Kosten tegelzetter

Zelf tegels zetten in bijvoorbeeld uw badkamer of woonkamer is erg lastig. Daarnaast kost het veel moeite, omdat de oude tegels eruit moeten zonder schade. De nieuwe tegels plaatsen moet heel precies gebeuren en er is veel materiaal en gereedschap voor nodig. Uiteindelijk zal alles ook nog opgeruimd moeten worden. Om deze moeite te besparen is het inhuren van een tegelzetter een zeer verstandige keuze. Echter is dit wel een stukje duurder dan dat u het zelf zou doen. Toch zijn er genoeg manieren om geld te besparen op een tegelzetter. Hieronder leest u meer over de kosten van een tegelzetter.

Inhoudsopgave

Wat zijn de kosten van een tegelzetter?

De gemiddelde kosten van een tegelzetter hangen van meerdere bepalende factoren af. Ten eerste zullen jullie gezamenlijk moeten bepalen of het tarief per uur, per vierkante meter of per klus is. De grootte van de stenen en het legverband kosten de tegelzetter meer uur om de klus of vierkante meter te klaren. Ongeveer rekent een tegelzetter €25 tot €40 per vierkante meter. Het uurloon ligt tussen de €35 en €55 euro. Een hele klus hangt af van alle kosten en de arbeidskosten bij elkaar.

Tegels zetten

Prijsbepalende factoren kosten tegelzetter

De prijzen om tegels te laten zetten verschilt voor welk tarief gekozen wordt. Elk tarief heeft andere prijsbepalende factoren die de prijs laat stijgen. Welke tegels gaat u kiezen? Kiest u voor een wat duurdere, maar duurzame tegel met een elegante uitstraling? Of gaat u voor de wat goedkopere simpele tegel? Een ingewikkeld en mooi legverband is duurder dan gewone tegels laten leggen. Tenslotte speelt het mee of de tegelzetter in dienst is of ZZP’er is en hoeveel ervaring hij heeft.

Tarief per vierkante meter

Het tarief per vierkante meter wordt berekend aan de hand van hoeveel vierkante meter de tegelzetter moet leggen. Meerdere factoren hebben invloed op de prijs per vierkante meter. Zo speelt het materiaal van de tegels mee, het lijmwerk en het legverband. Het materiaal van de tegels heeft de belangrijkste invloed op de prijs. Hoe duurder de tegels, hoe duurder de prijs per vierkante meter. Daarnaast is lijmwerk een andere factor die de prijs laten stijgen. Hier geldt: hoe groter de tegels, hoe meer moeite en hoe duurder. Een ingewikkeld legverband kost meer tijd en moeite, waardoor de tegelzetter meer per vierkante meter zal vragen.

Tarief per uur

Uurtarieven voor tegelzetters lopen erg uiteen. Elke tegelzetter vraagt namelijk een ander tarief per uur. Daarnaast is er ook een groot verschil te zien tussen een vakman in dienst en een ZZP’er, vaak zijn de tegelzetters bij een bedrijf duurder. Wel bent u dan verzekerd van een goede vakman die echt verstand heeft van het leggen van tegels. Echter is de ZZP’er wel goedkoper. Naast het in dienst zijn of ZZP’er zijn heeft ervaring een grote rol in de prijsbepaling. Hoe ervarener een tegelzetter, hoe meer hij kan vragen per uur. Tenslotte wordt de reistijd meestal meegerekend in het uurtarief.

All-in tarief

Bij een all-in tarief zijn alle kosten van de klus al meegerekend. Eigenlijk zijn het alle kosten van het vierkante meter tarief opgeteld met de bijkomende kosten. Dit zijn bijvoorbeeld te reiskosten, de kosten van het afbreken en de tijd voor bijvoorbeeld het snijden van de tegels. Alles wat de tegelzetter voor u zal moeten doen zijn berekend tot een gehele prijs. Hierbij bent u verzekerd dat u niet hoeft bij te betalen. Het staat namelijk vast hoeveel vierkante meter er gelegd moet worden en wat de kosten hiervan zijn. Het aantal uur van de tegelzetter heeft zo geen invloed op het all-in tarief.

Tegelzetter gezocht

Prijsvoorbeelden van de kosten van een tegelzetter

Door de verschillende tarieven die een tegelzetter kan hanteren is elke berekening anders. Wanneer er gekozen wordt voor een per vierkante meter tarief is het bedrag anders dan een uurtarief of all-in tarief. Het materiaal voor de tegels is hierbij een belangrijke factor voor de prijs. Daarnaast spelen de ervaring en het dienstverband van de tegelzetter mee. Hieronder is per tarief te zien hoe de prijzen berekend worden.

Tarief per vierkante meter

Het materiaal van de tegels is belangrijk voor de berekening van het prijs. Wanneer gekozen wordt voor keramische tegels ligt het vierkante meter tarief tussen de €15 en €45. Dit goedkope materiaal is echter niet voor iedereen bestemd en daarom kan ook gekozen worden voor natuursteen. Tegels van dit materiaal zijn vaak duurder, maar ogen natuurlijker. De prijs per vierkante meter is van €30 tot €60. Een robuuster materiaal zijn de industriële tegels die de moderne sfeer in huis helemaal afmaken, wat tussen de €50 en €100 per vierkante meter zal kosten.

Tarief per uur

Het uurtarief van een tegelzetter is goed onderhandelbaar en daarom erg flexibel. Een ervaren vakman kost meer, maar geeft meer zekerheid van een goede afwerking. Het in dienst zijn of ZZP’er zijn scheelt ook in de prijs. Een beginner tegelzetter dat niet gecertificeerd is zal tussen de €15 en €25 per uur kosten. De ZZP’ers vragen al snel €35 tot €45 per uur. Hierbij is de tegelzetter wel gecertificeerd en bent u dus verzekerd van een vakman. Echter zijn de beste vakmannen vaak in dienst bij een bedrijf, waardoor het uurtarief vaak wat hoger ligt. Een bedrijf rekent ongeveer €45 tot €60 euro per uur voor een tegelzetter.

All-in tarief

Een all-in tarief is zoals gezegd het vierkante meter tarief met alle bijkomende kosten. Een kleine badkamer wand laten leggen door een niet gecertificeerde tegelzetter is zo goedkoper dan een hele woonkamervloer door een tegelzetter in dienst bij een bedrijf. Wanneer u bijvoorbeeld de badkamer wand opnieuw wilt laten leggen met simpele tegels door een niet gecertificeerde tegelzetter bent u rond de €500 kwijt. Hierbij komen de bijkomende kosten, wat waarschijnlijk zal resulteren in een bedrag van ongeveer €600. Wanneer u uw woonkamer van 50 vierkante meter wilt leggen door een professionele tegelzetter dat in dienst is bij een bedrijf bent u meer kwijt. Met luxere tegels, zoals industriële tegels komt dat neer op ongeveer €2000, opgeteld met de bijkomende kosten zal dit ongeveer €2600 worden.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Handige bespaartips

Deze prijzen zijn erg verschillend en kunnen soms erg snel oplopen. Gelukkig zijn er vele manieren om te besparen op het inhuren van een tegelzetter. Zo zijn er simpele manieren om de bijkomende kosten te verminderen. Ook de kosten van de tegels zelf zijn makkelijk naar beneden te drukken. Tenslotte valt er nog te besparen op het inhuren van de tegelzetter

Zelf aan- en afvoeren en een tegelzetter uit de buurt

De reiskosten van een tegelzetter lopen snel op, maar zijn ook gemakkelijk te voorkomen. Zo kunt u de tegels zelf aanschaffen en vervoeren. Ook het afvoeren van de rommel zijn besparend op de bijkomende kosten. Op deze manier hoeft de tegelzetter dit niet te doen en bespaar je dus snel veel geld. Bovendien is een tegelzetter uit de buurt verstandiger, omdat hij dan minder ver hoeft te rijden. Hier wordt nogmaals bespaard op de reiskosten, wat een simpele maar effectieve manier is.

Tweedehands tegels

Door de tegels tweedehands te kopen zijn zij aanzienlijk goedkoper dan wanneer u ze nieuw koopt. Een tweede leven geven aan tegels is zo een simpele besparing op een nieuwe betegeling. Op marktplaats zijn veel goede kwaliteitstegels te vinden. De tegels zijn nooit gebruikt, omdat er teveel van waren. Daarnaast zijn er tegels die wel gebruikt zijn, let hierbij op de kwaliteit van deze tegels.

Doe het zelf of meehelpen

Een andere manier is door de gehele klus zelf uit te voeren. Als de betegeling niet zo lastig en uitgebreid is, betaalt u alleen de kosten van de tegels en het materiaal. Echter is het makkelijker en meer vertrouwd om toch een tegelzetter in te huren. Toch kunt u hem ondersteunen door bijvoorbeeld de oude tegels alvast te verwijderen en af te voeren.

Een simpel legverband en goedkope tegels

Hoe moeilijker het legverband, hoe duurder de prijs per vierkante meter. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een simpel legverband. De makkelijkste manier om te besparen is echter de aanschaf van de tegels. Industriële tegels zijn veel duurder dan keramische tegels. Kies daarom voor goedkopere tegels om niet al te duur uit te komen.

Besparen op de tegelzetter

Een tegelzetter in dienst van een bedrijf is duurder dan een ZZP’er. Een tegelzetter zonder certificaat is toch de goedkoopste keuze van allemaal. Toch kan het spannend zijn om voor zo’n tegelzetter te kiezen, omdat u weinig inzicht krijgt over de professionaliteit van de tegelzetter. Bij een tegelzetter in dienst van een bedrijf bent u verzekerd van een zeer professionele vakman. Een ZZP’er heeft vaak vele reviews en meer ervaring dan een tegelzetter zonder certificaat. Echter kan een ongecertificeerde tegelzetter zeer goed zijn in het vak. Doe daarom goed research naar hem om de kosten te verminderen.

Vrijblijvende offerte aanvragen voor een tegelzetter

De beste manier om kosten te vergelijken en zo de goedkoopste te kiezen is het aanvragen van offertes. Vraag daarom snel een vrijblijvende offerte aan voor een tegelzetter.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.