Kozijnen laten plaatsen

Wilt u nieuwe kozijnen laten plaatsen of wilt u de huidige kozijnen vervangen? Wilt u de kozijnen zelf plaatsen? Wij adviseren u om de kozijnen te laten plaatsen. Zo is er de nodige kennis en ervaring voor nodig en is er de nodige handigheid voor nodig.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u gewoon nieuwe ramen wilt laten plaatsen of dat de raamvensters vervangen mogen worden. Als u toch zelf aan de slag wilt, is het natuurlijk belangrijk dat u op de juiste manier aan het werk gaat. Wij helpen u ook met enkele handige tips. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om deze te stellen.

Ga snel naar

Kosten kozijnen plaatsen

Goed geplaatste kozijnen hebben een zeer lange levensduur maar zelfs kozijnen mogen eens vervangen worden. Er zijn momenteel gelukkig heel veel voordelen aan nieuwe kozijnen. Zo kunt u de inbraakbeveiliging verbeteren, uw energierekening verlagen maar nieuwe kozijnen zien er natuurlijk ook prachtig uit.

De eerste keuze die u maakt is natuurlijk of u de kozijnen laat plaatsen, of dat u de kozijnen zelf gaat plaatsen. Zo zijn nieuwe kozijnen opgebouwd uit meerdere factoren en zijn arbeidsuren daar een groot onderdeel van. Wilt u op de kosten besparen? Dan is het natuurlijk het goedkoopst om de kozijnen zelf te plaatsen. Zo kunt u de kosten in de meeste gevallen halveren en kunt u daardoor misschien met uw budget wel nieuwe kozijnen aanschaffen, waar dit met de kosten van het laten plaatsen niet kan.

Bent u niet handig en heeft u niet de nodige ervaring met klussen? Dan adviseren wij u toch altijd om uw kozijnen te laten plaatsen door een erkende vakman van Multi Concurrent. Zo kan het onjuist plaatsen van de kozijnen leiden tot isolatieproblemen.

Kozijnen vervangen en de kosten weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en ontvang de scherpste prijs.

Voor- en nadelen kozijnen laten plaatsen

Wat zijn nou de voor- en nadelen van het laten plaatsen van uw kozijnen door Multi Concurrent. Zo is een grote voordeel natuurlijk dat u zeker weet dat de kozijnen professioneel geplaatst worden maar een grote nadeel zijn de kosten. Hieronder vindt u enkele andere voor- en nadelen.

Voordelen

Nadelen

Sfeervolle houten kozijnen laten plaatsen

Wilt u de woning een authentieke look meegeven? Dan kunt u het beste voor houten kozijnen kiezen. Kiest u voor hardhouten kozijnen, dan kiest u voor een sfeervolle uiterlijk. Zo kunt u ook de ramen en deuren voorzien van een mooie hardhouten feeling.

Hardhouten kozijnen hebben ook een isolerende werking. Zo zult u merken dat de energiekosten omlaag gaan en u het uitgegeven bedrag weer snel terug verdient.

Als u voor een echte authentieke look wilt gaan, dan kunnen wij uw ramen ook voorzien van mooie luiken en deze kunnen natuurlijk ook geschilderd worden in de kleuren die u wenst.

Zelf kozijnen plaatsen

Wilt u zelf de kozijnen plaatsen? Dan vind u hieronder enkele tips om dit op de juiste uit te voeren. Zo wordt het plaatsen van kozijnen in de volgende stappen opgesplitst:

  • Verwijderen van oude kozijnen
  • Plaatsen en afstellen van de nieuwe kozijnen
  • Afwerking van de kozijnen

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar houdt u altijd aan de tips van de montagehandleiding. Zorg er voor dat u geen fouten maakt. Bent u hier wel bang voor? Laat dan de kozijnen plaatsen door een erkend en vakkundig bedrijf. Zo weet u zeker dat uw kozijnen correct worden gemonteerd.

Kozijnen op maat laten maken

Of u nu kiest voor houten- of witte kunststof kozijnen, wij kunnen de kozijnen natuurlijk altijd op maat maken. Wanneer u de kozijnen op maat laat maken, kunt u direct kiezen om luiken voor uw ramen op maat te laten maken. Dit toont luxe en bovendien brengt het extra veiligheid en privacy.

Zo helpen kozijnen al bij energiebesparing maar als u ook nog eens luiken laat plaatsen, dan helpt het helemaal om daarbij ook nog eens luiken aan te brengen. Zo bespaart u nog meer energie en geven deze luiken ook nog eens een karakteristieke en natuurlijke uitstraling. Deze luiken in combinatie met uw nieuwe kozijnen zijn ook nog eens onderhoudsarm.

Het andere voordeel van op maat gemaakte kozijnen is dat de kozijnen weer makkelijk te herstellen zijn. Krijgt u dus last van kleine schades, dan zijn deze gemakkelijk te repareren.

Wilt u eens iets anders? Dan kunt u altijd uw kozijnen voorzien van een ander likje verf.

Waarom uw kozijnen vervangen?

Kozijnen hebben op zich een lange levensduur. Er komt natuurlijk een tijd dat uw kozijnen toch vervangen dienen te worden. Door de slechte weersomstandigheden in Nederland krijgen buitenkozijnen het soms zwaar te verduren. Zo kan het verf af gaan bladderen en neemt de kans op rotten toe.

Bent u benieuwd hoe lang uw kozijnen gemiddeld mee gaan? Bekijk dan onderstaande tabel:

Type kozijnenLevensduur
Aluminium kozijn45 jaar
Kunststof kozijn50 jaar
Hardhouten kozijn 75 jaar

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.