Tegels leggen

U wil tegels laten leggen of u twijfelt nog of u het zelf wil doen. U bent benieuwd naar de kosten en waar u aan moet denken. Lees dan vooral verder.

Inhoudsopgave

Kosten tegels laten leggen

Tegels laten leggen. Wat kost dat nu eigenlijk. Dat is niet zo één, twee, drie te zeggen. Dit omdat het van veel factoren afhangt. Wilt u tegels op de wand of op de grond leggen of laten leggen? Of beide? Heeft u een bepaald patroon in gedachte? Het populaire visgraat patroon bijvoorbeeld? Kiest u voor aardse kleuren? Ton sur ton? Of juist contrasterende kleuren die lekker opvallen? Zoveel tegels, zoveel wensen. Daar kan menig tegelzetter over meepraten. En dat maakt voor hun het vak juist zo leuk en interessant. Waar moet u allemaal aan denken bij het tegels leggen?

Vloertegels leggen door tegelzetter

Stappenplan tegels laten leggen

U wil tegels laten leggen op de wand of op de vloer of allebei. Vloertegels laten leggen is doorgaans een stuk makkelijker en goedkoper. Maar de tegels zelf zijn dan meestal wel weer een tandje duurder. Dit omdat ze vaak wat dikker en robuuster zijn. De tegels moeten bestand zijn tegen heel wat gewicht, gestamp en gespring. Anders dan een wandtegel dus. Een wandtegel is meestal wat dunner en kleiner van formaat. Al bestaan er ook grote wandtegels. Wandtegels zijn ook vaak wat lichter. Dat is handig als de muur niet zo stevig is. Vloertegels kunnen overigens soms ook op de muur gelegd worden, mits de tegel niet te zwaar is en mits de muur het aan kan. Bij een gipsen muurtje is het niet aan te bevelen om daar zware tegels tegen te leggen. U moet er niet aan denken dat de muur het niet houdt en er onherstelbare schade ontstaat.

Welke stappen moet u nemen om tegels te laten leggen?

Bepaal de ondergrond van waar de tegel op gelegd zal worden

Het is goed om te beseffen waar de tegel op geplaatst moet worden. Sommige mensen kiezen ervoor om tegels over bestaande tegels te leggen of te laten leggen. De voordelen zijn legio: geen bende, sneller klaar en budgetvriendelijker. Toch kent deze manier ook nadelen. Soms kan de wand het gewicht niet aan. Of zijn de bestaande tegels in een te slechte staat. In elk geval moeten de bestaande tegels flink onderhanden genomen worden voordat er tegels overheen gelegd kunnen worden. Denk aan het ontvetten en voorstrijken. Misschien niet het leukste werk maar wel belangrijk voor een goede hechting van de tegels.

Een ander mogelijk nadeel kan zijn dat u in de knel kunt komen met bijvoorbeeld stopcontacten. Als u op de vloer tegels over tegels laat leggen dan is het wel goed om te bedenken of het stopcontact nog wel op de goede hoogte zit of dat er ineens een tegel overheen komt. Voor zulke verrassingen wil u vast niet komen te staan. Laat u vooral adviseren door een professionele tegellegger.

Oude tegels slopen?

Besluit u toch de oude tegels te (laten) verwijderen? Dan krijgt u uiteindelijk het allermooiste resultaat voor uw nieuwe tegels. Laat u adviseren of het eerst nog geëgaliseerd dient te worden voordat de nieuwe tegels op de wand of vloer gelegd zullen worden.

Houd vooral ook rekening met heel veel troep en overlast. Er kan een hoop stof en fijnstof vrijkomen. Er zijn veel tegelzetters die het sloopwerk en het opruimen hiervan voor u willen verzorgen. Maar er zijn ook bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Het is dus ook een mogelijkheid om deze voor het slopen van uw oude tegels in de badkamer, keuken, hal, garage of andere ruimte in te schakelen. Deze zijn vaak iets goedkoper dan tegel zetters dus kan ook budgettair een goede keuze zijn.

Kies de juiste tegel voor de ruimte

Een badkamer, toilet en keuken zijn ruimten waar men vaak tegels aantreft. Dit is makkelijk te verklaren want tegels zijn erg makkelijk in gebruik en goed schoon te maken. Toch zal men in deze ruimte niet alle soorten tegels tegenkomen. De tegels die gebruikt worden voor sanitaire ruimtes en de keuken moeten tegen een stootje en vooral tegen (veel) water kunnen. De ene tegel kan hier beter tegen dan de ander. Laat u informeren door een specialist op gebied van tegels. Soms kunt u toch kiezen voor een tegel die eigenlijk niet echt geschikt is voor een keuken of badkamer. Dan kunt u de tegels bijvoorbeeld laten impregneren. Of dit zelf doen uiteraard.

Tegels leggen, een makkie of een lastige klus

Hoeveel uitdaging zal de tegelzetter hebben bij het leggen van tegels? Bekijk uw te betegelen ruimte kritisch en bepaal de moeilijkheidsgraad. De lastiger, de meer kundigheid er gevraagd wordt van degene die de tegels zal leggen. U kunt uiteraard altijd een tegelspecialist om advies vragen voor uw te betegelen ruimte.

Tegels zetten

Uw tegels leggen uitbesteden aan de specialist

U investeert in uw te betegelen ruimte. U wil uiteindelijk kunnen zeggen: ‘tegeltje, tegeltje aan de wand, heb ik het mooiste tegeltje van het hele land?’. En daar moet het antwoord natuurlijk volmondig ‘ja’ op zijn. Daarom gaat uw aandacht vooral uit naar de tegels die u het allermooiste vindt. Maar eenmaal gekozen, moeten de tegels ook nog mooi en deskundig worden gelegd.

Het zou tenslotte verschrikkelijk zijn als de tegels door toedoen van u zelf of een beunhaas niet goed worden gelegd. Denk aan scheef, of niet de juiste lijm. Ondeskundig geëgaliseerd of niet of slecht voor gestreken waardoor de tegels al na een paar maanden van de wand vallen.. Iedereen kent wel iemand bij wie een verbouwing tot een ware nachtmerrie is gebleken. Dit door het inhuren van beunhazen of door een onterecht vertrouwen op de eigen rechterhanden.

Als u lang plezier wil hebben van uw tegels voor de wand of vloer dan is het slim om dit werk van het tegels leggen, uit te besteden aan een specialist. Dat zorgt uiteindelijk niet alleen voor een snel resultaat maar ook voor een mooi resultaat. U zult uw gasten haast naar het toilet trekken om de mooi gezette tegeltjes te bewonderen.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Voordelen van het uitbesteden van uw tegels leggen

Tijd tegels leggen

Heeft u wel eens een viergangen diner gemaakt uit een kookboek en zich halverwege verzucht dat het in theorie toch een stuk makkelijker leek dan in praktijk? De stappen van de gerechten stonden zo helder in het kookboek omschreven dat iedereen het zou kunnen, dacht u. Uiteindelijk serveerde u na uren een maaltijd die heus lekker was maar niet wat u had verwacht na zoveel moeite en tijdsinvestering.

Zo is het ook bij het leggen van tegels. Het zou kunnen dat u na het lezen van veel instructie en het zien van veel YouTube filmpjes over tegels leggen, u een aardig wandje of vloertje kunt betegelen. Maar het heeft u én heel veel bloed, zweet en tranen gekost en het resultaat.. U had beter verwacht. En anders dan bij het koken van een diner, moet u nog jaren naar uw eigen tegelpoging kijken.

Resultaat tegels leggen

U koopt mooie tegels dus u wil een mooi resultaat. Zelf doen, is een enorm risico. Vooral als het uw eerste keer is. Menig tegelzetter heeft de vraag gekregen om een mislukte poging van een particulier zelf te tegelen op te lossen. Vaak moesten eerst de reeds gelegde tegels eruit gesloopt worden. Zonde! En zeer frustrerend voor de opdrachtgever. Uiteindelijk gaat het toch echt om het resultaat. Het besparen op een vakman of vakvrouw om tegels te leggen is in sommige gevallen dus duurder.

Kosten / baten tegels leggen

U investeert in tegels voor de wand of de vloer. Daarmee investeert u in uw huis. Tegels zijn doorgaans een duurzame toevoeging voor uw huis. Ze gaan tenslotte als ze goed gelegd zijn, jaren en jaren mee. Slecht gelegde tegels gaan eerder stuk of vallen van treurnis van de muur af. Er kan dus gesteld worden dat als u een kosten / baten analyse doet dat het uitbesteden van tegels leggen bijna per definitie een goede keuze is voor uw portemonnee en voor uw gemoedstoestand. En daarmee misschien wel van uw relatie met uw partner en/of kinderen. Verbouwen geeft een hoop stress. Het inhuren van kundige tegelzetters kan de meeste spanning die hierbij komt kijken, wegnemen. Alleen dat al is menigeen veel waard. Tegels laten leggen zonder zorgen.. Wie wil dat niet!

Kosten wandtegels zetten

Vrijblijvende offerte voor het leggen van uw tegels

Of u nou uw hele huis wil laten betegelen of alleen het kleinste kamertje, u doet er wijs aan om meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen voor tegels leggen.
Bedenk dat er helaas veel beunhazen rondlopen die denken dat ze zich tegelzetter mogen noemen. Kijk dus bij de bedrijven waar u een offerte wil aanvragen, wat de reputatie van het bedrijf is. Wat zijn de ervaringen van eerdere klanten? Kies drie a vier bedrijven waar u een goed gevoel bij heeft en vraag daar offertes aan voor tegels leggen. Dan krijgt u ongetwijfeld het beste.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.