Kosten aanbouw schuur

Als u besluit een aanbouw te laten plaatsen aan uw woning, dan krijgt u er een extra kamer bij. Deze staat in verbinding met uw woning, bijvoorbeeld door middel van een deur, maar is wel afgescheiden. Een uitstekende functie voor uw nieuwe aanbouw is om deze als schuur of garage te gebruiken. Deze worden dan vaak gemaakt van hout. Hier leest u meer over de kosten voor het laten aanbouwen van een schuur plus de prijsbepalende factoren die daar invloed op hebben.

Ga snel naar

Prijsvoorbeelden

Uit de bovenstaande tabel kunt u opmerken dat zelfs de gemiddelde prijzen voor het laten plaatsen van een houten aanbouw al sterk uiteen liggen. De goedkoopste optie levert u ook het meest simpele bouwwerk op, terwijl een luxe afwerking en extra opties de kosten omhoog brengen. De beste manier om te begrijpen wat u terug krijgt voor de prijs die u betaalt, is enkele voorbeelden te bespreken.

Houten schuur

De goedkoopste optie die u heeft is het plaatsen van een houten schuur. De schuur gebruikt u voor het opslaan van fietsen, gereedschap, brommers, enzovoorts. Omdat de schuur niet verwarmd is en ook niet als levensruimte wordt gezien (het is een buitenruimte) hoeft deze niet aan de strenge isolatie-eisen van het Bouwbesluit te voldoen. De schuur moet regenwerend en deugdelijk zijn. Het is niet verplicht om hem ook inbraakwerend de maken, maar dat is uiteraard wel aan te raden. Voor het laten plaatsen van een houten schuur betaalt u gemiddeld €1200 per vierkante meter.

Meest gekozen aanbouw

Het is mogelijk dat u toch een wat luxere houten schuur nodig heeft. Misschien wilt u elektra laten plaatsen in uw schuur, een vloer laten leggen en meerdere ramen laten installeren. De prijs voor de standaard houten schuur zoals boven aangegeven gaat omhoog voor elke extra optie die u eraan toevoegt. Vergeet niet dat u ook moet gaan isoleren als u er een verwarmingselement in plaatst. Ook dat beïnvloedt de prijs. Voor een wat luxere schuur zonder verwarming en isolatie, maar met elektra, enkele extra ramen en een afgewerkte vloer betaalt u gemiddeld €1400 per vierkante meter.

Garage

Wilt u een grotere aanbouw waarin u uw auto (of auto’s) kwijt kunt, met een elektrische garagedeur, een sterke gietvloer, elektriciteit, verwarming en isolatie, dan betaalt u het meest. Garages zijn vaak groot en zijn geïsoleerd, zodat de auto niet alleen veilig, maar ook warm kan worden weggezet. De prijzen verschillen uiteraard ook hier door de extra opties die u wel en niet laat uitvoeren, maar de prijs voor een garage ligt momenteel gemiddeld rond de €1700 per vierkante meter.

Prijsopbouw van een schuur aanbouw

Als u kiest voor een prefab houten schuur, dan bespaart u op de arbeidskosten. De prijzen voor prefab zijn lager omdat de leverancier een aantal standaard modellen aanbiedt die al in een fabriek in elkaar worden gezet. Ze worden dan ter plekke als een bouwpakket in elkaar gezet, wat tijd en geld scheelt. Voor een op maat gemaakte aanbouw betaalt u meer, omdat er meer arbeidsuren aan worden besteed. De aanbouw wordt voor u ontworpen, de ruwe materialen worden bij u afgeleverd en de aanbouw wordt bij u thuis opgebouwd. Dat duurt langer, maar u krijgt er een unieke aanbouw voor terug die exact aansluit bij uw wensen en behoeften. De prijsopbouw van een schuur aanbouw bestaat uit drie onderdelen:

Voorrijkosten: de voorrijkosten zijn in beide gevallen gemiddeld 5% van de totaalprijs.

Materialen: bouwen met hout is goedkoper dan bouwen met steen. Kiest u voor een op maat gemaakte houten schuur, dan gaat 45% van de totaalkosten naar de materialen. Bij prefab is dat 60%.

Arbeidskosten: de arbeidskosten voor prefab gebouwen zijn lager en voor het bouwen van een houten prefab schuur nemen ze ongeveer 35% van de totale uitgaven in beslag. Kiest u voor maatwerk, dan kunt u rekenen op 50% arbeidskosten.

Prijsbepalende factoren totale kosten

Tijdens het samenstellen van uw schuur maakt u een aantal keuzes. De aannemer bespreekt de keuzes met u en deze beïnvloeden de uiteindelijke prijs. Als u goed over de keuzes nadenkt, kunt u de kosten beïnvloeden en uw geld exact daar besteden waar het voor u nodig is. U kunt de extra uitgave voor elektra dan bijvoorbeeld dekken door geen extra raam uit te kiezen. De keuze tussen maatwerk en prefab is de eerste prijsbepalende keuze die u moet maken als u een schuur laat bouwen. De volgende factoren spelen dan ook een grote rol.

Afmetingen

Het spreekt voor zich dat de grootte van uw schuur de belangrijkste prijsbepalende factor is. Hoe groter de schuur of garage die u laat plaatsen, hoe meer materiaal en mankracht er nodig is en hoe meer u betaalt. Het is belangrijk dat de schuur functioneel is voor u. Als dit alleen een bergruimte moet zijn, dan kunt u mogelijk geld besparen door voor een kleiner model te kiezen, maar als u ook uw auto in de schuur kwijt wilt kunnen, dan wordt dat al lastiger. In de bovenstaande tabel vindt u de prijs per vierkante meter voor alle opties, zodat u ziet hoe de afmetingen de totaalprijs beïnvloeden.

Wel of niet isoleren?

Als u de schuur niet wilt verwarmen en deze dus als buitenruimte kan worden geclassificeerd, dan bent u niet verplicht om deze te isoleren. De regels in het Bouwbesluit over isolatie zijn streng. De meeste mensen kiezen er voor om de schuur niet te verwarmen en dat zal de prijs aanzienlijk verlagen. Wilt u uw schuur wel verwarmen, dan is isolatie belangrijk. Doet u dat niet, dan houdt u zich niet aan de regels van het Bouwbesluit, maar u bent dan zelf ook veel meer kwijt voor energie. Het antwoord op de vraag wel of niet isoleren wordt beantwoord door de functie die u aan uw aanbouw wilt geven.

Extra opties

De meeste leveranciers bieden u een standaard houten aanbouw aan. Deze heeft dan een plat dak, een simpele deur, enkele ramen en een basisafwerking. Nadat u het model gekozen heeft dat u wilt laten plaatsen gaat u deze door middel van extra opties aankleden. Elke extra optie die u uitkiest, zal de prijs doen stijgen. Een extra raam (€1000), een schuifpui (€1250), elektra (€500) en centrale verwarming (€1000); er is een meerprijs aan verbonden.

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips schuur aanbouw

De onderstaande bespaartips van Multi Concurrent helpen u de kosten voor uw aanbouw te verlagen.

Vergunningsvrij: door vergunningsvrij te bouwen bespaart u tijd en geld. Vraag uw aannemer naar de opties. Een schuur aan de voorkant van uw woning heeft bijvoorbeeld altijd een vergunning nodig, maar dat is niet zo als u deze aan de achterkant laat plaatsen.

Offertes vergelijken: vraag meerdere offertes op bij aannemers in uw regio en maak een vergelijking. U vergelijkt de prijzen met de diensten, kwaliteit en vakmanschap die u daarvoor terug krijgt voor het uitkiezen van het beste bedrijf.

Casco: laat uw houten aanbouw casco opleveren en u bespaart 30% van de totale kosten. U moet de afwerking dan wel zelf doen, want een casco schuur is alleen wind- en waterdicht. Deze optie is ideaal voor klussers die graag zelf ook een bijdrage leveren aan het bouwproject.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Schuur of garage aanbouw: vrijblijvende offerte

Wilt u een schuur of een garage laten aanbouwen? Dan krijgt u er een handige extra ruimte bij en uw woning stijgt in waarde. Multi Concurrent laat u graag zien wat we voor u kunnen betekenen en onze erkende monteurs staan klaar om u te helpen. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende offerte bij ons aan door middel van het contactformulier op deze website. U ziet dan zelf dat we kwaliteit en vakmanschap bieden voor een zeer gunstige prijs. Bij Multi Concurrent staat de klant voorop. Vanaf het moment dat u contact met ons opneemt, zullen we u volledig ontzorgen en maken we uw nieuwe houten schuur snel een realiteit.