Aanbouw huis

Het laten plaatsen van een aanbouw aan uw woning heeft een groot aantal voordelen. Uw woning wordt meer waard, maar dat is voor u waarschijnlijk niet het belangrijkste. U krijgt met een aanbouw meer leefruimte en de mogelijkheid om uw inrichting logischer te maken. Uw woning sluit beter aan bij wat u en de rest van de inwonenden nodig hebben en dat betekent dat u niet hoeft te verhuizen. U besluit waar u de aanbouw voor wilt gebruiken (kantoor, (bij)keuken, slaapkamer, badkamer, schuur) zodat uw leven in uw woning gemakkelijker wordt gemaakt.

Ga snel naar

Aanbouw door Multi Concurrent

De kosten van een aanbouw huis

Aan de bovenstaande voordelen ziet u dat een aanbouw de investering meer dan waard is. U moet natuurlijk wel weten hoeveel u moet investeren voor uw aanbouw. Het is lastig om exact te zeggen hoeveel u zal moeten betalen, omdat de prijs afhankelijk is van factoren zoals de afmetingen, de mate van luxe en de materialen die gebruikt worden. De onderstaande tabel geeft u een goede indicatie van de kosten waarmee u te maken kunt krijgen (inclusief btw, arbeid, materialen) voor het laten plaatsen van een aanbouw aan uw huis.

Soort aanbouwPrefabOp maat gemaakt
Standaard€ 1100 – € 1500 per m2€ 1300 – € 2300 per m2
Standaard aanbouw 3 meter x 5 meter€ 16.500 – € 22.500€ 19.500 – € 34.500
Luxe€ 1200 – € 2000 per m2€ 1500 – € 3000 per m2
Luxe aanbouw 3 meter x 5 meter€ 18.000 – € 30.000€ 22.500 – € 45.000
Casco oplevering30% goedkoper

Verschillende soorten aanbouw

De definitie van een aanbouw is een aparte ruimte die aan uw bestaande woning wordt geplaatst en die daarmee in contact staat via een deur. Een uitbouw is officieel een vergroting van een al bestaande woning. De term aanbouw en uitbouw worden regelmatig door elkaar gebruikt. Er zijn verschillende soorten aanbouw waaruit u kunt kiezen en deze keuze is afhankelijk van smaak en stijl.

Een standaard aanbouw

Een standaard aanbouw is een term die vaak gebruikt wordt bij prefab gebouwen. Dit is het bouwwerk dat u krijgt zonder dat daar extra opties aan zijn toegevoegd. Een standaard aanbouw heeft vaak een enkele deur naar buiten, een raam en een plat dak. Elektra en verwarming zijn daar niet bij inbegrepen. Wilt u meer, zoals een schuifpui, meerdere ramen, isolatie, een schuin dak met een lichtkoepel vloerverwarming en enkele stopcontacten, dan betaalt u voor elke extra optie een meerprijs. Een standaard aanbouw is vaak prima, want het is een volledig gereed opgeleverd bouwwerk waar u direct gebruik van kunt maken.

Landelijke aanbouw

Een landelijke aanbouw is een term waarmee een gebouw in de landelijke stijl wordt bedoeld. Landelijke aanbouwen zijn vaak gemaakt van hout en hebben duidelijke kozijnen, soms ook roeden en een gezellige en warme sfeer. Dit type aanbouw is specifiek bedoeld voor klassieke en landelijke woningen, zodat de aanbouw exact aansluit bij de stijl van het hoofdgebouw. Een landelijke aanbouw is niet minimalistisch en vaak voorzien van versieringen en bewerkt hout.

Modern

Een moderne aanbouw is het tegenovergestelde van een landelijke aanbouw. Dit bouwwerk is minimalistisch en strak en specifiek bedoeld voor bij moderne woningen. Er wordt minder gebruik gemaakt van hout, maar meer van metaal. U herkent de moderne stijl aan grote glaspartijen, weinig versieringen en tierlantijntjes en een minimalistisch ontwerp.

Serre

Een serre is een aanbouw die voor het grootste gedeelte uit glas bestaat. Deze kan in verschillende stijlen worden geleverd. Een serre is licht, open en bedoeld als overgang naar de tuin. Als u in de serre aanwezig bent heeft u zicht op buiten en geniet u van de geuren, kleuren en geluiden uit uw tuin. Een serre is vaak goedkoper dan een aanbouw, omdat er geen muren gemetseld hoeven te worden. Daardoor is het een uitstekend alternatief als u met een strak budget te maken heeft.

Type inrichting aanbouw huis

Een aanbouw kan gebruikt worden voor een groot aantal functies. U heeft er een volledig nieuwe kamer bij die u benadert via uw hoofdgebouw. Dat betekent dat u met een aanbouw van alles kunt doen en deze exact kunt aanpassen op uw eigen behoeften. We noemen hier slechts enkele voorbeelden van wat u met een aanbouw kunt doen.

Woonkamer

Is uw huidige woonkamer te klein, bevindt deze zich op een onlogische plek in huis, wilt u een woonkamer met meer licht of aan de achterkant van uw woning voor meer privacy? Dan kunt u een aanbouw laten plaatsen en daar een nieuwe woonkamer van maken. U kunt deze dan exact zo laten bouwen als u nodig heeft en zodat er plek genoeg is voor iedereen. Uw huidige woonkamer kunt u dan anders benutten en zo uw inrichting slimmer maken.

Keuken

Uiteraard kunt u van uw nieuwe aanbouw ook een keuken maken. Dat kan als uitbreiding van uw bestaande keuken of als een volledig nieuwe keuken. Door er een aanbouw voor te laten plaatsen kunt u uw nieuwe keuken volledig afstemmen op uw eigen behoeften en een eiland, grote eettafel of breakfast bar in laten bouwen en alle apparaten laten toevoegen die u nodig heeft.

Slaapkamer

Misschien heeft u juist meer slaapplek nodig. Uw gezin gaat uitbreiden of u wilt gasten een plek kunnen geven waar ze lekker en ongestoord kunnen slapen. Een aanbouw kan ook prima functioneren als slaapkamer, ook al is dit dan op de begane grond. Dat is ook een ideale optie voor mensen die slechter ter been zijn en die de trap niet meer op willen lopen elke dag.

Tips aanbouw huis

Het laten plaatsen van een aanbouw heeft veel voeten in de aarde. Daarom hebben we hier een aantal tips voor u verzameld waarmee dat een beetje makkelijker en goedkoper kan.

Vergunningsvrij bouwen

Het is mogelijk om uw aanbouw vergunningsvrij te laten plaatsen. De regels daarvoor verschillen per gemeente, maar er zijn wel enkele overeenkomsten. Een aanbouw die aan de achterkant van de woning komt, die niet dieper is dan 4 meter en niet meer dan 30 centimeter boven de vloer van de eerste verdieping uitsteekt kan meestal vergunningsvrij gebouwd worden. Het is dan wel belangrijk dat inclusief de aanbouw niet meer dan 50% van uw erf bebouwd is. Vraag uw aannemer naar een vergunningsvrije aanbouw en u bespaart tijd en geld.

Bedenk vooraf wat u precies laat bouwen

Als u exact weet hoe uw bouwwerk eruit moet komen te zien, dan is alles vanaf het begin gemakkelijker te regelen. Door exacte gegevens door te geven aan uw bouwbedrijf kunnen zij u een duidelijke offerte sturen. De onderhandelingen gaan gemakkelijker, het ontwerp is sneller gemaakt en er kan sneller aan de werkzaamheden worden begonnen. Neem dus even de tijd om exact op te schrijven wat u exact wilt hebben, zodat u goed voorbereid naar de aannemer kunt stappen.

Goed plannen

Het is ook altijd verstandig om een goede planning te maken, vooral omdat er bij verbouwen erg veel komt kijken. Het vinden van het juiste bouwbedrijf, het aanvragen van een vergunning, de buren inlichten, de werkzaamheden overzien, de overdracht; het zijn slechts enkele voorbeelden van onderdelen waar u bij betrokken bent en die u in goede banen moet leiden. Daarom is het maken van een goede planning het halve werk. U bent dan altijd een stapje voor, weet exact wat er komen gaat en springt direct in wanneer er iets mis dreigt te gaan.

Voordelen aanbouw huis

Het laten plaatsen van een aanbouw aan uw woning heeft een aantal grote voordelen. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen overgaan tot het inplannen van een dergelijk bouwproject.

Vrijblijvende offerte?

Huis aanbouw laten plaatsen door Multi Concurrent

Multi Concurrent is dé aannemer voor het laten plaatsen van uw aanbouw. We werken alleen met erkende en geschoolde monteurs die altijd vakmanschap en kwaliteit leveren. Onze monteurs werken in heel Nederland, dus we komen ook bij u. We combineren kwaliteit met volledige ontzorging en betaalbare prijzen. U krijgt een projectbegeleider aangewezen die u altijd op de hoogte houdt van de ontwikkelingen, die uw vragen en opmerkingen behandelt en die uw belangen behartigt. Multi Concurrent neemt u alle zorgen uit handen en garandeert u een schitterende aanbouw voor een gunstige prijs. Vraag dus nu een vrijblijvende offerte aan en u ziet snel wat Multi Concurrent voor u kan betekenen.

houten-aanbouw-scaled

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.