Kosten HR++ glas

Het meest gekozen project op het gebied van glas is het vervangen van bestaand glas voor HR++glas. Dit levert u een enorm voordeel op: energiebesparing. Deze energiebesparing kan per jaar, afhankelijk van uw type woning, oplopen tot wel €300. Dat is nog eens de moeite waard!

Op deze pagina leest u alles over de kosten voor de aanschaf van HR++ glas en hoe deze prijs wordt berekend, maar ook enkele tips om te besparen op de totaalprijs van uw glasproject. Lees hieronder meer.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten van HR++ glas

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten welke gescheiden door een spouwruimte gevuld met speciaal gas. Dit gas noemt men argongas; dit gas zorgt voor een beter isolatie dan droge lucht (normaal dubbel glas) en zorgt dus voor een hogere energiebesparing.

HR++glas is verkrijgbaar vanaf zo’n €75 per m2. Hieronder ziet u de gemiddelde indicatieprijs voor een gemiddeld project waarbij zo’n 5 a 6 m2 HR++ glas nodig is:

SoortGemiddelde prijzenGemiddelde prijs per m²
HR++€ 375 – € 450€ 75 – € 80
HR++ extra zonwerend€ 450 – € 650€ 90 – € 115
HR++ veiligheidsglas€ 450 – € 650€ 90 – € 120

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

 

Prijsvoorbeelden

Om bovenstaande prijsindicaties nader toe te lichten vind u onderstaand enkele prijsvoorbeelden per project:

Goedkoopste optie

Met oog op energiebesparing wilt u beter isolerend glas in uw ramen. Daarom kiest u voor HR++glas. Het glas hoeft niet aan verdere eisen te voldoen. In dit geval kiest u voor standaard HR++glas en betaalt u zo’n €75 per m2 glas.

Extra zonwerend

Zonwerend glas zorgt voor beter behoud van de warmte in de wintermaanden en voor extra verkoeling tijdens de zomermaanden. Met zonwerend HR++glas behaalt u dus een groot voordeel als het gaat om de temperatuurbehoud in uw woning. Als u kiest voor zonwerend HR++glas, betaalt u gemiddeld zo’n €90 tot €115 per m2 glas.

Veiligste optie

Wanneer u een of meerdere kinderen hebt of u bezit enkele huisdieren en wilt de leefomgeving zo veilig mogelijk houden, denk dan eens na over veiligheidsglas. Deze glassoort zorgt ervoor dat het uiteen valt in niet scherpe stukken, zo wordt de kans op ernstig letsel tot een minimum beperkt. De prijzen voor veiligheidsglas beginnen bij zo’n €90 à €95 per m2 glas.

Prijsopbouw HR++glas

De totaalprijs voor de aanschaf incl. plaatsing van HR++glas is opgebouwd uit vier soorten kosten:

50% materiaalkosten, 45% arbeidskosten en 5% voorrijkosten en afvoerkosten. Wilt u de prijs zo laag mogelijk houden? Vraag meerdere offertes op bij verschillende aanbieders en vergelijk deze goed.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factoren totaalprijs HR++glas

De keuzes die u maakt m.b.t. de aanschaf van HR++glas hebben invloed op de totaalprijs van uw project. Hieronder leest u meer over deze te maken keuzes en de invloed op de totaalprijs:

Welk soort glas?

Kiest u voor het standaard HR++glas of wilt u gebruik maken van de voordelen van extra zonwerend HR++glas, veiligheidsglas of bijvoorbeeld brandwerend glas? De keuze voor het soort glas heeft invloed op de totale kosten van uw glasproject.

Dikte van het glas?

De benodigde dikte van het glas is afhankelijk van de ruimte waar het raam zich bevindt en de overige wensen m.b.t. het HR++glas.

Kozijnen aanpassen of vervangen?

Is het nodig om het kozijn aan te passen of te vervangen alvorens het nieuwe glas geplaatst kan worden? Dit is van belang wanneer het kozijn niet in goede staat verkeert, (beginnend) houtrot aanwezig is of er een overgang is van enkel glas naar bijv. dubbel glas, HR++glas of HR+++glas.

De kosten van het projecten kunnen fors hoger uitvallen wanneer de kozijnen aangepast of vernieuwd dienen te worden. U kunt kiezen uit kunststof, houten of aluminium kozijnen. Hieronder leest u de verschillende voordelen per kozijnsoort en de bijbehorende gemiddelde prijzen. Deze prijzen zijn exclusief plaatsing door Multi Concurrent:

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 – € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 – € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 – € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Alternatief: voorzetramen

Zijn er ramen in uw woning waar modern HR++ glas niet mogelijk is? In een pand met een monumentale status bijvoorbeeld mogen aan de voorzijde meestal geen bredere kozijnen worden geplaatst. In dat geval zijn voorzetramen nog een alternatief. Dit zijn glasplaten in een frame, die aan de binnenkant van een raam worden gemonteerd. Op die manier vervullen ze dezelfde functie als gewoon isolatieglas, zonder dat er ingrepen in de kozijnen nodig zijn.

Bespaartips op HR++glas

Enkele bespaartips m.b.t. HR++glas en het zo laag mogelijk houden van de kosten:

Subsidie
De overheid probeert te motiveren tot energiebesparing d.m.v. betere isolatie en stelt hier vaak subsidie voor beschikbaar. Om te achterhalen of u recht hebt op een dergelijke subsidie, raden we u aan contact op te nemen met uw gemeente of check de energiesubsidiewijzer.

Onderhoud uw kozijnen
Door uw kozijnen goed te onderhouden, voorkomt u dat uw raam gaat lekken. Hiermee bedoelen we dat er kou binnenkomt via het raam of er vocht trekt tussen het dubbel glas. Dit maakt de isolerende werking van uw dubbele glas slechter.

Kies voor HR+++glas
Het prijsverschil tussen HR++glas en HR+++glas valt enorm mee, maar de voordelen van HR+++glas zorgen ervoor dat de investering zich nóg sneller terugbetaalt als bij HR++glas het geval is. Wilt u zoveel mogelijk energiebesparing realiseren? Dan is het een slimme keuze om direct te kiezen voor HR+++glas met alle voordelen van dien.

HR++ glas laten plaatsen door Multi Concurrent

Wilt u HR++glas laten plaatsen door een ervaren glasspecialist? De vakmannen van Multi Concurrent werken professioneel en nauwkeurig om uw glas zo optimaal mogelijk te plaatsen.
Zijn er nieuwe kozijnen nodig om het HR++glas te laten plaatsen? Ook daar hebben wij de juiste vakspecialisten voor in huis. We maken uw complete project tot een groot succes!

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.