Badkamer betegelen kosten

Waar je vroeger alleen tegels aantrof in badkamers, is dat nu niet meer het geval. Vooral in nieuwbouwhuizen wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van wandpanelen, watervaste verf en zelfs watervast behang. Ook tadelac en betonstuc worden veelvuldig gebruikt in nieuwe badkamers of badkamers die gerenoveerd worden. Het zijn zeker goede alternatieven voor wandtegels maar toch hebben wandtegels zijn voordelen. Met wandtegels geeft men tenslotte al snel zijn eigen stijl en sfeer aan het interieur. Bovendien is het makkelijk schoon te houden en kan het jaren mee. Benieuwd naar de kosten om een badkamer te betegelen?

Ga snel naar

Kosten om een badkamer te betegelen

De kosten om een badkamer te betegelen hangt af van veel verschillende factoren.

Exclusieve tegels of tegels van de bouwmarkt

Een belangrijke factor is uiteraard of u een dure smaak heeft of niet. Als u genoegen neemt met budgettegels van de bouwmarkt om de hoek of badkamertegels neemt die beperkt leverbaar zijn doordat ze slechts geproduceerd worden in dat ene kleine tegelfabriekje in Marokko met aarde uit Fez… Aan ambachtelijk geproduceerde tegels hangt uiteraard een prijskaartje. Maar dan heeft u ook iets bijzonders en kunt u ervan uitgaan dat de buren, vrienden en familie niet dezelfde tegeltjes in hun badkamer hebben. Al is de badkamer vaak een privé domein waar alleen u en uw gezin van geniet. Maar dat maakt het niet minder belangrijk. Als u de uren telt dat u in de badkamer bent, dan loont het de moeite om voor een tegel te gaan waar u een goed gevoel van krijgt. Hoe fijn is het de dag te starten in een badkamer waar u zich helemaal thuis en op uw gemak voelt.

Tegelen over tegels of tegels verwijderen

Badkamertegels slopen is iets waar u zin in moet hebben en uiteraard ook tijd. Gelukkig is dit het verwijderen van de oude badkamertegels niet het meest prijzige gedeelte van de kosten om een badkamer te betegelen. Ook niet als u het laat doen door derden. Er zijn genoeg bedrijven die dit kundig en snel voor u kunnen doen. Deze bedrijven ruimen ook de troep en stof op.

Vloerverwarming? Uitbesteden!

Als u vloerverwarming heeft dan is het extra opletten als u oude badkamertegels wil verwijderen. Uitbesteden is dan wel de meest veilige optie. U moet er tenslotte niet aan denken dat u per ongeluk uw vloerverwarming beschadigd. Dan zijn de kosten van het betegelen van een badkamer ineens een stuk hoger dan van te voren beraamd. Een vakman beschikt doorgaans over goed materiaal en kennis om deze klus te klaren.

Tegels over tegels

Een zeer snelle manier om uw badkamer te betegelen is het simpelweg over de bestaande tegels heen tegelen. Dit komt ook ten goede van de kosten om de badkamer te betegelen. En u heeft geen last van de rotzooi en de fijnstof die hierbij vrijkomt.

Als uw huidige tegels genoeg draagkracht heeft dan is het een goede en goedkope optie. U dient wel uw oude tegels grondig te (laten) reinigen. Hier zijn speciale middelen voor te koop. Het is raadzaam dit te gebruiken. Het zou goed kunnen dat uw oude tegels ook geëgaliseerd dienen te worden en eventuele scheurtjes behandeld. Gebruik een goed voorstrijkmiddel. Bespaar ook niet op de lijm bij het lijmen van de badkamertegels. Het is tenslotte een natte ruimte. Hier moet de lijmkeuze op worden afgestemd. Kies dus niet de goedkoopste lijm maar de beste. Uiteindelijk zijn het niet de kosten van het betegelen van de badkamer die het duur maken. Dat hangt vooral van de tegelkeuze af.

Prijsvoorbeelden badkamer betegelen

De kosten om een badkamer te betegelen hangt uiteraard af of het van onder tot boven dient te gebeuren. Ofwel: gaat het om de wanden, de vloer of allebei.
Laten we van het scenario uitgaan dat u uw badkamer van 20 m2 wil laten betegelen. U kiest voor de goedkoopste keramische tegels. Dan kost dit klusje zo ongeveer 1100 euro. Kiest u toch een wat duurdere keramische tegel dan loopt de prijs op tot ongeveer 1575 euro. Maar gaat u voor luxe en kiest een chiquere natuursteentegel dan telt u al snel 2000 euro neer voor uw badkamer van 20 m2.

Prijsopbouw badkamer betegelen

U bent benieuwd naar hoe de kosten voor het betegelen van een badkamer wordt opgebouwd. Denk hierbij aan de kosten van de vakman of vrouw die u inschakelt. Dit wordt meestal per m2 berekend maar het is ook soms mogelijk een totaalprijs af te spreken. Laat u over bestaande tegels heen tegelen dan zal de vakman sneller klaar zijn. Dit zal de kosten voor het betegelen van de badkamer lager maken.

Dan kijkt u naar de keuze voor de tegels van de badkamervloer en/of de badkamerwand. Bereken hoeveel tegels u nodig heeft. Neem iets meer dan u nodig heeft. Er kan tenslotte wel eens een tegel sneuvelen of gesneden moeten worden.

Gaat er gesloopt worden en besteed u dat uit dan moet u hier ook een bedrag voor reserveren. Uiteraard heeft u ook nog kosten aan de benodigdheden om de tegels te laten plaatsen. Denk aan voorstrijkmiddel en speciaal voor de badkamer geschikte tegellijm.

Prijsbepalende factoren kosten badkamer betegelen

Wat zijn dé prijsbepalende factoren voor de kosten om een badkamer te betegelen?

Uurloon

Denk aan uurloon van de vakman of vakvrouw die u inschakelt. Alles wat u uitbesteed, zal zich vertalen naar een hogere factuur en dus hogere kosten om de badkamer te betegelen.

Keuze voor de soort badkamertegel

Zoals gezegd zijn de keuze van de soort badkamertegels een grote factor in de uiteindelijke prijs. Het loopt tenslotte nogal uiteen. Er zijn genoeg badkamertegels te koop voor circa 10 euro per m2 maar ook die in de prijsklasse van 75 a 80 euro per m2 met uitschieters naar ver erboven.

Vorm van de badkamer

De vorm van uw badkamer. De meeste badkamers zijn rechthoekig van vorm. Maar misschien heeft u wel een badkamer met een leuk hoekje of erkertje. Dat maakt de badkamer uniek maar is wel een uitdaging voor een tegelzetter. En tijd is geld. Dat zal gevolgen hebben voor de kosten van het betegelen van een badkamer.

Expertise nodig of standaard klus?

Heeft u de keuze laten vallen op grote rechttoe rechtaan tegels of op kleine mozaïeksteentjes in een patroon gelegd dienen te worden? U begrijpt het al. Bij de eerste keuze zal de tegelzetter veel sneller klaar zijn en wordt er minder beroep gedaan op deskundigheid. Kiest u voor een bepaald patroon dan kost het én meer tijd én zal u moeten kiezen voor een tegelzetter met veel expertise en ervaring.

Handige bespaartips

U wil besparen op de kosten van het betegelen van de badkamer. Dat kan eenvoudig door veel zelf te doen. Zoals het sloopwerk. Dat scheelt zo een paar honderd euro. Ook kunt u voor dat net goedkopere tegeltje gaan. Het kan daarbij schelen waar u de tegels inkoopt. Een bouwmarkt heeft vaak heel andere prijzen dan een tegelhandelaar. Al is kwaliteit natuurlijk iets waar men niet op wil beknibbelen.

Vrijblijvende offerte?

Vrijblijvende offerte aanvragen badkamer betegelen

Na het lezen van dit artikel weet u goed waar u op moet letten bij het aanvragen van vrijblijvende offertes. U weet dat naast prijs, deskundigheid ook een belangrijke factor is. In het bijzonder als u geen standaard klus heeft maar bijvoorbeeld een bijzonder patroon wil laten leggen. Dan zijn de kosten om een badkamer te laten betegelen ongetwijfeld een stuk hoger. Maar als u voor speciale en wat duurdere tegels gaat dan is het extra belangrijk dat deze ook kundig worden geplaatst. Helemaal in een natte ruimte als een badkamer waarbij het extra belangrijk is dat het goed gebeurd.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.