Casco dakopbouw

Bent u op zoek naar de beste Casco dakopbouw? Of wilt u hier simpelweg meer over weten? Dan bent u in dit artikel aan het juiste adres. Hier wordt namelijk uitgebreid uitgeweid over de talloze mogelijkheden van Casco laten installeren. Ook wordt er besproken aan welke regels en vergunningen u zich dient te houden als u een Casco opbouw wilt laten plaatsen. Het plaatsen van een opbouw mag namelijk niet zomaar: hiervoor moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Die voorwaarden worden opgesteld door uw gemeente. Wat is nu eigenlijk een Casco opbouw? Dit is een dakopbouw die ideaal is voor iedereen die handig is (en dus geen twee linkerhanden heeft). Of misschien heeft u kennissen die de klus voor u kunnen klaren. Casco houdt namelijk in dat u de afwerking zelf voor uw rekening neemt.

Inhoudsopgave

De stand van zaken

Bij een Casco dakopbouw is de gehele buitenzijde van de constructie al door professionele klussers voor hun rekening genomen. De buitenkant is, uiteraard, de meest kwetsbare kant van het geheel, aangezien deze blootstaat aan de elementen – wind en regen. Tevens is er een dekvloer gelegd en is er een trap gemaakt. Rekent u zich nog niet rijk: er is nog genoeg te doen.

Dit moet er nog gedaan worden

De dakopbouw is geplaatst, maar er kan in een Casco dakopbouw nog niet geleefd worden. Het skelet staat er, maar het “lichaam” moet nog worden aangekleed. U bent zelf verantwoordelijk voor het verrichten van de aftimmerwerkzaamheden. Dit moet u zowel binnen als buiten doen. Ook bent u zelf voor het schilderwerk en werkzaamheden op het gebied van installatie verantwoordelijk. Tot slot zult u ook het stucwerk aan de binnenkant moeten doen.

Casco dakopbouw

Kosten casco dakopbouw

Het heeft uiteraard ook voordelen om een Casco opbouw te laten installeren. Omdat het eindproduct niet tot in de puntjes is verzorgd, bespaart u flink op de manuren van de door u ingehuurde professionals. Ook kunt u het één en ander op de materialen besparen. Datgeen dat niet door de professionals voor hun rekening genomen, doet u zelf – met uw eigen bloed, zweet en tranen. Voor een Casco opbouw moet u rekenen op ongeveer 1100 euro per vierkante meter voor een oppervlakte van 20-30 meter. De prijs is inclusief montage en btw. Hoe groter de oppervlakte, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter voor montage zal zijn. Voor 30 tot 50 vierkante meter zal dit ongeveer 1000 euro per vierkante meter zijn en 50 tot 75 vierkante meter 900 euro. Vergeet niet de eigen kosten voor afwerking erbij op te tellen.

Prijsopbouw Casco dakopbouw

Deze vorm van dakopbouw – een half-montage – heeft een bijzondere prijsopbouw. In het kort zal ongeveer 45% van de kosten bestaan uit de materialen. Ook nog eens 45% gaat op aan arbeidskosten (werkuren). Dan blijft er nog 10% over: deze 10% wordt in ongeveer gelijke delen van 5% opgedeeld. Deze laatste kostenposten zijn de voorrijkosten en kosten voor afval.

Kosten van de materialen

Zoals gezegd gaat een groot deel van de kosten (ruwweg 45%) uit naar de materialen. De kosten voor de materialen bestaan ook weer uit meerdere onderdelen. Deze bevatten onder meer de materiaalkeuze en de opbouwgrote. Maakt u gebruik van extra opties, dan kunnen deze ook op de kosten drukken. Qua materiaal kunt u onder meer kiezen uit kunststof, hout, zink en steen. Hoe groter het project, hoe meer materiaal u nodig zult hebben. Extra opties omvatten onder meer zonwering (die op maat gemaakt is) en eventueel zonnepanelen voor op het dak.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Vergunning nodig bij een casco dakopbouw?

Het is misschien niet hetgeen dat u lezen wilt, maar als u voor een Casco dakopbouw kiest, heeft u altijd een vergunning nodig. Deze vergunning is de omgevingsvergunning. Ook dient u met de architect goed te kijken of het ontwerp dat u voor ogen heeft overeenkomt met het bestemmingsplan van de grond en niet tegen eventuele andere wet- of regelingeving ingaat.

Casco dakopbouw schuin dak

Casco dakopbouw laten opleveren door onze vakmannen

Heeft het voordelen om vaklieden een Casco opbouw in plaats van een volledig op maat gemaakte dakopbouw te laten plaatsen? Jazeker, het heeft verschillende voordelen om een half-montage te laten plaatsen. Allereerst zijn de professionals hier een stuk minder tijd aan kwijt dan met het installeren van een volledig op maat gemaakte montage. De afwerking duurt vaak (minstens) net zo lang als het plaatsen van de grondvorm. Het neerzetten van de grondvorm en verrichten van de eerste afwerkingswerkzaamheden is voor de professionals zo gedaan. Aangezien u de professionals minder lang hoeft in te huren, bent u een heel stuk minder geld kwijt aan een Casco opbouw dan aan een “doorsnee” opbouw: tijd is en blijft geld. Onthoud dat een groot deel van de kosten van iedere dakopbouw in de manuren zit.

Vergelijk meerdere bedrijven

De tarieven kunnen van bedrijf tot bedrijf aanzienlijk verschillen. Het is daarom raadzaam om meerdere bedrijven bij u in de buurt te vergelijken. Iedere vakman hanteert weer een ander uurtarief: prijzen kunnen flink uiteenlopen. Zoek bij voorkeur een specialist uit op het gebied van de Casco dakopbouw. Deze zal relatief goedkoper kunnen leveren dan een niet-specialist.

U kunt ook op reiskosten besparen

Reiskosten vormen een minder grote kostenpost dan werkuren, maar dat wil niet zeggen dat het niet nuttig kan zijn hier op te besparen. Het is altijd voordeliger in contact te treden met een regionaal bedrijf dan met een bedrijf dat honderden kilometers verderop de uitvalsbasis heeft. Door voor een regionaal bedrijf te kiezen, bent u ervan verzekerd dat de reiskosten beperkt zijn.

Het vinden van de beste deal

De beste deal voor Casco dakopbouw: hoe vindt u die? Het aanschaffen van een dakopbouw is wel iets anders dan het kopen van een pak koekjes in de supermarkt. Hoewel de koekjes in de supermarkt qua prijs erg van elkaar kunnen verschillen, maakt het voor uw portemonnee niet zoveel uit of u nu voor een super deluxe of een budgetkoekje gaat. Dat is met een grote investering als een dakopbouw wel anders. Besluit u deze Casco te plaatsen, dan bespaart u al een groot deel van de installatiekosten: dat scheelt toch weer een slok op de borrel – een hap uit uw koekje. Door slim bedrijven te vergelijken en regionaal zaken te doen, bespaart u nog meer.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voor elke grote investering is het raadzaam een offerte aan te vragen, zeker voor een investering die uniek is: geen twee dakopbouwen zijn exact hetzelfde. Dat heeft alles te maken met de onderliggende bouwlaag, de vorm, het materiaal en de afwerking. Er zijn tal van factoren die invloed hebben op de prijs. Het is onmogelijk te voorspellen wat een Casco dakopbouw precies gaat kosten als u “slechts” een globale schets kunt geven van wat u wilt.

Er is een oplossing

Gelukkig is er een oplossing: op het internet zijn verschillende berekeningstools te vinden, waarmee u relatief nauwkeurig kunt bereken hoe duur uw Casco dakopbouw precies zal zijn. Er zijn tal van opties die u hierbij op moet geven. Deze omvatten onder meer het verwachte oppervlak van de opbouw, plus het afwerkingsniveau (denk aan materiaal, maar ook aan de afwerkingsvorm). Er zijn ook tal van zeer specifieke opties, die we gedeeltelijk hieronder belichten.

Specifieke opties bij een dakopbouw

Bij de gerichte opties van een Casco opbouw moet u onder meer denken aan het feit of u uw dakopbouw al binnen een dag wind- en waterdicht wilt hebben. U kunt ervoor kiezen de buitenzijde volledig te laten afwerken (maar dat hoeft dus niet altijd). Elke opbouw heeft ramen en u kunt voor die ramen kozijnen van hardhout of juist kunststof laten installeren. De professionals kunnen voorbereidingen op het gebied van elektra voor u treffen, maar u kunt dit ook voor eigen rekening nemen. Dan zijn er ook nog zaken als voorbereiding van loodgieterswerk. U kunt ook kiezen voor specifieke dingen als binnendeurkozijnen of lichte scheidingswanden, evenals lichtpunten, wandcontactdozen, plus verwachting, sanitair en toilet.

Casco dakopbouw: in conclusie

Bij een Casco opbouw is doorgaans inbegrepen dat de buitenzijde wordt afgewerkt en dat de opbouw al binnen eén daag volledig water- en winddicht is. Ook wordt er doorgaans elektra en loodgieterswerk voorbereid. Zo wordt de basis gelegd voor de installatie van sanitaire voorzieningen en stopcontacten. Een Casco opbouw mag flink wat kosten, maar hou er rekening mee dat u er niet alleen woon- en opslagruimte mee vergroot. U voegt ook actief waarde toe aan uw woning. De waarde van een woning is min of meer vast: deze gaat niet verloren. Er zal altijd vraag zijn naar woningen, zeker woningen van hoge kwaliteit. Extra leef- en opslagruimte doet het goed op de woningmarkt en kan uw huis een ware boost geven. Denk er aan: als u een beetje handig bent, of over handige kennissen beschikt, dan is investeren in een Casco dakopbouw voordeliger dan investeren in een volledig afgewerkt ontwerp.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.