Dakdekkersbedrijf

Bent u op zoek naar een dakdekkersbedrijf? Is uw dak aan vervanging toe, of wilt u misschien een reparatie of renovatie uit laten voeren? Ons dakdekkersbedrijf helpt u snel en secuur.

Wilt u weten wat het kost om uw dak te laten opknappen door een professioneel dakdekkersbedrijf? Op deze pagina kunt u alle informatie vinden in een handige overzicht. Zo geven wij u wat handige tips en vindt u de gemiddelde kosten. Lees hier hoe het dakdekkersbedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding u kan helpen en u de levensduur van uw dak weer kan verlengen.

Ga snel naar

Kosten dakdekkersbedrijf inhuren

Wij raden het altijd aan om een ervaren dakdekkersbedrijf voor uw dakklus in te huren. Een dak is één van de meest essentiële onderdelen van het huis en daarom hoort het werk dus professioneel uitgevoerd te worden. Wordt uw dak niet vakkundig benaderd, dan is de kans vrij aannemelijk dat u last krijgt van lekkages omdat u dak niet volledig waterdicht is. Wat zijn nou de kosten voor een erkend en professioneel dakdekkersbedrijf zoals Multi Concurrent? Wij begrijpen het natuurlijk volledig als u op zoek bent naar een dakdekkersbedrijf, dat het verstandig om u in de kosten te verdiepen. Werkzaamheden, benodigdheden, afmetingen en het uurloon zijn factoren die de prijs van een dakdekker bepalen. In het onderstaande overzicht ziet u de gemiddelde kosten voor het inhuren van een professioneel dakdekkersbedrijf.

Werkzaamheden van dakdekkersbedrijfGemiddelde prijs per m² incl materiaal
Dakbedekking op een plat dak
Nieuw laag dakbedekking over de oude laag heen€ 30 – € 45
Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe laag aanbrengen€ 50 – € 80
Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe laag aanbrengen
Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe laag aanbrengen€ 45 – € 100
Dakpannen leggen€ 25 – € 80

In welke prijsklasse u werkzaamheden zich bevinden is geheel afhankelijk van onderstaande factoren:

dakdekkersbedrijf rieten dak

Specifieke kosten voor uw dakwerkzaamheden

Een exacte prijs voor uw situatie is natuurlijk lastig te noemen. U weet nu de gemiddelde tarieven van ons dakdekkersbedrijf maar wat nu als u precies wilt weten wat uw project u gaat kosten? Het antwoord is vrij eenvoudig, u vraagt een vrijblijvende offerte aan. Onze offertes zijn daadwerkelijk ook geheel vrijblijvend. Wilt u dat wij eerst komen kijken? Dan is dit natuurlijk geen probleem. Wij helpen u graag met het nemen van een juiste beslissing en aankoop. Wij hebben de voordelen van een vrijblijvende offerte op een rijtje gezet:

Zo heeft u straks het beste dakdekkersbedrijf voor uw klus zonder te veel te betalen. Wij bewijzen onszelf graag, het is tenslotte geen goedkope klus.

Gemiddelde prijs dakdekkersbedrijf

Voor een dakdekker betaalt u gemiddeld tussen de 35 en 45 euro per uur. Samen kunnen wij natuurlijk beslissen om extra dakdekkers in te zetten waar nodig maar dit is totaal afhankelijk van de situatie. Zo kan ons dakdekkersbedrijf er voor zorgen, dat uw dak zo snel mogelijk is gedicht en uw woning niet onnodig wordt blootgesteld aan regen, hagel of andere heftige weersinvloeden.

Als u wilt weten waar u aan toe bent, kunt u het beste de prijs per vierkante meter bekijken. Zo weet u direct wat de investering mag zijn voor uw project. Wij kunnen u natuurlijk wel de gemiddelde tarieven voor veelvoorkomende werkzaamheden geven. Zo kunt u hieronder in een handige prijsgids precies zien, wat voor prijzen er per vierkante meter worden gehanteerd per vierkante meter voor deze werkzaamheden:

Soort klus dakdekkersbedrijfKosten per m²
Renoveren plat dak€ 20 tot € 80
Renoveren schuin dak€ 10 tot € 140
Repareren van plat dak€ 225 tot € 285
Repareren schuin dak€ 120 tot € 200
Onderhoud van dak€ 15 tot € 20
Dak isoleren€ 40 tot € 120

U ziet in de tabel hierboven dat er een aardig prijsverschil zit in het renoveren en repareren van een schuin dak. Dit heeft alles te maken met het materiaal dat u uit kiest. Zo zijn dakpannen een stuk goedkoper dan riet. U betaalt bij een reparatie per vierkante meter meer dan wanneer u zou kiezen voor een renovatie.

dakdekkersbedrijf

Hoe bepaalt Multi Concurrent het tarief?

Hoe bepalen wij nou eigenlijk onze prijs? Wij vertellen u hier graag meer over. Zo weet u precies hoe de prijs van een dakdekkersbedrijf is opgebouwd en komt u niet voor verrassingen te staan.

Ervaring, ervaring en nog eens ervaring

Een ervaren dakdekker is duurder dan een stagiair. Wij werken alleen met ervaren dakdekkers. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een vast team opgebouwd, die in staat zijn om uw te helpen met al uw problemen omtrent uw dak. Of onze dakdekkers nu u  dak opgaan om de dakpannen te vervangen, of om een complete renovatie uit te voeren, onze dakdekkersbedrijf zijn elke cent waard. U kunt zich voorstellen dat onze dakdekkers een hoger tarief vragen dan een dakdekker zonder ervaring.

Moeilijkheidsgraad

Het schoonmaken van uw dakgoot is een stuk eenvoudiger dan een complete renovatie van uw dak. Zo betaalt u dan ook minder voor makkelijkere klussen. Met de moeilijkheidsgraad bedoelen wij ook de mate van bereikbaarheid van uw dak. Werkzaamheden op een plat dak zijn veel makkelijker te verrichten. Werkzaamheden op een plat dak zijn vaak eenvoudiger dan vergelijkbare werkzaamheden op een hellend dak. Dit ziet u terug in de kosten.

Oppervlak

U betaalt ons per vierkante meter. Hoe meer vierkante meters, hoe hoger de kosten. Het is wel zo dat de prijs per vierkante meter vaak naar beneden gaat als u een groot dak heeft. Wij kunnen als dakdekkersbedrijf bij een groter oppervlakte efficiënter werken. Dit ziet u terug in de prijs per vierkante meter.

Dakhoogte

Onze dakdekkers zijn gewend om op grote hoogte werken, toch betekent ook voor hen dat een klus risicovoller is wanneer het dak hoger is. De dakdekker prijzen zijn ook afhankelijk van de hoogte van uw dak.

Materiaal

Het klinkt misschien logisch, maar materiaalkeuze is natuurlijk ook een grote factor in de totale kosten. Zo is riet prijzig maar zijn dakpannen betaalbaar. Wij informeren u graag over de verschillende materialen voor uw dak.

Vrijblijvende offerte?

Werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf

Een dakdekkersbedrijf huurt u in als u schade heeft aan uw dak of als u uw wilt laten renoveren maar wat houdt dit nou precies in? Dat leggen wij u hieronder uit.

Dakonderhoud

Dakonderhoud kost gemiddeld tussen de € 15 en € 20 per vierkante meter. Ons advies is om uw dak en dakbedekking goed te onderhouden, zo voorkomt u hoge kosten aan reparaties, verlengt u de levensduur en blijft uw dak er strak uitzien. Onder dakonderhoud worden de volgende werkzaamheden verstaan:

Dakreparatie

Is er een scheur ontstaan in uw dak? Heeft u last van lekkage? Zijn er dakpannen beschadigd? Wij repareren uw dak waar nodig. Voor het blote oog zijn beschadigen of defecten vaak niet te zien, wij weten waar wij moeten kijken. Zo repareren wij u dak snel en secuur en kunt u snel weer door met de orde van de dag.

Dakrenovatie

Daken hebben het zwaar te verduren in Nederland. Zo hebben wij vaak last van regen en windstoten, eigenlijk komen alle vormen van  weersoorten bij ons wel voorbij. Heeft uw dak zijn langste tijd gehad maar is deze nog wel op te knappen, dan is een dakrenovatie een verstandige keus. Lees hieronder de verschillende werkzaamheden die een dakdekkersbedrijf uitvoert bij een renovatie.

Nieuwe dakbedekking: Ons dakdekkersbedrijf heeft de keuze om uw oude dakbedekking te verwijderen waarna wij een nieuwe dakbedekking leggen, of wij leggen de nieuwe dakbedekking over uw oude heen. De laatste optie is voordeliger omdat dit minder tijdrovend is.

Volledig nieuwe dakconstructie: In sommige gevallen is het nodig om een volledig nieuwe dakconstructie te plaatsen. Dit is nodig als de huidige constructie begint door te zakken. Het dakdekkersbedrijf gaat het complete dak verwijderen, om vervolgens een nieuw geraamte te bouwen. Zo krijgt u dus eigenlijk een nieuw dak.

Dak isoleren: Een slecht geïsoleerd dak verliest tot wel 28% warmte in huis. Dat wordt een fikse aanslag op uw energierekening. Ons dakdekkersbedrijf plaatst isolatiemateriaal van buitenaf, hierdoor verliest u geen binnenruimte. Wist u trouwens dat u voor isolatie in sommige gevallen maar 9 % BTW betaalt? Gebruik dit weetje in uw voordeel.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ons dakdekkersbedrijf heeft de nodige erkenningen en certificaten, onze dakdekkers zijn in het bezit van vakdiploma’s, VCA en hebben jarenlange ervaring. Voor het repareren van uw dak of het aanbrengen van een nieuw dak, bent u bij ons aan het juiste adres.

Vraag een vrijblijvende offerte aan en u ontvangt binnen 24 uur antwoord. Dakdekkersbedrijf Multi Concurrent staat graag voor u klaar!