Afdak laten maken

Wilt u een afdak laten maken? Wij plaatsen afkappingen in alle soorten en maten. Onze afkappingen worden deze vakkundig geplaatst. Zo kunnen wij u voorzien van een overkapping om uw fiets droog te houden, een schuur te bouwen of om een terras te creëren. Met een afdak bij uw voordeur, in uw tuin of bij uw schuur, hoeft u niet niet al uw boodschappen of spullen meer naar binnen te tillen. Dit komt natuurlijk helemaal goed uit als het regent en bij een warm zommetje biedt een afdak ook nog eens verkoeling door de schaduw.

Een overkapping is zowel te leveren in een houten als in een aluminium afwerking. Heeft u andere speciale wensen? Wij voeren ze voor u uit. Bent u benieuwt wat een afdak laten maken gaat kosten? Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie.

Ga snel naar

Voordelen van een overkapping in uw tuin

Een overkapping (of afdak) zorgt voor een veilige en behaaglijke ruimte waar u bij regen ook goed gewoon lekker buiten kunt vertoeven. Zo kunt u onder uw overkapping in de tuin een mooie tuinset, barbecue of loungebank plaatsen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat u wordt weggeregend. Uw creëert dus een extra ruimte waar u altijd veilig en droog kunt zitten.

Wilt u een overkapping in uw tuin laten plaatsen? Wij maken overkappingen van zowel hout als aluminium. Houten overkappingen zijn leverbaar in elke kleur die u zich maar voor kunt stellen. Als u dat wilt, komen wij bij u langs, om een tekening en offerte op maat te maken voor u.

Een overkapping laten plaatsen

Wilt u een overkapping laten plaatsen door een erkend en professioneel bouwbedrijf? Dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Bij ons kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen of wij komen u graag op locatie diverse voorbeelden laten zien. Wij hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van afdaken en overkappingen. Zo hebben wij voor elke situatie wel een voorbeeld voor u bij de hand.

Als wij bij u langs komen, beginnen wij altijd met een vrijblijvend advies en laten u zien uit welke materialen u kunt kiezen. Als u het juiste materiaal heeft uigekozen, kunt u kiezen voor een kant-en-klare oplossing (ook wel prefab genoemd) of een overkapping op maat. Prefabs zijn hedendaags kwalitatief dusdanig in orde, dat u hier absoluut voor kunt kiezen. Zo is de overkapping sneller geplaatst en scheelt het u in de totale kosten.

Kies voor een ervaren bouwbedrijf. Met onze professionele gereedschap kunnen wij uw overkapping of afdak snel en vakkundig opleveren. Wij zijn gegarandeerd het goedkoopst, zonder in te boeten op de kwaliteit.

Overkapping laten plaatsen: materiaalkeuze

Bij het kiezen voor een overkapping is de materiaalkeuze eigenlijk wel het allerbelangrijkst. Hout is vochtbestendig wat natuurlijk altijd fijn is. Hieronder vindt u enkele andere voorbeelden van materialen die geschikt zijn voor het bouwen van een overkapping:

Werkwijze constructie afdak plaatsen

Er is natuurlijk een constructie nodig waar het dak op rust om de overdekking compleet te maken. In de meeste gevallen wordt deze constructie gemaakt van hout. Belangrijk is natuurlijk dat dit hout geschikt is om buiten te gebruiken. Dat is de reden dat er eigenlijk altijd hardhout gebruikt wordt. Dat gezegd hebbende, dit is de werkwijze voor het plaatsen van een overkapping:

  • De palen (waarschijnlijk hardhout) worden voor uw sitatie op maat gezaagd waarna deze in de grond worden geplaatst. Zo is de fundering stevig en kan de rest van het frame gekoppeld worden.
  • We plaatsen het dak op deze hardhouten constructie waarbij we ervoor zorgen dat de constructie aan beide een overstek uitstreekt. De “poten” graven wij de grond in (zo’n 20cm) waardoor het frame stevig blijft staan.
  • Als de constructie stevig en professioneel is besvestigd, werken wij de kieren af tussen de muren en de nieuwe overkapping. Zo is het oppervlak onder de overkapping waterdicht en kunst u met een gerust hart uw spullen plaatsen, zonder dat deze worden plat geregend.

­
Met deze werkwijze weet u zeker dat u heel veel jaren van uw nieuwe afdak kunt genieten. Wij informeren over hoe u de overkapping goed kunt onderhouden waardoor de levensduur van uw overkapping met jaren wordt verlengd.

Type dak voor uw overkapping

Voor de dakbedekking van uw nieuwe overkapping kunt u kiezen voor een dakbedekking die gewoon vaker voorkomt. Zo kunt u kiezen voor dakpannen, EPDM dakbedekking of een bitumen dakbedekking. EPDM heeft als voordeel dat deze goed weerstand biedt tegen de weersomstandigheden in ons koude kikkerlandje.

Omdat wij een full-service bouwbedrijf zijn, kunnen wij ook de dakbedekking voor u plaatsen. Dit scheelt weer in de totale kosten en zo weet u zeker dat uw dakbedekking wordt gelegd door een erkende verbouwer van Multi Concurrent. U kunt het dak van uw overkapping hetzelfde behandelen als een normale dakopbouw. Zo kunt u kiezen voor een plat dak of een schuin dak.

Vrijblijvende offerte?

Kosten overkapping plaatsen

Het is heel lastig om een exacte prijs op te geven voor een overkapping. Zo is de grootte van de overkapping belangrijk maar ook voor wat soort materiaal u gaat. Zo is vurenhout natuurlijk een stuk goedkoper dan hardhout en is een overkapping voor een fiets natuurlijk een stuk goedkoper dan overkapping voor een auto.

Wij vinden het altijd vervelend als wij u geen exact bedrag kunnen noemen. U wilt natuurlijk weten waar u aan toe bent en wat uw budget ongeveer mag zijn als u een overkapping wilt laten plaatsen. Ons advies is dan ook om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Bij ons is een offerte ook echt geheel vrijblijvend en zo weet u precies wat een overkapping in uw situatie gaat kosten.

traprenovatie kosten

Waarom Multi Concurrent?

U heeft besloten om een afdak te laten plaatsen en u heeft een vrijblijvende offerte aangevraagd. Waarom zou u dit project uit laten voeren door Multi Concurrent? Daar kunnen wij heel snel in zijn. Zo is Multi Concurrent het goedkoopst en leveren wij absolute kwaliteit. Hieronder hebben wij enkele sterke punten van ons bedrijf opgesomd:

Bel gerust voor een afspraak of vrijblijvende informatie. Dan bekijken wij uw situatie en maken voor het plaatsen van uw overkapping een kostenplaatje. U kunt vertrouwen op scherpe prijzen en een eerlijk advies.Vraag vrijblijvend een offerte aan. Binnen 24 uur heeft een offerte in uw e-mail.

Offerte aanvragen