Plavuizen verwijderen

Soms kan het nodig zijn om plavuizen te verwijderen. Vaak wordt gedacht dat plavuis een synoniem is voor tegel, maar dat is niet helemaal correct. Iedere plavuis is een tegel, maar niet iedere tegel is een plavuis. Tot de plavuizen rekenen we de wat dikkere tegels die minimaal een dikte van 2 cm hebben. Daarnaast vallen plavuizen op door hun aardse uiterlijk. Het is allemaal net wat robuuster. Bovendien zijn deze tegels enorm hard. Door deze eigenschappen kan het verwijderen van plavuizen soms een behoorlijke uitdaging zijn.

Daarom kan het een interessante optie zijn om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om plavuizen te verwijderen. In dat geval kun je terecht bij Multi Concurrent. Hieronder vertellen we je meer over het verwijderen van plavuizen. Zo gaan we in op de kosten hiervan, hoe lang het duurt om plavuizen te verwijderen en welke aanpak we hanteren. Ook vertellen we je hoe we plavuizen verwijderen als er vloerverwarming in het spel is. Er zijn diverse soorten plavuizen die wij voor je verwijderen. Het is mogelijk om daarna de vloer te laten egaliseren. Ook hier tonen we je de kosten van. Tot slot laten we je zien hoe je via onze site een offerte kunt aanvragen voor het verwijderen van plavuizen.

Ga snel naar

Kosten plavuizen verwijderen

Wanneer je plavuizen wilt laten verwijderen, ben je op zoek naar een specialistisch bedrijf die voor een goede prijs deze klus op zich wil nemen. In dat geval ben je bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Wij verwijderen diverse soorten vloertegels, dus ook plavuizen. Hierbij maakt het voor ons weinig verschil of de tegels gelijmd zitten of in cement gelegd zijn. Voor deze en andere varianten van plavuizen kun je onze hulp altijd inschakelen. Ook als er vloerverwarming aanwezig is kunnen we je helpen. Wij leveren hoge kwaliteit werk voor een scherpe prijs. Alle soorten plavuizen kunnen we verwijderen, van boerenplavuizen tot aan marmeren stenen.

Er zijn een aantal aspecten van invloed op de gemiddelde kosten voor het verwijderen van plavuizen. Ten eerste maakt het soort plavuis uit. Sommige soorten plavuizen zijn lastiger om te verwijderen dan anderen. Hoe lastiger het is om een plavuis te verwijderen, hoe meer tijd dit in beslag neemt en hoe meer dit je zal kosten. Je hebt de optie om de vloer te laten schuren, egaliseren of van nieuwe tegels te laten voorzien. Deze extra werkzaamheden leveren je extra kosten op. Is er vloerverwarming aanwezig waar we rekening mee moeten houden? Ook dat is van invloed op de prijs. Daarnaast heeft het aantal vierkante meter en het afvoeren van het afval invloed op de prijs. De prijs kan hierdoor sterk uiteenlopen. Voor het beste zicht op de prijs kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen via onze site.

Plavuizen verwijderen vloerverwarming

Het is een extra uitdaging wanneer we plavuizen moeten verwijderen als er vloerverwarming aanwezig is. We kunnen deze vloerverwarming tevens voor je verwijderen, mocht het nodig zijn. Maar het is ook mogelijk dat je de vloerverwarming wilt behouden. Vloerverwarming is een flinke aankoop die je niet snel verwijderd wilt hebben, tenzij er sprake is van een defect en er vervanging geïnstalleerd moet worden. Let hierbij wel op dat we de vloerverwarming alleen kunnen behouden als de plavuizen op de ondervloer gelijmd zijn. Vloerverwarming bevindt zich over het algemeen in een cementvloer. Als de plavuizen hier ook in zijn gelegd, maakt dit het een stuk ingewikkelder om de plavuizen te verwijderen zonder de vloerverwarming te beschadigen. Wel kunnen wij deze beschadigingen voor je repareren, maar het maakt de klus dus een stuk lastiger.

Mocht je er voor kiezen om zelf plavuizen te verwijderen, dan is de vloerverwarming iets waar je rekening mee moet houden. Zeker wanneer zowel de plavuizen als de vloerverwarming door cement of specie omgeven zijn, is het lastig om de plavuizen te verwijderen zonder de vloerverwarming aan te tasten. Bovendien heb je specialistisch gereedschap nodig om deze klus te volbrengen. Het is een zware klus waar je goed op voorbereid moet zijn, ook qua veiligheidsmaatregelen. Daarom raden we vaak aan om het verwijderen van plavuizen alsnog over te laten aan specialisten.

Hoe wij plavuizen verwijderen

Voor het verwijderen van plavuizen zul je een aantal gereedschappen nodig hebben. Ten eerste heb je gereedschap nodig om de tegels te breken. Aan de hand van de openingen kunnen we vervolgens de rest van de tegels verwijderen. Voor het maken van deze openingen kiezen we voor een kangoo. Vervolgens maken we gebruik van een sloophamer of breekhamer om de plavuis te verwijderen. Zo wordt er tegel voor tegel gewerkt. Door onze werkwijze verkleinen we de kans op schade aan de ondervloer en is ook de kans kleiner dat de vloerverwarming aangetast wordt. Het puin dat tijdens deze werkzaamheden ontstaat kunnen we na het afronden van de klus voor je opruimen. Achteraf checken we altijd grondig of er nergens beschadigingen zijn ontstaan. Is dit wel het geval, dan repareren wij deze beschadigingen voor je.

Tijdsduur plavuizen verwijderen

Hoe lang we bezig zijn met het verwijderen van plavuizen, zal afhangen van een aantal factoren. Ten eerste is er de grootte van het oppervlak waarin we de plavuizen moeten verwijderen. Hoe groter dit oppervlak is, hoe langer we bezig zijn met deze klus. Daarnaast zal de aanwezigheid van een vloerverwarming invloed hebben op de tijdsduur. Dit hangt tevens samen met de wijze waarop de tegels bevestigd zijn. Zitten ze gelijmd op de ondervloer of zitten de plavuizen ook in het cement verwerkt? Is dat laatste het geval, dan maakt dat onze klus lastiger. Wij moeten in dat geval voorzichtig doen om zo min mogelijk schade aan de vloerverwarming aan te brengen.

Vloertegels die gelijmd zitten op de ondervloer, of er nu vloerverwarming aanwezig is of niet, zijn altijd makkelijker te verwijderen dan vloertegels die in cement of specie zitten. Hier hebben we specialistische gereedschappen voor nodig. Daarnaast kunnen plavuizen in een enkele laag of een dubbele laag aangebracht wordt. Dubbele lagen duren langer om te verwijderen. Gemiddeld kom je uit op een tijdsduur van ongeveer 5 uur. Dit kan dus per situatie verschillen.

Welke soorten plavuizen wij verwijderen

Er zin diverse soorten plavuizen te vinden. Het mooie is: het maakt niet uit welke soort plavuis je wilt laten verwijderen, want je kunt altijd bij Multi Concurrent terecht. Natuurlijk kunnen wij je helpen als je bijvoorbeeld boerenplavuizen hebt. Dit is een populaire variant. Deze tegel is antiek en werd met de hand gemaakt. Deze tegels hebben een unieke uitstraling. Ook plavuizen van natuursteen zijn geliefd. Daarnaast kiezen vele mensen voor keramische plavuizen. Welke variant je ook wilt laten verwijderen, wij kunnen je altijd van dienst zijn.

Vrijblijvende offerte?

Plavuizen verwijderen en vloer laten egaliseren

Prefab dakopbouw wint aan populariteit. Het materiaal en daarmee de kwaliteit van prefab wordt steeds beter. Een prefab dakopbouw wordt vooraf in de fabriek gebouwd en kan direct op uw dak worden geplaatst. Dit scheelt u tijd, manuren en bouwafval. Hierdoor liggen ook de kosten een stuk lager dan bij een op maat gemaakte dakopbouw. Een prefab dakopbouw kost bij 20 m2 € 14.500.

Wist u dat een prefab dakopbouw kant-en-klaar met beglazing en elektra kan worden geleverd? Kiest u voor een prefab dakopbouw? Dan wordt deze vaak al in één dag geplaatst.

Hoeveel ruimte krijgt u met een dakopbouw?

Het is mogelijk om plavuizen te verwijderen en vervolgens de vloer te laten egaliseren. Het egaliseren van een vloer zorgt er voor dat er een vlakke ondergrond ontstaat die voor langere tijd mee kan. Het is ook een optie om de plavuizen te laten liggen en hierover de vloer te egaliseren. Hoe pakken wij het egaliseren van een vloer voor je aan?

Als eerste worden de plavuizen verwijderd. Hierna schuren we de vloer onder de plavuizen op en zorgen we er voor dat al het vuil en stof hiervan verwijderd is. Vervolgens wordt een hechtmiddel aangebracht. Dit middel zorgt er voor dat de egaline zich beter kan hechten aan de ondervloer. Egaline is het middel dat gebruikt wordt om de vloer te laten egaliseren. Een pomp wordt gebruikt om dit middel aan te brengen. Dit levert een mooie egale vloer op.

Kosten vloer egaliseren

De kosten van het egaliseren van een vloer kan sterk uiteenlopen. Je wilt een ondervloer zo recht mogelijk krijgen, zodat hier een nieuwe laag overheen kan worden geplaatst. Hierbij kan het gaan om plavuizen, maar ook andere soorten tegels zijn mogelijk. De kosten van een vloer egaliseren zijn afhankelijk van het soort vloer dat geëgaliseerd moet worden. Het egaliseren van een betonvloer is het simpelst. Dit kost je gemiddeld tussen de 8 en 30 euro per vierkante meter. Daarnaast kan een houten vloer geëgaliseerd worden. Dit kost wat duurder, met een prijs die gemiddeld tussen de 40 en 80 euro uitkomt.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen plavuizen verwijderen

Het verwijderen van plavuizen (en eventueel het egaliseren van de vloer) is een flinke taak die veel tijd en moeite kost. Voor een goede prijs kun je deze klus laten klaren door onze specialisten van Multi Concurrent. Onze professionals hebben veel ervaring met het verwijderen van plavuizen, waardoor zij precies weten hoe zij dit voor je moeten aanpakken. Dit levert een optimaal resultaat op waar je 100% tevreden over zult zijn, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft af te rekenen. Qua prijs – kwaliteit verhouding zijn er weinigen beter dan ons. Daarom kies je voor Multi Concurrent. Via onze website kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo zie je meteen wat je kunt verwachten qua kosten en werkzaamheden.