Kosten vloertegels leggen

U heeft besloten dat u een tegelvloer wil. Begrijpelijk want er zijn tal van voordelen van een tegelvoer en u kunt er jaren plezier van hebben. De kosten van het leggen van vloertegels loopt erg uiteen. Want de kosten zijn om vloertegels te leggen, hangt natuurlijk af van de keuzes die u maakt. U kunt het vergelijken met het kopen van een auto. Een Fiat Panda zit in een totaal andere prijsklasse dan een Mercedes Benz. De gemene deler is dat ze u allebei van punt A naar punt B kunnen brengen. Verschillen liggen echter in de kwaliteit, duurzaamheid, gebruiksgemak, comfort en de looks. Want het oog wil tenslotte ook wat. Helemaal bij vloertegels. Die kunnen een ruimte maken of breken. Dus de kosten van vloertegels leggen, liggen net als bij auto’s ver uiteen.

Ga snel naar

Kosten voor vloertegels leggen?

De kosten voor vloertegels leggen heeft zoals hierboven omschreven, te maken met wélke vloertegels u kiest. De Mercedesklasse of een budget variant. Maar daarnaast zijn er nog meer factoren die de prijs bepalen van de kosten van het leggen van vloertegels. Kunnen de tegelleggers direct starten met leggen? Moeten de tegelleggers eerst nog een vloer eruit slopen? En hoe egaal is de vloer waarop de tegels op geplaatst dienen te worden. Wat is de grootte van de gekozen tegel? Is er vloerverwarming waar rekening mee moet worden gehouden?

Prijsvoorbeelden vloertegels leggen

De uiteindelijke prijs van uw vloer hangt af van meerdere factoren. Uiteraard speelt de tegelkeuze een belangrijke rol. Kiest u voor een keramische tegel of gaat u voor natuursteen? Dan maakt het uiteraard ook nog uit of u kiest voor het simpelweg laten leggen of een (ingewikkeld) patroon. U kunt kiezen voor een prijs per vierkante meter of u kunt een totaal prijs overeenkomen. Het laatste is fijn als u niet voor verassingen wil komen te staan bij de kosten van vloertegels leggen.

Prijsopbouw kosten vloertegels leggen

De prijsopbouw van de kosten vloertegels leggen, hangt van meerdere prijsbepalende factoren af. Wat kunt u zelf doen en wat dient er uitbesteed te worden.

Tegelzetter* gemiddeld EUR 37.50 per m2
Keramische tegel** gemiddeld: EUR 47.50 per m2
Natuursteen tegel*** gemiddeld: EUR 95 per m2
Benodigdheden gemiddeld EUR 15,- per m2

*De prijs van tegelleggers per m2 varieert van circa EUR 25,- tot het dubbele per m2. Dat hangt mede af van de moeilijkheidsgraad van de klus.
**Keramische tegels variëren sterk van prijs. Denk aan een vanaf prijs van EUR 15,- en een maximum van ongeveer EUR 80.- per m2.
*** Natuurtegels variëren sterk van prijs. Denk aan een vanaf prijs van EUR 30,- en een maximum van omme nabij de EUR 180,- m2.

Prijsbepalende factoren totale prijs vloertegels leggen

Prijsbepalende factoren van de kosten van vloertegels leggen zijn kort gezegd:

Grondbeginselen van het leggen van tegels

Wat is de ondergrond waarop u tegels wil laten plaatsen? Komt het in een nieuwbouwwoning? Op beton? Hout? Gietvloer? Of moet het over oude tegels heen gelegd worden? Het zijn belangrijke factoren voor de prijsbepaling van de kosten van het leggen van vloertegels.

Egaliseren is moeilijk te leren

Moet een vloer eerst worden geëgaliseerd dan is het goed om te bedenken wie dat klusje gaat klaren. Veel tegelleggers beginnen er niet aan. Veel te risicovol. Het klink misschien makkelijk: ‘even een vloertje egaliseren’. Maar in praktijk blijkt het een taak waar men beter een vakman voor kan inschakelen. Het kan natuurlijk zijn dat u een tegelzetter vindt die een echte allrounder is en ook kan egaliseren maar dat is eerder uitzondering dan regel. Egaliseren is erg belangrijk voor een mooie duurzame tegelvloer. Dus moet de vloer worden geëgaliseerd dan is het advies om dit echt goed te laten doen. Door een professional.

Vloertegels leggen in een nieuwbouwwoning

Gefeliciteerd, u heeft de sleutel van uw nieuwbouwwoning. U bent de eerste bewoner dus u kunt naar hartenlust de woning naar uw eigen smaak inrichten. Vragen als wel of niet stuken of toch beter kiezen voor glasvezelbehang, welke keuken en wat doen we met de wastafel?, vliegen u om de oren. En dan is de vloer natuurlijk ook een belangrijk aandachtspunt. Als het goed is, hoeft u zich gelukkig niet druk te maken om egaliseren. Toch is het altijd wijs om dit te controleren of de vloer echt overal mooi recht is. Wat wel een aandachtspunt is of het nieuwe beton goed is gedroogd. Denk aan een droogtijd van minimaal één maand. Het gevaar van plaatsen van vloertegels om een nog niet volledig gedroogde betonvloer is dat ze te zijner tijd los komen te zitten. Dat is natuurlijk het laatste dat u wil. Dus geduld is hier echt een schone zaak. Zo zijn de kosten van vloertegels leggen een goede investering waar u veel aan hebt. Of u nu zelf in de woning blijft wonen, of het op den duur verkoopt.

Vloertegels laten leggen op hout

Hout en tegels zijn tegenpolen. Hout is veranderlijk. U weet ongetwijfeld dat u dat oude antieke houten tafeltje niet in een vochtige schuur kunt zetten. Het hout zal vervormen door de temperatuur- en vochtinvloeden van de ruimte. Zo werkt dat ook met een houten vloer. Die is voortdurend in beweging. Vandaar dat het een uitdaging is om daar tegels op te leggen. Tegels bewegen juist niet mee en dat bemoeilijkt het leggen van vloertegels. Een tegellegger zal niet direct op een houten vloer willen leggen. Vaak wordt er gewerkt met zwaluwplaten waarop de tegel uiteindelijk gelegd wordt. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de kosten van vloertegels leggen.

Vloertegels laten leggen op oude tegels

Vloertegels leggen over oude tegels is absoluut een optie. Het heeft natuurlijk wel invloed op de hoogte van de ruimte dus is het misschien mooier om de oude tegels eerst eruit te slopen op laten slopen. Kiest u toch voor het plaatsen van vloertegels op bestaande tegels dan is egalisatie een aandachtspunt. En ook hier is geduld een schone zaak. Neem ruim de tijd om de bestaande tegels te ontdoen van vet en een voorstrijkmiddel te gebruiken. Ook moet u de verleiding weerstaan om niet te snel op uw nieuwe vloer te lopen. Beter iets lang wachten dan de vroeg erop lopen met alle risico’s van dien. Zo zijn de kosten voor vloertegels leggen welbesteed.

Handige bespaartips

Twee rechterhanden zijn kostenbesparend

Bent u zelf gezegend met twee rechterhanden of kent u iemand in de nabijheid die handig is, dan is dat enorm kostenbesparend. Het sloopwerk kunt u bijvoorbeeld zelf doen en met de nodige instructiefilmpjes op youtube kunt u al aardig ver komen.

Restpartijen en lang leve marktplaats

Ook bij de inkoop van vloertegels kan veel bespaard worden. Zo zijn er regelmatig restpartijen voordelig in te kopen, of kijk eens op marktplaats. Soms worden de mooiste tegels voor een spotprijs aangeboden. Dit kan gaan om oude tegels maar vaak ook om te veel ingekochte tegels die niet nodig bleken te zijn. Misschien is dat precies genoeg voor dat ene gangetje, badkamervloertje of de keukenvloer.

Meten is weten

Meten is weten. Veel mensen kopen te veel in. Niemand wil tenslotte een paar tegeltjes tekort komen en het risico lopen op een levertijd. Maar bestel niet meer dan 15% meer dan van wat u nodig heeft bij een simpele legklus. Een professionele tegellegger heeft vaak aan 7% extra tegels genoeg.

Onderhoud

Deze tip is voor als uw droomvloer al ligt. Kijk goed naar de onderhoud tips en zorg dat uw hele huishouden zich daar aanhoudt. Het klinkt wellicht wat overbodig maar het juist onderhouden en schoonhouden van uw tegelvloer is erg belangrijk als u lang wil genieten van uw vloer. Een tegelvloer laten leggen doet u tenslotte niet elke dag.

Vrijblijvende offerte aanvragen

U heeft besloten uw vloer te laten betegelen. U heeft een aardig beeld over de kosten van vloertegels laten leggen. U weet wat u ongeveer kan verwachten bij de prijsvariaties van de soort tegel dat u kiest. En u weet wat meer over de ondergrond waar de tegel op moet komen. Ook bent u op de hoogte dat de prijs kan variëren van het leggen als u voor een ingewikkeld patroon gaat. Dan bent u er klaar voor om vrijblijvend offertes op te vragen. Want met de kennis die u nu heeft, kunt u de offertes goed beoordelen en naast elkaar leggen. Want of u nu kiest voor een vloertegel in de Mercedes klasse of die van de Fiat Panda, de kosten van het plaatsen van vloertegels hoeft hierbij niet duurder of goedkoper te zijn!

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.