Vloerbedekking verwijdern

Je vloerbedekking verwijderen, soms is het simpelweg nodig. Je bent geneigd te denken dat dit wel een klusje is dat je zelf kunt klaren. Vele doe-het-zelvers dachten er ook zo over, maar ze kwamen hier snel van terug. Het verwijderen van de vloerbedekking is een tijdrovende en zware klus. Tenminste, voor de leken op dit gebied. Echte professionals weten precies wat ze nodig hebben en klaren deze klus dan ook een stuk sneller. Ook elementen zoals bijvoorbeeld het verwijderen van lijm kunnen zij naar behoren doen. Daarom kan het ook lonen om een professioneel bedrijf in te huren voor het verwijderen van de vloerbedekking.

Multi Concurrent kun je inhuren voor deze klus. Hieronder vertellen we je meer over het weghalen van de vloerbedekking. Ten eerste gaan we in op de kosten die hiermee gepaard gaan en of het een optie is om zelf je vloerbedekking te verwijderen. Daarnaast geven we je hier handige tips voor. Vloerbedekking kan ook rond de trap verwijderd moeten worden. Daarnaast kan het zijn dat je tapijt gelijmd zit aan de ondergrond. Hoe los je dit op? Tot slot geven we je nog enkele bespaartips.

Ga snel naar

Kosten vloerbedekking verwijderen

Het verwijderen van een vloerbedekking is van zichzelf een klus die je prima zelf kunt uitvoeren. Tegelijkertijd kan deze klus een stuk lastiger zijn wanneer de vloerbedekking stevig aan de ondervloer zit vastgelijmd. Dit maakt de klus niet alleen een stuk uitdagender, maar het kost meer tijd, meer moeite en je dient over de juiste gereedschappen te beschikken om deze taak tot een goed einde te brengen. Als blijkt dat het verwijderen van de vloerbedekking een te grote uitdaging is, kun je altijd nog gebruik maken van de diensten van een professional. Zo weet je zeker dat je het resultaat verkrijgt dat je voor ogen hebt. Logischerwijs gaan hier wel kosten mee gepaard.

De gemiddelde kosten van het verwijderen van vloerbedekking kunnen zowel laag als hoog uitvallen. Dit is van een aantal factoren afhankelijk. Hierbij kun je denken aan de mate waarin de vloerbedekking is vast gelijmd aan de ondervloer, maar ook de locatie hiervan. Het verwijderen van vloerbedekking van een trap levert hogere kosten op dan het weg halen van de bedekking van een vloer in de woonkamer. Hou hier rekening mee als je een professional inhuurt.

De goedkoopste optie is het verwijderen van een losliggende vloerbedekking. Vaak kost dit je maar 1 tot 5 euro per vierkante meter, wat neerkomt op zo’n 30 tot 130 euro per ruimte gemiddeld. Bij een normaal gelijmde vloerbedekking moet je rekenen op gemiddelde kosten van 5 tot 10 euro per vierkante meter. Dit komt neer op zo’n 130 tot 300 euro per kamer. Is je vloerbedekking bijzonder stevig vast gelijmd? Dat zal leiden tot hogere kosten. Gemiddeld moet je rekenen op 10 tot 13 euro per vierkante meter. Per kamer is dit ongeveer 300 tot 390 euro gemiddeld. Het duurst is het verwijderen van vloerbedekking van de trap. Normaal gesproken zal dit je 150 tot 250 euro per trap kosten. Is de klus zwaarder dan gedacht? Dan kunnen de kosten oplopen tot gemiddeld zo’n 250 tot 350 euro per trap.

Zelf vloerbedekking verwijderen

Je hebt de optie om zelf je vloerbedekking te verwijderen. Als je dit naar behoren uitvoert, zul je op kosten besparen en is dit dus goedkoper dan het inschakelen van een erkend bedrijf. Maar hoe pak je dit het beste aan? De focus ligt als eerste op het verwijderen van het tapijt. Hiervoor kun je het beste een stanleymes gebruiken. Snij het tapijt hiermee in lange banen. Per baan kan de bedekking los getrokken worden. Het tapijt komt los van de lijm en kan relatief moeiteloos weggehaald worden. Rol de banen op, zodat ze meteen compact zijn en eenvoudig opgeruimd kunnen worden.

Bij losse vloerbedekking heb je geen last van lijm. Echter is de kans groot dat je tapijt wel vast gelijmd zat. In dat geval moet ook de tapijtlijm weg gehaald worden. Voor het vast plakken van vloerbedekking kunnen meerdere soorten tapijtlijm gebruikt worden. Lijm op waterbasis heeft een witte kleur. Deze lijm kun je verwijderen aan de hand van warm water. Herhaal dit proces na een paar uur als de lijm nog niet weg is. Voor andere soorten tapijtlijm zul je een afbijtmiddel nodig hebben. Dergelijke soorten lijm kun je herkennen aan de bruine kleur.

Handige tips voor het verwijderen van je vloerbedekking

Een goede voorbereiding is het halve werk bij een klus zoals deze. Check ten eerste altijd hoeveel lagen je moet verwijderen totdat je bij de bouwvloer bent. Dit controleer je door aan de hand van een stanleymes lagen te verwijderen. De bouwvloer kan van hout of beton gemaakt zijn. Als je dit materiaal bereikt, weet je dus dat je er bent. Hierboven hebben we je al verteld dat de vloer vast gelijmd kan zijn, en hoe je kunt herkennen welke lijmsoort er gebruikt is. Check daarnaast hoe vast de vloer zit door er aan te trekken. Hoe vaster de boel zit, hoe moeilijker het is om de vloerbedekking te verwijderen. In dat geval kun je beter gebruik maken van de diensten van een professional. Ook kun je beter een vakman inhuren als je gevoelig bent voor stof. Er komt namelijk veel stof vrij tijdens deze klus.

Vloerbedekking verwijderen van de trap

Er zijn een aantal factoren die vloerbedekking verwijderen van de trap lastiger maken dan tapijt weg halen binnen een normale kamer. Dit komt door de vorm van de trap en de hoek waarin je moet werken. Werk altijd van boven naar beneden. Check ten eerste of er geen kleine spijkertjes aanwezig zijn die de vloerbedekking op zijn plaats houden. Deze spijkers zijn over het algemeen aan de zijkanten van het tapijt te vinden. Deze spijkers moet je weg halen, anders is het verwijderen van vloerbedekking op de trap onmogelijk.

Je begint bovenaan, in het midden van de hoogste trede. Eerst dien je de platte kant los te maken, waarna je verder gaat met de opstaande kanten en de zijkant. Op een trap kunnen losse stukken al snel in de weg gaan zitten. Daarom is het een goed idee om deze losse stukken los te snijden en ze te verwijderen. Zo voorkom je dat je per ongeluk hierover struikelt. Dat is het laatste wat je wilt als je op de trap staat.

Vrijblijvende offerte?

Verwijderen gelijmd tapijt

Vaak is een tapijt van lijm voorzien. Deze tapijtlijm zorgt er voor dat de vloerbedekking stevig op de juiste plek blijft. Een te los tapijt kan er voor zorgen dat je uit kan glijden. Daar zit je niet op te wachten. Tapijten kunnen behoorlijk ferm vast gelijmd zitten aan de ondervloer. Dit maakt het lastiger om dit soort tapijten te verwijderen, maar zeker niet onmogelijk. Professionals weten precies hoe ze dit moeten aanpakken. Maar ook jij kunt dit zelf doen.

Vaak is een stanleymes voldoende om te checken in welke mate een tapijt los gemaakt kan worden en hoe stevig de vloerbedekking vast zit. Zoals we hierboven al beschreven, kun je het beste banen maken en vervolgens checken hoeveel kracht nodig is om het tapijt los te trekken. Hierna bekijk je de kleur van de lijm, zodat je weet of heet water of een afbijtmiddel nodig is voor het verwijderen van de lijm.

Vloerbedekking laten verwijderen door Multi Concurrent

Op zoek naar een professioneel voor het laten verwijderen van een vloerbedekking? In dat geval is Multi Concurrent een goede keuze. Onze erkende vakmensen hebben genoeg ervaren met het verwijderen van vloerbedekking om dit snel uit te kunnen voeren. Zo bespaar je niet alleen uurkosten, maar het resultaat mag er ook zijn. Wij weten precies wat nodig is om kwaliteit te leveren, en dat voor een scherpe prijs. Bovendien staan we je altijd met gratis advies bij wanneer jij dat nodig hebt. Dat is de kracht van Multi Concurrent. Als je nog iemand zoekt om je vloerbedekking te laten verwijderen, kun je altijd bij ons terecht. Mocht je interesse hebben in onze services, dan kun je via onze site eenvoudig en snel een offerte aanvragen. Onze offertes zijn altijd gratis en geheel vrijblijvend. Wij helpen je graag bij het verwijderen van je vloerbedekking.

Bespaartips op het verwijderen van je vloerbedekking

Onze eerste bespaartip is: maak gebruik van de services van Multi Concurrent. Wij bieden je de ideale verhouding tussen prijs en kwaliteit. Check onze gratis offerte voor meer info. Natuurlijk is de ultieme manier om geld te besparen door deze klus zelf uit te voeren, maar dit is niet altijd een optie. Wel zou je enkele taken op je kunnen nemen, om zo alsnog op kosten te besparen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het wegwerken van de puin die ontstaat na het verwijderen van het tapijt. Je kunt het opruimen van de tapijtresten overlaten aan de vakman, maar je kunt deze taak ook prima zelf uitvoeren. Ook dit levert je een besparing op. Hoe makkelijker je de klus maakt voor de professional, hoe minder het je zal kosten.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.