Traprenovatie kosten

Kan uw trap wel een opknapbeurt gebruiken? Dan is een traprenovatie een goede keuze. Een traprenovatie kost natuurlijk een stuk minder dan een compleet nieuwe trap. Wilt u de trap dus een hele nieuwe look geven en wilt u weten wat dit gaat kosten? Op deze pagina vind u alle mogelijkheden bij een traprenovatie en de daarbij behorende kosten.

Inhoudsopgave

Kosten van een traprenovatie

Elke project is natuurlijk anders maar wij proberen u te voorzien van een gemiddelde prijs. Een traprenovatie kost zo gemiddeld € 2.750. Dit geld voor een rechte trap van zo’n 14 of 15 traptreden. Heeft uw trap meer traptreden of heeft u een gesloten trap met meerdere hoeken? Dan lopen de prijzen op tot zo gemiddeld € 3.500. Het renoveren van een trap duurt 1 tot 2 dagen maar bij Multi Concurrent hanteren wij vaak een tijdsduur van een enkele dag. Zo bent u binnen no-time gewoon weer aan het werk en heeft u verder geen hinder aan de werkzaamheden die wij uitvoeren.

Hieronder vind u een handige prijsgids:

Type trapGemiddelde kosten
Rechte open trap€ 600
Open trap één kwart€ 1.000
Gesloten trap met één kwart€ 4.000

Bovenstaande kosten zijn per trap (met 13-14 treden), incl. materiaal, montage en btw.

traprenovatie kosten

Prijsvoorbeelden traprenovatie

Hieronder vind u enkele voorbeelden van de verschillende soorten traprenovaties.

Kleine traprenovatie

Heeft u een open trap, die recht omhoog gaat? Dan valt uw traprenovatie onder de goedkoopste optie. De kosten voor een traprenovatie liggen zo rond de € 600. Zo hoeven wij bij een rechte trap, zo min mogelijk materiaal te gebruiken. De traptreden zijn allemaal dezelfde grootte waardoor wij de treden niet hoeven aan te passen. Dit scheelt veelal in prijs.

Gemiddelde traprenovatie

Helaas is een rechte trap die recht omhoog gaat niet voor iedereen weggelegd. De meest voorkomende trap is dan ook een open trap met een kwart draai erin. De kosten voor een gemiddelde traprenovatie is zo’n € 1.000. De prijs van een trap met een kwart draai is dan ook hoger als die van rechte trap, omdat er met meer hoeken rekening mag worden gehouden. Daarentegen is de prijs wel hoger dan bij een rechte trap.

Grote traprenovatie

Heeft u een gesloten trap? Dan is dit vaak helaas de duurste optie qua het renoveren van een trap. Bij een gesloten trap met een kwart draai erin, kunt u rekenen op een bedrag van € 4.000. Zo zorgen de draaien voor meer hoeken en oppervlakte. Helaas is dit niet het enige, maar mogen ook de ruimtes tussen de treden worden opgevuld. Daarom is een traprenovatie in deze categorie dan ook het prijzigst.

Prijsopbouw en traprenovatie

Wat bepaalt nou het kostenplaatje van een traprenovatie? Er zijn natuurlijk meerdere factoren die bepalend zijn, namelijk:

  • soort trap
  • soort afwerking
  • vorm van trap (geen kwart of met kwart)
  • de aantal treden van de trap (de hoogte)
  • open of gesloten trap

­
Het laten renoveren van een trap is betaalbaar en is veel goedkoper dan het laten plaatsen van een trap, die helemaal nieuw geplaatst mag worden. Zo hoeft u niet te laten stucen en scheelt het ook weer in de kosten.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.