Keuken betegelen kosten

Heeft u een nieuwe keuken gekocht en zoekt u hiervoor geschikte tegels. Dan rijst vast ook de vraag wat de kosten zijn van het betegelen van een keuken.

Dat hangt uiteraard helemaal van uw keuze af. Gaat u voor een landelijke stijl of is retro helemaal uw ding? Industrial is nu ook helemaal in maar ook Scandinavische keukens worden vaak aangeschaft. Bij elke stijl passen weer andere tegels. Dus keuken betegelen kosten, is erg smaak- en tegelafhankelijk.

Ook zijn er andere factoren van belang die de kosten bepalen van het betegelen van de keuken. Is het in een oude keuken die gerenoveerd dient te worden of gaat het om een nieuwbouw woning met maagdelijk gladde wanden en vloeren? Bij de eerste optie zijn wat meer uitdagingen gemoeid. En dus ook kosten. Bij nieuwbouw moet goed gelet worden of het beton voldoende is gedroogd. Dit voor een goede hechting van de tegels. Het is dus een klusje dat misschien even moet wachten als u de sleutel van uw woning krijgt. Vervelend maar uiteindelijk scheelt het in de kosten van het betegelen van de keuken.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor het betegelen van een keuken?

Zoals hierboven beschreven hangen de kosten voor het betegelen van een keuken erg samen met uw wensen wat bederft de keuze van de tegels. Dan hebben we het over de soort tegel, bijvoorbeeld natuursteen of keramisch. Maar ook over de vorm, de grootte en het patroon dat u kiest voor de tegel.

Tegels voor in de keuken vormen en maten

Klassieke tegels, landelijke tegels, retro tegels, hexagoon vormige tegels, metro tegels, neutrale tegels, ze hebben allemaal een eigen gevoel dat ze oproepen. Het geeft net dat accent van de stijl van de keuken. Er is vandaag de dag zoveel keuze. Niet alleen in stijl maar ook in grootte. Grote betonlook tegels, natuursteen of kleine mozaïek tegeltjes. Het kan allemaal. Met zoveel keuze is het haast ondoenlijk om een keuze te maken.

Prijskaartje van tegels

Het is logisch dat een bijzondere tegel dat ingevlogen dient te worden uit een ver land, bijna per definitie duurder is dan een gangbare tegel uit de bouwmarkt. Ook is er een groot verschil tussen keramische tegels en natuurstenen tegels in prijsklasse.

Een legio aan patronen

Kiest u voor een motief als visgraat, mozaïek, een mengelmoes van verschillende kleuren in grijstinten of juist gedurfd in een felle kleurcombinatie. Het kan allemaal en het is een feest voor de betere tegelzetter. Bij zo’n opdracht gaat menig tegelzetters hart sneller kloppen. Het is een uitdaging maar welk een hele leuke. Uiteraard kost het de tegelzetter veel meer werk dan het simpelweg plaatsen van een paar grote betonlooktegels. Dus het keuken betegelen kosten plaatje zal hierdoor wel hoger uitvallen. Maar als u bedenkt dat de keuken vaak dé plek is waar niet alleen de lekkerste gerechten worden gemaakt maar ook de beste gesprekken plaatsvinden, dan is het geen overbodige luxe om de tegels te kiezen en het keuken tegelpatroon waar u echt gelukkig van wordt.

Wat Romeinen met uw mozaïeken achterwand te maken hebben

Wist u dat de Romeinen al mozaïek gebruikten om de wanden op te pimpen? Vandaag de dag is het wel een stuk makkelijker doordat veel mozaïek stenen op matten worden verkocht. Het monnikenwerk van steentje voor steentje plaatsen, hoeft nu meestal niet meer. Meestal, want misschien heeft u wel een heel bijzonder kunstwerkje in uw hoofd voor de uit tegels bestaande achterwand van uw keuken. Houd er dan wel rekening mee dat keuken betelen kosten niet alleen prijziger wordt maar ook meer tijd zal kosten.

Natuursteen, vergeet niet om te impregneren

Als u kiest voor natuursteen voor uw wand dan is dat heel begrijpelijk. Het is tenslotte een kwaliteitsproduct waarmee u een warm gevoel naar binnen haalt. Kiest u echter voor natuursteen in de keuken dan moet u er wel rekening mee houden dat de tegels eerst geïmpregneerd dienen te worden. Een vetvlek of spetter is tenslotte snel gemaakt in een ruimte als een keuken. Dus bespaar niet bij keuken betegelen kosten op het impregneren van de natuurstenen tegels mocht u hier voor kiezen. Het is toch een nachtmerrie als die prachtige natuurstenen tegels al binnen de kortste keren onherstelbaar beschadigd zijn door vetvlekken en ander vuil. U moet er toch niet aan denken.

Vloertegels

U wilt vloertegels voor in uw keuken. Dat is vaak een slimme keuze. Vloertegels kunnen vaak veel aan. Denk aan krassen, vuil, vocht en vlekken. Er is geen plek waar meer geleefd wordt dan in een keuken dus een keukenvloer moet wel wat aankunnen. Even stofzuigen en een dweiltje erover en de vloer ziet er weer uit als nieuw. Hoe fijn is dat. Ook is een vloer bestaande uit tegels vaak geschikt in combinatie met een vloerverwarming. Lekker met warme voeten koken, wie wil dat nou niet.

Vloertegels aan de wand

Het klinkt misschien wat gek maar wist u dat de meeste vloertegels ook aan de wand geplaatst kunnen worden? Dit hangt wel af van de sterkte van uw muur. Laat u goed adviseren door een professionele tegelzetter mocht u hier interesse in hebben. Het geeft natuurlijk wel een geweldig effect: Een vloer die met dezelfde tegel doorloopt de muur op. Of net in een iets andere kleurtint. Vloertegels zijn in het keuken betegelen kosten plaatje vaak wat duurder dan wandtegels. Dit is eigenlijk heel logisch. Van vloertegels in de keuken wordt meer verwacht. Er wordt echt op geleefd. Een stoel die erop wordt verschoven, vieze hondenpoten, bietensap dat wordt gemorst. Een vloertegel kan dus vaak prima aan de muur gezet worden maar een wandtegel niet op de vloer. Een wandtegel is niet bestand tegen zoveel uitdagingen.

Prijsopbouw betegelen van keuken

Prijzen variëren ontzettend per m2 en hiermee dus de kosten voor het betegelen van de keuken. Tegelzetters hanteren prijzen van 2 tientjes tot meer dan het dubbele. En hetzelfde geldt voor tegels. Die zijn verkrijgbaar vanaf circa 10 euro per m2 tot haast oneindig.. Onderstaand is globaal de prijsopbouw genoemd waar u rekening mee kunt houden.

Prijsbepalende factoren kosten keuken betegelen

Keuken betegelen kosten, wat zijn nu eigenlijk de prijsbepalende factoren? In onderstaand rijtje ziet u snel de belangrijkste factoren die bepalend zijn voor de uiteindelijke kosten van het betegelen van de keuken.

Handige bespaartips

Rond (s)hoppen

Een nieuwe keuken koopt u meestal ook niet direct uit de catalogus of na het zien van een plaatje van internet. Dat is eigenlijk ook zo bij tegels voor de keuken. Het geeft een veel beter beeld als de wandtegels of vloertegels in het echt gezien kunnen worden en aangeraakt. Heeft u eenmaal uw droomtegels gevonden dan is het goed om te kijken waar ze het goedkoops worden aangeboden. Het is net als bij de supermarkt. Het ene A merk product is goedkoper bij de ene supermarkt dan bij de andere. Dus wil u uw keuken tegels bekostigen met zoveel mogelijk waar voor uw geld dan is het goed om meerdere winkels te bezoeken.

Kritisch op de tegelzetter

U wil graag dat u tegel goed wordt gezet en niet dat u wordt afgezet. Zoek hierom naar een tegelzetter met een goed curriculum vitae. Wat is de ervaring van de tegelzetter. Hoe bepaald de tegelzetter zijn prijs: wat rekent hij aan kosten op de keuken te betegelen? Zijn er verborgen kosten? De materiaalkosten bijvoorbeeld, zitten deze in de offerte verwerkt?

Zelf handig?

Stel heeft u een huis gekocht die al jaren in bezit was van een inmiddels bejaard echtpaar die in al die jaren woonplezier geen significante verbeteringen aan de woning hebben gedaan. Dan is de kans groot dat in het hele huis met van die jaren ’70 of ’80 tegeltjes is betegeld. Geweldig als u een vintage liefhebber bent maar als het niet uw stijl is dan moeten die tegels eruit! Zelf de tegels eruit slopen, scheelt natuurlijk een hoop geld. En scheelt weer op de kosten keuken betegelen. Een andere optie kan zijn om over de bestaande vintage tegeltjes heen te tegelen. Maar of dat een mogelijkheid is, is goed om te overleggen met uw tegelzetter. Deze heeft tenslotte alle expertise in huis.

Vrijblijvende offerte aanvragen kosten keuken betegelen

Uiteraard bent u benieuwd naar het uiteindelijke kostenplaatje. De kosten van een keuken betegelen. Wat bent u uiteindelijk kwijt?

Misschien dat u al een tegelzetter op het oog heeft of iemand via iemand anders kreeg aanbevolen. Toch is het goed om meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen op de kosten van keuken betegelen naast elkaar te kunnen leggen.

Let wel op. De meeste tegelzetters rekenen per vierkante meter. Maar andere zullen een offerte sturen met een uurprijs of met een totaalprijs.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.