Huis strippen

U wil uw huis strippen of laten strippen. Misschien heeft u net een woning gekocht die grondig gerenoveerd dient te worden. Of u wil uw huis na jaren een upgrade geven. Veel mensen doen dit bijvoorbeeld bij een verbouwing zoals een uitbouw. Dan nemen ze de rest van de woning of ruimte ook mee. Of als de kinderen het huis uit zijn gevlogen en er behoefte is de woning weer te vernieuwen. Een andere reden om een huis te strippen is om het beter verkoopbaar of verhuurbaar te maken. Eerst het huis strippen om het vervolgens een neutralere look te geven. We spraken vooralsnog over huizen maar hetzelfde geldt natuurlijk voor kantoren en bedrijfsruimtes.

Ga snel naar

Wat houd een huis strippen in?

Er zijn meerdere gradaties denkbaar bij het huis strippen. De rigoureuze aanpak of slechts deels het huis (laten) strippen.

Huis geheel laten strippen

Een huis strippen of laten strippen kan rigoureus of minder rigoureus gebeuren. Bij een huis strippen denkt men meestal aan werkelijk alles wat los en vast zit aan de binnenzijde van een huis verwijderen. Dus eigenlijk dat de woning geheel kaal wordt opgeleverd. Vaak is dat ook het geval dus deze gedachtes zijn niet vreemd. Veel mensen kiezen ervoor bij een grondige renovatie om het huis geheel te laten strippen.

Huis deels strippen

Maar een huis strippen kan ook betekenen dat slechts een deel van een huis grondig onder handen wordt genomen. Bijvoorbeeld alleen de beneden verdieping of een ruimte als de badkamer. Ook is het bij het huis strippen mogelijk om in een ruimte wel enige dingen te laten staan. Misschien voldoet de keuken nog prima of moeten die jaren ’30 glas in lood raampjes in de deuren behouden blijven.

Wanneer een huis strippen?

Wanneer kiest u ervoor om een huis te strippen? Daar zijn meerdere redenen voor denkbaar.

Grondige renovatie noodzakelijk

Iedereen die wel eens op Funda rondstruint, ziet ze wel eens voorbij komen. De prachtige huisjes die waarschijnlijk generaties in de familie zijn geweest. De foto’s lijken zo uit het Openlucht museum in Arnhem te komen of van een decor van een filmset. Natuurlijk prachtig om te zien en van historische waarde. Maar als nieuwe bewoners is het logisch dat ze de woning willen verbouwen met de gemakken en eisen van nu. Denk alleen maar aan het verbeteren van het energielabel. Ook het koken op gas is niet meer van deze tijd. En de badkamer.. daar hebben mensen tegenwoordig ook andere standaarden voor. Dus hoe pijnlijk ook, het is begrijpelijk dat kopers van dit soort huizen besluiten om de hele boel te renoveren. Dus bent u koper van een zeer gedateerd huis dan is het huis strippen vaak een verstandige keuze.

Nieuwe badkamer

Een gemiddelde badkamer gaat maar twintig jaar mee. Dus het logisch dat veel mensen na loop van tijd een badkamer willen laten vernieuwen. Vaak zit er niks anders op dan de badkamer in het huis te strippen. Soms geeft dit juist weer nieuwe inzichten. Door de oude badkamer ‘los’ te laten, komen er nieuwe mogelijke indelingen naar boven. Ook kunt u nadenken of u misschien nu de kinderen groter zijn het bad wil weg doen en wil vervangen door een riante stoomdouche. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor andere ruimtes zoals de keuken.

Voorbereiding voor het strippen van een huis

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit gaat zeker op bij het huis strippen. U begrijpt dat er bij zoveel sloopwerk veel afval een stof vrij zal komen. Zaak is dus om hier van te voren al goed op te participeren. Waar u aan moet denken bij de voorbereiding zetten we onderstaand op een rijtje.

Stof, stof en nog meer stof

Zoals gezegd zal bij het huis strippen veel stof, vuil en afval vrijkomen. Heeft u al bedacht hoe u dit gaat afvoeren? Vaak volstaat het op en neer rijden naar grofvuil met een auto vol grofvuilzakken niet. Een container huren is hierom aan te bevelen. Soms is een vergunning om de container neer te zetten noodzakelijk. Informeer dit altijd van te voren om vervelende verassingen achteraf te voorkomen.
Sloopt u slechts een deel van het huis? Zorg dan dat de stof geen doorgang kan vinden in andere delen van de woning. Denk hierbij aan het afdekken van banken, bedden, kasten etc. en het afplakken van de deuren als u de ruimte niet hoeft te betreden tijdens de verbouwing.

Sloop het huis en niet uzelf

Mensen vergeten het vaak bij een verbouwing. Alle aandacht gaat naar de klus zelf. Maar toch bent u samen met de mensen die u zullen helpen, uiteindelijk het allerbelangrijkste. Verbouwen en vooral het slopen van een woning is niet ongevaarlijk. Zo is het inademen van stof is niet gunstig voor de gezondheid. Neem dit serieus en draag altijd een stofmasker. Ook is het tijdens het strippen van de woning slim om goede schoenen te dragen. Het liefst met stalen neuzen. Bij veel herrie is het ook goed gehoorbescherming te gebruiken. Bezuinig niet om goede werkhandschoenen. Bij het strippen van een huis komt u ongetwijfeld in aanraking met scherpe voorwerpen. Het slopen van een huis moet tenslotte niet u slopen.

Goed materiaal is goud waard

U wil uw huis strippen maar uw gereedschap bestaat slechts uit een hamer, schroevendraaier en met een beetje geluk een boormachine. Dat is niet gek want er zijn maar weinig mensen die professioneel gereedschap in huis hebben om een huis te strippen (of een deel van de woning). het is tenslotte niet iets dat u heel vaak nodig zal hebben. Wat de uitrusting van een professional is? Denk aan de volgende inventaris:

Gelukkig is het geen groot probleem als u deze materialen niet zelf in huis heeft. Dit gereedschap om een huis te strippen kunt u huren.

Huis strippen voor dummies

Vaak heeft men nog geen ervaring met het strippen van een huis. Dat is logisch. Vandaar dat we hieronder de grootste fouten noemen zodat u ze niet meer hoeft te maken.

Oeps, gas-en elektra vergeten af te sluiten

Dit is een fout die men maar een keer in een leven maakt. Want wat een ravage kan het geven als de elektra en / of het gas niet is afgesloten. Dat wilt u niet meemaken.

Spijker me (niet) bij

Veel mensen vergeten het belang van het ont-spijkeren. Dat wil zeggen dat het wijs is om alle spijkers uit het hout te halen. Voordat u het weet heeft u anders straks een spijker in uw hand. U kunt dan wel zeggen ‘ik heb een gat in mijn hand’ maar leuk is anders. En het is zeker niet handig om gewond aan het huis strippen verder te moeten gaan.

Wie helpt met stoffen?

We spraken er al eerder over: het belang om alles van te voren goed af te dekken. Toch zijn er genoeg mensen die deze taak niet serieus nemen. Met alle stoffige gevolgen van dien. Veel mensen zien zich nog dagen na de verbouwing bezig met het verwijderen van stof. Dus het afdekken van meubels is echt geen overbodige luxe.

Dragende muur?

Het lijkt zo logisch maar toch zijn er nog mensen die gewoon maar in een muur gaan hakken zonder te weten of het een dragende muur is of niet. Met alle gevolgen van dien.. Een kijkje op de bouwtekening kan al veel vertellen over de muren van uw huis. U wil uw huis strippen maar wil uiteraard wel weten welke muur dragend is en welke niet. Een expert op gebied van huis strippen kan u ook van advies voorzien.

Uitbesteden huis strippen een goede optie

Heeft u geen zin om rekening te houden met al het bovenstaande dan is het uiteraard ook mogelijk deze klus van huis strippen uit te besteden aan professionals. Dat is een hoop zorg minder.

Vrijblijvende offerte?

Welke gereedschap onze specialisten gebruiken

Als de specialisten een opdracht krijgen om een huis te strippen dan nemen ze naast hun expertise en goede dosis energie en professionaliteit ook een scala aan gereedschap mee. Denk aan een breekhamer, voorhamer, slijptol, bijtel, koevoet, kruiwagen en schop. Ook zijn ze uiteraard in bezit van afdekmateriaal en een goede werk uitrustig. Bovendien regelen ze het afvoeren van het afval.

Veilig uw huis laten strippen

Het fijne van het huis strippen uit te besteden is dat u zeker weet dat dit veilig zal gebeuren. Onze specialisten zijn doordrongen van alle veiligheidsprotocollen die we hebben bij het huis strippen.

Onze specialisten inhuren om uw woning te laten strippen

U wil uw huis strippen maar u heeft geen behoefte om zelf met een sloophamer aan de slag te gaan. Dat is heel begrijpelijk. Het is zwaar werk en met weinig ervaring kan het ook veel tijd en moeite kosten. Onze specialisten nemen u graag deze zorg uithanden. Met ruime ervaring in huis strippen is het voor onze specialisten een koud kunstje. Of u nu slechts één ruimte wil laten strippen of een gehele woning.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Wat de kosten zijn van het huis strippen is natuurlijk iets dat u graag wil weten. Het aanvragen van een vrijblijvende offerte is daarom een goede stap. Zo weet u snel wat u kwijt zal zijn als u uw huis wil laten strippen.