Casco dakopbouw

Een dakopbouw is een extra verdieping op uw woning. Het zorgt voor meer woonruimte, daglicht en een waardestijging van uw huis. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Om de kosten te drukken, kunt u kiezen voor een casco dakopbouw. Bij een casco dakopbouw verzorgen wij o.a. het geraamte en dat het geraamte wind- en waterdicht is. De afwerking van de dakopbouw doet u zelf. Maar wat krijgt u nu precies bij een casco dakopbouw? En wat kost een casco dakopbouw eigenlijk? Hieronder beantwoorden wij graag al uw vragen.

Ga snel naar

Wat is een casco dakopbouw?

Wilt u geld besparen op uw dakopbouw? Dan kiest u voor een casco dakopbouw. Bij een casco dakopbouw wordt alleen het geraamte geplaatst, voorzien van wanden en kozijnen. Ook is er een trap en een dekvloer. De rest van de afwerking, zoals de betimmering en het aanleggen van waterleidingen en elektra verzorgt u zelf.

U bepaalt zelf in hoeverre wij uw dakopbouw afwerken. Wilt u zelf geen omkijken hebben naar de bouw van uw dakopbouw? Dan kunt u natuurlijk ook uw volledige dakopbouw door ons op maat laten maken of een prefab dakopbouw laten plaatsen.

Wat krijgt u bij een casco dakopbouw?

Bij Multi Concurrent bieden we de mogelijkheid tot het plaatsen van een casco dakopbouw. Ideaal wanneer u handig bent en geld wilt besparen op uw dakopbouw.

Bij een casco dakopbouw hebben onze professionele klussers de buitenkant van de dakopbouw voor hun rekening genomen. Kortom: bij een casco dakopbouw is deze beschermt tegen elementen zoals wind en regen. Dit is immers het meest kwetsbare gedeelte van een dakopbouw.

Ook maken we een trap en leggen we een dekvloer. Dat betekent wel dat u de verdere aankleding zal moeten verzorgen. Zoals betimmeren, schilderen, stucen en het aanleggen van waterleidingen en elektra.

Inbegrepen bij een casco dakopbouwDit moet u zelf nog doen
Geraamte bouwenAftimmeren (zowel binnenkant als buitenkant)
Wind- en waterdicht maken van de buitenkantStucwerk
Trap makenSchuren en schilderen
Dekvloer leggenInstalleren van o.a. leidingwerk en elektra
Vloer leggen
Casco dakopbouw schuin dak

Kosten casco dakopbouw

Een casco dakopbouw bespaart flink op de kosten. Omdat de dakopbouw niet is afgewerkt, scheelt dat u zowel materiaalkosten als manuren van onze professionals. Wij krijgen regelmatig de vraag: wat kost een casco dakopbouw nu precies?

Allereerst is het goed om te weten dat onderstaande prijzen slechts een richtlijn zijn. De exacte prijs is altijd afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie. Onderaan deze pagina vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte op voor een casco dakopbouw.

Ook geldt: hoe groter de dakopbouw, hoe lager de kosten per m2. Vergeet echter niet dat u in uw persoonlijke berekening uw eigen kosten nog moet meerekenen. Bijvoorbeeld voor alle materialen die u nodig hebt om de dakopbouw te kunnen afwerken.

Oppervlakte casco dakopbouwCasco prijs per m2: incl. btw en montage
20 – 30 m2€ 1.050
30 – 50 m2€ 950
50 – 75 m2€ 850
75- 100 m2€ 750
100+ m2€ 650

Prijsopbouw casco dakopbouw

Bovenstaande prijzen voor een casco dakopbouw zijn als volgt opgebouwd. Zo’n 45% van de prijs is voor de manuren van onze klussers. Nog eens 45% is voor alle materiaalkosten. De overige 10% bestaat uit de voorrijkosten en het afvoeren van bouwafval.

Vergunning casco dakopbouw

Ook een casco dakopbouw is gewoon een dakopbouw. Hiervoor heeft u vrijwel altijd een omgevingsvergunning nodig van uw gemeente. Er wordt o.a. gekeken of uw nieuwe dakopbouw wel past in het bestemmingsplan. De exacte regels voor een dakopbouw verschillen nogal per gemeente. Controleer dus altijd voorafgaand aan de werkzaamheden of u een vergunning nodig heeft voor een (casco) dakopbouw. Wij kunnen u vanzelfsprekend ook helpen bij het aanvragen van de juiste vergunningen.

Casco dakopbouw laten opleveren door onze vakmannen

Heeft het voordelen om vaklieden een Casco opbouw in plaats van een volledig op maat gemaakte dakopbouw te laten plaatsen? Jazeker, het heeft verschillende voordelen om een half-montage te laten plaatsen. Allereerst zijn de professionals hier een stuk minder tijd aan kwijt dan met het installeren van een volledig op maat gemaakte montage. De afwerking duurt vaak (minstens) net zo lang als het plaatsen van de grondvorm. Het neerzetten van de grondvorm en verrichten van de eerste afwerkingswerkzaamheden is voor de professionals zo gedaan. Aangezien u de professionals minder lang hoeft in te huren, bent u een heel stuk minder geld kwijt aan een Casco opbouw dan aan een “doorsnee” opbouw: tijd is en blijft geld. Onthoud dat een groot deel van de kosten van iedere dakopbouw in de manuren zit.

Voordelen en nadelen casco dakopbouw

Het grootste voordeel van een casco dakopbouw is natuurlijk de kostenbesparing. Ook heeft u met een casco dakopbouw de gelegenheid om deze volledig af te werken naar eigen smaak. Het nadeel is dan weer dat u de volledige afwerking zelf zult moeten verzorgen. Dit vraagt dus om handigheid en technisch inzicht. De aannemer die de casco dakopbouw heeft verzorgt is niet aansprakelijk voor uw werkzaamheden.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in kwaliteit en in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem met een klein team van gedreven jonge mensen.

Als aannemers hebben wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement.

Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn. Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken.

Casco dakopbouw

Veelgestelde vragen en handige weetjes

Een dakopbouw kan best prijzig zijn. De prijsopbouw bestaat uit materiaal, formaat en extra opties. De gemiddelde kosten fluctueren hierdoor ook enorm. Wilt u precies weten wat een dakopbouw in verschillende maten en materialen kost? Bekijk deze pagina voor een overzicht van alle tarieven.

In meer dan 80% van de gevallen zal er een vergunning verstrekt moeten worden door uw gemeente voor een vergroting van uw leefruimte middels een opbouw op uw woonhuis. Wij begeleiden u in dit proces. heeft jarenlange ervaring met het aanvragen van vergunningen voor een dakopbouw. Onze vergunningsafdeling is hierin gespecialiseerd en weet precies hoe wij een aanvraag moeten doen bij de gemeente.

Vanwege de vele voordelen ten opzichte van een opbouwdakkapel! Zo heeft heeft u minimale overlast en nauwelijks afval. Vaak kunnen wij u voorzien van een prefab opbouw binnen een dag. Door de zorgvuldige voorbereiding is de overlast vaak minimaal. Een prefab is ook een stuk goedkoper dan het laten plaatsen van een dakopbouw op maat.

Wij geloven dat het goed is om eerst uw plannen voor een nieuwe dakopbouw gereed te hebben en vervolgens een aannemer te kiezen. Multi Concurrent helpt u bij beide. Wij zijn uw aannemer maar hebben ook specialistische architecten in huis, om uw dakopbouw tot een succes te maken.

Offerte aanvragen casco dakopbouw

Benieuwd wat het kost om een casco dakopbouw op uw woning te laten plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Het is belangrijk dat u de offerte aanvraag zo volledig mogelijk invult. Omschrijf zo compleet mogelijk welke facetten van de bouw u door ons wilt laten uitvoeren. Vrijwel alles is hierin mogelijk.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.