Beton ciré prijs

Beton ciré is helemaal van deze tijd. De grootste voordelen van beton ciré is dat dit cementgebonden is en dus enorm geschikt is voor de afwerking van uw keuken, badkamer (incl. douche) of als achterwand op uw toilet. Want een cementgebonden product is water- en krasbestendig en bevat geen voegwerk. Dit maakt dus dat een oppervlakte welke is behandeld met beton ciré voor een lange tijd mooi blijft en minder vatbaar is voor schade.

Ga snel naar

Wat houdt beton ciré in?

Beton ciré herken je aan de tegenwoordig zo populaire betonlook. Beton ciré is een cementgebonden stucwerk, het wordt ook wel betonstuc genoemd. Deze stucvorm komt oorspronkelijk uit Frankrijk en de letterlijke vertaling van beton ciré is “gewreven beton”. Beton ciré kan op iedere ondergrond worden aangebracht. Dit water- en krasbestendige stucwerk kan eigenlijk overal voor worden gebruikt: voor uw keuken, badkamer incl. douche, het toilet. Het voordeel van het gebruik van beton ciré in de badkamer is vooral dat dit materiaal niet glad of zachter wordt wanneer het nat en/of warmer wordt. Maar u kunt beton ciré zelfs gebruiken als keukenblad, vloer of voor uw buitenmuren en gevels. Kortom, u kunt dit toepassen waar en hoe u dit wilt.

Beton ciré is cementgebonden

Beton ciré is een cementgebonden stucwerk. Het heeft een goede hechting en kan op vrijwel iedere onderegrond worden aangebracht. Daarnaast is het water- en krasbestendig wat maakt dat het een ideaal stucwerk is voor welke ruimte in uw woning dan ook. De grootste voordelen van dit cementgebonden stucwerk zijn:

Beton ciré is waterdicht

De unieke samenstelling van beton ciré maakt dat het materiaal zeer sterk en watervast is. Daarom wordt beton ciré stucwerk vaak aangebracht in badkamers, inloopdouches en keukens. Wanneer u het beton ciré stucwerk nog extra bescherming wilt geven, laat u de gestucte muren behandelen met een 2-componenten coating. Hierdoor zal het beton ciré extra beschermd zijn en is het nóg lastiger deze stucsoort te beschadigen.

Wel is het van belang dat het water goed kan aflopen van de oppervlakten met beton ciré, zoals muren in de badkamer. Het is dan ook niet geschikt als badkamervloer, daar het water hier te lang en te vaak blijft liggen op het oppervlakte.

Daarnaast is het het best, zeker wanneer u het stucwerk laat behandelen met een 2-componenten coating, dat u niet te agressieve schoonmaakproducten gebruikt. Dit zorgt er namelijk voor dat de coating wordt aangetast en niet meer volledig zijn werk doet.

Beton ciré is naadloos

Beton ciré is naadloos en dit is een groot voordeel t.o.v. (badkamer)tegels met voegwerk. Bijvoorbeeld in de badkamer waar u werkt met tegels met voegwerk, blijven de voegen vaak vochtig na een douchebeurt. Dit maakt dat de kans op schimmelvorming groot is. Daarentegen is beton ciré naadloos, schimmel krijgt dus nauwelijks kans en ook met oog op het schoonmaken brengt dit voordelen. Dit maakt dat beton ciré in uw badkamer dus een stuk hygiënischer is dan bijvoorbeeld tegelwerk.

Beton ciré kras- en slijtvast

Beton ciré stucwerk is door de samenstelling van cement en kalk een zeer sterk en slijtvast product.
Zeker wanneer het stucwerk wordt afgewerkt met een coating, zorgt dit ervoor dat het gestucte oppervlak met beton ciré krasvrij, slijtvast en vuil werend is.

Kleuren

Wat ook een ideale bijkomstigheid is van beton ciré is dat er direct kleur kan worden aangebracht aan de te stucen oppervlakte(n). Het beton ciré kan in elke gewenste kleur worden aangebracht, al zal dit doorgaans betekenen dat het bij een bepaalde grijstint blijft. Dit om de traditionele kleur enigszins te behouden. Wanneer u liever kiest voor een andere kleur, is dit uiteraard ook mogelijk.

Kosten beton ciré per m2

De kosten voor het aanbrengen van beton ciré kunnen uiteen lopen, maar gemiddeld zal dit zo’n €90,- tot maximaal €150,- per m2 zijn. De verschillen in prijs liggen voornamelijk aan welk soort afwerkingspatroon u wenst en de kleur waarin u het beton ciré wilt laten aanbrengen.

Hoewel beton ciré op vrijwel iedere ondergrond kan worden gebruikt, zal de stukadoor als voorkeur hebben dat de ondergrond eerst wordt voor behandeld en daarna wordt afgewerkt met de beton ciré naar keuze. Daarnaast is de hardheid van beton ciré ook aan te passen en afhankelijk van uw voorkeur, zal de prijs daarop worden aangepast.

StucwerkGemiddelde prijs
Beton CiréVanaf €100 per m2 tot €150 per m2

Prijzen zijn incl. btw en arbeid.

Prijsopbouw beton ciré

Met een gemiddelde prijs van € 90 tot € 150 per m2 is beton ciré een mooie, industriële en vooral duurzame oplossing voor het stucen van uw woonoppervlak. Beton ciré is immers slijtvast, krasbestendig en waterdicht. We krijgen veel vragen van klanten over de prijs van beton ciré. Waaruit is dat opgebouwd en waarin zit het verschil tussen de € 90 per m2 en de € 150 per m2? Hieronder laten we u graag zien hoe de prijs van beton ciré is opgebouwd.

Toepassing van beton ciré

Beton ciré wint enorm aan populariteit. Vooral omdat het toe te passen is op zoveel verschillende oppervlakken. Denk aan uw toilet, badkamer, slaapkamer of keuken. Onderstaande tabel geeft u een indicatie wat de verschillende toepassingen van beton ciré zoal kosten:

RuimteVoordeel beton ciréPrijs
VloerBeton ciré is zeer populair als vloer. Dat komt natuurlijk in eerste plaats omdat het slijtvast en krasbestendig is. Daarnaast heeft een vloer van beton ciré zeer weinig onderhoud nodig. € 90 – € 150 per m2
MuurBeton ciré op de muur geeft uw interieur een moderne, industriële look. € 90 – € 110 per m2
BadkamerBeton ciré is een zeer gewilde oplossing in de badkamer omdat het niet alleen slijtvast is, maar ook waterdicht. Met uitzondering van het douchegedeelte omdat water daar vaak langere tijd blijft liggen. € 100 per m2
KeukenBeton ciré wordt in de keuken vooral gebruikt als aanrechtblad omdat het een slijtvast en krasbestendig materiaal is. € 600 – € 700 per meter
TrapEen trap is typisch een oppervlak dat normaliter snel slijtage begint te vertonen na verloop van tijd. Met een trap van beton ciré voorkomt u dat door de slijtvaste en krasvrije eigenschappen. € 1.850 – € 2.250 per trap

Kleur van beton ciré

Beton ciré is te mengen in iedere kleur. Waar verreweg de meeste mensen de voorkeur geven aan de grijze betonlook, kunt u er dus ook voor kiezen om beton ciré aan te brengen in een andere kleur. Dit brengt echter een meerprijs met zich mee.

Zelf stucen of door een stukadoor?

U kunt op de kosten besparen door zelf te stucen. Dit wordt echter afgeraden. Stucen met beton ciré vraagt om ervaring. Heeft u dit niet, dan kan het leiden tot oneffenheden in het stucwerk. Een professionele stukadoor zorgt voor een prachtig egaal resultaat waar u jarenlang plezier van heeft. Bovendien is stucen met beton ciré fysiek zwaar werk. Begin er dus niet aan als u weinig kracht heeft in uw armen. Beton ciré geeft namelijk het mooiste resultaat wanneer het snel gestuct wordt.

Beton ciré schuren

Wilt u het beton ciré een zandachtige structuur meegeven? Dan kan onze stukadoor dit effect schuren. Hiervoor betaalt u een meerprijs van gemiddeld € 20 per m2.

Prijsvoorbeelden voor beton ciré

Hieronder vindt u een aantal prijsvoorbeelden, zodat u een beter beeld hebt van wat u ongeveer kwijt bent voor de oppervlakte welke u wilt laten voorzien van beton ciré:

Meest gekozen werk
De meeste mensen kiezen voor beton ciré in de badkamer. Omdat dit voegvrij is, maken schimmels nauwelijks kans en is het schoonhouden van de oppervlakte een stuk gemakkelijker.

Voor een oppervlakte van bijvoorbeeld 10m2 in een badkamer, betaalt u totaal gemiddeld €1000,-.

Groter project
Beton ciré stucwerk is ook geschikt als vloer, alleen niet voor in de douche, maar bijvoorbeeld in een slaapkamer, de overige badkamervloer (minus douche) of de zolder. Dit maakt het te stucen oppervlakte groter en dit ziet u terug in de prijs. Wanneer u een vloer van 70m2 wilt laten voorzien van beton ciré, bent u gemiddeld rond de €7000,- kwijt.

Gedetailleerd project
Met een gedetailleerd project bedoelen we bijvoorbeeld het keukenblad of de achterwand in het toilet. Wanneer u voor beton ciré kiest als aanrechtblad, zal dit worden na behandeld met een speciale 2-componenten coating. Deze coating zorgt ervoor dat de oppervlakte tot wel 16 uur bescherming bied tegen koffie-, thee- of wijnvlekken. We nemen als voorbeeld nu even het keukenblad; voor een oppervlakte van 15m2 inclusief de afwerking met een coating, kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van €1500.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factoren

  • Toepassinging met beton ciré
    Zoals bovenstaand vermeld, maakt het een (groot) prijsverschil voor welk oppervlakte u een afwerking met beton ciré stucwerk wenst. Kiest u ervoor om de zoldervloer te laten voorzien van beton ciré, dan betaalt u een stuk meer dan wanneer u alleen de toiletvloer wilt laten stucen met beton ciré. Ook speelt hierin mee welk afwerkingspatroon u wenst en of u het beton ciré in een afwijkende kleur wilt laten aanbrengen.
  • Wel of niet inhuren van een stukadoor
    Wij begrijpen goed dat u de kosten voor uw wand- en/of vloerafwerking(en) zoveel mogelijk wilt drukken. Dit maakt dat u misschien overweegt het stucwerk zelf te doen. Beton ciré stucwerk vergt echter wel een bepaalde kennis van en ervaring met stucen. Met minder kennis en ervaring zal u in de praktijk er tegenaan lopen dat het stucwerk te snel droogt, waardoor er meer oneffenheden op de muur zullen ontstaan. Daarnaast is stucen zeer fysiek zwaar werk en kunt u dit echt het best overlaten aan een goede stukadoor. Dan weet u zeker dat de klus écht goed geklaard wordt.Prijsbepalende factoren

Bespaartips beton ciré

Onderstaande tips laten zien hoe u geld kunt besparen wanneer u kiest voor beton ciré.

Tip 1: Hoe groter het oppervlak dat u laat stucen, hoe lager de totaalprijs
Onze stukadoor laten komen voor een toiletwand is naar verhouding duurder dan de hele badkamer en trap laten stucen. Met andere woorden: hoe groter de stucklus die u bij ons afneemt, hoe lager de prijs per m2.
Tip 2: Zoveel mogelijk zelf doen
Hoewel zelf stucen van beton ciré ten zeerste wordt afgeraden, kunt u de stukadoors ook op andere manieren veel werk besparen. Denk aan het verschuiven van meubels en het afplakken van de vloer of plafonds. Op deze manier kunnen onze stukadoors direct aan de slag, bespaart het tijd en bespaart het u dus geld!
Tip 3: Maak gebruik van het lage btw tarief
Wanneer een woning ouder is dan 2 jaar, betaalt u voor stucwerk het lage btw tarief. In plaats van 21% btw vragen wij 9% btw over de klus. Dat scheelt u al snel een paar honderd euro!

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.