Dakraam laten plaatsen

Heeft u een dakopbouw waar u daglicht mist? Dan is een dakraam laten plaatsen waarschijnlijk een goede oplossing. Een dakraam kan de zolderverdieping van uw woning weer geschikt maken als extra kamer. Een dakraam laat u niet iedere dag plaatsen. Dakramen zijn er in verschillende bedieningsmethoden, afmetingen en afwerkingen te verkrijgen. Daarom is het goed u van tevoren goed te laten informeren.

Een klein dakraam kan zowel vanaf binnenuit als vanaf de buitenzijde van het schuine dak worden geplaatst. Als u kiest voor een dakraam van een groter formaat dan zal in sommige gevallen de balkconstructie van het bestaande dak moeten worden aangepast en dit zal u natuurlijk terug zien in de kosten.

Een dakraam plaatsen is een zwaar karwei en vergt vakkennis. Daarom raden wij aan om deze taak uit te besteden. Bent u benieuwt wat de kosten zijn voor een nieuw dakkapel? Wij zetten alles voor u in een handige overzicht.

Ga snel naar

Wat kost het laten plaatsen van een dakraam?

Hieronder vindt u de gemiddelde prijzen voor het laten plaatsen van een dakraam. U betaalt natuurlijk voor het materiaal (dakraam zelf) en voor de arbeidsuren. Desbetreffende tarieven zijn exclusief extra opties. Als u een goedkopere variant zoekt is PVC een prima optie.

Staat uw maat er niet bij? Niet getreurd want dit zijn de meest gangbare maten. Wij plaatsen zelfs maatwerk. U kunt natuurlijk altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Formaat dakraamKunststofHoutMontage
55 x 77 cm€ 580€ 540€ 210
66 x 98 cm€ 635€ 575€ 220
78 x 140 cm€ 740€ 705€ 230
94 x 160 cm€ 870€ 815€ 240
114 x 140 cm€ 905€ 840€ 250
134 x 140 cm€ 1060€ 1015€ 270

Prijsopbouw kosten dakraam plaatsen

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een dakraam of ook wel dakvenster genoemd, verschillen per situatie. Als u een compleet dakraam laat plaatsen, zijn de kosten tussen de € 250 en € 750. De prijsopbouw is opgebouwd uit meerdere factoren. Zo liggen de kosten natuurlijk aan het formaat van een dakraam, het materiaal en de extra opties die u wellicht zou willen laten plaatsen.

De kosten van een dakraam zijn uit verschillende onderdelen opgebouwd. Zo is natuurlijk de afmeting belangrijk, kwaliteit en niet te vergeten het materiaal. Ook kunt u kiezen voor extra opties bij het laten plaatsen van een dakraam. Denk hierbij aan beglazing, hang- en sluitwerk en zonwering. Hieronder leest u wat deze factoren voor invloed hebben op de prijs. De prijsopbouw van het laten plaatsen van een dakraam wordt onderverdeelt in drie groepen:

dakraam laten plaatsen

Formaat dakraam

Dakramen zijn in verschillende formaten te verkrijgen. De standaard afmeting bij dakramen is 550 mm bij 779 mm maar ook 1340 mm bij 1398 mm komt vaak voor. Hoe groter het dakraam, hoe hoger de kosten natuurlijk. Wanneer u precies wilt weten wat de formaat van uw dakraam gaat worden, is onze tip om de lengte en breedte van de binnenkant van het kozijn op te meten en daar bij beide rond de 6cm bij op te tellen.

Materiaal dakraam

De buitenkant van een dakraam bestaat meestal uit aluminium. Bij oudere panden, wordt vaak gekozen voor zink of koper. Aan de binnenkant wordt vaak kunststof of hout gebruikt. Kunststof is met name geschikt voor vochtige ruimtes en u heeft weinig onderhoud aan kunststof. Kunststof is ook verkrijgbaar in houtlook maar de kosten zijn wel wat hoger.

Hout vraagt om meer onderhoud, maar brengt wel een unieke sfeer met zich mee. Hout kan zowel in een blanke lak of in kleur afgelakt worden afgeleverd. Als u op zoek bent naar een goedkoop dakraam dan is PVC absoluut het goedkoopst.

Soorten dakramen

Welke merken dakramen zijn er allemaal op de markt?

De bovengenoemde merken zijn kwalitatief zeer goed en worden zowel in hout, aluminium en in kunststof te verkrijgen

Zo is een Fakro dakraam van de onderzijde te openen, terwijl een Velux dakraam juist in het midden óf aan de bovenkant te openen is.

Velux is het meest bekende én duurste merk. De prijzen van de andere merken verschillen niet erg veel van elkaar. Een Velux dakraam is gemiddeld zo’n € 100 tot € 200 duurder dan de andere merken maar daar krijgt u kwaliteit voor terug.

Vrijblijvende offerte?

Extra opties

Wilt u een dakraam laten plaatsen of vervangen? Houdt er rekening mee dat er verschillende extra opties zijn die u kunt kiezen. Middels deze opties kunt u een dakraam samen stellen waarvan u zeker weet dat deze bij u past. Hoe meer opties  u laat toepassen, hoe hoger de kosten de kosten van uw dakraam worden. Het is wel zo dat u een korting krijgt als u deze opties gelijk laat toepassen met het laten plaatsen van een dakraam.

Bediening van het dakraam: U kunt een dakraam met de hand openen maar in de huidige tijd kunt u ook voor een dakraam kiezen dat elektrisch opent. Een dakraam wat elektrisch opent is uiteraard duurder maar dan heeft u wel het voordeel van een raam die u niet handmatig hoeft te openen.

Beglazing in het dakraam: Een dakraam kan opgebouwd worden met meerdere types glas. Zo kunt u kiezen voor HR++ glas maar u kunt ook voor regen geluid reducerende beglazing kiezen. Sterker glas is wel iets prijziger maar u bespaart op uw stookkosten onderaan de streep.

Zonwering aan de buitenkant: U kunt kiezen voor een standaard rolgordijn maar ook jaloezieën of een elektrisch te bedienen zonwering is natuurlijk een optie. Woont u aan het water en heeft u veel last van insecten? Dan kan juist een insecten hor weer ideaal zijn.

Dakraam kosten voor montage

De kosten voor het laten plaatsen van een dakraam liggen tussen de € 200 en € 800, deze bedragen zijn inclusief voorrijkosten en btw. Zoals u kunt zien, zit er een aardig gat tussen de twee bedragen. Dit heeft te maken met dat de ene dakraam de ander niet is. Zo is het plaatsen van een groter dakraam intensiever en kost dit meer arbeidsuren dan het plaatsen van een dakraam van een kleiner formaat. Zo kan een groter formaat dakraam niet een trap worden omhoog getild en is er zelfs een steiger of kraam nodig om deze uw dak op te hijsen. Hier zijn natuurlijk extra kosten aan verbonden. De kosten voor het huren een van een kraan zijn bijvoorbeeld € 100 per uur en een kraan moet minimaal 3 uur verhuurd zijn.

Soms loopt er een balk precies op de locatie waar uw dakraam geplaatst mag worden. Zo’n horizontale balk is onderdeel van de dragende constructie van het dak. Wanneer deze constructie aangepast mag worden, mag de desbetreffende balk natuurlijk worden opgevangen. De kosten hiervoor zijn gemiddeld zo’n € 150 tot € 200.

Dakraam plaatsen kosten

Afwerking

De buitenzijde van uw dakraam kan voorzien worden van verschillende soorten lak. Zo kunt u kiezen voor vochtbestendigheid lak om uw dakraam te beschermen tegen vocht. Aan de binnenzijde van uw dakraam heeft u meerdere opties. Zo kunt u kiezen voor eenvoudig timmerwerk, het type isolatiemateriaal, gipsplaten of natuurlijk gewoon eenvoudig stucwerk. .

Overleg met Multi Concurrent naar welke afwerking uw voorkeur uitgaat en wij regelen het voor u. Het voordeel van aannemersbedrijf Multi Concurrent is dat wij u kunnen helpen in het hele proces. Zo werken wij met onze eigen stukadoors en met intern opgeleide timmermannen.

Hout of kunststof?

Wanneer u op zoek bent naar een goedkope oplossing is kunststof waarschijnlijk de beste keuze. Kunststof dakramen zijn in de loop van de jaren goedkoper geworden dan hout. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een kunststof dakkapel. Dit heeft er mee te maken dat een groot deel van de productie niet meer door mensen wordt uitgevoerd. Hierdoor zit er in kunststof minder arbeidskosten.

Houten dakraam plaatsen

Houten dakramen bestaan uit hard- of grenenhout. Een grenen dakraam is voordeliger, maar gaat minder lang mee. De prijs van hardhout ligt iets hoger maar de kwaliteit is ook een stuk beter. Bij houten dakramen is het verstandig om uw kozijnen voortijdig te laten vervangen. Dit in verband met het rotten van het hout. Houten dakramen vragen wel om regelmatig onderhoud. Kiest u liever voor onderhoudsvrije dakramen? Kies dan voor kunststof dakramen.

Kunststof dakraam plaatsen

Kunststof dakramen zijn niet alleen goedkoper dan houten dakramen, maar ze zijn ook nog eens veel makkelijker te onderhouden. U heeft ook nog eens de keuze uit veel verschillende merken zoals Velux. Kunststof dakvensters zijn onderhoudsvrij én inbraakbestendig. Kunststof is namelijk lastig te forceren en gaat niet rotten door ouderdom. In vergelijking met hout geniet u veel langer van uw mooie en veilige dakraam.

Veelgestelde vragen en handige weetjes

Er zijn een aantal kenmerken waardoor u weet dat u dakraam aan vervangen toe is. Zo kan er na vele jaren roestvorming langs het raamkozijn zijn ontstaan. Indien de kozijnranden (van hout) verrot raken weet u ook gelijk dat het dakraam aan vervanging toe is. Daarnaast zijn kapotte scharnieren, vergrendelingen en kleppen van de ventilatie die defect zijn en vochtvlekken op de muur onder het raam een teken dat uw dakraam niet meer in top staat is. Uw dakraam kan dan beter vervangen worden.

Het plaatsen van een dakraam duurt gemiddeld 4 uur. Het vervangen van een dakraam duurt gemiddeld 2 uur. De voorrijtijd en pre-plaats maatregelen zijn hierbij niet inbegrepen. De desbetreffende 4 uur is een tijdsaanduiding waarin er rekening wordt gehouden dat er  2 personen het raam plaatsen, die precies weten wat ze doen. Als u het zelf gaat monteren kan het monteren veel langer in beslag nemen.

De prijzen voor een kunststof dakraam is op de korte termijn hoger dan die van een houten dakraam. Als u over een beperkt budget beschikt, is kunststof niet de beste keuze. Over een lange termijn is kunststof wel weer een stuk goedkoper, aangezien het vereist onderhoud een stuk minder is.

Kwalitatief zijn er veel verschillende kunststof dakramen en is er veel verschil te zien in prijs en kwaliteit. Hierdoor moet u er zeker van zijn dat u gegarandeerd bent van hoge kwaliteit kunststof. Als u voor Multi Concurrent kiest, bent u ervan verzekerd, dat er een raam geplaatst wordt, van een gerenommeerd merk die topkwaliteit biedt.

Hout is van nature weer uit een uitstekend isolatiemateriaal. Hierdoor bespaart u verwarmingskosten. Een ander voordeel van hout is dat Een houten dakraam een klassieke authentieke uitstraling heeft. Het design is schitterend afgewerkt met grenenhout, waardoor de houtlook er duidelijk uitspringt.

Bij het meten van uw dakraam zijn de breedte en de hoogte natuurlijk van extreem belang. Het beste kunt u gebruikmaken van een meetlint. Plaats dit meetlint links tegen de aftimmering en rol het vervolgens uit in een rechte lijn tot de rechterkant van de aftimmering. Doe hetzelfde voor de hoogtemaat.

Een andere optie is om de code van uw dakraam (dakvenster) te achterhalen. Deze bevindt zich op de grijze balk. De code bestaat uit drie letters en cijfers.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn om op uw woning een dakopbouw of dakkapel te plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.