Glazen aanbouw

Meer genieten van uw tuin, maar dan vanuit huis. Dit is de grootste reden waarom een glazen aanbouw steeds meer in trek is. Een glazen aanbouw verbindt uw woning met uw tuin en geeft u ook in de koudere maanden de kans optimaal te kunnen genieten van uw prachtige tuin.

Lees op deze pagina meer informatie over een glazen aanbouw laten realiseren door Multi Concurrent.

Ga snel naar

Wat is een glazen aanbouw?

Een aanbouw is een verruiming van uw woning door het vergroten van de ruimte. Een aanbouw met grote glasoppervlaktes of een glazen pui noemen we een glazen aanbouw. Een glazen aanbouw sluit naadloos aan op uw woning en zorgt ervoor dat u aanzienlijk meer lichtinval in uw woning creëert en vaker kunt genieten van uw tuin. Een glazen aanbouw met openslaande glazen deuren of een glazen pui zorgt voor een directe verbinding van uw woning met uw tuin. Een aanbouw welke kan worden afgewerkt met glas noemt men een glazen aanbouw.

Constructieberekening aanbouw

Kosten glazen aanbouw

Een glazen aanbouw biedt een zeer groot voordeel t.o.v. andere type aanbouwen van alternatieve materialen: veel meer licht en zicht op uw omgeving. De prijsopbouw voor een glazen aanbouw is vooral afhankelijk van uw persoonlijke wensen met betrekking tot de diepte van de aanbouw, uitstraling van de glazen aanbouw en de isolatie.

Er zijn talloze mogelijkheden bij het plaatsen van een glazen aanbouw en afhankelijk van deze diverse keuze kan de prijs hoger oplopen. Aan de hand van onderstaande tabel ziet u de gemiddelde kosten voor een glazen aanbouw van diverse dieptes met gebruik van HR++ glas, geplaatst door de specialisten van Multi Concurrent.

Let op: wenst u extra goed geïsoleerd glas te gebruiken voor uw glazen aanbouw? Dan zullen de kosten hoger uitvallen.

Type glazen aanbouw (HR glas)Gemiddelde prijs
Glazen aanbouw diepte van 1 meter€12.500 – € 15.000
Glazen aanbouw diepte van 2 meter€ 14.000 – € 16.000
Glazen aanbouw diepte van 3 meter€ 15.000 – € 17.500

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie inclusief btw. Voor exacte prijzen voor het plaatsen van een glazen aanbouw raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Prijsopbouw glazen aanbouw

Bij Multi Concurrent vinden we het belangrijk om transparant te zijn over de prijzen die we rekenen, zodat u weet waar u nu eigenlijk voor betaalt. We leggen u in dit stuk uit hoe de totaalprijs voor het laten plaatsen van een glazen aanbouw zijn opgebouwd bij Multi Concurrent.

Materiaalkosten

De meeste kosten zitten in de aanschaf van de materialen om uw glazen aanbouw te kunnen realiseren. De benodigde materialen kosten gemiddeld 65% van de totaalprijs.

Arbeidskosten

Om uw glazen aanbouw te kunnen bouwen zijn diverse vaklieden nodig. De totale arbeidskosten bedragen ongeveer 33% van het totaalbedrag.

Voorrijkosten

Indien u zich wat verder uit de omgeving van Multi Concurrent bevindt, zijn wij genoodzaakt voorrijkosten te rekenen. Uiteraard houden we deze kosten zo laag mogelijk en daarom liggen de gemiddelde voorrijkosten op 2% van het totaalbedrag.

Prijsbepalende factoren aanbouw van glas

Een glazen aanbouw is op allerlei manieren te bouwen. Natuurlijk spelen uw persoonlijke wensen op diverse vlakken mee in de uiteindelijke totaalprijs voor een aanbouw van glas. Kiest u een glazen vouwdeur of toch liever vaste glazen en deuren van glas? Naast deze keuze zijn er nog allerlei verschillende keuzes m.b.t. een glazen aanbouw die de totaalprijs flink kunnen verhogen (of verlagen).

Verschillende keuzes die de totaalprijs voor een glazen aanbouw beïnvloeden:

Afmetingen van de glazen aanbouw

Uiteraard geldt in dit geval: hoe groter de afmetingen van de glazen aanbouw, hoe hoger de totaalprijs zal uitvallen. Er zijn ten slotte meer materialen en arbeid nodig bij het verwezenlijken van een grotere glazen aanbouw.

Type (isolatie)glas voor de glazen aanbouw

We vinden tegenwoordig allerlei typen glas om mee te kunnen werken. Een goede isolatie is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden, omdat het u helpt besparen op de vaste lasten. Glas is volop in ontwikkeling en wordt steeds weer verbetert met een betere isolatie als gevolg.

De keuze voor een type glas met een beter isolerende werking is tijdens de aanschaf hoger in de prijs dan een standaard type glas. Daar staat wel tegenover dat u met (zeer) goed isolerend glas aanzienlijk kosten bespaart op uw energie- en/of gasverbruik. De warmte blijft tijdens koude maanden goed bewaard in uw woning, waardoor u de verwarming een stuk minder hoeft te laten werken. Terwijl in de koude maanden de warmte geen kans heeft om naar binnen te dringen en u dus optimaal kunt genieten van koelte in uw woning.

De gemiddelde kosten per type glassoort voor een glazen aanbouw hebben we in onderstaand overzicht voor u uiteengezet. Let op: deze prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie – er zijn geen rechten te ontlenen aan onderstaande fictieve prijzen.

Type glasGemiddelde prijs
Dubbel glas€ 65 per vierkante meter
Standaard HR glas€ 68 per vierkante meter
HR+ glas€ 73 per vierkante meter
HR++ glas€ 78 per vierkante meter
HR+++ glas€ 115 per vierkante meter

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie inclusief btw. Voor exacte prijzen voor het plaatsen van een glazen aanbouw raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Zonwering

Een glazen aanbouw met een goede isolerende glassoort geeft u in de koude herfst- en wintermaanden te mogelijkheid om te kunnen genieten van uw tuin vanuit een heerlijk warme omgeving. Maar hoe gaat dit in de zomer? Met een glazen aanbouw op het zuiden kan de zon de temperaturen flink doen oplopen, zeker in een aanbouw van glas. Door een goede en effectieve zonwering te kiezen voorkomt u dat het in de zomermaanden te warm wordt in uw glazen aanbouw.

De prijs van zonwering hangt enorm af van het type zonwering dat u kiest. Prijzen variëren tussen de €100 en €2.500.

Vrijblijvende offerte?

Geïsoleerde glazen aanbouw met een lichtstraat

Een aanbouw van glas kunt u op allerlei manieren laten bouwen. Zo kunt u ook overwegen om een geïsoleerde glazen aanbouw te laten bouwen met een lichtstraat. De aanbouw wordt voorzien van glas aan de buitenzijde en aan de bovenzijde plaatsen we een dak inclusief lichtstraat. Zo creëert u nog meer lichtinval in de aanbouw en tevens biedt het een speels effect aan de ruimte. 

Multi Concurrent biedt diverse soorten lichtstraten waarbij er gegarandeerd een type is dat past bij uw wensen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het verwerken van een lichtstraat in uw aanbouw? Neem contact op met een specialist van Multi Concurrent voor gratis en vrijblijvend advies op maat.

De vele mogelijkheden van een glazen aanbouw

Er zijn talloze opties bij het bouwen van een glazen aanbouw. Een aanbouw van glas is vrijwel altijd maatwerk en daarom precies te maken zoals u dit wenst. Het is daarom belangrijk om voor uzelf goed vast te stellen wat het voornaamste doel is van uw glazen aanbouw, dit kan per persoon namelijk enorm verschillen en ieder doeleinde vraagt een uniek ontwerp. De specialisten van Multi Concurrent zijn ruim ervaren in het bouwen van allerlei type aanbouwen, waaronder natuurlijk ook de glazen aanbouw. Er zijn allerlei mogelijkheden op het gebied van de bouw, de plaatsing, de afmetingen en een afwerking van de glazen aanbouw. Vind u het fijn om met een specialist om de tafel te gaan en uw ideeën door te nemen? Neem dan gerust contact met ons op en vraag ons naar de mogelijkheden.

De serre van uw dromen met een glazen aanbouw

Met een glazen aanbouw kunnen de professionals van Multi Concurrent een prachtige serre voor u creëren die voor allerlei doeleinden kan worden ingezet. Wilt u graag een prachtige leef-keuken met volop lichtinval en een prachtig uitzicht op uw tuin of denkt u meer aan een gezellige zithoek, knus en warm met uw favoriete boeken in een ouderwets dressoir. Hoe de serre van uw dromen er ook mag uit komen te zien, de specialisten van Multi Concurrent zorgen voor een geweldige glazen aanbouw die naadloos aansluit op uw woning en tuin.

Aanbouw door Multi Concurrent

Handige bespaartips

Het laten bouwen van een glazen aanbouw of serre is een flinke investering. Bij Multi Concurrent begrijpen we goed dat u boven op uw portemonnee zit en graag iets zou besparen op uw project. We hebben hier enkele handige bespaartips voor u op een rij gezet m.b.t. de bouw van een glazen aanbouw (serre).

Beperk de afmetingen van de glazen aanbouw

Eerder op deze pagina heeft u de gemiddelde kosten van het realiseren van een glazen aanbouw kunnen lezen. Hier zag u waarschijnlijk al dat voor de glazen aanbouw geldt: hoe groter de afmetingen van de aanbouw, hoe hoger de prijs. Beperk daarom de afmetingen van uw gewenste glazen aanbouw om de kosten lager te houden. Hiermee beperkt eveneens de extra ruimte die met de aanbouw gecreëerd zal worden, niet onbelangrijk om ook te benoemen.

Kies voor uitstekend isolerend glas

In de aanschaf is optimaal isolerend glas een stuk kostbaarder dan dubbel glas of gemiddeld isolerend glas, maar op langer termijn haalt u deze kosten er absoluut uit. Door te kiezen voor uitstekend isolerend glas (Hr++ of HR+++) zal u aanzienlijk gaan besparen op elektriciteits- en/of gas waardoor uw energierekening flink lager zal uitvallen. Door de jaren heen haalt u de investering in het duurdere glas er dus uit aan de hand van een lagere energierekening, ideaal toch?

Vergelijk offertes

Het vergelijken van offertes kan u geld opleveren. Door diverse aanbieders een offerte op maat te laten maken, kunt u deze zorgvuldig vergelijken en desgewenst bespreken met de aanbieders. De specialisten van Multi Concurrent bieden u graag gratis en vrijblijvend advies, ongeacht of dit nu vóór of na het ontvangst van uw offerte is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over ons offerteproces of voor advies van een ervaren specialist.

Multi Concurrent, de specialist voor uw glazen aanbouw

Een glazen aanbouw is een flinke investering in uw woning die u natuurlijk goed wilt overwegen. De specialisten van Multi Concurrent gaan graag met u in gesprek over uw wensen voor de glazen aanbouw om zo voor u een gratis en vrijblijvende offerte op maat te verzorgen. Onze offerte geeft u een reëel beeld van de kosten, de bouwduur, de mogelijke start van de bouw en nog veel andere details. Wilt u vóór de offerteaanvraag graag al contact met een van onze vaklieden? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over een offerte of gratis en vrijblijvend advies.

Wij zijn bereikbaar via info@multiconcurrent.nl, telefoonnummer 06-40125121 of middels ons contactformulier op de pagina contact.