie tussen de € 900 en € 2.500 inclusief BTW, manuren en voorrijkosten zal zijn.­

totale keukenrenovatie kosten

Keuken laten renoveren en prijsbepaling

De kostenpost voor een keukenrenovatie wordt op basis van diverse factoren bepaald. Hieronder kunt u lezen welke factoren:

Schilderen of spuiten

Uw keuken een nieuwe uitstraling geven? Met nieuw schilder- en spuitwerk kunt u de keuken op een vrij eenvoudige manier een totaal nieuwe uitstraling geven. Zo kunt  u de muren, plafond en keukenkastjes voorzien van een nieuwe frisse laag. Zo krijgt uw keuken weer een frisse nieuwe uitstraling en daar worden wij bij Multi Concurrent vrolijk van.

Met het schilderen van uw keuken bedoelen we het schilderen van:

Keukenkastjes:

Wanneer u de keukenkastjes wilt laten voorzien van een nieuwe laag door te schilderen of spuiten, zijn er een aantal keuzes die u kunt maken:

Onze keukenspecialist adviseert u natuurlijk graag over deze keuzes en helpt u waar nodig. De kosten voor het schilderen van uw keukenkastjes komen gemiddeld neer tussen de € 30 en € 50 per keukendeurtje. Kiest u liever voor spuitwerk, dan bent u doorgaans tussen de € 40 en € 60 kwijt. U dient wel rekening te houden dat het materiaal en de status van uw keukenkastjes ook bepalend zijn in de prijs.

Muren en plafonds:

Wanneer u de ook de plafonds en de muren wilt laten schilderen, is het goed om te weten wat de ondergrond hiervan is. Op deze manier kunt u zelf bepalen of er nog voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden of dat er direct geschilderd kan worden. Is er behoefte aan voorzorgsmaatregelen, dan kost dit extra tijd, materiaal en geld.

Keukenrenovatie en vervangen van apparatuur

Eens in de zoveel jaar is een keuken toe aan nieuwe apparatuur. Dit kan zijn omdat uw huidige apparatuur verouderd is en niet meer werkt, niet meer passend oogt bij uw huidige keuken of niet langer de functionaliteiten heeft waar u behoefte aan heeft. Hieronder ziet u welke apparaten u allemaal kunt vervangen bij een keukenrenovatie en wat de bijbehorende kosten zijn. De onderstaande kosten zijn exclusief apparatuur.

Koelkast vervangen:

Vaak kunt u een koelkast zelf vervangen. Een inbouw koelkast kan iets lastiger zijn. Vaak kunt u deze ook prima zelf plaatsen. De oude koelkast kunt u vervolgens bij een milieupark in de buurt deponeren. Bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast dient er natuurlijk rekening gehouden te worden met de opties van uw nieuwe koelkast. U mag de beschikbare natuurlijk ook goed inmeten, zo weet u zeker dat uw nieuwe koelkast wel past in de daartoe gewezen locatie.

Vaatwasser aansluiten:

De kosten voor het aansluiten van een vaatwasser, zijn gemiddeld tussen de € 75 tot € 300. De exacte prijs wordt berekend op basis van het volgende:

Fornuis vervangen:

Wanneer u het fornuis laat vervangen, kost dit gemiddeld tussen de € 65 en € 200. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het volgende:

Wilt u een over in combinatie met een fornuis? Reken dan op een kostenplaatje tussen de € 40 en € 80. Bevind zich er nog een keukenkast onder uw oven, dan mag deze eerst verwijderd worden. De kans is vrij aannemelijk dat u in dit geval ook nog een stuk van het werkblad mag verwijderen.

Werkblad vervangen:

Een nieuwe werkblad zorgt al vrij snel voor een compleet nieuwe uitstraling van uw keuken. Het laten vervangen van een werkblad kost gemiddeld zo tussen de € 150 en € 400,-. Is het werkblad heel erg zwaar en groot, dan zijn er extra kosten aan verbonden. Dit komt omdat er dan een erkende monteur bij moet komen. Wanneer u het werkblad goed inmeet en deze direct in de juiste maat bezorgd wordt, is het sneller geplaatst dan wanneer uw werkblad op sommige plekken nog moet worden aangepast.

Volledig renoveren keuken

Het volledig renoveren van een keuken brengt natuurlijk meer kosten met zich mee dan dat u enkel wat schilderwerk zou laten uitvoeren. De kosten voor een totale renovatie totaalprijs liggen tussen de € 1.000 tot € 2.000 (exclusief aanschaf van de keuken zelf). Het belangrijkste prijsverschil wordt bepaald door de gewenste indeling van uw keuken. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

De indeling van de keuken blijft hetzelfde: Blijft uw indeling hetzelfde, dan kunt u rekenen op een bedrag van ongeveer € 1.000 voor de plaatsing van de keuken. Wilt u toch wat extra keukenapparatuur, dan zullen er extra leidingen en elektra worden gelegd of waar mogelijk verlegd. Dit is een pittige klus maar is minder prijzig dan wanneer de indeling verandert.

De indeling van de keuken verandert: Als u de complete indeling wilt veranderen, gaat u dat terug zien in de kosten. Gemiddeld bent u dan tussen de € 1.500 en € 2.500 kwijt. Dit komt omdat er dan vaak wat muren gesloopt mogen worden, een heel nieuw keukeneiland mag worden aangelegd en er leidingen en elektra in de muur of vloer gefreesd mogen worden. Er zal ook vaak opnieuw gestuct mogen worden en als u een nieuwe vloer wilt, moet de vloer ook opnieuw geëgaliseerd worden. Als u meerdere nieuwe apparatuur zou willen, mag er misschien ook een groepenkast bijkomen. ­

Vrijblijvende offerte?

Voorbeelden van prijzen

Hierbij nog wat voorbeelden van keukenrenovatie prijzen zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Renovatie kleine keuken

Wilt u de fronten van de keukenkastjes van een kleine- of bijkeuken vervangen? De gemiddelde kosten hiervoor liggen tussen de € 300 en € 950. Keukendeuren gemaakt van de materialen melamine, folie en laminaat zijn de goedkoopste optie.

Renovatie gemiddelde keuken

Voor een prijs tussen de € 500 en € 2.000 kunt u de fronten van een gemiddelde grootte keuken vervangen. Qua materiaal, vallen acryl en lak keukendeuren onder de gemiddelde prijs.

Grote keuken reparatie

Heeft u  een grote keuken met vele keukenkastjes en frontjes? Gemiddeld bent u dan tussen de € 2.000 kwijt. Als u voor massief hout als materiaal kiest, dan stijgt de prijs flink.

keuken laten slopen

Veelgestelde vragen en handige weetjes

Het ligt een beetje aan de grootte van uw keuken. Het renoveren van een kleine keuken kost rondt de € 500, voor een gemiddelde keuken bent u rondt de € 1.000 kwijt en voor een grote keuken gaat u al snel richting de € 2.000.

Een renovatie is een stuk voordeliger. U kunt u hele keuken een nieuwe uitstraling geven net als bij een nieuwe keuken. Als u nog tevreden bent met uw oude keuken, maar u een nieuwe uitstraling wilt, dan is een renovatie de perfecte oplossing.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn om een keuken te renoveren? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.