Kosten stukadoor

Een stukadoor is bij veel verbouwingen een essentieel onderdeel van het project. De stukadoor zorgt ervoor dat muren en plafonds worden beschermd en verfraaid. De prijzen van een stukadoor zijn voor veel mensen een groot bos waar men de bomen niet meer doorheen ziet. Daarom zullen we nader toelichten hoe de stukadoor kosten zijn opgebouwd en op welke manieren u hier eventueel op kunt besparen.

Inhoudsopgave

Kosten voor een stukadoor

De kosten van een stukadoor zijn afhankelijk van het soort stucwerk dat u kiest, omdat dit direct effect heeft op de benodigde materialen. Uiteraard speelt ook mee hoe groot het oppervlakte is wat u wilt laten behandelen en daarbij gepaard gaat de bereikbaarheid van de oppervlakte. Wanneer u kiest voor stucwerk ter verfraaiing met een structuur, zult u meer betalen dan voor behangklaar stucwerk. Wel komt de vorm van stucwerk ter verfraaiing met structuur steeds meer op in Nederland en dit maakt dat stukadoren met hun prijzen concurreren en daardoor hun prijzen soms (genoodzaakt) laten zakken. De prijzen van stucwerk worden meestal per m2 berekend, maar let op: dit is niet altijd het geval.

Kosten stukadoor

Gemiddelde kosten stukadoor

De kosten voor een stukadoor excl. materialen zijn €10 per m². In andere gevallen bent u het misschien gewend dat er wordt gewerkt met een uurprijs, zoals bijvoorbeeld een timmerman voor €35,- per uur werkt of een elektricien voor €40,- per uur. Dit is bij een stukadoor dus niet het geval, omdat een stukadoor zijn loonkosten doorberekend in de prijs per m². Spreek dus altijd met een stukadoor een prijs af per m² in plaats van een uurloon.

Bespaar op de kosten van uw stucwerk

  • Momenteel geldt er een voordeliger BTW tarief op stucwerkprojecten in woningen welke ouder zijn dan twee jaar, namelijk 9% BTW in plaats van 21% BTW. Mocht u bijvoorbeeld een wand van 40m2 willen laten voorzien van sierpleister à €18 per m2, betaalt u €65.- aan BTW, terwijl dit anders €151.- had gekost.
  • Zorg voor een goed voorbereidde ruimte voor de stukadoor, daarmee bedoelen we: schuif eventuele meubelen e.d. alvast aan de kant, plak muren en plinten alvast zelf af. Dit zorgt ervoor dat de stukadoor minder tijd kwijt is en u dus ook minder geld. U kunt er ook voor kiezen om na de werkzaamheden de ruimte zelf op te ruimen en de meubelen zelf weer terug te plaatsen. Ook dit bespaart de stukadoor tijd en u bespaart daarmee geld.
  • Wanneer u alles in één keer laat stucen, kost dit u uiteindelijk minder geld dan dat u bijvoorbeeld één voor één een kamer laat stucen. Wanneer de opdracht voor de stukadoor groot is, maakt dit dat hij efficiënter kan werken, omdat hij alles in één keer kan doen. Dit zorgt ervoor dat de totaalprijs voordeliger uitkomt, dan wanneer u bijvoorbeeld de stukadoor vier keer laat komen in een jaar om verschillende ruimtes te stucen.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.