Kosten wandtegels zetten

Er zijn vele verschillende tegels die gezet kunnen worden. Van tegels in de tuin tot wandtegels in de badkamer. Hierbij is het handig om te weten hoeveel u ongeveer kwijt bent. Wandtegels zijn tegels die als decoratie, bescherming of versteviging geplaatst worden. Deze komen overal voor in het huis, namelijk in het toilet, de woonkamer, de keuken en de badkamer. Zelfstandig wandtegels zetten kan als lastig ervaren worden. Een professionele tegelzetter biedt uitkomst, maar is een stuk duurder. U bent dan wel verzekerd van een vakman die verstand heeft van alles rondom tegels zetten. Alle kosten en bespaartips voor het zelfstandig zetten, of laten zetten door een professional zijn onder elkaar gezet. Zo weet u waar u aan toe bent bij het plan om wandtegels te laten zetten.

Ga snel naar

De functies van wandtegels in uw huis

Wandtegels zijn erg mooi in de woonkamer of keuken. De decoratieve tegels kunnen een stijl in het huis helemaal afmaken. Zo kunt u kiezen voor een creatief legpatroon, waardoor een uniek patroon ontstaat.l Daarnaast bieden wandtegels een goede bescherming tegen bijvoorbeeld water en stoten. In het toilet of de badkamer zijn daarom vaak wandtegels te vinden. De kamer blijft schoon en netjes door de wandtegels.

Zelfstandig wandtegels zetten

Als u erg handig bent en redelijk wat gereedschap heeft, kan het zelfstandig zetten van wandtegels helemaal niet zo lastig zijn. Bij simpele legpatronen is het leggen van tegels prima te doen. Vooral in badkamers en toilets kunt u het daarom prima zelf doen. Als u toch een patroon wilt dat unieker is, zou een vakman verstandiger zijn. Bovendien heeft iedereen wel een spons, een emmer en een mixer in huis. Gereedschap als een tegelsnijder, tegelkruisjes, een tegeltang en een lijmkam heeft echter niet iedereen. Om deze reden kan het voordeliger zijn om een professionele tegelzetter in huis te halen.

Prijsbepalende factoren voor zelfstandig wandtegels zetten

De keuze om zonder een vakman wandtegels te zetten is vaak goedkoper. Vooral als u het meeste gereedschap al in huis heeft bent u al een heel eind. Maar er moeten ook nog tegels gekocht worden die de wand zullen vullen. Het lijm- en voegmiddel en de kosten van het afbreken van de oude tegels komen daar nog bij.

De afbraakkosten

Het afbreken van de oude tegels is nogal een klusje, waar u weer ander materiaal voor nodig heeft. Met een beitel en hamer kan het zeker lukken en heeft u vaak al in huis. Door de beitel in een voeg te zetten en hierop te slaan met de hamer, kunt u de tegels loswrikken. Het is echter wel een werk en kost een hoop geduld. Daarom zou u ervoor kunnen kiezen om een elektrische breekhamer te kopen, wat ongeveer €150 kost.

De kosten van het gereedschap

Een tegelsnijder kan goedkoop zijn, maar ook al snel €400 kosten. Dit hangt vooral af van de grootte van de tegels. Het gemiddelde ligt daarom op ongeveer €100. Bij de tegelkruisjes ligt het aan hoeveel u er ongeveer nodig zult hebben en hoe groot de tegels zijn. Met een gemiddelde van €3 per stuk valt de prijs nog mee. Een tegeltang is rond de €30 en een lijmkam kost ongeveer €10. Het totale bedrag wat u kwijt zult zijn voor het basis gereedschap zal rond de €200 zijn.

De kosten van de tegels

Wandtegels hebben enorm uiteenlopende kosten. Elk materiaal heeft een verschillende kleur, voelt anders en is groot of klein. Uw keuze voor welke tegels u neemt zal daarom een grote invloed hebben op de totaalprijs van nieuwe wandtegels zetten. Gaat u voor een natuursteen, zoals marmer, graniet of hardsteen? Dit materiaal is erg duurzaam en heeft een natuurlijke look. Of kiest u voor de goedkopere, maar toch mooie keramische wandtegels die vaak van klei zijn? Met keramische tegels heeft u vaak meer keuze in kleur en de uitstraling van de steen. De allerduurste en meest robuuste stenen zijn de composiet wandtegels. Deze hebben delen van natuursteen en zijn industrieel verbeterd.

De kosten om de tegels te lijmen en voegen

De tegels blijven op de wand plakken door een speciale lijm te gebruiken. Deze lijm is in veel verschillende vormen op de markt. Zo is er voor elke soort steen een andere lijm, maar zijn er ook producten die voor alle stenen prima te gebruiken zijn. De grootte van de tegels en het oppervlakte wat u wilt betegelen spelen daarnaast mee in de kosten. Hoe groter de wandtegel en het oppervlakte, hoe duurder. Bij een oppervlakte van 10 vierkante meter heeft u 15 tot 30 kilogram aan lijm nodig, afhankelijk van de grootte van de tegel. Dit resulteert in zo’n €30 tot €60. De grootte van de tegel en het oppervlakte bepaalt ook de prijs van het voegmiddel. Echter geldt nu: hoe kleiner de tegel, hoe meer voegmiddel en hoe duurder. Bij een oppervlakte van 10 vierkante meter bent u rond de €5 en €15 kwijt.

De totale kosten van zelfstandig tegels zetten

De tegels hebben de grootste invloed op de prijs, maar ook wat voor materiaal u nog nodig heeft speelt mee. Als u al het materiaal al heeft en redelijk goedkope tegels koopt, bent u goedkoper uit. Alles bij elkaar zullen de nieuwe wandtegels zetten rond de €700 kosten per 10 vierkante meter. Zonder het uitgebreide gereedschap bent u wel wat meer tijd en moeite kwijt. Wanneer u kiest voor het professionele materiaal en duurdere stenen zal de prijs ongeveer €1500 zijn en minder tijd en moeite.

Wandtegels laten zetten door een professionele tegelzetter

Als u al moe wordt van het idee hoeveel tijd en moeite het zal kosten om zelfstandig tegels te zetten, kunt u een vakman inhuren. Dit is vaak wel duurder, maar u bent verzekerd van een goede kwaliteit. De professionele tegelzetter weet namelijk wat hij doet en heeft alle verstand van wandtegels plaatsen. Ook hier lopen de prijzen enorm uiteen, afhankelijk van de stenen die u wilt, wat u zelf al doet en welke tegelzetter u kiest.

De keuze van de wandtegels en het legpatroon

Iedereen heeft een eigen smaak van welke stenen mooi zijn. Elk huis krijgt daarom vaak een stijl die past bij de bewoner. Wandtegels kunnen deze stijl nog mooier naar voren laten komen. Een keuze voor het materiaal van de tegels is daarom erg belangrijk. Zo zijn industriële tegels een stuk duurder dan keramische tegels. Ook het legpatroon van de tegels speelt mee in de prijs. Wanneer het een ingewikkeld patroon is, zal het de tegelzetter meer moeite en tijd kosten. Toch kunt u zo uw huis helemaal afmaken met een uniek patroon.

De prijs van een tegelzetter

Elke tegelzetter heeft een ander uurloon, prijs per vierkante meter of all-in loon. Deze typen van betaling hebben daarnaast ook invloed op de totaalprijs van de wandtegels laten zetten. Verder is een tegelzetter in dienst van een bedrijf duurder dan een niet gecertificeerde tegelzetter. Wel bent u zo verzekerd van een echte vakman die veel verstand heeft over de wandtegels. Een niet gecertificeerde tegelzetter is ook goedkoper dan een ZZP’er. Een zelfstandige zonder personeel heeft echter wel de papieren om zichzelf een professionele tegelzetter te noemen.

De prijsopbouw van wandtegels laten zetten

Alle kosten hebben invloed op de vierkante meter prijs. Keramische tegels laten zetten kost zo ongeveer €5 tot €40 per vierkante meter, afhankelijk van de steen en de tegelzetter. Bij natuurstenen is dit al €15 tot €70 per vierkante meter. Voor industriële tegels betaalt u tussen de €20 en €160. De tegels, de tegelzetter en het legpatroon zorgen voor uiteenlopende prijzen. Toch zijn er meerdere manieren om te besparen op de prijs.

Veel zelf doen

Het zelf afbreken van tegels is een goede tip om de totaalprijs naar beneden te drukken. De tegelzetter heeft zo minder tijd nodig om de klus te klaren. Ook het zelf kopen en vervoeren van de nieuwe tegels zullen goedkoper zijn dan het de vakman laten doen.

Goedkopere tegels en een simpel legpatroon

De tegels bepalen grotendeels de prijs per vierkante meter. Keramische tegels zijn redelijk goedkoop, maar kunnen toch een mooie uitstraling hebben. U heeft namelijk de keuze om zelfs een natuursteen look of een houten look te krijgen. Verder is het legpatroon van invloed op de totaalprijs. Kies voor een simpel legpatroon, zodat de tegelzetter sneller klaar is.

Een niet gecertificeerde tegelzetter

Tegelzetters zonder papieren zijn vaak goedkoop en kunnen toch goed zijn in het vak. Wandtegels laten zetten door een niet gecertificeerde tegelzetter kan daarom een goede optie zijn om de all-in prijs flink naar beneden te drukken. Toch is het handig om de tegelzetter te blijven controleren, zodat u zeker weet dat hij het goed doet.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Vrijblijvende offerte aanvragen voor een tegelzetter

De beste manier om kosten te vergelijken is het aanvragen van offertes. Vraag daarom snel een vrijblijvende offerte aan voor een tegelzetter die uw wandtegels zou kunnen zetten.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.