Beton ciré prijs

Beton ciré is helemaal van deze tijd. De grootste voordelen van beton ciré is dat dit cementgebonden is en dus enorm geschikt is voor de afwerking van uw keuken, badkamer (incl. douche) of als achterwand op uw toilet. Want een cementgebonden product is water- en krasbestendig en bevat geen voegwerk. Dit maakt dus dat een oppervlakte welke is behandeld met beton ciré voor een lange tijd mooi blijft en minder vatbaar is voor schade.

Inhoudsopgave

Wat houdt beton ciré in?

Beton ciré herken je aan de tegenwoordig zo populaire betonlook. Beton ciré is een cementgebonden stucwerk, het wordt ook wel betonstuc genoemd. Deze stucvorm komt oorspronkelijk uit Frankrijk en de letterlijke vertaling van beton ciré is “gewreven beton”. Beton ciré kan op iedere ondergrond worden aangebracht. Dit water- en krasbestendige stucwerk kan eigenlijk overal voor worden gebruikt: voor uw keuken, badkamer incl. douche, het toilet. Het voordeel van het gebruik van beton ciré in de badkamer is vooral dat dit materiaal niet glad of zachter wordt wanneer het nat en/of warmer wordt. Maar u kunt beton ciré zelfs gebruiken als keukenblad, vloer of voor uw buitenmuren en gevels. Kortom, u kunt dit toepassen waar en hoe u dit wilt.

Erkende stukadoor aan het werk

Beton ciré is cementgebonden

Beton ciré is een cementgebonden stucwerk. Het heeft een goede hechting en kan op vrijwel iedere onderegrond worden aangebracht. Daarnaast is het water- en krasbestendig wat maakt dat het een ideaal stucwerk is voor welke ruimte in uw woning dan ook. De grootste voordelen van dit cementgebonden stucwerk zijn:

Beton ciré is waterdicht

De unieke samenstelling van beton ciré maakt dat het materiaal zeer sterk en watervast is. Daarom wordt beton ciré stucwerk vaak aangebracht in badkamers, inloopdouches en keukens. Wanneer u het beton ciré stucwerk nog extra bescherming wilt geven, laat u de gestucte muren behandelen met een 2-componenten coating. Hierdoor zal het beton ciré extra beschermd zijn en is het nóg lastiger deze stucsoort te beschadigen.

Wel is het van belang dat het water goed kan aflopen van de oppervlakten met beton ciré, zoals muren in de badkamer. Het is dan ook niet geschikt als badkamervloer, daar het water hier te lang en te vaak blijft liggen op het oppervlakte.

Daarnaast is het het best, zeker wanneer u het stucwerk laat behandelen met een 2-componenten coating, dat u niet te agressieve schoonmaakproducten gebruikt. Dit zorgt er namelijk voor dat de coating wordt aangetast en niet meer volledig zijn werk doet.

Beton ciré is naadloos

Beton ciré is naadloos en dit is een groot voordeel t.o.v. (badkamer)tegels met voegwerk. Bijvoorbeeld in de badkamer waar u werkt met tegels met voegwerk, blijven de voegen vaak vochtig na een douchebeurt. Dit maakt dat de kans op schimmelvorming groot is. Daarentegen is beton ciré naadloos, schimmel krijgt dus nauwelijks kans en ook met oog op het schoonmaken brengt dit voordelen. Dit maakt dat beton ciré in uw badkamer dus een stuk hygiënischer is dan bijvoorbeeld tegelwerk.

Beton ciré kras- en slijtvast

Beton ciré stucwerk is door de samenstelling van cement en kalk een zeer sterk en slijtvast product.
Zeker wanneer het stucwerk wordt afgewerkt met een coating, zorgt dit ervoor dat het gestucte oppervlak met beton ciré krasvrij, slijtvast en vuil werend is.

Kleuren

Wat ook een ideale bijkomstigheid is van beton ciré is dat er direct kleur kan worden aangebracht aan de te stucen oppervlakte(n). Het beton ciré kan in elke gewenste kleur worden aangebracht, al zal dit doorgaans betekenen dat het bij een bepaalde grijstint blijft. Dit om de traditionele kleur enigszins te behouden. Wanneer u liever kiest voor een andere kleur, is dit uiteraard ook mogelijk.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Kosten beton ciré per m2

De kosten voor het aanbrengen van beton ciré kunnen uiteen lopen, maar gemiddeld zal dit zo’n €90,- tot maximaal €150,- per m2 zijn. De verschillen in prijs liggen voornamelijk aan welk soort afwerkingspatroon u wenst en de kleur waarin u het beton ciré wilt laten aanbrengen.

Hoewel beton ciré op vrijwel iedere ondergrond kan worden gebruikt, zal de stukadoor als voorkeur hebben dat de ondergrond eerst wordt voor behandeld en daarna wordt afgewerkt met de beton ciré naar keuze. Daarnaast is de hardheid van beton ciré ook aan te passen en afhankelijk van uw voorkeur, zal de prijs daarop worden aangepast.

StucwerkGemiddelde prijs
Beton CiréVanaf €100 per m2 tot €150 per m2

Prijzen zijn incl. btw en arbeid.

Prijsvoorbeelden voor beton ciré

Hieronder vindt u een aantal prijsvoorbeelden, zodat u een beter beeld hebt van wat u ongeveer kwijt bent voor de oppervlakte welke u wilt laten voorzien van beton ciré:

Meest gekozen werk
De meeste mensen kiezen voor beton ciré in de badkamer. Omdat dit voegvrij is, maken schimmels nauwelijks kans en is het schoonhouden van de oppervlakte een stuk gemakkelijker.

Voor een oppervlakte van bijvoorbeeld 10m2 in een badkamer, betaalt u totaal gemiddeld €1000,-.

Groter project
Beton ciré stucwerk is ook geschikt als vloer, alleen niet voor in de douche, maar bijvoorbeeld in een slaapkamer, de overige badkamervloer (minus douche) of de zolder. Dit maakt het te stucen oppervlakte groter en dit ziet u terug in de prijs. Wanneer u een vloer van 70m2 wilt laten voorzien van beton ciré, bent u gemiddeld rond de €7000,- kwijt.

Gedetailleerd project
Met een gedetailleerd project bedoelen we bijvoorbeeld het keukenblad of de achterwand in het toilet. Wanneer u voor beton ciré kiest als aanrechtblad, zal dit worden na behandeld met een speciale 2-componenten coating. Deze coating zorgt ervoor dat de oppervlakte tot wel 16 uur bescherming bied tegen koffie-, thee- of wijnvlekken. We nemen als voorbeeld nu even het keukenblad; voor een oppervlakte van 15m2 inclusief de afwerking met een coating, kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van €1500.

Beton ciré prijs

Prijsbepalende factoren

  • Toepassinging met beton ciré
    Zoals bovenstaand vermeld, maakt het een (groot) prijsverschil voor welk oppervlakte u een afwerking met beton ciré stucwerk wenst. Kiest u ervoor om de zoldervloer te laten voorzien van beton ciré, dan betaalt u een stuk meer dan wanneer u alleen de toiletvloer wilt laten stucen met beton ciré. Ook speelt hierin mee welk afwerkingspatroon u wenst en of u het beton ciré in een afwijkende kleur wilt laten aanbrengen.
  • Wel of niet inhuren van een stukadoor
    Wij begrijpen goed dat u de kosten voor uw wand- en/of vloerafwerking(en) zoveel mogelijk wilt drukken. Dit maakt dat u misschien overweegt het stucwerk zelf te doen. Beton ciré stucwerk vergt echter wel een bepaalde kennis van en ervaring met stucen. Met minder kennis en ervaring zal u in de praktijk er tegenaan lopen dat het stucwerk te snel droogt, waardoor er meer oneffenheden op de muur zullen ontstaan. Daarnaast is stucen zeer fysiek zwaar werk en kunt u dit echt het best overlaten aan een goede stukadoor. Dan weet u zeker dat de klus écht goed geklaard wordt.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.