Tegels zetten

Zelf tegels zetten wordt als erg lastig gezien. Urenlang rommel in uw huis en uiteindelijk niet eens een perfect resultaat. Kies daarom voor een professionele tegelzetter. Met deze slimme keuze zijn de tegels snel en heel precies gelegd. Hieronder zijn handige tips en alle prijzen op een rijtje gezet. Zo weet u wat handig is en hoe duur het is om tegels te laten zetten door een professional.

Ga snel naar

Tegels laten zetten door een echte vakman

Hoe de tegels gezet moeten worden weet een professionele tegelzetter het allerbeste. Daarnaast hoeft u zelf geen gereedschap te komen wat nodig is voor de klus. Bij een bepaald patroontje of lastige kleine tegeltjes biedt een tegelzetter uitkomst. De tegels worden snel en nauwkeurig gelegd, waardoor u ultiem geniet van de perfect gelegde vloer of wand. Bovendien wordt alles netjes opgeruimd en is er geen schade te bekennen.

De kosten van een professionele tegelzetter

De kosten van een tegelzetter hangt van meerdere factoren af. Zo verschilt de prijs in de manier waarop de dienst verrekend wordt: per vierkante meter, per uur of per hele klus. Ook de tegels die gezet moeten worden zijn een bepalende factor voor de prijs. Toch komen we zo uit op ongeveer €25 tot €55 per uur. Ga tevens in gesprek met de vakman om samen tot een prijs te komen voor de gehele klus. Zo voorkomt u bepaalde verrassingen, waardoor u uiteindelijk meer kwijt bent.

De verschillende soorten tegels die gelegd kunnen worden

Niet iedereen houdt van dezelfde tegels in de badkamer of op de vloer. Gelukkig zijn er vele soorten tegels die gelegd kunnen worden. Zo kunt u uw eigen stijl creëren met de keuze uit de verschillende tegels. Een strak gelegde wand of vloer in de badkamer door een professional. De keuken of huiskamer met een vernieuwde tegelvloer die u uitkiest. Daarnaast is de tuin een optie met bijvoorbeeld een leuk patroontje.

Tegels laten leggen van natuursteen

Natuursteen is zoals de naam al zegt een gesteente rechtstreeks uit de natuur. Dit houdt in dat elke tegel er anders uitziet. Er is namelijk naast het vervormen van de steen, niks gedaan aan het materiaal zelf. Natuursteen is erg duurzaam en heeft een mooie uitstraling. Het gesteente uit de natuur is namelijk erg sterk, waardoor het voor een lange tijd goed blijft. Om deze redenen is dit een aardig dure keuze voor nieuwe tegels, echter zult u hier zeer lang van kunnen genieten. Hieronder zijn een aantal populaire natuurstenen op een rijtje gezet.

Keramische tegels laten leggen

In tegenstelling tot tegels van natuursteen zijn deze tegels identiek verkrijgbaar. De tegels zijn gemaakt in een fabriek, waardoor u een ruime keuze heeft over de kleur en textuur. Een stijl laten terugkomen is hierdoor erg makkelijk. Ook is het mogelijk om met keramische tegels een patroontje te laten leggen. Dit is bijvoorbeeld mooi in de tuin of in de badkamer.

De voordelen van tegelzetters

Zelf tegels leggen is erg lastig en kan finaal mis gaan. Daarnaast heeft u veel materiaal en gereedschap nodig en is het opruimen nog een werkje. De oude tegels moeten er namelijk uit en dit wordt een grote rommel. Om al deze moeite te voorkomen is een professionele tegelzetter aan te raden. De vakman weet precies wat hij doet, want hij doet het dagelijks. Ook als er iets mis gaat draait u niet op voor de kosten.

Tips bij het kiezen van een tegelzetter

Kijk gezamenlijk naar wat uw wensen zijn en naar wat er mogelijk is. Kies bij het bepalen van de prijs voor een all-in tarief om nare verrassingen te voorkomen. Hierbij houdt u rekening met de reiskosten, het materiaal en de uren die de vakman denkt dat hij zal maken. Tenslotte kan het handig zijn om bij een bedrijf een tegelzetter te huren. Zo weet u zeker dat de vakman echt een professional is.

Inspiratie tegels

Elke woonkamer, badkamer of keuken heeft een eigen look. Door de keuze van een soort tegel wordt deze stijl versterkt, waardoor uw huis een mooi geheel wordt. Echter zijn er zoveel soorten verschillende tegels. Het kan daarom lastig zijn een keuze te maken voor welke stijl u gaat. Gaat u voor kleine tegeltjes met een uniek patroontje, zodat u een speelse look krijgt? Of spreken grote robuuste tegels u meer aan, waardoor er een elegante sfeer in het huis ontstaat?

Portugese tegels

Deze tegels zijn vaak kleurrijk en hebben een mooie speelse uitstraling. Hierdoor is er een grote keuze in de kleur en motiefjes van de tegels. Een unieke vloer kan makkelijk gecreëerd worden met de Portugese vloertegels. Zo kunt u kiezen voor motiefjes van bloemen of een heel eigen motief.

Scandinavische tegels

Scandinavische vloertegels zijn het tegenovergestelde van de Portugese tegels. Waar deze speels en kleurrijk zijn, hebben de Scandinavische vloertegels een strakke elegante uitstraling. De tegels zijn vaak groter en in zwart, wit of grijs. Ook is hout een veel terugkomend materiaal in deze tegels. Hierdoor zijn de tegels ook zeer mooi als wand.

Composiet vloertegels

De tegels zijn vaak van natuursteen en op een speciale wijze behandeld. Het materiaal, zoals marmer, graniet of hardsteen zijn industrieel vervaardigd. Op deze manier ontstaat een gladde en spiegelende tegel die elegant oogt. Door de gepolijste bewerking en toevoeging van andere materialen is dit een zeer mooie vloertegel.

Industriële vloertegels

Een moderne stijl in uw huis kan versterkt worden met industriële vloertegels. Een vaak donkere of zwarte tegel is mooi bij een robuust en modern interieur. Het materiaal is vaak beton of metaal en is mooi als vloertegel. Het kan uiteraard ook gelegd worden als een mooie wand in bijvoorbeeld de keuken.

Vrijblijvende offerte?

Handige tips bij uw tegels

Wanneer u kiest voor een tegel is het belangrijk om op verschillende dingen te letten. Naast het kiezen van een tegelzetter en de tegels zelf is het onderhoud daarna ook van belang. Zo heeft u voor een lange tijd veel plezier van de tegels.

Het kiezen van een tegelzetter

Vaak is het slim om een tegelzetter te kiezen die bij een bedrijf in dienst is, zodat u verzekerd bent van een professional. Het aanvragen van meerdere offertes bij bedrijven en ZZP’ers is een handige tip. Op deze manier heeft u een duidelijk overzicht van de prijzen. Zo kunt u goedkoper uitkomen en meer besparen op het laten leggen van tegels.

De keuze voor tegels

Het is erg lastig om een keuze te maken voor de tegels die u wilt laten leggen. Om een mooi geheel te krijgen van uw huis is het belangrijk te kijken naar uw interieur. Kijk welke stijl tegels past bij de materialen voor een gave look. Tenslotte is het verstandig om te overleggen met de tegelzetter.

Het onderhoud

Het onderhouden van tegels zorgt ervoor dat de tegels langer meegaan. Hierdoor hoeft u niet nogmaals de lastige keuzes te maken die u al gemaakt heeft. Het schoonhouden van de tegels en voegen is zeer belangrijk. Vraag bij uw tegelzetter hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Tegels laten zetten door Multi Concurrent

Een tegelzetter bij een bedrijf is vaak vele malen betrouwbaarder dan een ZZP’er. Zo bent u verzekerd van een echte professional. Multi Concurrent is een groot bedrijf dat gespecialiseerd is in meerdere projecten. Het bouwbedrijf heeft vele betrouwbare werknemers in dienst die veel verstand hebben van het vakgebied en bezitten zij allemaal een VOG. Al vele jaren is Multi Concurrent bekend met grote en kleine klussen. Door tegels te laten zetten door een professional van Multi Concurrent bent u verzekerd van een prachtige afwerking.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Wanneer u verzekerd wilt zijn van een nauwkeurige sloop van de oude tegels, een perfecte aanleg van de nieuwe tegels en een mooie afwerking is Multi Concurrent een goede keuze. Hun vakmannen zullen meer dan voldoen aan uw wensen. Vraag nu gratis en simpel een vrijblijvende offerte op maat aan.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.