Bouwbedrijf prijzen

Wilt u laten verbouwen? Een verbouwing bestaat vaak uit meerdere onderdelen. Zo heeft u meerdere verbouwers en verschillende vakmannen nodig, voor verschillende projecten. Om een verbouwing te laten realiseren, komen er dus diverse vakgebieden aan bod. Wij zijn een bouwbedrijf die graag al het werk van u uit handen neemt. Wij zijn een aannemersbedrijf met een algehele dekking, zowel landelijke als qua werkzaamheden. Zo kunt u met Multi Concurrent al uw verbouwingen laten uitvoeren zonder dat u daar een bedrijf voor nodig heeft.

Uw verbouwingen laten uitvoeren door één bedrijf, wie wilt dat nou niet? Maar wat zijn nou de prijzen van een bouwbedrijf? Op deze pagina vindt u alle bouwbedrijf prijzen en alle informatie in een handige overzicht.

Ga snel naar

kosten voor een traprenovatie

Wat zijn de prijzen van ons bouwbedrijf?

Een verbouwing kan uit heel veel verschillende projecten bestaan. Zo kan het gaan om het verbouwen van een keuken, het opknappen van een badkamer of zelfs over het laten plaatsen van een afdak. Zo ziet u dat er een groot scala aan verschillende projecten zijn. Ook de grootte van het project (in vierkante meters) en de materiaalkeuze bepalen voor een groot gedeelte de kosten van een bouwbedrijf. Het wordt voor ons dan ook lastig, om een exacte prijs te noemen van ons bouwbedrijf maar wij kunnen u wel op weg helpen met gemiddelde prijzen en een grote inschatting maken. In onderstaande tabel zijn de kosten inclusief btw en het verwijderen van oud materiaal (sloopwerkzaamheden) in de te verbouwen ruimte:

Totale verbouwingGemiddelde prijzen
Verbouwing toilet € 1.750 – € 2.500
Verbouwing badkamer€ 6.000 – € 9.000
Verbouwing zolder€ 9.000 – € 12.500
Verbouwing keuken€ 12.000 – € 17.500
Verbouwing aanbouw € 15.000 – € 25.000

Waarom ons bouwbedrijf inschakelen?

Veel werkzaamheden qua een verbouwing kunt u zelf uitvoeren, waarom dan toch een bouwbedrijf inhuren? Een professionele aannemer of bouwbedrijf heeft enkele voordelen, zo zijn er drie voordelen waar u niet onderuit kan:

  • U weet zeker dat alle bouwprojecten professioneel en zorgzaam worden uitgevoerd. Onze erkende vakmannen hebben jarenlange ervaring en alle kennis in huis, om uw bouwproject tot een succes te maken.
  • Alle aansprakelijkheid ligt bij ons. Als u vindt dat een project niet is goed uitgevoerd (of door onze onderaannemers), zorgt Multi Concurrent er voor dat dit geregeld wordt. Zo kunt u dus zorgeloos een verbouwing aangaan.
  • Wij kunnen materialen in bulk inkopen bij onze leveranciers. Dit scheelt u veelal kosten en zo weet u zeker dat u de beste materialen krijgt voor u geld. Wij werken alleen met A+ merken.

Prijsopbouw van ons bouwbedrijf

Wat is nou eigenlijk procentueel de prijsopbouw van een bouwbedrijf? Waar gaat het meeste geld inzitten en wat bepaalt nou de totale kosten? De arbeidskosten bedragen 55 procent van de totale kosten. Omdat er altijd veel werk gaat zitten in verbouwingen, staan de arbeidskosten op nummer één. 40 procent van de totale kosten gaan naar het materiaal wat wordt gebruikt bij uw verbouwing en 5 procent wordt besteed aan overige kosten zoals benzine of diesel, voorrijkosten en andere autogerelateerde bezigheden. Zo ziet u dat u veel geld kan besparen op de arbeidskosten. Dit doet u door zelf met familie of vrienden mee te helpen met het slopen, verbouwen of verplaatsen van bij uw bouwproject.

Bouwbedrijf prijzen: prijsbepaling en keuzes

Om misverstanden te voorkomen, maken wij altijd duidelijke afspraken met u. Zowel over de prijs als wij nu precies gaan uitvoeren voor u. Zo sluiten wij misverstanden uit en weten wij zeker dat u tevreden met de verbouwing. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van prijsafspraken die wij met u kunnen afspreken. Zo kunnen wij een vaste prijs met u afspreken, een richtprijs bespreken of u kunt kiezen voor een uurtarief. Bekijk de mogelijkheden in onderstaande handige overzicht:

Keuze 1: Een vaste prijs met u afspreken

Wilt u zeker zijn van het totale bedrag? Kies dan voor een vaste prijs. Een vaste prijs betekent bij Multi Concurrent dan ook echt een vaste prijs. Wij wijken hier nooit van af. Als wij dus 10 uur langer doen over een bouwproject, dan berekenen wij u nog steeds de prijs die met u is afgesproken en vice versa.

Keuze 2: Een richtprijs met u afspreken

Multi Concurrent kan een richtprijs met u afspreken. Dit houdt in dat wij een prijs gaan schatten. De uiteindelijke prijs mag niet meer dan 10 % – 15 % boven deze geschatte kosten vallen. Indien u tussentijds het project qua planning wilt aanpassen, dan kan dit ten alle tijden en lichten wij u voortijg in over de prijswijzigingen. Gaat u akkoord met de extra kosten? Dan voeren wij de aanpassingen uit, zo niet dan blijven de oude prijsafspraken staan.

Keuze 3: Vergoeding van het bouwbedrijf op basis van uurtarief

Buiten de vaste prijsafspraken kunt u er ook voor kiezen om een uurtarief af te spreken. Zo factureren wij onze diensten per uur en mogen daar de vervoerskosten en hulpmiddelen nog bij opgetelt worden. Het voordeel van een uurtarief is dat u zich altijd kunt bedenken (bij ons niet nodig) en u niet vast zit aan een algeheel traject. Misschien wilt u maar een paar kleine onderdelen van een verbouwing uitvoeren? Dan is een uurtarief natuurlijk ook perfect. Het nadeel is wel dat u niet precies weet wat uw uiteindelijke verbouwing nou precies gaat kosten. Wij kunnen natuurlijk wel het aantal uren voor u schatten. Zo heeft u toch een houvast aan wat een project eventueel gaat kosten.

Het gemiddelde uurtarief voor een erkende vakman van Multi Concurrent is tussen de € 30 en € 40. De concurrent berekent u gemiddeld zo’n € 45 dus zijn wij voordeliger.

Keuze 4: Extra opties voor een verbouwing

Bovenstaande zijn de prijsafspraken waar u rekening mee kunt houden maar er zijn ook nog extra opties die u kunt uit laten voeren. Zo is een bouwtekening laten maken in veel gevallen ook een pré. Bij ons kunt u de bouwtekening in de kostprijs mee laten nemen maar het hoeft niet. Als u er zeker van wilt zijn dat wij de goedkoopste optie zijn (en dat zijn we), kunt u natuurlijk ook meerdere offertes vergelijken. Wij zijn zo overtuigt van onze kunnen, dat wij dit u dan ook aanraden. Wilt u weten wat een bouwtekening kost voor verschillende projecten? Bekijk dan de prijstabel hieronder:

BouwtekeningGemiddelde tarieven
Voor een badkamerTusen € 250 en € 400
Voor een aanbouwTussen € 275 en € 450
Voor een keukenTussen € 350 en € 550

Bespaartips voor uw verbouwing

Wij zouden Multi Concurrent niet zijn, als wij u geen bespaartips zouden meegeven voordat u een beslissing maakt. Doe er u voordeel mee.

Help mee met de verbouwing

Alles wat u zelf uit kunt voeren, scheelt weer in de arbeidsuren dus in de totale kosten. U kunt met ons overleggen wat u waarschijnlijk uit kunt voeren, maar ook zeker wat niet. Zo is slopen iets wat u best zelf uit kunt voeren maar het plaatsen van een aanbouw lijkt ons dan weer niet verstandig. Als u zelf afval kunt scheiden en af kunt voeren scheelt dit ook weer aanzienlijk in het totale kostenplaatje. Dus help ons mee waardoor u uwzelf helpt met uw portomonnee.

Bouwtekening

Als u de uiteindelijke werkzaamheden door ons uit laat voeren, laten wij de kosten voor de bouwtekening van gemiddeld zo een € 500 vallen. Zo kunnen onze specialisten een 3d-tekening maken voor de verbouwing van uw badkamer of keuken. Gaat u met ons in zee? Dan krijgt u de bouwtekening van ons geheel kosteloos. Snel verdient lijkt ons zo.

Bouwbedrijf uit de regio

Normaliter zouden wij u aanraden om te kiezen voor een lokaal bedrijf. Dit scheelt in de voorrij- en benzine kosten. Alleen gaat dit voor Multi Concurrent niet op. Zo hebben wij meerdere steunpunten door heel Nederland. Deze steunpunten zijn strategisch gelegen waardoor wij u door heel Nederland kunnen voorzien van dezelfde voordelige tarieven.

Kiest u niet voor ons? Dan raden wij u wel aan om een bouwbedrijf in de buurt in de arm te nemen. Dit scheelt u veelal reiskosten.

Vergelijk offertes

Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze. Wij weten dat wij het voordeligst zijn maar dat weet u nog niet. Wij willen u niet overtuigen maar wij hebben liever dat u dat zelf doet. Vergelijk dus meerdere offertes en ontdek waarom u voor Multi Concurrent kiest.

Heeft u nog vragen over onze vrijblijvende offerte, aarzel dan niet om te stellen, wij helpen u graag.

Vrijblijvende offerte?

Zolder verbouwen kosten

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.