Kosten dakonderhoud

Uw dak is een kostbaar bezit en beschermd u tegen verschillende weersomstandigheden en temperaturen. Wanneer u een woning aanschaft zult u bewust of onbewust direct letten op het uiterlijk van uw nieuwe huis. Door goed dakonderhoud, beschermd uw het dak tegen schade en onnodige hoge kosten. Zo kan er in de herst de eerste stormen over uw dak razen en zal er harde regen vallen. Nu weet u of uw dak nog in goede conditie is. Is uw dak in slechte staat? Dan is de kans vrij aannemlijk dat u op nieuw aan de slag kan gaan, met uw vloeren, muren en plafonds. Als het u dakonder wilt uitbesteden, kunt u op deze pagina alle informatie terug vinden over dakonderhoud prijzen en de keuzes die daarbij horen.

Inhoudsopgave

Dakonderhoud en de kosten

Uw dak dient goed onderhouden te worden. Zo voorkomt uw lekkages en andere grote schade. Uw dak is essentieel voor de bescherming van u en uw inboedel, toch vergeten veel mensen om regelmatig dakonderhoud te plegen. U kunt de levensduur van uw dak met 10 jaar kunt verlengen door regelmatig onderhoud. Het is dus zonde als u geen onderhoud aan uw dak laat plegen.

Wat kost het laten dakonderhouden van uw dak nou eigenlijk? De kosten van een dakreparatie zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Zelf onderhoud uitvoeren: Wanneer u zelf weet hoe u een dak op schade kunt testen, kunt u zelf onderhoud of reparaties uitvoeren. Dit scheelt natuurlijk weer op de kosten van een dakdekker. Als u zwakke plekken mist, krijgt wel alsnog lekkage. Ons advies is dan ook om altijd een dakdekker uw werk te laten controleren. Als u zelf al zwakke plekken heeft gerepareerd, scheelt dit natuurlijk voor de totale kosten.
 • Onderhoud uitbesteden: Bent u totaal niet handig? Laat dat dan de dakdekker uw reparaties en onderhoud uitvoeren. Zo weet u zeker dat uw dak goed wordt onderhouden en heeft u ook nog eens garantie op de onderhoud. Dit geeft u de zekerheid dat u geen lekkages krijgt of andere vormen van schade.

Maar wat zijn de kosten van dakonderhoud? Bekijk de gemiddelde prijzen per type woning. De richtprijzen voor dakonderhoud door een professionele dakwerker staan in onderstaande prijsgids. Deze prijzen zijn inclusief:

 • Uw dak inspecteren op lekkages;
 • Dakgoten schoonmaken en controleren op schade;
 • Voorrijkosten;
 • Kleine reparaties;
 • BTW.

­
Maar wat zijn de kosten van dakonderhoud? Bekijk de gemiddelde prijzen per type woning:
­

Type woningGemiddeld kosten per m²Gemiddelde totale kosten
Tussenwoning€15€1.000
2 onder 1 kap of hoekwoning€15€1.000
Vrijstaande woning€12€1.400

dakonderhoud

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Dakonderhoud

Achterstallig onderhoud is de grootste boosdoener bij daken. De vervuiling van lucht kan ervoor zorgen dat uw dak het soms zwaar te verduren krijgt. Voordal op daken die naar het noorden liggen en uw dak hierdoor weinig zon krijgt, hebben vaak last van mos of andere begroeiing. Het is dan ook aan te raden om uw dak eens per jaar te laten controleren op mos, andere begroeiing of andere elementeren.

Het reinigen van uw dak wordt gedaan met hogedrukreiniger. Bij het reinigen van uw dak wordt veel water gebruikt waardoor uw dak een poos glad kan zijn. Wanneer u dit gevaarlijk vindt, is het verstandig om een professionele en ervaren dakdekker in te huren, om uw klus op te laten pakken. Als u weer jaren beschermd wilt zijn, raden wij aan om meerdere offertes aan te vragen. Zo kunt u flink besparen op de kosten van uw dakonderhoud.

Dakonderhoud contract

Multi Concurrent biedt een dakonderhoud contract aan. Zo hoeft u nooit meer om te kijken naar de staat van uw dak en hoeft u zich geen zorgen te maken over de staat van uw dak. Gemiddeld heeft onze contract een looptijd van 2 tot 5 jaar, maar u kunt dit natuurlijk zelf bepalen. Op langere periodes krijgt u natuurlijk een forse korting. De jaarlijkse kosten voor een contract liggen tussen de € 75 en € 150. Als uw dak ouder dan 10 jaar is, dan raden wij u aan om een onderhoudscontract te overwegen. Hieronder zijn de werkzaamheden die voorkomen in een onderhoudscontract opgesomd:

 • verwijderen van vuil op uw dak;
 • reinigen van afvoeren en dakgoten;
 • controle op gebreken;
 • advies bij eventuele gebreken.

Werkwijze dakonderhoud contract

Onze erkende dakdekker komt eerst langs om te kijken naar het type dakbedekking. Zo worden dakpannen schoongemaakt met heet water onder druk en kan uw dak tijdelijk glad aanvoelen. Dakleien worden met lage druk schoongemaakt. Door het hete water lost mos en andere aanslag vrij eenvoudig op. Vervolgens wordt uw algehele dak schoon gespoeld onder lage druk. Vaak wordt uw dak ook nog behandeld met anti- mos en algenmiddel. Zo voorkomt u mosbegroeiing voor de komende jaren.

Frequentie dakonderhoud

Wanneer begint u met het contract en op welke momenten? Wij van Multi Concurrent raden u aan om het eerste complete dakonderhoud na 10 jaar te laten uitvoeren. Wanneer het dak 20 jaar is, is een volgende complete onderhoudsbeurt aan te raden. Als het dak eenmaal de 20 jaar is gepasseerd, is het raadzaam om jaarlijkse uw dak te laten controlen. Wij helpen u natuurlijk graag, zo kunnen wij samen met u bepalen wat de perfecte frequentie is voor het onderhoud.

kosten dakonderhoud

Prijsopbouw dakonderhoud

Coaten en impregneren

Naast het regulier dakonderhoud, is het ook mogelijk om uw dak te laten coaten en impregneren. Zo voorkomt u algen- en mosbegroeiiing. Het laten coaten en impregneren van uw dak kost gemiddeld tussen de € 15 en € 25 per m². Zo voorkomt u dat algen en mossen uw dakbedekking aantasten.

Locatie

Normaliter is het tarief afhankelijk van waar het bedrijf is gevestigd. Dit gaat voor Multi Concurrent niet op. Wij hebben een landelijke dekking en berekenen dezelfde voordelige tarieven door heel Nederland. Zo maakt het dus niet uit of u nu in de Randstand-, of buiten de randstand woont. De gemiddelde uurloon is bij Multi Concurrent door heel Nederland tussen de € 25 – € 60 (natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden).

Soort dak en dakbedekking

Manier van dakonderhoud en reinigen is afhankelijk van het soort dakbedekking. Niet elke dak is geschikt om op dezelfde standaard manier te reinigen. Zo wordt er op hellende daken een speciale hogedrukspuit gebruikt.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.