Toilet verbouwen kosten

Heeft u een toilet die u wilt laten renoveren of verbouwen? Multi Concurrent heeft jarenlange ervaring met het verbouwen van toiletten. U kunt zelf de tegels en sanitair uitkiezen waarna wij uw toilet opknappen. Bij ons is uw toilet in goede handen en met onze erkende vakmannen heeft u bijna geen overlast. Nu wilt u waarschijnlijk weten maar wat een verbouwing van een toilet nou eigenlijk kost? Wat zijn de uurtarieven van een loodgieter en wat is het totale kostenplaatje? Hieronder vindt u alle informatie op een rijtje.

Ga snel naar

Toilet verbouwen: gemiddelde kosten

Wilt u de toilet verbouwen of renoveren? Misschien heeft een hangend toilet maar wilt u een staand toilet of vice sera? Wilt u nieuwe tegels? Of is uw toilet gewoon aan vervanging toe in verband met ouderdom? Onze erkende verbouwers helpen u graag. Zo hebben wij specialistische tegelzetters, professionele loodgieters en betrouwbare slopers in dienst. Al onze vakmannen zijn intern opgeleid en in het bezit van een VOG-verklaring.

Uw toilet dient eerst afgebroken te worden nadat deze weer opnieuw wordt opgebouwd. Wilt u weten wat de gemiddelde prijs voor het verbouwen van uw toilet zal zijn? Bekijk de onderstaande prijstabel.

DienstKosten materiaalArbeidskosten
Sloopwerk
Verwijderen wand- en vloertegels € 10€ 150 – € 300
Verwijderen toilet€ 5€ 40 – € 80
Verwijderen fontein€ 5€ 10 – € 30
Leidingwerk toilet
Sleuven slijpen€ 20 – € 40
Aanbrengen waterleiding€ 20 – € 30€ 20 – € 30
Aanbrengen riool€ 20 – € 30€ 20 – € 30
Wanden en vloeren
Uitvlakken plafond en wanden € 30 – € 60€ 150 – € 200
Wandtegels plaatsen€ 100 – € 500€ 125 – € 200
Vloer egaliseren € 10 – € 25€ 40 – € 70
Vloertegels leggen € 50 – € 250€ 50 – € 100
Stucwerk boven tegels € 20 – € 35€ 40 – € 120
Monteren sanitair
Volledig toilet€ 100 – € 500€ 100 – € 200
Toiletrolhouder€ 10 – € 50€ 10
Fontein en kraan € 80 – € 200€ 50 – € 100
Overig
Kitwerk€ 10 – € 40€ 40 – € 100
Radiator (de)monteren€ 20 – € 80

Prijsopbouw voor een toilet renovatie

Hoe zijn de prijzen opgebouwd bij het renoveren of verbouwen van uw toilet? In onderstaande overzicht ziet u precies hoe de prijzen procentueel zijn opgebouwd.

Toilet verbouwingen kunnen enorm variëren in prijs. Zo kunt u alleen de tegels willen laten vervangen, kitlagen laten verversen of misschien wilt u een totale verbouwing uit laten voeren? Zo kost een verse laag verf tussen de € 80 en € 100, gaat u voor een algehele verbouwing? Dan kan de prijs oplopen tot € 5.000.

Sloopkosten bij toilet verbouwen

Voordat wij kunnen beginnen met het renoveren of verbouwen van uw toilet, dienen wij eerst sloopwerkzaamheden uit te voeren. Zo zal het sanitair en de tegels verwijdert mogen worden. U kunt er voor kiezen om de sloopwerkzaamheden zelf uit te voeren. Zo bespaart u op de totaalprijs en zo voorkomt u dat uw budget niet volloopt. Let er wel op dat u weet wat u doet. Mocht u objecten onnodig beschadigen, dan ziet u dit weer terug in de kosten van de herstelwerkzaamheden. Zo kunt u de muur beschadigen bij het verwijderen van tegels. Wilt u van een staand toilet naar een hangend toilet schakelen, dan zijn sloopwerkzaamheden niet nodig.

Toilet verbouwen: aantal vierkante meters

In Nederland is een gemiddelde toilet zo’n 2 m². Heeft u een toilet met een groter oppervlak? Dan is onze erkende verbouwer langer bezig en zijn er ook meer materialen benodigd. Dit ziet u natuurlijk terug in de kosten. De aantal vierkante meters bepaalt dus ook de totale kosten van het verbouwen van uw toilet. Het is wel zo dat als de vakman lekker door kan werken, het relatief wel goedkoper is om een groter oppervlak te laten verbouwen, dan een klein oppervlak in vierkante meters.

Leidingen en afvoer aanbrengen

U wilt natuurlijk dat uw nieuwe toilet er helemaal top uitziet maar het is natuurlijk ook belangrijk dat alles werkt. Zo wilt u normaal kunnen doorspoelen, moet de wasbak netjes koud en warm water kunnen afleveren en dient de afvoer ook naar behoren te werken. Voor het aanleggen van warm en koud water zijn wij wel een stuk langer bezig, dan alleen voor het aanleggen van koud water. Neem dus in gedachten of u wel echt warm water nodig heeft in uw toilet.

Misschien wilt u wel uw toilet verplaatsen en dient er een nieuwe waterleiding aangelegd te worden. Dit soort werk schroeven de kosten natuurlijk omhoog. Ook niet algeheel onbelangrijk is de afstand tot de hoofdleiding. Hoe verder het toilet van de hoofdleiding is verwijderd, hoe meer materiaal onze verbouwer nodig heeft. Dit ziet u natuurlijk terug in de kosten.

Kosten wanden en vloeren

Het grootste budget gaat naar tegelwerk. Zo gaat 48 % van het totale budget naar het plaatsen en aanschaffen van tegels. De tegels die u uitkiest zijn natuurlijk bepalend voor de totale kosten. Er zijn hele dure tegels maar ook betaalbare tegels. Welke u uitkiest ligt een beetje aan uw budget en uw smaak. U kunt kiezen uit de volgende tegels:

Natuursteen
Wilt u een luxe en natuurlijke uitstraling in uw toilet. dan zijn tegels van natuursteen een goede keus. Dit zijn wel dure tegels maar zijn wel te gebruiken voor zowel de vloer als op de wanden.

Keramische tegels
Keramische tegels zijn voordeliger om aan te schaffen maar keramische tegels hebben niet de natuurlijke uitstraling die natuursteen wel heeft. Keramische tegels zijn er in alle vormen, soorten en maten en zijn makkelijk te onderhouden.

Stucwerk
Wilt u ook tegels op het plafond laten plaatsen of bent u van plan om muren te laten stucen? Dan dient u daar ook rekening mee te houden qua budget. De kosten voor het stucwerk zijn natuurlijk afhankelijk van de aantal vierkante meters en het soort stucwerk dat u uitkiest.

Monteren sanitair

Niet algeheel onbelangrijk is natuurlijk het toilet zelf. De toilet die u uitkiest bepaalt natuurlijk ook de totaalprijs die de verbouwing gaat kosten. Een staand toilet is goedkoper dan een hangend toilet. Dan heeft u wel een toilet waar u de stortbak niet ziet. Natuurlijk ook prijsbepalend is de soort wasbak die u uitzoekt. Zo is een luxe wasbak met een chique kraan, natuurlijk duurder dan een standaard kraan met een klein fonteintje. U dient natuurlijk wel rekening te houden met de grootte van uw nieuwe toiletruimte. Als u uw kont niet meer kunt keren met een luxe wasbak, dan is ons advies om dan toch voor een kleinere variant te kiezen.

Prijsbepalende factoren kosten toilet verbouwen

Bovenstaand heeft u een gemiddelde prijsindicatie kunnen doornemen voor de uiteenlopende werkzaamheden die er komen kijken bij een toilet (gedeeltelijk) verbouwen. Deze gemiddelde prijsindicatie kan in de werkelijkheid oplopen door verschillende prijsbepalende factoren. Deze factoren en hun invloed op de uiteindelijke totaalprijs hebben we hieronder voor u uiteengezet:

Het aantal m2 van het toilet

Een gemiddeld toilet in Nederland is zo’n 2 vierkante meter. Dit is dan ook het gemiddelde waar de bovenstaande prijsindicatie op gebaseerd is. Is uw toilet een stuk groter dan 2 m2? Dan zal de prijs voor de verbouwing van uw toilet logischerwijs ook oplopen.

Sloopwerkzaamheden

De sloopwerkzaamheden die vooraf gaan aan het verbouwen van het toilet kunnen soms wel oplopen tot een derde van de totaalprijs voor de verbouwing. Bent u zelf lichamelijk in staat om deels sloopwerk uit te voeren? Dan kan dit flink in de prijs schelen. Maar bent u eigenlijk niet zo handig met klussen, dan is het slim om dit over te laten aan de ervaren vaklieden. Uw kosten vallen dan wel hoger uit, maar u bent verzekerd van professioneel sloop- en renovatiewerk.

Leidingwerk

Dient het leidingwerk ook (deels) vervangen te worden of misschien zelfs volledig opnieuw worden aangelegd? Dit is van invloed op de totaalprijs. In sommige gevallen zien we dat een toilet volledig verplaatst wordt en dit kost de loodgieter aanzienlijk meer werk. Dit drijft de totaalprijs flink op.

Kosten sanitair en accessoires

Het verbouwen van een toilet bestaat uit verschillende werkzaamheden. Het kan zijn dat u het interieur van uw toilet wilt aanpakken, maar het sanitair wilt behouden. Of u wilt juist het sanitair vervangen en het interieur van het toilet behouden. Meestal zien we een algehele verbouwing van het toilet, inclusief sanitair en accessoires. Om u enigszins inzicht te geven in de gemiddelde kosten voor de verschillende werkzaamheden die komen kijken bij het verbouwen van een toilet, hebben we een aantal tabellen opgesteld. Deze bevatten de gemiddelde prijs voor de verbouwing van een gemiddeld Nederlands toilet, we rekenen hiermee met 2 m2. Deze prijzen zijn inclusief btw en arbeidsloon, maar exclusief materialen. De materiaalkosten zijn enorm afhankelijk van persoonsgebonden smaak en deze kunnen de kosten enigszins vermeerderen of ruimschoots vermeerderen. Afhankelijk van uw persoonlijke keuzes voor de materialen.

Kostenindicatie van sloopwerkzaamheden t.b.v. het toilet

De gemiddelde kosten voor de sloopwerkzaamheden lopen uiteen van €175,- tot €375,-. Bekijk hieronder hoe deze prijs is opgebouwd:

SloopwerkzaamhedenGemiddelde kosten arbeidsloon
Verwijderen vloer- en wandtegels€125 – €275
Verwijderen toilet€40 – €75
Verwijderen wasbakje€10 – €25

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Kostenindicatie leidingwerk t.b.v. het toilet

De gemiddelde kosten voor de sloopwerkzaamheden lopen uiteen van €175,- tot €375,-. Bekijk hieronder hoe deze prijs is opgebouwd:

Leidingwerk t.b.v. toiletGemiddelde kosten arbeidsloon
Sleuven aanbrengen€20,- tot €35,-
Waterleiding aanbrengen€17,50 – €27,50
Afvoer fontein aansluiten op riool€17,50 – 30,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Kostenindicatie renovatie toilet

De gemiddelde kosten voor het renoveren van het toilet lopen in totaliteit uiteen van €425,- tot €1000,-. Bekijk hieronder hoe deze prijs is opgebouwd:

Renovatiewerk t.b.v. toiletGemiddelde kosten arbeidsloon
Uitvlakken wanden en plafond€125 tot €200
Wandtegels aanbrengen€115 tot €180
Vloer egaliseren€35 tot €65
Vloertegels aanbrengen€50 tot €95
Stucwerk aanbrengen€40 tot €120
Kitwerkzaamheden€30 tot €85
Radiator (de-)monteren€20 tot €75

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Kostenindicatie montage klein materiaal t.b.v. toilet

De gemiddelde kosten voor montage van kleine materialen lopen uiteen van €150 tot €350. Bekijk hieronder hoe deze prijs is opgebouwd:

Montage klein materialen toiletGemiddelde prijs arbeidsloon
Montage nieuw toilet€100 tot €175
Montage toiletrolhouder€5 tot €10
Montage wasbakje incl. kraan€40 tot €85
Demonteren toilet€35 tot €75

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips bij het verbouwen van een toilet

Multi Concurrent wilt u natuurlijk helpen met het besparen op de kosten van het verbouwen van uw toilet. Hieronder vindt u enkele handige bespaartips:

Help mee met verbouwen of slopen
Helpt u of familieleden mee met het verbouwen van uw toilet, dan scheelt dus natuurlijk in arbeidsuren en dus in de kosten. U kunt zelf bijvoorbeeld de tegels verwijderen of wat lichte sloopwerk verrichten. Zo bespaart u al snel 100-en euro’s. Overleg met onze verbouwers wat u graag zelf uit wil voeren en wij zorgen voor enkele tips om u vooruit te helpen.

Goedkoper stucwerk
Wilt u goedkoop laten stucen? Kies dan voor spackspuitwerk als u voordelig uit wil zijn. Spackspuitwerk wordt met een machine aangebracht waardoor het goedkoper is om te stucen. Wilt u ook besparen op de tegels? Kies dan voor keramische tegels.  Keramische tegels zijn onderhousvrij en zijn stevig. Een prima prijs-kwaliteitverhouding dus.

Showroommodel
Bij elke bouwmarkt of sanitair winkel zijn er showroommodellen die plaats mogen maken voor de nieuwe collectie. Zo zijn er toiletten die in de etalage hebben gefundeerd als reclame of moeten bepaalde toiletten gewoon plaats maken voor een nieuw model waardoor u deze goedkoper op de top kunt tikken. Dit zijn kwalitatief gewoon goede toiletpotten maar deze mogen voor een zacht prijsje weg.

Toilet laten verbouwen door Multi Concurrent

U weet niet wat het kost om een toilet te laten verbouwen. Wilt u weten wat het exact gaat kosten voor u? Vraag een vrijblijvende offerte aan waarna wij u binnen 24 uur een prijsopgave sturen. Wilt u dat wij komen kijken bij u op locatie? Geen probleem, onze erkende vakmannen komen graag langs, om een offerte op maat voor u te maken.

Als u een toilet zorgeloos wilt laten verbouwen, dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring met het verbouwen van toiletten. Bij ons bent u onderaan de streep het voordeligst uit en dit allemaal zonder in te boeten op kwaliteit.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen