Tegelzetter offertes

Eigenlijk verlangt u gewoon naar het eindresultaat. Dat het zoveel voorwerk zou zijn om uw badkamer, keuken, toiletruimte, gang, garage of andere ruimte te laten betegelen, had u ongetwijfeld niet gedacht. Er zijn maar weinig mensen die meteen weten wat ze willen met de ruimte. Grote tegels, kleine mozaïek tegeltjes, in een bepaald patroon gezet of juist niet… Er gaan vaak uren aan vooral voordat die keuze is gemaakt. Denk aan het doorspitten van tijdschriften en internet en het bezoeken van fysieke winkels om de tegels in het echt te zien en te voelen. Helaas is uw werk dan nog niet klaar. Er moet nog een professionele tegelzetter gevonden worden. Hiervoor is het handig om meerdere tegelzetter offertes aan te vragen.

Inhoudsopgave

Waarom een offerte aanvragen voor een tegelzetter

Waarom zou u offertes aanvragen als u een tegelzetter zoekt? Dit doet u om meerdere redenen. Zo kunt u beter tegelzetters met elkaar vergelijken. Welke is de goedkoopste? Welke kan het snelste beginnen? Dat zijn voorbeelden van vragen die belangrijk voor u kunnen zijn.

Ook voorkomt u verrassingen achteraf. Er staat zwart op wit wat de diensten en materialen kosten. En zo ontstaat er geen ruis over de uiteindelijke kosten. Die vaak voor de opdrachtgever een onaangename verrassing kunnen zijn.

Tegelzetter offertes

Laat ons u helpen

Bij het aanvragen van offertes van tegelzetters is het wel van uiterst belang dat u de opdracht goed formuleert. Dit is in praktijk nog best een lastige voor veel mensen. Om een opdracht goed te kunnen formuleren, is haast een hele voorstudie nodig. U kunt uw tijd vast op een prettigere manier besteden. Bij het aanvragen van tegelzetter offertes moet u bijvoorbeeld denken aan onderstaande zaken.

Omschrijving werkzaamheden tegelzetters offerte

Voor een tegel zetter is het erg belangrijk om de opdracht zo goed mogelijk geformuleerd te krijgen.

Denk aan het verschil tussen de zin:: Ik wil mijn badkamervloer laten betegelen met keramische tegels. Mijn badkamer is 18 vierkante meter “
En de zin: “De vloer van de badkamer van 18 vierkante meter dient te worden betegelt met keramische tegels van 60×60. In de bijlage vindt u een plattegrond van de te betegelen badkamer.

Bij de laatste zin, krijgt de tegelzetter veel meer informatie. Niet alleen weet de tegelzetter de afmetingen van de vloer van de badkamer, maar ook weet de tegelzetter de grootte van de te gebruiken tegels. Doordat in dit voorbeeld een plattegrond wordt meegezonden, kan de tegelzetter in één oogopslag zien wat hij of zij kan verwachten. Is er een bad waarom heen getegeld dient te worden, of juist een douche of toilet?

Maar daarnaast wil een tegelzetter ook weten waar nog meer rekening gehouden moet worden. Heeft u vloerverwarming bijvoorbeeld? Of zal deze er ook ingezet moeten worden? Gaat het om een nieuwbouwhuis of een bestaand huis? Is er sloopwerk, moet er geëgaliseerd worden. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van vragen waar een tegelzetter graag weet van heeft als hij of zij een offerte moet samenstellen voor tegelzetter offertes.

Verwachtingen en deadlines tegelzetter offertes

Het is goed om in de opdracht voor een tegelzetter offerte helder te zijn over de verwachtingen en ook over de deadline.

Verwacht u bijvoorbeeld dat de tegelzetter zorg draagt voor het goed en zo mogelijk milieuvriendelijk afvoeren van het afval dat er bij komt kijken, noem dat dan in de aanvraag van tegelzetter offertes.

Heeft u een nieuwbouwwoning opgeleverd gekregen. Dan is een strakke planning vaak ontzettend belangrijk. De tegels moeten eerst gelegd voordat de volgende klusjesman weer op de stoep staat voor de volgende klus. Is de deadline om deze reden (of om een andere reden) belangrijk voor u, vergeet dat dan niet nadrukkelijk aan te geven op uw aanvraag van tegelzetter offertes.

Wat doe je zelf en hoeft niet doorberekend te worden tegelzetter offertes

U bent van plan zelf een handje mee te helpen bij de tegelklus. Zo zal u zelf het sloopwerk doen en het afval dat erbij vrijkomt, goed afvoeren. Omdat u al eerder een vloer heeft geëgaliseerd, is ook dat een klus die u graag zelf doet. Dit zijn maar een paar voorbeelden van werkzaamheden die u de tegelzetter uit handen neemt. En wat u zelf doet, hoeft u niet in uurloon te betalen. U wil deze kosten dan ook niet terug zien op de tegelzetter offerte. Geef duidelijk aan bij uw aanvraag tegelzetter offertes wat u zelf doet en niet doorberekend wil zien op de offerte.

Plaats van werkzaamheden

Of u in hartje Amsterdam woont of in een pittoresk huisje dat slechts te bereiken is via een slecht verhard pad, het heeft invloed op de prijs van de offertes tegelzetter. In de hoofdstad zijn de parkeerkosten bijvoorbeeld torenhoog. De parkeertarieven kunnen in de binnenstad oplopen tot zeven euro vijftig per uur. Een bedrag waar veel mensen hun wenkbrauwen van op trekken van verbazing. De parkeerkosten zullen doorberekend worden door de tegelzetter. De plaats van de werkzaamheden is dus ook van invloed op de kosten.
Bent u bewoner van een wat lastig bereikbaar huisje in the middle of knowhere dan komt de tegelzetter alsnog ongetwijfeld graag bij u langs voor de tegelklus. Alleen de reistijd zal ook moeten worden doorberekend in de offerte tegelzetter.

Soort ruimte die betegeld dient te worden

Heeft u een bijzondere ruimte dat betegeld dient te worden dan is dat ongetwijfeld een klus die menig tegelzetter graag aanneemt. Simpele gangetjes, badkamers, toiletruimtes en garages, daar draaien tegelzetters vaak hun hand niet voor om. Maar heeft u een speciale klus die wat meer vaardigheden vraagt dan kost dat meer expertise en ook meer tijd. Denk bijvoorbeeld aan het betegelen van de binnenkant van een schip of juist in een gedurfd patroon.. Dit soort zaken zijn ontzettend belangrijk voor de tegelzetter om offertes tegelzetter te kunnen samenstellen.

Extra wensen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Heeft u iets dat u écht belangrijk vindt bij de klus? Vergeet dat dan niet te melden bij de aanvraag van offertes tegelzetter. Misschien heeft u bijvoorbeeld een grote voorkeur voor een tijdstip waarop de werkzaamheden plaatsvinden. Misschien werkt u (door Corona) wel thuis en is het belangrijk voor het vergaderen op afstand dat het tussen bepaalde tijden stil in huis is. Geef dit dus vooral aan bij het aanvragen van offertes van de tegelzetter.

Deadline voor sturen tegelzetters offerte

Het is handig voor u als u weet wanneer alle offertes uw mailbox of brievenbus gevonden hebben. Spreek hierom een deadline af voor het sturen van de offertes. Het meest gangbaar is een deadline van twee weken na verzenddatum van de aanvraag tegelzetter offertes.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Wat staat er in een offerte voor een tegelzetter?

U heeft de opdracht goed geformuleerd. Nu is het de beurt voor de tegelzetter om een offerte op te stellen. Een goede offerte van een tegelzetter bevat de volgende ingrediënten:

  • Een intro tekstje waarin u bedankt wordt voor de interesse in het bedrijf
  • Een beknopte opdrachtomschrijving
  • Een tekstje waarin de tegelzetter aangeeft wat hij of zij kan bieden
  • Een kostenplaatje ofwel een begroting van de te verwachten kosten
  • Het btw bedrag
  • Een datum tot wanneer de offerte geldig is
  • Evt. een bijlage met extra informatie

Maar helaas zien niet alle offertes die u zult ontvangen van tegelzetters er hetzelfde uit. Tegelzetters, vooral die niet aangesloten zijn bij een grotere organisatie zijn meestal beter in tegels zetten dan in offertes samenstellen. Hierdoor is het soms lastig om offertes met elkaar te vergelijken. Vandaar dat de áánvraag van de offerte voor de tegelzetter erg belangrijk is. Hoe duidelijker de aanvraag van de offerte, de duidelijker de te ontvangen offerte zal zijn. Hierom is het soms prettig en lonend om hierbij hulp in te schakelen. Een ruimte betegelen doet u misschien maar één keer in uw leven, dan is het van belang dat het wel goed gebeurd.

Badkamer betegelen door erkende tegelzetter

Offerte aanvragen tegelzetter

U kunt zelf een offerte aanvragen voor een tegelzetter. Let dan vooral op de punten die in dit artikel zijn genoemd. Maar wat ook blijkt, is dat zowel het aanvragen als het beoordelen van offertes best lastig zijn. U kunt hierbij hulp vragen. Laat ons u helpen en dan hoeft u alleen nog maar te dromen over het betegelde eindresultaat!

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.