Toilet verbouwen kosten

Heeft u een toilet die u wilt laten renoveren of verbouwen? Multi Concurrent heeft jarenlange ervaring met het verbouwen van toiletten. U kunt zelf de tegels en sanitair uitkiezen waarna wij uw toilet opknappen. Bij ons is uw toilet in goede handen en met onze erkende vakmannen heeft u bijna geen overlast. Nu wilt u waarschijnlijk weten maar wat een verbouwing van een toilet nou eigenlijk kost? Wat zijn de uurtarieven van een loodgieter en wat is het totale kostenplaatje? Hieronder vindt u alle informatie op een rijtje.

 

Inhoudsopgave

Toilet verbouwen: gemiddelde kosten

Wilt u de toilet verbouwen of renoveren? Misschien heeft een hangend toilet maar wilt u een staand toilet of vice sera? Wilt u nieuwe tegels? Of is uw toilet gewoon aan vervanging toe in verband met ouderdom? Onze erkende verbouwers helpen u graag. Zo hebben wij specialistische tegelzetters, professionele loodgieters en betrouwbare slopers in dienst. Al onze vakmannen zijn intern opgeleid en in het bezit van een VOG-verklaring.

Uw toilet dient eerst afgebroken te worden nadat deze weer opnieuw wordt opgebouwd. Wilt u weten wat de gemiddelde prijs voor het verbouwen van uw toilet zal zijn? Bekijk de onderstaande prijstabel.

DienstKosten materiaalArbeidskosten
Sloopwerk
Verwijderen wand- en vloertegels € 10€ 150 - € 300
Verwijderen toilet€ 5€ 40 - € 80
Verwijderen fontein€ 5€ 10 - € 30
Leidingwerk toilet
Sleuven slijpen€ 20 - € 40
Aanbrengen waterleiding€ 20 - € 30€ 20 - € 30
Aanbrengen riool€ 20 - € 30€ 20 - € 30
Wanden en vloeren
Uitvlakken plafond en wanden € 30 - € 60€ 150 - € 200
Wandtegels plaatsen€ 100 - € 500€ 125 - € 200
Vloer egaliseren € 10 - € 25€ 40 - € 70
Vloertegels leggen € 50 - € 250€ 50 - € 100
Stucwerk boven tegels € 20 - € 35€ 40 - € 120
Monteren sanitair
Volledig toilet€ 100 - € 500€ 100 - € 200
Toiletrolhouder€ 10 - € 50€ 10
Fontein en kraan € 80 - € 200€ 50 - € 100
Overig
Kitwerk€ 10 - € 40€ 40 - € 100
Radiator (de)monteren€ 20 - € 80

Prijsopbouw voor een toilet renovatie

Hoe zijn de prijzen opgebouwd bij het renoveren of verbouwen van uw toilet? In onderstaande overzicht ziet u precies hoe de prijzen procentueel zijn opgebouwd.

  • Tegelwerk 46 %
  • Sanitair 28 %
  • Sloopwerkzaamheden 14 %
  • Leidingen en afwerking 12 %

­
Toilet verbouwingen kunnen enorm variëren in prijs. Zo kunt u alleen de tegels willen laten vervangen, kitlagen laten verversen of misschien wilt u een totale verbouwing uit laten voeren? Zo kost een verse laag verf tussen de € 80 en € 100, gaat u voor een algehele verbouwing? Dan kan de prijs oplopen tot € 5.000.

Toilet verbouwen kosten

Sloopkosten bij toilet verbouwen

Voordat wij kunnen beginnen met het renoveren of verbouwen van uw toilet, dienen wij eerst sloopwerkzaamheden uit te voeren. Zo zal het sanitair en de tegels verwijdert mogen worden. U kunt er voor kiezen om de sloopwerkzaamheden zelf uit te voeren. Zo bespaart u op de totaalprijs en zo voorkomt u dat uw budget niet volloopt. Let er wel op dat u weet wat u doet. Mocht u objecten onnodig beschadigen, dan ziet u dit weer terug in de kosten van de herstelwerkzaamheden. Zo kunt u de muur beschadigen bij het verwijderen van tegels. Wilt u van een staand toilet naar een hangend toilet schakelen, dan zijn sloopwerkzaamheden niet nodig.

Toilet verbouwen: aantal vierkante meters

In Nederland is een gemiddelde toilet zo’n 2 m². Heeft u een toilet met een groter oppervlak? Dan is onze erkende verbouwer langer bezig en zijn er ook meer materialen benodigd. Dit ziet u natuurlijk terug in de kosten. De aantal vierkante meters bepaalt dus ook de totale kosten van het verbouwen van uw toilet. Het is wel zo dat als de vakman lekker door kan werken, het relatief wel goedkoper is om een groter oppervlak te laten verbouwen, dan een klein oppervlak in vierkante meters.

Leidingen en afvoer aanbrengen

U wilt natuurlijk dat uw nieuwe toilet er helemaal top uitziet maar het is natuurlijk ook belangrijk dat alles werkt. Zo wilt u normaal kunnen doorspoelen, moet de wasbak netjes koud en warm water kunnen afleveren en dient de afvoer ook naar behoren te werken. Voor het aanleggen van warm en koud water zijn wij wel een stuk langer bezig, dan alleen voor het aanleggen van koud water. Neem dus in gedachten of u wel echt warm water nodig heeft in uw toilet.

Misschien wilt u wel uw toilet verplaatsen en dient er een nieuwe waterleiding aangelegd te worden. Dit soort werk schroeven de kosten natuurlijk omhoog. Ook niet algeheel onbelangrijk is de afstand tot de hoofdleiding. Hoe verder het toilet van de hoofdleiding is verwijderd, hoe meer materiaal onze verbouwer nodig heeft. Dit ziet u natuurlijk terug in de kosten.

Kosten wanden en vloeren

Het grootste budget gaat naar tegelwerk. Zo gaat 48 % van het totale budget naar het plaatsen en aanschaffen van tegels. De tegels die u uitkiest zijn natuurlijk bepalend voor de totale kosten. Er zijn hele dure tegels maar ook betaalbare tegels. Welke u uitkiest ligt een beetje aan uw budget en uw smaak. U kunt kiezen uit de volgende tegels:

Natuursteen
Wilt u een luxe en natuurlijke uitstraling in uw toilet. dan zijn tegels van natuursteen een goede keus. Dit zijn wel dure tegels maar zijn wel te gebruiken voor zowel de vloer als op de wanden.

Keramische tegels
Keramische tegels zijn voordeliger om aan te schaffen maar keramische tegels hebben niet de natuurlijke uitstraling die natuursteen wel heeft. Keramische tegels zijn er in alle vormen, soorten en maten en zijn makkelijk te onderhouden.

Stucwerk
Wilt u ook tegels op het plafond laten plaatsen of bent u van plan om muren te laten stucen? Dan dient u daar ook rekening mee te houden qua budget. De kosten voor het stucwerk zijn natuurlijk afhankelijk van de aantal vierkante meters en het soort stucwerk dat u uitkiest.

Monteren sanitair

Niet algeheel onbelangrijk is natuurlijk het toilet zelf. De toilet die u uitkiest bepaalt natuurlijk ook de totaalprijs die de verbouwing gaat kosten. Een staand toilet is goedkoper dan een hangend toilet. Dan heeft u wel een toilet waar u de stortbak niet ziet. Natuurlijk ook prijsbepalend is de soort wasbak die u uitzoekt. Zo is een luxe wasbak met een chique kraan, natuurlijk duurder dan een standaard kraan met een klein fonteintje. U dient natuurlijk wel rekening te houden met de grootte van uw nieuwe toiletruimte. Als u uw kont niet meer kunt keren met een luxe wasbak, dan is ons advies om dan toch voor een kleinere variant te kiezen.

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.