Tips verbouwing

Als u wel eens verbouwing heeft meegemaakt dan weet u dat de gemoederen hoog op kunnen lopen. Zo loopt een verbouwing al snel flink in de papieren. Daarom helpen wij u graag met een lijst met tips om uw verbouwing soepel te laten verlopen. Zo vindt u enkele bestaartips en algemene tips die uw verbouwing een stuk gemakkelijker doen verlopen en dat is natuurlijk goed voor uw gemoedsrust. Bekijk hieronder een overzicht van alle tips.

Ga snel naar

1. Begin met een goed plan

Een goede voorbereiding voor uw verbouwing is zeer belangrijk. Als uw planning in een overzichtelijke schema staat, komt u niet voor verrassingen te staan en weet u ook zeker dat er geen onverwachte kosten om de hoek komen kijken. Een verbouwing is achteraf natuurlijk super maar tijdens het verbouwen wordt u niet vrolijk. Zo heeft u last van herrie en soms zal het zelfs nodig zijn om tijdelijk te verhuizen. Zorg er dus voor dat de verbouwing zo soepel mogelijk verloopt, wij helpen u natuurlijk bij dit proces. Hieronder vindt u enkele punten die u mee mag nemen in uw planning:

Wilt u graag een voorbeeld van een planning zien? Bekijk hier dan de verschillende planningen voor een verbouwing.

2. Georganiseerd te werk gaan

Een goede verbouwing gaat gepaard met een goede planning en organisatie. Zo is het dus van uitermate belang dat u een duidelijke planning en administratie bijhoudt. Tuurlijk helpen wij u van A tot Z maar u dient ook een systeem te verzinnen die voor u werkt. Maak een onderverdeling voor de verschillende factoren zoals offertes, rekeningen en telefoonnummers. Een goede planning kost natuurlijk meer tijd maar deze tijd verdient u weer terug met een vlekkeloze en stressloze verhuizing.

3. Subsidies en uw verbouwing

Gaat u verbouwen en wilt u tijdens de verbouwing isoleren? Sinds 2 september 2019 kunt u subsidie aanvragen voor energiebesparen. U kunt ook geld lenen met de Energiebespaarlening om uw huis te isoleren. De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt.  Wilt u dus energiebesparen tijdens uw verbouwing? Bekijk dan de de pagina van de rijksoverheid om te kijken of u in aanmerking komt voor subidies, zo is het verduurzamen van je huis een stuk betaalbaarder.

4. Houdt u vast aan de planning

Ook op een schuin dak kan prima een dakopbouw worden geplaatst. Hierbij is maatwerk wel noodzakelijk. De dakopbouw moet immers helemaal op maat worden gemaakt voor uw dak. Ook bij een schuin dak kan de dakopbouw prefab worden gemaakt.

5. Geef dingen uit handen en help mee

Wilt u geld besparen? Vraag dan of kennissen, familieleden of vrienden met u (en Multi Concurrent) meehelpen. Als u bepaalde projecten zelf uit wilt voeren scheelt dit natuurlijk in de arbeidsuren en dus op de totale kosten. Vraag uzelf wel af of het de stress waard is en of u niet beter iemand kunt inhuren die het sneller kan.

Als u tijdsdruk heeft dan is het natuurlijk helemaal verstandig om hulp in te roepen. Wees wel eerlijk tegenover uzelf over welke klussen u zelf of met behulp van bekenden uit kunt voeren tijdens uw verbouwing. Laat de moeilijke klussen over aan onze verbouwexperts en onze vakidioten. Zorg voor goede afspraken met wat u zelf uit wilt voeren, zo kunnen hier geen misverstanden over ontstaan. Enkele klussen die u misschien zelf uit kunt voeren, vindt u hieronder:

  • sloopwerk kunt u deels zelf uitvoeren, waar nodig ondersteunen wij u;
  • puin kunt u prima zelf afvoeren bij een milieupark in uw omgeving;
  • zoals eerder genoemd, maak een duidelijke planning. Hiermee kunt u veel geld besparen.

6. Betaal uw verbouwing met een hypotheek

Overweeg om de verbouwing te financieren vanuit je hypotheek. Hierdoor zijn de verbouwkosten aftrekbaar bij de belasting en dit kan aantrekkelijk zijn voor jouw situatie. Een verbouwing kan aardig in de papieren lopen. U kunt uw spaargeld gebruiken, een tweede hypotheek of een persoonlijke lening afsluiten. De verbouwkosten zijn belasting aftrekbaar en dit kan in uw voordeel werken. U kunt een tweede hypotheek afsluiten bij de bank waar u de eerste hypotheek heeft gesloten. Let op de verhouding tussen de hypotheek en de waarde van uw huis als u een tweede hypetheek afsluit. De hypotheekrente gaat omhoog en u zo betaalt u een hogere hypotheekrente.

Vrijblijvende offerte?

7. Gooi uw facturen niet weg

De Belastingdienst kan u altijd vragen om uw facturen van uw verbouwing. Zo moet u te allen tijde uw facturen aan de Belastingdienst kunnen overleggen. Hier is geen maximumtermijn voor en zo kan de belastinginspecteur zelfs na 6 jaar uw hypotheekrenteaftrek weigeren. Dit geldt voor alle verbouwingen aan eigen woningen na 2000. Zorg er dus voor dat u altijd kan aantonen dat een verbouwing echt heeft plaats gevonden.

8. Geef onze erkende verbouwers de ruimte

Onze verbouwers zijn intern opgeleid en hebben jarenlange ervaring. Zij weten precies wat ze doen en u kunt ze alles uit handen geven. Kijk dus alstublieft niet constant over hun schouders. Dat is niet omdat wij u niet aardig vinden of omdat zij hun werk niet goed kunnen verrichten maar omdat bij verbouwingen opperste concentratie benodigd is. Bespreek bijvoorbeeld wat er op de planning staat bij het begin van de dag en bekijk aan het einde van de dag het werk wat verricht is.

Betekent dit dat ze geen kop koffie met u willen drinken? Nee absoluut niet, het gaat erom dat ze zorgeloos hun werk kunnen verrichten en dat ze niet constant verleid worden door externe factoren. Wij staan voor ons werk en onze verhuizers vinden het prettig als ze ongestoord kunnen doorwerken.

9. Profiteer van het verlaagde btw-tarief

Voor bepaalde verbouwing werkzaamheden betaalt u 9% btw in plaats van 21%. Dit gaat u merken in de totale kosten en deze verlaagde btw-tarief scheelt u een hoop geld. Het verlaagde btw-tarief geldt voor de werkzaamheden hieronder:

Wilt u meer weten over het verslaagde tarief? Kijk dan op de site van de Belastingdienst.

10. Kies voor een lokaal bedrijf

Wat u van ver haalt is vaak beter maar dit geldt niet voor een aannemersbedrijf. Kies een lokaal bedrijf om kosten te drukken. Multi Concurrent heeft een landelijke dekking en meerdere filialen door het hele land. Deze steunpunten zijn strategisch gekozen door heel Nederland. Zo kunnen wij u snel van dienst zijn voor dezelfde voordelige tarieven, zonder in te boeten op kwaliteit.

Een lokaal bedrijf is in andere gevallen vaak wel voordeliger. Zo is de kans groot dat u geen voorrijkosten hoeft te betalen. Een ander voordeel is natuurlijk dat een bedrijf uit de regio zijn of haar naam al heeft verdient in deze regio. Daarom weet u dat u met een erkende vakspecialist te maken heeft.