Schoorsteen renovatie

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw schoorsteen renovatie? Maak kennis met Multi Concurrent, uw specialist in hoogwaardige schoorsteen renovaties. Met jarenlange ervaring en een team van deskundige vakmensen, garanderen wij een perfecte renovatie die uw schoorsteen weer als nieuw maakt. Of het nu gaat om het herstellen van scheuren, het verbeteren van de rookafvoer of het verhogen van de veiligheid, bij Multi Concurrent bent u aan het juiste adres. Kies voor kwaliteit, kies voor Multi Concurrent – dé experts in schoorsteen renovatie.

Ga snel naar

Een schoorsteen restauratie of een schoorsteen renovatie?

Bij Multi Concurrent begrijpen we dat er verwarring kan ontstaan over het verschil tussen schoorsteen renovatie en schoorsteen restauratie. Hoewel beide termen vaak door elkaar worden gebruikt, hebben ze elk hun eigen specifieke betekenis en doel.

Of het nu gaat om renovatie of restauratie, bij Multi Concurrent bent u aan het juiste adres. Ons team van experts zorgt voor een professionele en duurzame oplossing voor uw schoorsteen. Neem contact met ons op voor advies en maatwerk.

Waarom een schoorsteen renoveren?

Wij weten hoe belangrijk een schoorsteen voor uw woning is. Er kunnen verschillende redenen zijn om een schoorsteen te renoveren. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen voor schoorsteen renovatie:

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende redenen om uw schoorsteen te laten renoveren. Onze experts staan voor u klaar, ongeacht uw beweegredenen. Wij zorgen ervoor dat uw project een succes wordt.

Dakwerken door Multi Concurrent

Prijsbepalende factoren schoorsteen renovatie

Bij het renoveren van een schoorsteen kunnen de kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste prijsbepalende factoren voor een schoorsteen renovatie:

Bij Multi Concurrent geven we u graag een gedetailleerde prijsindicatie op basis van een grondige inspectie van uw schoorsteen. Onze experts zorgen voor een transparante en eerlijke prijsopgave, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en professioneel advies.

Vrijblijvende offerte?

Kosten schoorsteen renovatie

De kosten voor een schoorsteen renovatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de renovatie, de staat van de schoorsteen en de benodigde materialen. Hier zijn enkele richtprijzen:

SoortOmschrijvingKosten*
InspectieOngeveer €200,- voor een inspectie van de schoorsteen.€200,-
ReparatieDe kosten voor reparatie kunnen variëren, maar liggen doorgaans tussen €200,- en €400,-, afhankelijk van de omvang van de schade.€200,- tot €400,-
RenovatieEen complete renovatie kan gemiddeld zo’n €600,- kosten. Dit omvat het vernieuwen van voegen, impregneren van de schoorsteen, vervangen van lood en eventueel herstellen van het rookkanaal.€600,-
OnderhoudSchoorsteenvegen kost doorgaans rond de €100,-.€100,-

*Let op: De kosten zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie en benodigde werkzaamheden.

Schoorsteen laten renoveren? Eerst een schoorsteen inspectie

Een schoorsteen renovatie begint altijd met een grondige inspectie van de schoorsteen. Zelfs wanneer u een rookkanaal in gebruik neemt waarvan u de geschiedenis niet kent, bijvoorbeeld na een verhuizing, is het verstandig om een schoorsteen inspectie te laten uitvoeren. Onze schoorsteenspecialisten onderzoeken zowel de binnen- als de buitenkant van de schoorsteen. Voorheen werd de binnenkant met een zaklamp geïnspecteerd, maar tegenwoordig biedt een camera een nauwkeuriger beeld van de binnenzijde. Ook de buitenkant wordt zorgvuldig bekeken. Na deze analyse heeft u alle benodigde informatie om de juiste werkzaamheden te kiezen om uw schoorsteen te renoveren.

Ontdek de conditie van uw schoorsteen met een professionele inspectie van Multi Concurrent! Is uw schoorsteen toe aan inspectie? Onze experts staan voor u klaar om een grondige controle uit te voeren. We bekijken de voegen, stenen, lood en eventuele scheuren in uw schoorsteen om een volledig beeld te krijgen.

Schoorsteen Renovatie

Verschillende soorten mogelijkheden schoorsteen renovatie

Een schoorsteen is essentieel voor de afvoer van rook en gassen en geeft karakter aan een huis. Door de jaren heen kan een schoorsteen echter slijtage en schade oplopen door weersinvloeden en ouderdom. Dit kan leiden tot lekkages, scheuren en inefficiënte werking. Gelukkig zijn er diverse renovatiemogelijkheden beschikbaar om uw schoorsteen weer in topconditie te brengen. Of het nu gaat om het herstellen van metselwerk, het plaatsen van een nieuwe schoorsteenkap of een volledige renovatie van de binnenzijde, er zijn oplossingen voor elke situatie. In deze tekst verkennen we de verschillende opties voor schoorsteen renovaties om de veiligheid en efficiëntie van uw schoorsteen te waarborgen.

Voeg- en metselwerk vervangen schoorsteen

Voeg- en metselwerk vervangen is een essentiële stap bij de renovatie van een schoorsteen. Door blootstelling aan weersinvloeden kunnen de voegen en stenen na verloop van tijd verslechteren, wat kan leiden tot scheuren, lekkages en structurele problemen. Bij het vervangen van het voeg- en metselwerk wordt beschadigd materiaal verwijderd en vervangen door nieuw, duurzaam materiaal. Dit herstelt niet alleen de stabiliteit en veiligheid van de schoorsteen, maar verbetert ook de uitstraling van uw woning. Een goed uitgevoerde vervanging zorgt ervoor dat uw schoorsteen weer jarenlang meegaat.

Stucen schoorsteen

Het stucen van een schoorsteen is een effectieve manier om zowel de esthetiek als de functionaliteit te verbeteren. Bij het stucen wordt een laag pleistermateriaal aangebracht op de buitenkant van de schoorsteen, wat niet alleen zorgt voor een strakke en moderne uitstraling, maar ook helpt bij het afdichten van kleine scheuren en het voorkomen van verdere schade door weersinvloeden. Dit proces beschermt de schoorsteen tegen vocht en verlengt de levensduur aanzienlijk. Bovendien kan een gestucte schoorsteen beter bestand zijn tegen extreme temperaturen en biedt het een extra isolatielaag.

Impregneren schoorsteen

Het impregneren van een schoorsteen is een preventieve maatregel om de levensduur van de schoorsteen te verlengen en te beschermen tegen weersinvloeden. Bij het impregneren wordt een waterafstotend middel aangebracht op het oppervlak van de schoorsteen, waardoor vocht en regenwater niet in het metselwerk kunnen doordringen. Dit voorkomt schade zoals vorstschade, schimmelvorming en uitbloeiingen van zout. Daarnaast blijft de schoorsteen ademend, zodat vocht van binnenuit wel kan ontsnappen. Impregneren zorgt ervoor dat de schoorsteen langer in goede staat blijft en behoudt zijn esthetische waarde.

Bovenplaat schoorsteen vervangen

Het vervangen van het plateau van een schoorsteen is essentieel wanneer het bestaande plateau beschadigd is geraakt door weersomstandigheden of slijtage. Het plateau, ook wel de schoorsteenafdekking genoemd, beschermt de schoorsteen tegen binnendringend water en voorkomt schade aan het metselwerk. Bij vervanging wordt het oude, versleten plateau verwijderd en vervangen door een nieuw, duurzaam materiaal zoals natuursteen of beton. Dit zorgt voor een betere afvoer van regenwater en voorkomt toekomstige lekkages en structurele problemen. Een goed vervangen plateau draagt bij aan de algehele levensduur en functionaliteit van de schoorsteen.

Schoorsteen-verwijderen.png

Andere werkzaamheden schoorsteen renovatie

Naast de basisrenovaties zoals het vervangen van voeg- en metselwerk of het stucen van de schoorsteen, zijn er diverse andere werkzaamheden die bijdragen aan het behoud en de verbetering van uw schoorsteen. Deze extra werkzaamheden kunnen variëren van het installeren van een schoorsteenkap tot het vernieuwen van het rookkanaal en het aanbrengen van extra isolatie. Elk van deze maatregelen speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van uw schoorsteen.

Lood vervangen schoorsteen

Het vervangen van het lood rondom een schoorsteen is cruciaal om lekkages en vochtproblemen te voorkomen. Loodslabben zorgen voor een waterdichte aansluiting tussen de schoorsteen en het dak, maar kunnen na verloop van tijd slijten of beschadigd raken. Bij het vervangen van het lood worden de oude, versleten stukken verwijderd en vervangen door nieuwe, duurzame loodslabben. Dit zorgt voor een effectieve afdichting, voorkomt waterschade aan het metselwerk en het interieur van uw huis, en verlengt de levensduur van zowel de schoorsteen als het dak.

Schoorsteenkappen vervangen

Het vervangen van schoorsteenkappen is een belangrijke onderhoudstaak om de functionaliteit en veiligheid van uw schoorsteen te waarborgen. Een schoorsteenkap beschermt de schoorsteen tegen regen, sneeuw, vogels en vuil, en verbetert de trek, waardoor rook en gassen efficiënter worden afgevoerd. Als de schoorsteenkap beschadigd of versleten is, kan dit leiden tot verstoppingen en vochtproblemen. Bij vervanging wordt de oude kap verwijderd en een nieuwe, vaak duurzamere, kap geïnstalleerd. Dit zorgt voor een optimale werking van uw schoorsteen en voorkomt toekomstige problemen.

Werkwijze Multi Concurrent

Ontdek het stappenplan voor uw schoorsteenrenovatie met Multi Concurrent! Ons ervaren team staat klaar om uw schoorsteen weer in topconditie te brengen. Van gratis inspectie tot vakkundige uitvoering en nazorg, wij begeleiden u door het hele proces. Lees verder om te ontdekken hoe we stap voor stap te werk gaan om uw schoorsteen veilig en duurzaam te renoveren.

Handige bespaartips schoorsteen renovatie

Het renoveren van een schoorsteen kan prijzig zijn, maar met een paar handige bespaartips kunt u de kosten binnen de perken houden:
Bij Multi Concurrent streven we ernaar om uw schoorsteenrenovatie soepel en professioneel te laten verlopen, met oog voor kwaliteit en tevredenheid van onze klanten.

Schoorsteen renoveren? Direct een offerte in uw mail!

Is uw schoorsteen toe aan renovatie? Bij Multi Concurrent zorgen we voor een vakkundige aanpak van A tot Z. Of het nu gaat om het vervangen van voegwerk, het herstellen van metselwerk, het vernieuwen van loodslabben of het plaatsen van een nieuwe schoorsteenkap, wij staan voor u klaar.

Waarom wachten? Vraag vandaag nog een offerte aan en ontvang direct alle benodigde informatie in uw mailbox. Ons ervaren team staat garant voor kwaliteit, service en een eerlijke prijs. Laat ons u helpen om uw schoorsteen weer veilig en duurzaam te maken. Neem contact op met Multi Concurrent voor een offerte op maat.