Badkamer stucen kosten

Wilt u uw badkamer een nieuwe uitstraling geven en denk je hierbij aan stucwerk? Dan zit u hier goed voor de belangrijkste informatie. Ongeacht welke uitstraling u de badkamer wilt geven, stucwerk is een goede keuze. Het stucen van de badkamer kent vele voordelen met betrekking tot de hygiëne en de uitstraling kan geheel naar uw wens worden verzorgd. Lees hier onder meer informatie.

Ga snel naar

kosten stucadoorsbedrijf

Kostenindicatie stucen badkamer

Een kostenindicatie voor het aanbrengen van stucwerk in uw badkamer is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt mee welk stucwerksoort u kiest, hoe groot uw badkamer is en natuurlijk of u alleen de wanden of ook het badkamerplafond wilt laten voorzien van stucwerk. Onderstaand hebben wij een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen per soort stucwerk:

Badkamer stucsoortenBadkamer stucen
Normaal stucwerkvanaf €10 tot max €20 per m2
Tadelaktvanaf €135 tot max €200 per m2
Beton Cirévanaf €100 tot max €200 per m2
Microcement & Microbetonvanaf €135 tot max €200 per m2
Terrastonevanaf €55 tot max €110 per m2

Prijzen zijn inclusief btw.

Gemiddelde kosten stucwerk badkamer

In bovenstaande tabel zit u terug dat de gemiddelde kosten voor het stucwerk in uw badkamer kunnen variëren tussen de €9 en maximaal €200 per m2, dit is inclusief BTW en inclusief de loonkosten en materialen. De totale kosten verschillen per klus en er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de totale kosten. Lees u daarom altijd goed in van tevoren en bepaal op voorhand welk soort stucwerk u graag in uw badkamer wilt. Houd hierbij rekening met o.a. de vochtigheid in een badkamer en natuurlijk de gewenste uitstraling voor uw badkamer.

Prijsbepalende factoren

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de prijs voor het stucen van uw badkamer. Hieronder zetten wij deze factoren voor u uiteen, zodat u van tevoren beter bent voorbereid:

Soort stucwerk (afwerking)

Het soort stucwerk wat u wenst in uw badkamer heeft invloed op de prijs. Wij zullen hieronder de vier meest gekozen stucwerksoorten voor de badkamer kort doornemen, zodat voor u duidelijk is wat het verschil is in deze stucwerken. Deze stucwerksoorten vindt u tevens terug in bovenstaand schema m.b.t. de kostenindicatie.

Tadelakt
Tadelakt is een waterafstotende stucsoort op basis van pigmenten en kalk. Deze stucsoort zorgt voor een warme en mediterrane uitstraling in uw badkamer.

Beton ciré
Beton ciré is een sterke en water- en slijtvaste betonsoort. Beton ciré is in iedere gewenste kleur aan te brengen en kan dus geheel naar uw wensen worden gemaakt. Dit maakt dit type stucwerk voor ieder type badkamer geschikt is.

Microcement en microbeton
Microcement is een waterdichte en duurzame stucsoort. Microbeton heeft deze zelfde eigenschappen, maar is sterker en kan met een gewenst patroon worden aangebracht.

Terrastone
Terrastone is een natuurproduct en is geschikt voor zowel muren als uw vloer in de badkamer. Deze stucsoort bevat een hoge PH-waarde en dit heeft als voordeel dat dit schimmelwerend werkt.

Aantal vierkante meters

Het oppervlak van de muur of wand die u wilt laten voorzien van stucwerk, heeft invloed op de prijs. Meestal zal de prijs omlaag gaan wanneer u veel vierkante meters laat voorzien van stucwerk, maar bij wanden waar veel hoeken, nisjes of andere beperkingen komen kijken kan het zijn dat de de prijs juist weer wat zal stijgen.

Staat van het oppervlak

U kunt het te stucen oppervlak van tevoren laten keuren door de stukadoor. De stukadoor zal goed bekijken of de oppervlakte eerst stucklaar moet worden gemaakt. Zijn bevindingen zal hij uitwerken in de offerte, zodat u weet wat u kunt verwachten. Wanneer het plafond voor het stucen eerst stucklaar moet worden gemaakt, zullen de kosten hoger uitvallen dan wanneer dit niet gedaan hoeft te worden.

Extra opties

Wilt u graag in plaats van standaard stucwerk tadelakt, beton ciré of sierpleister laten aanbrengen op uw badkamermuren? Hiervoor worden door stukadoors verschillende prijzen gerekend. Of wilt u misschien een mooi schaduweffect op uw muren of plafond? Dan kunt u kiezen voor schuurwerk. De stukadoor zal dan met een schuurspons waarmee hij draaiende bewegingen maakt een zanderig oppervlakte aanbrengen op uw muren/plafond. Dit zorgt wel voor extra kosten, bovenop de reguliere stucwerkkosten.

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips badkamer stucen

Wanneer u besluit uw badkamer een nieuwe frisse look te geven en u wilt hierbij gebruik maken van stucwerk, snappen wij goed dat u deze kosten zo laag mogelijk wilt houden. Wij hebben daarom een aantal bespaartips welke we graag met u delen:

  • Laag BTW tarief: Wanneer uw woning ouder is dan twee jaar, geniet u van het lage BTW tarief. Dit maakt dat u slechts 9% BTW betaalt, waar dit anders 21% BTW zou zijn. Hier bespaart u toch enkele honderden euro’s mee. Maak dankbaar gebruik van dit voordeel en controleer altijd goed of het juiste BTW tarief wordt gebruikt in uw offerte en factuur.
  • Stucwerk over tegels: De stukadoor kan voor u bezien of het mogelijk is om het stucwerk aan te brengen over de bestaande tegels heen. Wanneer dit mogelijk is, scheelt dit natuurlijk een hoop sloopwerk en dus ook weer in de te maken kosten. Laat u hierover goed informeren door een ervaren stukadoor.
  • Meerdere werkzaamheden in één keer: Weet u op voorhand vrijwel zeker dat u niet alleen de badkamer wilt laten voorzien van stucwerk? Dan raden we u aan om alle te stucen ruimten in één keer aan te laten pakken. Dit maakt namelijk dat de stukadoor een langere tijd is voorzien van werk en hij daarom de prijs iets kan laten dalen. Daarnaast maakt dit dat de stukadoor efficiënter kan werken, gezien hij van ruimte naar ruimte kan en niet beperkt wordt tot één ruimte met droogtijd e.d.
Stucwerk badkamer

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Badkamer laten stucen door Multi Concurrent

Wij hebben bij Multi Concurrent alle kennis en ervaring in huis om uw badkamer te laten voorzien van professioneel en secuur aangebracht stucwerk. Wij hebben met vrijwel alle stucwerksoorten ervaring en kunnen al uw persoonlijke wensen uitvoeren. U kunt bij ons al uw wensen en voorkeuren aangeven, wij zullen hierop anticiperen en met u meedenken wat het beste werkt voor uw badkamer. Ook wanneer u een specifieke uitstraling, zoals modern of juist landelijk, in uw badkamer wilt hebben verwerkt kunnen wij u advies op maat geven.

Naast het advies, zullen wij u vooraf een kostenspecificatie (offerte) doen toekomen m.b.t. de werkzaamheden. Zo zorgen we samen dat u niet achteraf voor onverwachte kosten opdraait. Twijfel niet en neem contact met ons op. U kunt ons bereiken via ons contactformulier op deze website, via pagina contact. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.