Kosten tegels zetten

Waar halen die mensen het geluk vandaan?, kunt u denken als u weer zo’n verhaal hoort van iemand die een klushuis koopt en het zelf en met behulp van handige familie en vrienden tot een paleisje omtovert. Had ik maar één soort vriend of één zo’n rechterhand, verzucht menigeen zich. Jaloers zou je erop kunnen worden. Want klussen uitbesteden kost nu eenmaal geld als je geen vrienden of familie hebt die dat voor je willen doen of kunnen doen. Zo zijn er ook kosten voor tegels zetten als u het door iemand anders wil laten doen. Op welke kosten zult u moeten rekenen bij het laten zetten van tegels? Onderstaand kunt u er alles over lezen.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor tegels zetten?

Wat de kosten tegel zetten uiteindelijk zal worden hangt af van meerdere factoren. Hieronder de belangrijkste op een rijtje.

Kosten tegelzetten afhankelijk van tegelzetter

Neemt u een beginnende tegelzetter in dienst dan zal dat in het algemeen een stuk goedkoper uitvallen per uur, vierkante meter of klus. Al kan het wel zijn dat hij of zij er langer over zal doen door gebrek aan ervaring.

De kosten van tegelzetten kan meevallen

Als u een eenvoudige klus heeft dan hoeft u minder rekening te houden met het aantal vlieguren dat de tegelzetter er al op heeft opzitten. Met minder ervaring kan een tegelzetter doorgaans ook prima een simpele tegel klus aan. Wel is het slim om een prijs per vierkante meter af te spreken of een totaal prijs. Een beginner doet er soms wat langer over dan voor een doorgewinterde tegelzetter. Logisch, maar goed om er rekening mee te houden.

De kosten van tegelzetten lopen uiteen

Er zijn tegelzetters die vragen maar 20 euro per uur maar er zijn er ook genoeg bij die meer dan 55 euro per uur rekenen. Meestal wordt de prijs bepaald door expertise. Altijd goed om naar de ervaring te vragen van de tegelzetter in kwestie.

De gemiddelde kosten van tegelzetten

De kosten voor tegels zetten zijn gemiddeld genomen 43,50 euro per uur met flinke uitschieters naar beneden en naar boven.

Prijsvoorbeelden

In dit voorbeeld nemen we een badkamervloer. Omdat het een makkelijke ruimte is, denk aan geen raampjes, gekke hoekjes, erkertjes of een vloerverwarming om rekening mee te houden. Dus behoort deze opdracht tot de categorie ‘makkelijke klus’. De tegelzetter zal hierbij zich niet in rare bochten hoeven wringen of ingewikkelde manoeuvres moeten uitvoeren om de tegels te zetten. Ook hoeft hij geen rekenkundige te zijn om te weten hoe hij met de tegels zal gaan uitkomen.

In dit voorbeeld heeft de opdrachtgever gekozen voor een keramische tegel met marmerlook. Dus een chique look voor een niet te hoge prijs. Deze heeft een afmeting van 60 x 60. De prijs is 29.03 euro per vierkante meter. Na offertes vergelijken is er uiteindelijk gekozen voor een tegelzetter die 30 euro exclusief BTW rekent per uur. Hierbij zit materiaalkosten als lijm bij gerekend dus op die extra kosten hoeft de opdrachtgever niet te letten. De vloer waarop de tegels moeten komen, is al geëgaliseerd en stof en vetvrij gemaakt. De tegelzetter hoeft dus alleen tegels te leggen. Er komen maar weinig extra werkzaamheden bij kijken. Uiteindelijk heeft de opdrachtgever voor deze badkamervloer een bedrag moeten neertellen van een kleine 2000 euro.

Prijsopbouw kosten tegels zetten

De kosten tegelzetten worden globaal als volgt opgebouwd:

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van tegels zetten nog meer?

Na het lezen van dit artikel heeft u al een aardig beeld waar de kosten in zitten bij het leggen van tegels. Maar welke keuzes beïnvloeden de kosten van tegels zetten nog meer?

Keuze van de tegel beïnvloed kosten tegels zetten

Je hebt tegels in alle mogelijke prijsklassen. Dus Hoe duur de tegelklus uiteindelijk wordt, zit voor al in de keuze voor de tegel. De kosten van tegels zetten, is soms maar een klein percentage van de totaal prijs. Vooral als u een dure smaak heeft. Nu is het best begrijpelijk als u voor een wat duurdere tegel gaat. Tegelzetten is iets wat de meeste mensen maar ééns in de paar decennia doen. Anders dan bij het verven van een muurtje. Die wordt in praktijk veelvuldig overgeschilderd. Zeker als het een huishouden met kinderen betreft. Vuile vlekken door vieze handen of ballen tegen de muur maken dat een muur vaak over geschilderd dient te worden. Maar een bijkomend voordeel is dat het dan wel in de kleur en stijl kan die u dan zou willen. Dit is anders met een wand bestaande uit tegels. Deze keuze maakt u voor jaren. Ook daar kunnen vieze kinderhandjes tegenaan gaan en modderige ballen maar dat maakt u makkelijk schoon.

Soort tegel beïnvloed kosten tegels zetten

De vorm en grootte van de gekozen tegel zijn factoren die de prijs van de kosten van tegelzetten kunnen verlagen dan wel verhogen. Een vierkante tegel is makkelijker te leggen dan een zes hoekige, ofwel de hexacon genoemd. En u begrijpt dat een tegel van 60 x 60 sneller een ruimte vult dan van die ieniemienie mozaïek steentjes. Daar zal de tegelzetter veel meer puzzelwerk aan hebben. En dus tijd aan moeten besteden. Dat zal doorgerekend worden in de kosten van tegels zetten.

Sommige tegels dienen geïmpregneerd te worden. Zeker als deze geplaatst worden in een ruimte als een keuken, badkamer, douche of toiletruimte. Dat is ook iets om in uw achterhoofd te houden bij de keuze van een tegel.

Soort ruimte beïnvloed kosten tegelzetten

We noemden het al eerder in het voorbeeld bij de kosten van tegelzetten. Een garage of een gang zijn voorbeelden van doorgaans makkelijke ruimtes om te tegelen. Hier vind je meestal geen gekke hoekjes of ramen waar rekening mee gehouden dient te worden. Heeft u echter een wat uitdagendere ruimte door de ogen van een tegelzetter gezien, dan zal het de tegelzetter meer tijd gaan kosten. En u dus ook.

Vloer of wandtegels beïnvloed kosten tegelzetten

De vierkante meter prijs van het leggen van tegels op de vloer liggen doorgaans iets lager dan de vierkante meter prijs van het betegelen van de wand. Dat is iets om rekening te houden bij de kosten voor tegels zetten.

Bespaartips op de kosten voor tegels zetten

Verbouwen kost geld. En tegels laten zetten dus ook. Dat er kosten voor zijn, is nu eenmaal een gegeven. Maar toch zijn er enkele dingen die u kunt doen om de kosten tegels zetten wat te verlagen.

Handje meehelpen

Een halve rechterhand? Elke beetjes helpen, dus als u in staat bent de tegelzetter te helpen dan kan dat de tegelzetter tijd schelen. En tijd is geld, dus kan het totaalbedrag kosten tegelzetten wat lager doen uitvallen.

Tijd is geld

Zoals eerder gezegd: tijd is geld. Dus naast dat u geld kunt besparen door zoveel mogelijk zelf te doen. Bijvoorbeeld het voorbereidingswerk en / of het opruimwerk dan kan dat schelen op de kosten van het betegelen van uw halletje, badkamer, toilet of andere te betegelen ruimte.

Sloopwerk uitbesteden

Je vraagt een dure advocaat ook niet om voor barista te spelen. Een latte macchiato met een koekje smaakt ook prima als het gemaakt is door de secretaresse. Misschien wel beter zelfs. Want voor het uurloon van een advocaat zou u vast willen dat de advocaat uitsluitend doet waarvoor hij door u is ingehuurd. Zo kunt u ook naar de werkzaamheden van een tegelzetter kijken. Zijn (of haar) professie is ‘tegelzetten’. En daar is het uurloon ook naar. Of de prijs per vierkante meter. Om een lang verhaal kort te maken: u kunt er ook voor kiezen om het sloopwerk uit te besteden aan een sloopbedrijf. De kosten hiervan zijn doorgaans lager dan als u het sloopwerk door een tegelzetter zou laten doen.

Goed beslagen ten ijs komen

‘Doe maar visgraat, of uh.. nou, misschien is het toch mooier als we dat ene patroon doen die ik u net liet zien in dat magazine. Wat denkt u, tegelzetter?’ U heeft het goed dat u een tegelzetter als professional ziet. De telzetter kan goed adviseren bij uw keuzes. Maar het wel goed om al het nodige voorwerk gedaan te hebben. Bijvoorbeeld dat u weet wat u wil. Want nogmaals: tijd is geld.

Vrijblijvende offerte aanvragen

U bent benieuwd wat uw tegelklus uiteindelijk gaat kosten. Het aanvragen van meerdere offertes is aan te bevelen. Bedenk bij het beoordelen van de offertes wat u belangrijk vindt. Kosten, deskundigheid, en in welk tijdsbestek de werkzaamheden kunnen plaatsvinden, zijn enkele dingen die belangrijk kunnen zijn voor u om een tegelzetter te kiezen. Prijs is belangrijk maar niet altijd het meest belangrijk.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.